Dodaj do ulubionych

Najlepsze termy/aquapark w Berlinie lub okolicach?

16.09.11, 09:01
Znów planujemy zimowe ferie i chciałabym po drodze zatrzymać się w Berlinie, tym razem myslę bardziej o rekreacji, rok temy bylismy na Tropikalnej Wyspie, ale pamietam, że kiedyś polecaliscie mi jakies inne termy, równie fajne, ale nie moge znaleźć tego wątku.
Który park wodny uważacie za najfajniejszy w Berlinie oprócz wyspy oczywiscie, która jest niesamowita i zazdroszczę wam, że macie takie cudo w poblizu. Dodam, że chciałabym głównie sprawic przyjemność swoim chłopakom w wieku 10 i 12 lat, więc głównie im powinien sie podobać, a w tym wieku lubią juz wyzwania, wiec wszelkie atrakcje z adrenalinką byłyby dla nich super. A moze coś jeszcze polecicie, co bardzo by im się w Berlinie spodobało? Myslałam też o jakimś torze gokardowym.
Obserwuj wątek
    • camel_3d Krisaltherme 16.09.11, 12:06
      www.kristall-saunatherme-ludwigsfelde.de/
      ale polecam niedziele..bo wtedy jesz mieszana publicznosc w sensie..mozna miec kapielowki :) w pozostale dni jest tylko dla naturystow. ale to najlepsza w belrinie, jaka znam.

Tropical Islan nie polecam, zimna woda i drogie...
    • camel_3d aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 16.09.11, 12:09
      jako takich, ktore znasz z Pl, typu zjezdzalnie, i inne atrakcje...

jest tez plywalnia Spreewlad. Sa trampoliny, kilka basenow, basen z falami, male zjezdzalnie do brodzikow... o ile w srodku jest fajnie..to do przebieralni trzeba sie dosc przeyzwyczaic..grafiti, pomazane szafki itd..wieadomo sporo tureckiej mlodziezy tam bywa... ale nie masz sie czego bac. Chodze czasm tam zima i nigdy jakijs agresji nie bylo...
      • jusytka Re: aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 16.09.11, 18:10
        Osobiście lubię niemieckie termy, bo mniej przypominają typowe baseny, za to bardziej imitują naturę. Kristaltherme wyglądają ciekawie, szkoda jednak, że są przeznaczone dla golasów, niedziela raczej nie będzie nam pasować :( Wprawdzie korzystaliśmy już ze strefy saun na Tropikalnej Wyspie, gdzie wszyscy byli nago, ale wolimy jednak tradycyjne zwyczaje, zwłaszcza ze względu na dzieci, które czuły się skrępowane.
        Na zwykłych basenach mi specjalnie nie zależy, szukam czegoś ciekawego, oryginalnego z klimatem. Mam wrażenie, że jest ich więcej na południu Niemiec.
        • alpepe Re: aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 17.09.11, 02:00
          www.schwapp.de/index.htmlMasz!
          • alpepe Re: aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 17.09.11, 02:02
            jeszcze raz
            www.schwapp.de/index.html
        • camel_3d tu masz 20.09.11, 13:07
          termy w centrum miasta

www.thermen-berlin.de/Galerie
      • marek312d Re: aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 07.09.12, 18:42
        Camel Mógłbyś podać mi adres tej pływalni bo szukam i nie mogę znalęźć ich stronki- a chodzi mi konkretnie o tę , skoro mają pomazane szafki:)

camel_3d napisał:

> jako takich, ktore znasz z Pl, typu zjezdzalnie, i inne atrakcje...
        >
        > jest tez plywalnia Spreewlad. Sa trampoliny, kilka basenow, basen z falami, mal
        > e zjezdzalnie do brodzikow... o ile w srodku jest fajnie..to do przebieralni
        > trzeba sie dosc przeyzwyczaic..grafiti, pomazane szafki itd..wieadomo sporo tur
        > eckiej mlodziezy tam bywa... ale nie masz sie czego bac. Chodze czasm tam zima
        > i nigdy jakijs agresji nie bylo...
        • buka007 Re: aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 10.09.12, 13:23
          Ales, Camel, powiedzial! Tak jakby niemiecka mlodziez nie mazala szafek! :-)
          tu jest link dla Marka:
          www.berlinerbaederbetriebe.de/67.html
          • camel_3d Re: aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 12.09.12, 14:27
            no przejdz sie tam, gdzie dominuja niemcy, a przejdz si etam gdzie sa arabowie i turcy:)))

roznice od reki zobaczysz...

• 8malice1985 Re: aha..parkow wodnych tu nie ma:)) 13.11.14, 16:06
        jaki to jest dokladnie adres? nie moge tego basenu nigdzie znalezc, choc juz o nim slyszalam wczesniej.
    • jusytka Re: Najlepsze termy/aquapark w Berlinie lub okoli 21.09.11, 10:08
      Dzięki, coś wybiorę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka