Dodaj do ulubionych

Promocja wspomnień Klukowskiego - Szczebrzeszyn

03.07.07, 16:11
www.szczebrzeszyn.pl/asp/start.asp?page=artykul&tytul=Aktualno%B6ci&dzial=Aktualnosci&menu=&nr=696
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Promocja wspomnień Klukowskiego - Szczebrzesz 04.07.07, 12:19
      LSmolinski - młody koneser wiedzy o Zamojszczyźnie ucieszy sie. Jeśli zdąży
      kupić tę niezwykle wartościową ksiażkę.
      Ongiś Pamiętniki dra Klukowskiego były wplecione w opracowanie naukowe.
      - zbiór dokumentów - Sonnder Laboratorium SS.
      A teraz mamy wszystko w jednym miejscu.
      Napewno kupię tę książkę.
      • syrinx1 Re: Promocja wspomnień Klukowskiego - Szczebrzesz 04.07.07, 22:36
        Ja też ją kupię,chociaż czytałam już kiedyś...miałam do niej dostęp
      • leszeks Re: Promocja wspomnień Klukowskiego - Szczebrzesz 04.07.07, 23:44
        Mariusz, dziękuję za uznanie. :)
        Kończę czytać już drugi tom. Gorąco polecam!!! Pierwszy tom pochłonąłem w
        niespełna tydzień. Zamiast korzystać z uroków urlopu czytałem pamiętniki
        "Zamojszczyzna".
        Świetna i pasjonująca książka. Przedstawia wiele szczegółów na temat
        Szczebrzeszyna i jego mieszkańców, ale również Zamościa, Biłgoraja i Zwierzyńca.
        W odróżnieniu od poprzednich dwóch wydań "Dzienników z lat okupacji 1939-1944"
        oraz jednego wydania "Dziennika 1944-1945" oba tomy obecnego wydania obejmują
        okres 1918-1959. A więc bardzo długi i ciekawy okres.
        Dla chcących kupić te książki:
        - widziałem oba tomy w księgarni przy Żeromskiego w Zamościu,
        - można kupić przez Internet w wydawnictwie:
        www.karta.org.pl/ksiegarnia_produkty.asp?DzialID=5
        - można też znależć na Allegro.

Pozdrawiam, Leszek.
        • czuk1 Re: Promocja wspomnień Klukowskiego - Szczebrzesz 05.07.07, 17:40
          Pozdrawiam historyków.
          Miłych wakacji.
          • joolz Re: Promocja wspomnień Klukowskiego - Szczebrzesz 10.07.07, 11:40
            Naprawdę niesamowita książka. Dziwne, że nikt tego wcześniej nie chciał wydać.
            Bardzo ciekawe są również zdjęcia w obu tomach.
            • koziorozka "Zamojszczyzna 1918-1959" Klukowskiego 22.07.07, 19:02
              Ta książka nie tylko u lokalnych znawców tematu znalazła uznanie.
              Fantastyczną recenzję napisał Piotr Osęka
              www.gazetawyborcza.pl/1,76498,4296705.html
              • czuk1 Re: "Zamojszczyzna 1918-1959" Klukowskiego 24.07.07, 15:47
                W Księgarni przy ul Żeromskiego o 15-tej kupiłem ostatni egzemplarz.
                Panie powiedziały, ż "doamówią"
                • czuk1 Re: "Zamojszczyzna 1918-1959" Klukowskiego 25.07.07, 16:39
                  poprawiam treść swego poprzedniego postu.... .... miłe Panie "Księgarki do
                  zamówią " aby jeszcze inni mogli kupić 2 tomy wspomnień wybitnego regionalisty i
                  patrioty dra Zygmunta Klukowskiego - "Zamojszczyzna - 1918-1943 (t I) i
                  1944-1959 (t II)"
                  • marchefka9 Re: "Zamojszczyzna 1918-1959" Klukowskiego 25.12.07, 15:03
                    Książka jest słabo promowana, poza tym ciężko ją kupić.
                    • Gość: olsztynianin Re: "Zamojszczyzna 1918-1959" Klukowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 00:00
                      Przed chwilą wszedłem na Wasze forum. Czytałem pamiętniki Zygmunta
                      Klukowskiego - wydanie z lat 50-tych oraz obszerne fragmenty w
                      internecie. Chyba kupię to wydanie. Moja mama pochodziła z
                      Zamojszczyzny. Byłem kilkakrotnie w Zamościu i innych okolicznych
                      miejscowościach. Przy okazji - proszę mi napisać czy można zwiedzić
                      Pałac w Klemensowie? W jakim on jest stanie? Pozdrawiam.
                      • Gość: hazela Klemensow IP: *.chello.pl 12.04.08, 08:55
                        nie wiem, czy ci ktoś tu odpowie
                        Klemensów to teraz część Szczebrzeszyna - zapytaj na forum Roztocze
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13550

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka