Dodaj do ulubionych

sp6 zamość problemy

09.01.15, 11:39
Witam,
do tej szkoły uczęszcza moja córka i coraz częściej słyszę o niepokojących zjawiskach które mają tam miejsce. Córka opowiada mi o tym, że dzieci ze starszych klas znęcają się psychicznie nad młodszymi, wyzywają młodszych, obrażają i zastraszają. Problem został zgłoszony Pani wychowawczyni na wywiadówce, niestety sprawa nie została rozwiązana. Moje dziecko uczy się dobrze i jest bardzo pilne ale coraz częściej słyszę, jak to niektóre dzieci są faworyzowane przez nauczycieli i nie jest to bynajmniej związane z wynikami w nauce tych dzieci ale ze względu na zamożność lub status społeczny rodziców. Wszystkie tego typu sprawy są zgłaszane na wywiadówkach, ale mam wrażenie, że zostają zamiatane pod przysłowiowy dywan.

Obserwuj wątek
    • dmb41 Re: sp6 zamość problemy 09.01.15, 19:25
      Wpis na forum w niczym Twojemu dziecku nie pomoże. Skoro rozmowa z wychowawcą nie przynosi rezultatów idź do dyrektora a jeśli problem dotyczy też innych dzieci umów się z ich rodzicami i idźcie do dyrekcji razem.
    • Gość: naphta Dwa pytania IP: *.chelm.hypnet.pl 11.01.15, 05:22
      ojciec4444 napisał(a):

> ... Córka opowiada mi o tym, że dzieci ze starszych klas znęcają się psychicznie nad młodszymi,
      > wyzywają młodszych, obrażają i zastraszają. Problem został zgłoszony Pani wychowawczyni na >wywiadówce, niestety sprawa nie została rozwiązana....
      >...ale coraz częściej słyszę, jak to niektóre dzieci są faworyzowane przez nauczycieli...

1) Czy w czasach własnej "kariery" szkolnej nie miewaliśmy poczucia faworyzowania kogoś?
      2) Co konkretnie mogą robić nauczyciele w sprawie "psychicznego znęcania się"?

Życzę córce NORMALNYCH kolegów
      Pozdrawiam
      --
      www.facebook.com/video.php?v=1010881862271396&set=vb.427746807251574&type=2&theater
    • Gość: Tytus Re: sp6 zamość problemy IP: *.gtnet.net.pl 17.09.17, 23:35
      Szóstka w Zamościu to jedno wielkie bagno.DZIECI ZESTRESOWANE BOJĄ SIĘ IŚĆ DO SZKOŁY.NAUCZYCIELE NIC NIE NAUCZĄ.MAJĄ WYJE..BANE.OGROM PRAC DOMOWYCH.ZERO CZŁOWIECZEŃSTWA..ODRADZAM.
    • Gość: Klaudia Re: sp6 zamość problemy IP: *.opera-mini.net 03.12.18, 11:16
      Od 3 lat mój syn chodzi do 6 i szczerze powiem że rewelacji nie ma ...
      Od kilku msc,dokładnie od połowy drugiej klasy syn jest dręczony.. Wielokrotnie zgłaszałam sprawe do wychowawczyni jak i do dyrekcji szkoły bo tak być nie może.
      W odp jedynie słyszałam że się tym zajmął ;)
      No cóż w tamtym tygodniu byłam w kuratorium bo ileż można ..
      Jak Oni nie pomogą to nie wiem ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka