Dodaj do ulubionych

ZAMOSC MOJE MIASTO !

21.02.05, 01:36
Zajrzyjcie prosze na strone www.roztocze.net/forum_rol/viewtopic.php?
t=519 a przeczytacie o akcji miłośników Zamościa. Miło sie czyta jak ludzie
co nie jest im obce co sie dzieje w ich mieście chcą coś zrobić dla swego
miasta.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: ZAMOSC MOJE MIASTO ! 21.02.05, 07:45
      Ubott. Tam gdzie kierujesz nas jest odzew - wybrany post nie istnieje.
      Czy może chodzi Ci o wątku na tym forum w którym jest apel o oznakowanie
      wszystkiego co mamy - wstążki, opaski,chorągiewki na antenach samochodów (na
      wzór Ukrainy) - kolorem niebieskim na znak ,że kochamy miasto Zamość i
      protesujemy przeciw wszelkiemu złu które sie dzieje. Taki akcent braku
      zrozumienia dla indolencji władz, policji ... na brak zgody na istniejęcy
      marazm. To ciekawa inicjatywa.
      Choć niektorzy dyskutanci uznali, że jest to początek kampanii wyborczej do
      samorządu.
      Warto ten wątek na forum Roztocze online przeczytać. Ciekawe jak ten apel sie
      rozwinie.
      Dobrego tygodnia dla nas wszystkich -;) mariusz
      • czuk1 Re: ZAMOSC MOJE MIASTO ! 21.02.05, 07:46
        Domyślam się tylko, że podaleś dobrze a moderator tego forum uznał,że trzeba go
        wykasować. m
        • hubertus_zamoscicus już jestem 21.02.05, 08:14
          i się ja włączyłem.
          • ubott.1 Re: już jestem 21.02.05, 09:45
            Własnie tam gdzie mowisz czuku jest to post MAM POMYSL ZBUNTUJMY SIE na forum.
            Wiele pomysłow juz tam padło. Ciekawa inicjatywa by już sami mieszancy
            promowali swe miasto. Ja dodam też to by "nękać" nasze władze choćby samymi,
            listami, pytaniami, petycjami. Uważam, że każda forma działania jest lepsza od
            marazmu i tylko narzekania. Ja wczoraj wysłałem list do władz miasta i ich
            administratora czemu oficjalne strony zamojskie sa tak ubogie, nie
            aktualizowane bo przecież net to okno na świat i skoro już nawet laicy potrafią
            stworzyć ciekawe strony o Zamościu to tym bardziej powinna to zrobić
            profesjonalna firma.
    • koziorozka Re: ZAMOSC MOJE MIASTO ! 21.02.05, 09:27
      Watek "Mam pomysl! Zbuntujmy sie" jest ciekawy, ale nie jestem pewna, czy do
      konca rozumiem, przeciwko czemu ci ludzie chca sie zbuntowac. Moze przeczytam
      jeszcze raz, bo dlugi jest...

A przy okazji zajrzalam tam na watek "zdjecia". Pisza tam o fotkach naszego
      Usersa! Miło pisza.
      • users1 Re: ZAMOSC MOJE MIASTO ! 21.02.05, 09:44
        Blogi zmieniły już wygląd, zapraszam.
        Miłego Dnia wszystkim
        W.2
        • koziorozka Mam pomysl. Zbuntujmy sie. 22.02.05, 09:39
          Bardzo bym chciala, zeby mi sie to spodobalo, ale niestety... Mlodzi ludzie
          niby są pelni zapalu, ale chyba tylko do narzekania. Piszą,ze "trzeba", "trzeba
          by", "moze ktos", ale tylko Ubott cos zrobil - napisal do Urzedu Miasta. A jak
          ktos rzucil haslo, "to moze spotkajmy sie na piwie" - zapadla cisza. Dyskusja
          chyba wygasa... Obym sie myliła.
          Na tym watku Roztocza on line wypowiadal sie tez Hubertus. Oto cytat: i jeszcze
          jedna uwaga na koniec. jeśli teraz nic nie wyjdzie z tej inicjatywy to będziemy
          dupami wołowymi.
          ???
          • hubertus_zamoscicus Re: Mam pomysl. Zbuntujmy sie. 22.02.05, 10:15
            koziorozka napisała:

> Bardzo bym chciala, zeby mi sie to spodobalo, ale niestety... Mlodzi ludzie
            > niby są pelni zapalu, ale chyba tylko do narzekania.
            Piszą,ze "trzeba", "trzeba
            >
            > by", "moze ktos", ale tylko Ubott cos zrobil - napisal do Urzedu Miasta. A
            jak
            > ktos rzucil haslo, "to moze spotkajmy sie na piwie" - zapadla cisza. Dyskusja
            > chyba wygasa... Obym sie myliła.
            > Na tym watku Roztocza on line wypowiadal sie tez Hubertus. Oto cytat: i
            jeszcze
            >
            > jedna uwaga na koniec. jeśli teraz nic nie wyjdzie z tej inicjatywy to
            będziemy
            >
            > dupami wołowymi.
            > ???

droga koziorozko, napisałem tam o wiele więcej i sensowniej niż to co
            przytaczasz.
            ale nie odwołuję również i tego. jak można mobilizowac młodych ludzi? jak można
            ich pociągnąć do sensownych inicjatyw? jak przywrócić im wiarę i nadzieję w
            sens życia w Zamościu?
            otóż sądzę, iż m.in trzeba mówić ich językiem, a nie wygłaszać ex catedra
            wzniosłe wiązaniki para-polityczne
            uszanowanie
            • koziorozka Re: Mam pomysl. Zbuntujmy sie. 22.02.05, 11:25
              Hubertusie, ja naprawde dobrze wam zycze i trzymam kciuki, zeby sie udalo. Ale
              z natury sceptyczna jestem...
              Te wiazanki parapolityczne wyglaszane ex catedra to o kim? Ja takich na tym
              watku nie zauwazylam.
              • hubertus_zamoscicus Re: Mam pomysl. Zbuntujmy sie. 22.02.05, 11:52
                koziorozka napisała:

> Hubertusie, ja naprawde dobrze wam zycze i trzymam kciuki, zeby sie udalo.
                Ale
                > z natury sceptyczna jestem...
                > Te wiazanki parapolityczne wyglaszane ex catedra to o kim? Ja takich na tym
                > watku nie zauwazylam.

o nikim. tylko stwierdzam że nalezy mówić ich językiem aby do nich dotrzeć. z
                Twojego postu wnioskowałem, iż masz mi za złe tą "dupę wołową" :)

zobaczymy jak się sprawy potoczą. narazie podgrzewam atmosderę i naciskam na
                spotkanie. inaczej wszystko diabli wezmą.
                • januszx Re: Mam pomysl. Zbuntujmy sie. 22.02.05, 12:38
                  Też życzę powodzenia serdecznie pozdrawiam
                • czuk1 Re: Mam pomysl. Zbuntujmy sie. 23.02.05, 14:57
                  Popieram Cie w pełni .Sprawa jest poważna. Nie uda się jej rozwinąć poprzez
                  forum internetowe. Trzeba aby inicjatorzy pokazali się w realu spotykając się
                  ze zwolennikami (+przeciwnikami+wątpiącymi+chcącymi coś poprawić w tej
                  ininicjatyawie). Autorzy apelu muszą do spotkania być lepiej przygotowani od
                  strony merytoryczne. mam na myśli cele Stowarzyszenia, siły i środki wykonywania
                  celów. Cele powinny być twórcze, naprawcze a nie burzące instytucji
                  demokratycznych. Nawet obecne władze wspierac będą inicjatywę jeśli będzie ona
                  skierowana na poprawę tego co jest żłe i nie bedzie tylko kolejnym apelem czy
                  tylkokrytyką stanu istniejącego.
                  Najłatwiersze będzie wywierszanie niebieskich kokardek. I oby na tym się nie
                  skończyło. Na kokardkowym zapale.
                  W Zamościu - aby coś szybciej zmienić - trzeba ciążkiej , powszechnej i
                  solidarnej. Taki okres już był (1976-1981) - i może się powtorzyć teraz. trzeba
                  tylko mądrości i konsekwencji w działaniu.
                  pracy organicznej.
                  • ubott.1 Re: Mam pomysl. Zbuntujmy sie. 23.02.05, 20:24
                    Więc niech tak sie stanie czuk.1 a im nas bedzie wiecej tym lepiej.
                    • hubertus_zamoscicus ruszyła maszyna po szynach ospale 25.02.05, 10:47
                      powolutku ale nabiera to wszystko rumienców
                      obawiam się tylko słomianego zapału tych młodych-gniewnych i braku ich
                      doświadczenia w samoorganizacji co może skutkować zniechęceniem i rezygnacją po
                      okresie entuzjazmu i zapału.
                      próbuję osobiście trochę ich działania porządkować. oby mnie nie zakrzyczeli :)
                      • januszx Do Huberusa i Innych 25.02.05, 11:06
                        Hubertus powodzenia !, wspieramy Cie tutaj w Twoich działaniach , jestes na
                        miejscu w Zamosciu (jak wiele innych osób) i nie mam wątpliwości ,że tego forum
                        możesz również uzywać dla wiekszego zasięgu akcji:-)) . W tym miejscu
                        pozwól ,że wrócę do pomysłu dodania jeszcze jednej osoby do "opiekunów" tego
                        forum i jeśli dalej masz ochotę do takiego działania
                        to serdecznie zapraszam:-)) co o tym myslicie?
                        • hubertus_zamoscicus Re: Do Huberusa i Innych 25.02.05, 11:19
                          jesli nie posiadanie interentu w ciągu weekendu mnie nie dyskwalifkuje to nie
                          widzę problemu :)
                          jeśli chodzi o inicjatywę "moje miasto" (choć wolę osobiście "nasze miasto")o
                          której rozmawiamy - mam kupę pomysłów; sądzę że inni również. niezbędnym
                          elementem sukcesu jest ich uporządkowanie i gradacja, organizacja działań i
                          kompetentni ludzie (grupa inicjatywna).
                          i dla jasności dopowiadam, że nigdy nie cierpiałem na manię władzy. dobrze
                          czuję się natomiast w roli konsultanta
                          • januszx Re: Do Hubertusa i Innych 25.02.05, 11:39
                            Bardzo się cieszę Hubert :-)) i wierzę ,że te pomysły (przynajmniej część:-) )
                            zostaną przedstawione na forum wspaniałym Przyjaciołom Zamościa
                            serdecznie pozdrawiam
                            J
                            • hubertus_zamoscicus po 1 spotkaniu 28.02.05, 08:11
                              byłem. streszczenie spotkania zamieścił dogtr na stronach roztocza
                              od siebie mogę dodać, że było 10 osób - 2 licealistów, 4 przedstawicieli
                              biznesu, 3 osoby pracujące, 1 dziennikarz. grono osób uzupełniające się
                              kwalifikacjami, doświadczeniem, wizją miasta.
                              raczej jest już pewne że powstanie z tej incjatywy stowarzyszenie lub fundacja.
                              waznym elelemntem jest fakt, że są zapewnione w podstawowym stopniu źródła
                              finansowania niezbęde przecież dla takich nowopowstających bytów :)
                              już nie bedzie tu jak dawniej :)
                              • koziorozka Re: po 1 spotkaniu 28.02.05, 08:55
                                Gratuluje i trzymam kciuki za przyszłość.
                                • januszx Re: po 1 spotkaniu 28.02.05, 12:25

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony , życzę powodzenia, wspaniałych pomysłów, i
                                  ich realizakcji :-))
                                  Pozdrawiam
                              • blotniarka.stawowa Re: po 1 spotkaniu 28.02.05, 12:29
                                Dobry poczatek, dobra wiadomosc - oby zapal przelozyl sie na systematyczne
                                dzialania.
                                Powodzenia!
                                • ubott.1 Re: po 1 spotkaniu 28.02.05, 13:26
                                  Sądzę, żeby zapał nie opadł potrzeba coraz wiecej reklamy do innych inernatów,
                                  forumowiczów bo im wiecej nas tym wiecej pomysłów, zapału no i głosniej bedzie
                                  o powstaniu takiego stowarzyszenia.
                                  • czuk1 Popieram inicjatorów powołania Stowarzyszenia .... 02.03.05, 08:16
                                    ... bo Stare Miasto w Zamościu to nasze (wszystkich, nie tylko Twoje) miasto
                                  • czuk1 Popieram inicjatorów powołania Stowarzyszenia .... 02.03.05, 08:18
                                    ... bo Stare Miasto w Zamościu to nasze (wszystkich, nie tylko Twoje) miasto
                                    • koziorozka Zamość - moje miasto 02.03.05, 14:27
                                      Wlasnie o inicjatywie "Moje miasto Zamosc" pisze internetowe wydanie Kroniki
                                      Tygodnia (www.kronikatygodnia.pl). Miłej lektury.
                                      • czuk1 Re: Zamość - moje miasto 03.03.05, 09:08
                                        Z mojej inicjatywy w tym art. wspomniano o naszych forach. Hej.
                                        • januszx Re: Zamość - moje miasto 03.03.05, 10:56
                                          Brawo Mariusz:-))
                                          Pozdrawiam
                                          J
                                          • czuk1 Re: Zamość - moje miasto 04.03.05, 07:03
                                            Hej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka