lord_word 23.07.03, 17:00 ZADKO BYWAM W ZAMOSCIU BO Z KRAKOWA DALEKO WIECIE CO TAM SIE DZIEJE W NIELISZU ROBIA COS? LW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrys01 Rodzinna Gmina 24.07.03, 11:35 Choć to moja rodzinna gmina, to w Nieliszu nie byłem ponad 50 lat. Też chciałbym coś na ten temat przeczytać. Ciągnie tygrysa do puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: NIELISZ ZALEW? IP: *.stary-zamosc.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 01:10 Witam :) a no nad zalewem w tamtym roku byly niezle imprezki. Podobalo mi sie nawet - chciaz disco na swiezym powietrzu to raczej nie w moim stylu. Teraz chyba nic tam nie robia. zostala zasiana trawa po lewej stronie drogi i imprezek nie ma :( Wiem ze woda tam brudna i sie kompac nie da - no ale jak zakazy to i Ci ktorzy ich nie przestzregaja :) JEst troche plazowiczow zwlaszcza w sobote i niedziele, wieczorami tez troche ludzi przyjezdza- moze z sentymentu po imprezkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIA Re: NIELISZ ZALEW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.03, 18:44 Byłam niedawno przejazdem, brudna woda,mimo zakazu kąpią się ludzie blisko tamy. Pozdrawiam, bo podobały się nam okolice Zamościa i Roztocze. misia.m@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: NIELISZ ZALEW? 18.07.04, 10:39 czytam sobie dalej co sie dzialo przed rokiem i ciekawa jestem czy woda w zalewie jest troche czystsza ? czy nic sie nie zmienilo ? byl ktos nad tym naszym okolicznym mozem ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: NIELISZ ZALEW? 18.07.04, 11:03 wiloa napisała: > czytam sobie dalej co sie dzialo przed rokiem i ciekawa jestem czy woda w > zalewie jest troche czystsza ? czy nic sie nie zmienilo ? byl ktos nad tym > naszym okolicznym mozem ostatnio? Pisaliśmy o tym morzu bardzo szeroko., na tym forum czy na forum Roztocze. Doszło do korespondencji i dyskusji z Wójtem Gminy Nielisz Stanisławem Trąbą. Nie dzieje się wiele. Zbiornik jest nie dokończony, za rok bedzie odebrany ostatecznie i napełniony. Wójt zachęca do inwestowania nad zalewem. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: NIELISZ ZALEW? 23.07.04, 19:02 dobra to przyjade i zainwestuje :) to juz otworzony jest ten zalew czy nie? czy w tym roku w ogóle zalewu nie napelnili wodą ? kiedys bylam nad tym zalewem i widzialam ze ogromy on jest jak jakies jezioro! pozdrowienia wiola Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: NIELISZ ZALEW? 24.07.04, 16:57 wiloa napisała: > dobra to przyjade i zainwestuje :) > to juz otworzony jest ten zalew czy nie? czy w tym roku w ogóle zalewu nie > napelnili wodą ? kiedys bylam nad tym zalewem i widzialam ze ogromy on jest jak > > jakies jezioro! pozdrowienia wiola Jest napełniony. Ale nie całkiem. W końcowej fazie robót robią różne próby, napełniają , wypuszczają. Z tego co wiem. Dopiero w przyszłym roku zakończona zostanie ta inwestycja. Przyjeżdzaj. Inwestuj. Wójt czeka. Może Cie zwolni od wszeliich podatków? m Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: NIELISZ ZALEW? 24.07.04, 17:21 dzieki za info , jeszcze pomysle z tym inwestowaniem;) moze narazie zostane tu gdzie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Nieoficjalna atrakcja turystyczna Nielisza :-) 24.07.04, 18:16 Doszly mnie sluchy, ze jeden z najaktywniejszych forumowiczow "Zamoscia" postanowil uatrakcyjnic ten teren. Na swojej dzialce, niedaleko zalewu, skonstruowal zmyslny prysznic na otwartym powietrzu. Z powodu upalow kapiele forumowicza sa czeste, a z braku zaslonek, kurtynek, itp., zaczely juz stanowic lokalna atrakcje. Blizsi sasiedzi (sasiadki!) zazywaja spacerow przechadzajac sie niewinnie obok ogrodzonej dzialki, dalsi - uzywaja lornetek. Spieszcie sie mile panie, zanim ten przyjaznie nastawiony do turystow forumowicz wpadnie na pomysl, by pobierac oplaty i zasilic kase gminy! Z uznaniem dla forumowicza propagujacego higiene na roztoczanskiej wsi :-)) Blotniarka Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: Nieoficjalna atrakcja turystyczna Nielisza :- 24.07.04, 19:24 A coz to za tajemniczy prysznic:)!? nad zalewem dziala juz szykuje sie do podrozy odwiedzic te cudne strony i "forumowicza Zamoscia" ujrzec a nawet zasilic gminna kase moge! niech Nielisz rosnie w sile! Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Re: Nieoficjalna atrakcja turystyczna Nielisza :- 24.07.04, 19:36 Czesc Wiloa, dzieki za tak entuzjastyczne poparcie szlachetnego celu (zasilanie kas gminnych)! A mowia, ze duch spolecznikowski w narodzie zamojskim watly...;-) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Nieoficjalna atrakcja turystyczna Nielisza :- 24.07.04, 21:16 Aktywny forumowicz na pewno zechce pomoc Nieliszowi, wiec nie zaslonki a puszke umiesci obok prysznica i hojne datki za widowisko - przecudnej urody z pewnoscia - na rzecz zalewu przekaze. A i od tv (nocnej) honorarium niechybnie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Spoleczenstwo Obywatelskie-sezon ogorkowy 24.07.04, 21:35 koziorozka napisała: > A i od tv (nocnej) honorarium niechybnie dostanie. Koziorozko, wolnego! TV nocnej nie bedzie, bo niesmiale sugestie nizej podpisanej, by zainstalowac jeszcze druga "glowice" prysznicowa (dla zony tajemniczego forumowicza) zostaly przyjete bez entuzjazmu, zwlaszcza zony :-( Tak wiec nadal w godzinach porannych i popoludniowych, kolonijne wycieczki moga uczyc sie anatomii... i to wszystko. A zainteresowanych roznymi sposobami "fundraising" na cele spoleczne dodaje i te metode, stosowna akurat na letnia kanikule i sezon ogorkowy... Pozdrawiam wszystkich, szczegolnie dyskutantow watku o Spoleczenstwie Obywatelskim :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Spoleczenstwo Obywatelskie-sezon ogorkowy 25.07.04, 21:37 No, no, co ja tu czytam.....;000000 Pośpieszcie sie dziewczyny, bo bezpłatne kąpiele już sie kończą..... A kto tu mówi o zasilaniu gminnej kasy, jak własna pusta ;)))) Pozdrawiam świeżo wykąpany W.2 Odpowiedz Link Zgłoś