jaguana 25.01.10, 09:48 ktory lekarz w stalowej woli wykonuje badania usg 3d u ktorego mozna wszytsko nagrac, ktory jest mily ( odpada adamczyk- bo u niego niechce) jaki ejst koszt takiego badania - obilo mi sie o uszy ze 200 zl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz-ef Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 25.01.10, 11:13 no no no! gratulacje! teraz bardzo uwazaj na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
agajotka1 Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 25.01.10, 11:19 Ja robiłam u Zemana.Jest miły, a badanie kosztuje 200 zł.Nagrywa tez na płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguana Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 26.01.10, 05:40 a gdzie on przyjmuje? prosze o jakis tel i adres jak mozesz mi podac Odpowiedz Link Zgłoś
jaguana Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 26.01.10, 05:41 znamy sie? no nie wazne w kazdym badz razie uwazamy na siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 25.01.10, 11:15 Popytaj u dr Zemana (przyjmuje w Ogrodach)- na pewno ma 3/4 d, ale nie wiem, czy nagrywa. Pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguana Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 26.01.10, 05:46 doktor nie ma dobrej opini z tego co czytam www.znanylekarz.pl/18646/andrzej-zeman/ginekolog/stalowa-wola Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 26.01.10, 17:28 Mój lekarz poleca jego i Adamczyka jako najlepszych usg-istów, którzy mają duże doświadczenie. Może jeśli ma jakieś wątpliwości, woli skonsultować (to a propo opinii). Nie wiem, czy gdzieś jeszcze jest 3D w Stalowej. W tbg na pewno jest, w Lublinie, Rzeszowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaguana Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 26.01.10, 19:56 ok dzieki to ja jzu wole do tego zemana czy jak mu tam:) a gdzie on przyjmuje ? mas zjakis numer tel zeby sie zapisac?:) i jak wyglada takie badanie? tzn ciekawa jestem czy podczas tego usg podaje takze informacje czy dzidzius sie dobrze rozwija, dodaje taka informacje na kartce jak przy zwyklym usg? Odpowiedz Link Zgłoś
asabia Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 26.01.10, 21:39 W stalowej usg 3d/4d robi tylko dr Zeman (pozostali robią 2d). Nagrywa na płytkę i podaje wszystkie niezbędne informacje. Przyjmuje na os. Ogrody ul. Narutowicza 3a (na wprost szpitala) nie mam numeru. Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Nie tylko Zeman 26.01.10, 22:30 Adamczyk od października ma nowy aparat i też robi :) Ale wiedz, że nie zawsze dobrze wszystko widać, bo jak dziecko się wtuli w łożysko, to niewiele zobaczysz :) Numer do Zemana mam taki: 502361829, ale nie wiem, czy aktualny, bo sprzed 3 lat (ale myślę, że aktualny). Odpowiedz Link Zgłoś
asabia Re: Nie tylko Zeman 27.01.10, 12:46 justyszda napisała: > Adamczyk od października ma nowy aparat i też robi :) Ale a to przepraszam..mam stare informacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguana Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 27.01.10, 08:45 ok dziekuje bardzo za info Odpowiedz Link Zgłoś
asabia Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 26.01.10, 22:04 ...i jeszcze mi się przypomniało.. Usg 3d/4d to taki bajer dla rodziców w celu zrobienia pamiątkowych zdjęć dziecka, najlepiej robić je po 30 tygodniu kiedy dzidzia obrasta w tkankę tłuszczową. Natomiast wszelkie informacje dotyczące rozwoju dziecka dużo lepiej widac na klasycznym obrazie 2d.. ...ale pewnie to wiesz..;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggs1 Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 23.03.10, 12:00 Dopiszę się tutaj z moim pytaniem. Chciałabym zrobić tzw. USG genetyczne, które robi się pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży. Chodzi o zbadanie m. in. przezierności karkowej itd. Czy któryś ze stalowowolskich ginekologów robi takie badanie dobrze? Z tego co zostało napisane wyżej panowie Zeman i Adamczyk dysponują odpowiednim sprzętem, ale nie chodzi mi tylko o obejrzenie dzidziusia jak fajnie wygląda. Czy ktoś robił takie badanie w Stalowej, a jak nie to może polecić dobry gabinet w Rzeszowie Lublinie, a może Sandomierzu, Tarnobrzegu? Generalnie chodzi mi o to, żeby nie jechać np aż do Krakowa. Chociaż jak będzie trzeba... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
osesek82 Re: usg 3d i nagrywanie usg na plyte? 27.03.10, 22:18 Moge Ci podac namiar do dr Zajączkowskiego on robi wszystkie parametry wchodzace w sklad genetycznego usg. Mam tylko telefon bo gabinet mial zmienic 501707844. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś