Dodaj do ulubionych

Zamość to dziadowskie miasto!!!!

27.12.04, 00:39
Jestem zmuszony dzisiaj wyrazić to zdanie, które miałem ochotę wykrzyczeć już
dawno, ale coś mnie jeszcze powstrzymywało.
To coś to nadzieja że tu może być dobrze, że można tu normalnie żyć, że Zamość
może być normalnym miastem.
Dzisiaj zostałem brutlanie pozbawiony złudzeń.
Sprawa jest, na pierwszy rzut oka, prozaiczna, ale w moim przypadku przelała
czarę goryczy. Otóż wróciłem właśnie z miasta, gdzie w miłym towarzystwie, na
starówce mile spędziłem czas. Wróciłem wcześniej niż inni, ponieważ jako
jedyny z ww. wymienionego towarzystwa muszę rano wstawać do pracy.
Poszedłem wziąć prazysznic przed snem.
A tu nagle okazało się że nie ma wody w kranach!!!!
No żesz k...a, człowiek cały śmierdzi potem, papierosami i Bóg wie jeszcze
jakimi rzeczami, a tu nawet wykąpać się nie można!!!
A tu jeszcze, o ironio, za oknem leje deszcz!!!!!
I jak tu zachować spokój?
Nie wiem czy to się zdarza w innych miastach, i szczerze mówiąc nie interesuje
mnie to. Każde miasto gdzie takie coś się zdarza, szczególnie w takim okresie
jak święta, jest dziadowskie.
Jestem wściekły, i właśnie brudny kładę się spać.
Przez cała noc będę rozmyślał jak wyrwać się z tej dziury :(
Obserwuj wątek
    • arwen.a Re: Zamość to dziadowskie miasto!!!! 27.12.04, 11:17
      Demkel, spokojnie :-))
      Jeśli będzie to jakimś pocieszeniem dla Ciebie to Ci powiem, że ja nie miałam
      wody przez prawie całą środę i czwartek przed światami a więc w dni kiedy jest
      najwięcej prac przedświątecznych w kuchni i nie tylko. Hi, hi też byłam
      wściekła jak nie było nawet w czym pozmywać :-)))
      No ale moje "miasto" upadło już prawie 100 lat temu ;-))
      I nigdy też nie było tak piękne jak Zamość.
      Ale co tam - podoba mi się tu. No... w każdym razie pomijając praktyczne strony
      życia.
      Nie samą wodą żyje człowiek...

Pozdrowienie dla wszystkich dziś pracujących i trochę zazdrośnie dla wciąż
      świetujących.
      A.
    • m888m Re: Zamość to dziadowskie miasto!!!! 27.12.04, 11:39
      Tragedia świat się kończy "nie było wody" pewnie panowie w wodociągach
      specjalnie tą wodę tobie zakręcili żeby ci zrobić na złość, a nie żeby tam
      jakaś awraia czy coś podobnego, tak po prostu z ludzkiej złośliwości rzucili
      monetą i wypadło na twój rejon no to zakręcili....
      Chłopie daj se luzu trochę bo ci żyłka pęknie jak tak się bedziesz przejmował,
      ale jak już tak bardzo chcesz wyjechać to chyba na siłę nikt cię tu nie bedzie
      zatrzymywał.
      Powodzenia w innym mieście ( oby tam woda była cały czas ).
    • czuk1 Re: Zamość to dziadowskie miasto!!!! 27.12.04, 16:30
      Demkel. Ale masz temperament. TY patriota Zamościa tak raptem od niego sie
      odwracasz. Jakaś głupia, drobna awaria wodobiągu wpienia Cię strasznie. Myśle,
      że dziś wieczorem - 27.XII. - juz złość Cię przeszła. A swoja drogą może ta
      sytuacja zdenerwować najspokojniejszych Zamościan. Przepraszam Cie za Zamojskie
      Wodociągi. m
    • demkel O cholera, ale się wygłupiłem :((( 27.12.04, 20:41
      Serdecznie przepraszam za mój wczorajszy wyskok.
      Taki jest efekt połączenia nadmiernej ilości piwa i wysokiego poziomu adrenaliny :).
      Dopiero dzisiaj się zorientowałem co ja tak naprawdę napisałem :(.
      Da się jakoś usunąć ten wątek?
      • kex7 Re: O cholera, ale się wygłupiłem :((( 28.12.04, 00:41
        NIE USUWAĆ!!!!!!!!!!!!!!
        Jedyna rada to szukać kolejnych powodów do tego by potwierdzić co napisałeś.
        Ktoś kiedyś powiedział że po alkoholu człowiek robi się szczery i stać go
        naprawdę na opinie i komentarze których nigdy nie wygłosiłby będąc trzeźwy. Tak
        tak, alkohol wyzwala szczerość i nie ma co się tego wstydzić. Jestem pewny że
        jeżeli przestaniecie wierzyć w bajki jakie na tym forum pojawiają się co dnia,
        znajdziecie tysiące powodów by stwierdzić ze to jednak jest "dziadowskie
        miasto". Nie mówię ze nie daje ono nam pozytywnych odczuć ale zróbcie sobie
        mały bilans plusów i minusów i zobaczcie co Wam wyjdzie. Czas skończyć z
        patrzeniem przez różowe okulary... LUDZIE - zacznijcie oglądać tą marną
        rzeczywistość z perspektywy racjonalności i skończcie mówić bez przerwy o
        kwiatkach, bratkach i stokrotkach!!!!!!!!
        • czuk1 Re: O cholera, ale się wygłupiłem :((( 28.12.04, 08:20
          Kexie miły. Co prawda pisze tu się o kwiatkach bratkach ale też dziurach na
          ulicach, zabytkach, pomnikach, tablicach , imprezach , gospodarce,
          gospodarnosci samorządu. I o tym za mało faktycznie piszemy z kilku względow:
          ludzie wolą sprawy przyjemne, znielubili polityke i polityków, zawiedli sie na
          miejskiej wladzy, oburza ich prywata i patrzenie partyjne rajców miejskich. A
          poza tym tak sie zdarzyło, że w gronie stałych bywalców tylko kilka osób ma
          zainteresowania ekonomiczne (dotyczy to nawet admina) i każdy temat polityczno-
          gospodarczy trafia w pustke. Bik1111 załozył forum "Problemy i zaułki
          Zamościa" - umarło, Heasek założył forum specjalostyczne "Problemy rozwojowe
          Zamojszczyzny" pisze na nim sam i ja ... z doskoku.
          Tak to jest kexie. Nie martw się tym PISZ TU O CZYM CHCESZ I ...czytaj w Onecie
          o zbliżajacej do Ziemi planetoidzie. To bedzie temat (wg mnie) ważny dla
          Ziemian na przelomie roku.
          pzdr Mariusz
      • blotniarka.stawowa Re: O cholera, ale się wygłupiłem :((( 28.12.04, 06:22
        Demkel, wcale sie nie wyglupiles!
        Czy wiesz, jak wiele zyskales w oczach forumowych dziewczyn przez ten wpis?
        Wszystkie bowiem lubimy panow, ktorzy lubia sie myc :)

Mialam nadzieje, ze dzis, gdy bedziesz mial cieplej wody pod dostatkiem, a na
        dodatek dostaniesz buziaka w czysciutki i pachncacy policzek od pani Demkelowej,
        humor Ci sie poprawi :)
        Zycze usmiechu i spiewania arii operowych pod codziennym, cieplym prysznicem :))
        • koziorozka Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 10:05
          Ja tez sobie ponarzekam, bo lepiej teraz wywalic wszystko z siebie, a nie kisic
          na Nowy Rok. Bylam jesienia w Zamosciu i do pasji doprowadzaly mnie dwie
          sprawy - chodniki oraz rozklad jazdy miejskich autobusow (moze dlatego, ze
          pierwszy raz bylam bez samochodu). Chodniki przy ul. Lubelskiej juz podobno
          robia, wiec moze i o rozkladach ktos pomysli? Nawet miejscowi sie gubia w tym
          oddzielnym wyliczaniu dni powszednich, niedziel i sobot nawet wtedy, gdy
          autobus we wszystkie te dni jezdzi bez zmian. Mozna by to skroci o polowe, ale
          nie, wisza cale metry kwadratowe papieru do studiowania dla cierpliwych
          milosnikow rebusow i labiryntow. No, to ulzylam sobie.
          • haesek cha - na koniec roku wyrzućmy to z siebie ! 28.12.04, 10:28
            miły to doprawdy wątek !
            mieszkam w zamosciu od roku i już coraz rzadziej przychodzi narzekac na to
            miasteczko, cóż, człowiek może przyzwyczaić się do wielu absurdów.
            - tutaj bez samochodu nie da się poprostu poruszać - komunikacja miejska to
            farsa; do mnie autobus dojezdza raz na godzinę i jak przyjedzie za wcześnie
            (jak dziś) to czekaj brachu na przystanku na tym wygwizdowie aż do jakiegoś
            pksu....
            - stan dróg...wiele miast widziałem i w wielu mieszkałem, ale w żadnym nie
            urwałem zawieszenia w aucie.
            - chodniki (j.w)
            - "klimat" - przepraszam ,ale odczuwam fluidy podobne jak turyści których
            usłyszałem onegdaj na Rynku - "gdzie tu k... iść"?
            - marazm, depresja, postawa roszczeniowa, innymi słowy: mentalność
            małomiasteczkowa z kompleksem niższosci (te podkreślanie własnego mgr na każdym
            kroku- na tabliczkach w urzędzie, na wizytówkach)
            - brak wiary, optymizmu

na dzień dobry wystarczy
            hubert

• swo.jak Re: cha - na koniec roku wyrzućmy to z siebie ! 28.12.04, 11:51
              Jestem zaskoczony, ze na tym forum ktos sobie pozwala cokolwiek w Zamosciu
              krytykowac albo narzekac.
              Moze dlatego ze u adwersarza bylo narzekanie wprost?
              • szpak_zam Re: cha - na koniec roku wyrzućmy to z siebie ! 28.12.04, 12:09
                wiem że Zamość ma wiele wad. Ale jeżeli Cie to pocieszy to proponuje pobyt w **
                hotelu we Lwowie. Woda jest albo nie. Kiedy już zmęczęni poszliśmy spać
                obudził nas (5:00) na "wodospad niagara" w muszli klozetowej bo akurat włączyli
                wodę :)
              • haesek kończąc optymistycznie .... 28.12.04, 12:23
                mr swojaku (vel...) ktoś tu nie czyta uważnie forum. ja postawę krytyczną
                zachowuję od dzieciństwa (proszę zerknąć na reaktywowane wątki "strategia
                rozwoju" chociażby)

co do Zamościa...ma ono wiele wad ale też kilka zalet. generalnie muszę dla
                osobiostego zdrowia psychicznego od czasu do czasu stąd wyjechać, by naładować
                akumulatory i się odtruć. to jest inna Polska - Polska powiatowa, wschodnia,
                najuboższy region EU (jak inaczej płynie życie w Krakowie...baaa nawet w
                Lublinie, jak inne latają tam fluidy)
                uważam jednakże, iż jest to miasto niewykorzystanych szans, z niewykorzystanym
                potencjałem społecznym, geograficznym i kulturowym. i nie ma co się łamać,
                należy ludzi kształcić, edukowac, oświecać (mój manifest idologiczny znajduje
                się w wątku "startegia rozwoju").
                skoro już tu mieszkam i wszystko wskazuje na to, że zostanę na dłużej :)
                zamierzam wkrótce podjąć kroki w dziedzinie rozwoju (szeroko pojętego). do tego
                bedę potrzebował Waszych rad, sugestii, pomocy. i generalnie sprzymierzeńców.
                sam nie dam rady. na bazie Stowarzyszenia, którego jestem prezesem i w oparciu
                o posiadane kontakty mam nadzieję utworzyć/zapoczątkować utworzenie Funduszu
                Lokalnego (czy mi się to uda? narazie nie zaprzątam tym sobie głowy). co od
                szczegółów - odezwę się po nowym roku.
                od jutra mam urlop i zamierzam w końcu porządnie odpocząć i nadrobić zaległości
                intelektualne.

do usłyszenia
                hubert
                ps. nadal wierzę (może i naiwnie) że można z robić z tego regionu atrakcyjne
                miejsce do życia, wypoczynku, inwestycji.
                • swo.jak Re: kończąc optymistycznie .... 28.12.04, 13:42
                  bujaj sie facet nikt do ciebie pije:-D
                  • haesek Re: kończąc optymistycznie .... 28.12.04, 14:04
                    a czy ja do ciebie piję? proszę tylko o uważne czytanie forum a nie wyjeżdzanie
                    z tekstem że wszyscy tu piszą o kwiatkach, ptaszkach i innych duperelach.
                    a może napiszesz coś konstruktywnego, bez narzekania i jęczenia?
          • demkel Re: Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 14:46
            Jeśli chodzi o rozkłady jazdy w Zamościu, to zaczynają one krążyć po necie na
            stronach z żartami fun.from.hell.pl/2004-07-30/MPK-ale-o-co-chodzi.jpg
            Może faktycznie MPK powinno przemyśleć ich konstrukcję.

• kubek4 Re: Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 16:24
              Masz wiecej takich?
              To jest perelka, czy to zdjecie bylo robine noca?
              • mali_bu Re: Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 17:48
                Hmmm..:
                ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=62652
                ams1.lo3.wroc.pl/tomek/zdjecia.php?s=opi&p=254
                z:
                ams1.lo3.wroc.pl/tomek/zdjecia.php?
                ............
                "KAŻDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYŻSZYM WYKSZTAŁCENIEM SZCZEGÓLNYM DOBREM NARODU"
                • demkel Re: Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 18:03
                  Fajna jest ta stronka
                  ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=59439

"Zamość. Najstarszy autobus MZK Zamość (niestety po tuningu...) wjeżdża na
                  przystanek na placu Stefanidesa."
                  • wiloa Re: Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 20:13
                    A ja pamietam czasy jak zbierali prad na dwie trzy godziny albo nawet na dzien
                    czy poltora to byly czasy a teraz to sie juz takie sytuacje nie zdarzaja i moze
                    troche zal:-((
                    pozdrowienia iola
                  • wiloa Re: Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 20:15
                    ale co ten autobus taki stary jest? zwykly autobus jakich jeszcze wiele:)
                    • koziorozka Re: Kex7 mnie zainspirowal 28.12.04, 22:52
                      Widze, ze nie tylko ja zauwazylam te absurdalne rozklady jazdy. Gdybym nie
                      musiala z nich korzystac, to rozśmieszylyby mnie do łez. Zdjecia sa
                      rewelacyjne. Obilo mi sie o uszy, ze miejska komunikacja w Zamosciu przechodzi
                      jakas reorganizacje, czy zmiany wlascicielskie, wiec moze wreszcie je
                      uproszcza, bo na to naprawde nie potrzeba pieniedzy.
                • gammma MZK Zamość 30.12.04, 08:45
                  komunikacja miejska w Zamościu to rzeczywiście niezły relikt i kabaret, ale
                  jeśli ktos z niej rzeczywiście musi korzystać to raczej sie płakać chce niż
                  śmiać
                  A tytuł tego wątku też cos w sobie ma...
                  pzdr
                  g

--------------------
                  "Zając i sarna to część tej samej tajemnicy życia co my"
                  okobogare
    • sokoseb Re: Zamość to dziadowskie miasto!!!! 10.01.05, 14:47
      Nie zgadzam się z tą wypowiedzią.
      Do niedawna mieszkałem w Zamościu (29 lat) i nie narzekałem na to miasto, chyba
      szanowny kolega nigdzie nie był poza starówką. Zmieniłem miejsce zamieszkania
      ze wzlędu na pracę, mieszkam teraz w okolicach Warszawy, ale Zamość jest tylko
      jeden.
      Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Zamościa.

• wiloa Re: Zamość to dziadowskie miasto!!!! 10.01.05, 14:54
        Pozdrawiamy i Ciebie byly juz mieszkancu Zamoscia, wpadaj czesciej wiola
        • lapwing Re: Zamość to dziadowskie miasto!!!! 12.01.05, 09:53
          Viva Zamość!!!! Z perspektywy 4-letniego gościa muszę zgodzić się z sokosebem i
          wiloą. OLE!!!! W Zamościu temperamencik żyje, dziouchy są szwarne, piwo smaczne,
          sport eksytuje (w końcu wiara w sukcesy Hetmana nie zaginie :)), kwitnie
          kultura, atrakcyjne ceny w sklepach przyciągają nowych mieszkańców a zaplecze
          turystyczne oniemia. Och demkel miałeś po prostu zły dzień :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka