Dodaj do ulubionych

pora na herbatke :))

04.06.05, 19:38
Już za pozno na kawe nie licze Blotniarki:) to zaczynam temat o herbatce
chociaz chyba juz kiedys byl:) bardzo lubie mietowa herbatke taka ozezwiajaca
i musi byc goraca wtedy mi najlepiej smakuje a jak sie milo przy herbatce
rozmawia :) lubicie?
Obserwuj wątek
    • szpak_zam Re: pora na herbatke :)) 04.06.05, 19:40
      no baaa - herbatki nie sposób nie kochać. Co myślicie o mrożonych ??
      • benia30 Re: pora na herbatke :)) 04.06.05, 19:56
        powtarzam z uporem maniaka - by herbatka (i kawka) smakowała koniecznie musi być
        do niej ciasteczko. Najlepiej takie domowe, własnoręcznie upieczone, ciepłe
        jeszcze i pachnące...
        • wiloa Re: pora na herbatke :)) 04.06.05, 20:02
          Och Beniu takie ciasteczko do herbatki, to w mi sie będzie teraz snic:)
          • benia30 Re: pora na herbatke :)) 04.06.05, 20:08
            Szkoda że nie mogę się z Tobą podzielić, Wiola... Mam tu jeszcze kawałek z
            brzoskwiniami i truskawkami. Dostałam od mamy na dzień dziecka
            • bacia40 Re: pora na herbatke :)) 04.06.05, 21:38
              Wiola, a piłaś herbatkę bławatkową? Są takie.Zajrzyj do dobrego sklepu "Herbaty
              świata"- nie nazywa się bławatkowa, ma jakąś wymyślną nazwę(Marzenie Szumana
              albo coś w tym stylu), ale sama widziałam dokładnie, są w niej płateczki
              chabrowe.Ale do niej też muszę kawałek ciasteczka albo kosteczką czekoladki...
              • januszx Re: pora na herbatke :)) 05.06.05, 10:42
                O jakże miły temat się pojawił , jestem juz po kawie a niedługo przyjdzie czas
                na łyk dobrej herbatki tym razem zwykłej czarnej
                Pozdrawiam
                • wiloa Re: pora na herbatke :)) 07.06.05, 19:53
                  Dziwnie ludzie na mnie patrza a ja pije sobie herbatke ,swetna dobra herbata
                  madras i w miedzy czasie poczytalam sobie forum i moze jeszcze cos skomentuje:)
                  • koziorozka Re: pora na herbatke :)) 07.06.05, 23:23
                    Komentuj, komentuj. Lubię cię czytać.
                    • aga_bed herbatki góra 07.06.05, 23:32
                      powiem Ci ze od pol roku pije herbate mietowa i znacznie lepije mi na zoladku,
                      wczesniej pilam zielona ale teraz zmiana, ciekawe kiedy mi sie znudzi? jest
                      lato i taka herbatka to czysta przyjemnosc. z ostatnich herbat wyprobowanych
                      to pyszna jest jeszcze "Zrodlo energii" z Vitaxu. polecam bardzo.
                      • koziorozka kawa lepsza 07.06.05, 23:34
                        Co ja mam powiedziec? Nadaję się do waszego towarzystwa? Nie lubie żadnych
                        herbatek...
                        • blotniarka.stawowa Re: kawa lepsza 08.06.05, 01:50
                          bys nie byla samotna w tym watku Koziorozko, to jestem z Toba w sprawie kawy :)
                          • januszx Re: kawa lepsza 08.06.05, 15:19
                            u mnie pora na herbatkę tez koniecznie mietową dla ożeźwienia:-)
                            Pozdrawiam
                            j
                            • wiloa Re: kawa lepsza 08.06.05, 20:23
                              kawe tez lubie ale ranna pora. a teraz to juz tylko mi zostala chec na herbate
                              i czytam i popijam:))
                              • alfia Re: kawa lepsza 09.06.05, 14:08
                                popijam kawkę własnie zagryzając czekoladką z nadzieniem karmelowym...:-) mam
                                nadzieję, że kofeina oraz glukoza przywrócą rozchwianą meteoropatycznie moją
                                psychoficzną konstrukcję:-) ten brak słońca buu;-(
                                • konradts Re: kawa lepsza 09.06.05, 15:27
                                  Teraz łyk dobrej kawy i czas wracać do rzeczywistości.
        • czuk1 Re: pora na herbatke :)) 15.06.05, 10:47
          Kawa - tak. Herbata - tylko dobra (bo jest dużo herbat "z nazwy" tj,z trawy i
          kwiatow). Ciasteczko wskazane - ale nie zalecane przez organizm i ... lekarza.
          Tak jest u mnie.
          pzdr mariusz
    • szekla Re: pora na herbatke :)) 11.06.05, 19:56
      a ja upieklam babke z eierkoniakiem coby rodzinie na pozarcie rzucic, ale jesli
      ktos do herbatki chce to prosze sie czestowac
      • wiloa Re: pora na herbatke :)) 11.06.05, 19:58
        to ja sobie lykne i zaraz uciekam:) o bardzo dobra jest
        • bacia40 Re: pora na herbatke :)) 11.06.05, 20:08
          A ja właśnie piekę ciasto truskawkowe.Przepis z forum "kuchnia" za sprawą Szekli
          poniekąd, bo na to forum mnie zaprowadziła.Pycha do herbatki.
          Czy to kwieciste wspomnienia babci, czy herbatka, tak Ci Wiolu humor poprawiły?
          • szekla Re: pora na herbatke :)) 11.06.05, 20:14
            Baciu ta droga za list ci dziekuje, wlasnie poczte przegladalam i...smacznego
            zycze:-)
            • wiloa Re: pora na herbatke :)) 12.06.05, 11:19
              zaczynam dzien od dobrego espressoz;)
              • wiloa Re: pora na herbatke :)) 13.06.05, 14:30
                a popoludniu czas na herbatke z rozy , polecam jest swietna:)
                • benia30 Re: pora na herbatke :)) 13.06.05, 16:59
                  To ja polecam coś na uspokojenie i wyciszenie - herbatka Vitax "Chwila relaksu".
                  Na małym niebieskim pudełku obietnica: "Pomoże Ci odprężyć się po ciężkim
                  dniu...", nazwa też fajna, efekt sprawdzony - testowała moja dyrekcja chcąc
                  uspokoić i wyciszyć humorzastego pracownika czyli mnie :-)))) Podziałało ;-)))
    • szekla Re: pora na herbatke :)) 14.06.05, 20:42
      za oknami grzmi, krople deszczu coraz mocniej o dach uderzaja, proponuje
      herbatke mietowa, bez dodatkow .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka