07.08.14, 22:23
Hej , kiedyś tu pisałam (dla chętnych proszę forum.gazeta.pl/forum/w,10001,98490891,98490891,Prosze_przeczytajcie_.html)
Nie wyjechałam z Irlandii, moje życie uległo wielkiej zmianie eh na lepsze, od 2 lat jestem ze świetnym mężczyzną za niedługo będę szczęśliwą mężatką, sprawa o alimenty wlokła się latami (płaci od kilku miesięcy), mój syn ma już 6 lat. Test dna zrobiony lata temu, potwierdził ojcostwo. Mój maluch ma moje nazwisko i obywatelstwo Polskie.
Chciałam zapytać, tak naprawdę potwierdzić jedną sprawę. Czy jak moje dziecko zmieni nazwisko na takie jak ja czyli po moim przyszłym mężu, czy wpłynie to jakkolwiek na płacenie alimentów?
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • abcd228 a dlaczego syn ma przyjac nazwisko 08.08.14, 02:28
      przyszlego meza? Przeciez to Ty wychodzisz za maz, on nie zmienia ojca.
      Chyba ze facet go zaadoptuje. Jezeli jest taki swietny, to powinien to zrobic i przyjac Ciebie z dobrodziejstwem inwentarza ;)
      Wtedy oczywiscie on przejmie utrzymanie Twojego syna. Nie powinno to stanowic dla niego problemu.
      • mei3 Re: a dlaczego syn ma przyjac nazwisko 08.08.14, 10:02
        abcd228 napisał(a):

> przyszlego meza? Przeciez to Ty wychodzisz za maz, on nie zmienia ojca.
        > Chyba ze facet go zaadoptuje. Jezeli jest taki swietny, to powinien to zrobic i
        > przyjac Ciebie z dobrodziejstwem inwentarza ;)
        > Wtedy oczywiscie on przejmie utrzymanie Twojego syna. Nie powinno to stanowic d
        > la niego problemu.

pieknie:-))
        • abcd228 ja poważnie, a Ty śmichy-chichy ;( 08.08.14, 10:45
      • doa1980 Re: a dlaczego syn ma przyjac nazwisko 08.08.14, 12:53
        abcd228 napisał(a):

> przyszlego meza? Przeciez to Ty wychodzisz za maz, on nie zmienia ojca.
        > Chyba ze facet go zaadoptuje. Jezeli jest taki swietny, to powinien to zrobic i
        > przyjac Ciebie z dobrodziejstwem inwentarza ;)
        > Wtedy oczywiscie on przejmie utrzymanie Twojego syna. Nie powinno to stanowic d
        > la niego problemu.

Chcę, żeby dziecko miało takie nazwisko jak ja, nie zostało z moim, nie miał nazwiska biologicznego ojca. Oczywiście mój chłopak chce dać mu swoje nazwisko, traktuje go jak własnego syna.
    • the-great-inuk Czemu nie wybrałaś Polaka na ojca swego dziecka? 08.08.14, 07:24
      doa1980 napisała:

> Hej , kiedyś tu pisałam (dla chętnych proszę) forum.gazeta.pl/forum/w,10001,98490891,98490891,Prosze_przeczytajcie_.html

Na sam wpierw zreperowałem Twój link, aby Polonia w Niemczech mogła sobie wyrobić własne zdanie...

I serdeczne gratulacje z okazji nowego życia w Irlandii.
      Polonia w Niemczech bardzo się cieszy, że przynajmniej jednej udało się zbiec spod niemieckiego jarzma....

Ja od dekad ostrzegam:

Nie zadawajcie się z Niemcami!
      Bądźcie czujni!
      Czemu nie wybrałaś Polaka na ojca swego dziecka?
      Cały świat wie, że Polacy są troskliwymi ojcami...
      I punktualnie płacą alimenty na dziecko i żonę...
      (Patrz abcd228)
      • the-great-inuk Re: Czemu nie wybrałaś Polaka na ojca swego dziec 08.08.14, 07:55
        forum.gazeta.pl/forum/w,103528,152599513,152599513,Jestem_ciekaw_.html

Już takie bezbożne filmy w niemieckiej telewizji powinny być wystarczającym powodem dla katolickich Polaków i Polak aby wyemigrować do katolickiej Irlandii.

Oczywiście tylko tymczasowo, dopóki Duch Święty dokończy cudu gospodarczego w Kraju Nad Wisłą.. (W tedy Polacy z całego świata powrócą do Kraju)...

Cud militarny już kiedyś był nad Wisłą, za Marszałka Józefa Piłsudskiego...

Wszyscy oczekujemy następnego takiego cudu w naszej, ciepłej, słowiańskiej Ukrainie...

Postscriptum

Potępiam propagowanie takich filmów niemieckich na Polskich Forach!
        Najlepiej traktować je jak powietrze...

Byłem Wam winien tą wiadomość...
      • abcd228 a chuj ci do tego? 08.08.14, 12:44
        kim sa twoi przodkowie i dlaczego uciekles do Niemiec?
        Wstydzisz sie przyznac?
        • the-great-inuk Re: a chuj ci do tego? 08.08.14, 14:49
          abcd228 napisał(a):

> kim sa twoi przodkowie i dlaczego uciekles do Niemiec?
          > Wstydzisz sie przyznac?
          ==========================

Moje rodziciel to wielkie (...)

Tu nie jest Forum Monotematyczne, abym ciągle w kółko powtarzał ciągle to samo...

A po za tym, je rozróżniam pomiędzy Prywatą a Publiką...
      • doa1980 Re: Czemu nie wybrałaś Polaka na ojca swego dziec 08.08.14, 12:56
        the-great-inuk napisała:

>
        > I serdeczne gratulacje z okazji nowego życia w Irlandii.
        > Polonia w Niemczech bardzo się cieszy, że przynajmniej jednej udało się zbiec
        > spod niemieckiego jarzma....

Bardzo dziękuję.
        Ojciec biologiczny niestety uciekł ja tu cały czas byłam.
    • annajustyna Re: Nazwisko 08.08.14, 11:26
      A biologiczny ojciec wyraza zgode na zmiane nazwiska syna? Jesli nie, to tylko poprzez adopcje syna przez meza, a wtedy jak pisal Ich (aktualnie abcd).
      • abcd228 nie myl! 08.08.14, 12:43
        Wszystko wskazuje na to, ze biologiczny ojciec nie ma elterliche Sorge.
        Dziecko przyszlo na swiat w 2008. Jedyne co ma po ojcu, to obywatelstwo niemieckie. O czym matka nie wie ;)
        • doa1980 Re: nie myl! 08.08.14, 13:02
          abcd228 napisał(a):

> Dziecko przyszlo na swiat w 2008. Jedyne co ma po ojcu, to obywatelstwo niemiec
          > kie. O czym matka nie wie ;)

Nie jest mi potrzebne dla dziecka obywatelstwo niemieckie, ma tylko polskie. Dziecko urodziło się w Irlandii i irlandzkiego paszportu ani obywatelstwa nie ma. Mój przyszły mąż jest Polakiem.
          • doa1980 Re: nie myl! 08.08.14, 13:04
            doa1980 napisała:

> Mój przyszły mąż jest Polakiem.
            >
            Do wiadomości redakcji ;)
          • abcd228 napisalem, ze matka o tym nie wie. 08.08.14, 13:28
            Jezeli ojciec jest Niemcem, to dziecko ma automatycznie obywatelstwo niemieckie, czy chcesz, czy nie chcesz. Obok tego ma tez polskie obywatelstwo, jedno w drugim nie przeszkadza.
            Od 1 lipca 1993 rowniez dzieci pozamalzenskie maja obywatelstwo niemieckie po ojcu i basta.
            Trzeba bylo nie robic testu DNA.
      • doa1980 Re: Nazwisko 08.08.14, 12:58
        annajustyna napisała:

> A biologiczny ojciec wyraza zgode na zmiane nazwiska syna? Jesli nie, to tylko
        > poprzez adopcje syna przez meza, a wtedy jak pisal Ich (aktualnie abcd).

Biologiczny ojciec niestety nigdy nie widział dziecka, na zdjęciach tylko jak był malutki. Nie ma jego nazwiska tylko moje.
        • the-great-inuk Re: Nazwisko 08.08.14, 13:20
          A mnie bardzo martwią te 50 % niepolskich genów Twego syna...
          • doa1980 Re: Nazwisko 08.08.14, 13:28
            the-great-inuk napisała:

> A mnie bardzo martwią te 50 % niepolskich genów Twego syna...
            >

Mnie też martwiły, nigdy nie zdobyłam się na wyjazd z dzieckiem do Niemiec. Czy nadal martwią nie wiem, może nigdy nie zrobi z nich użytku ( mój syn oczywiście). Ja napewno nie zrobię.
            • the-great-inuk Re: Nazwisko 08.08.14, 14:55
              pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/56,136156,16357885,Klocki_Cobi_i_niedobry_Niemiec,,1.html

Kup Twemu synowi te pedagogiczne zabawki...

doa1980 napisała:

> the-great-inuk napisała:
              >
              > > A mnie bardzo martwią te 50 % niepolskich genów Twego syna...
              > >
              >
              > Mnie też martwiły, nigdy nie zdobyłam się na wyjazd z dzieckiem do Niemiec. Czy
              > nadal martwią nie wiem, może nigdy nie zrobi z nich użytku ( mój syn oczywiści
              > e). Ja napewno nie zrobię.
              >
              • abcd228 poklask znajdujesz wsrod glupszych od ciebie;) 08.08.14, 15:42
                a myslalem, ze tacy sie nie znajda :(
                • the-great-inuk Re: poklask znajdujesz wsrod glupszych od ciebie; 08.08.14, 21:03
                  tinyurl.com/n9enw6v

A w Polsce biją Francuzów pochodzenia Afrykańskiego!

Nic dziwnego.

Cywilizowani Polacy opuścili ten niegościnny kraj, który nie jest ich domem...

W Niemczech piorą skutecznie mózgi Niemcom...

Coraz więcej Niemców lata z dużym pojemnikiem wazeliny po okolicy...

Może się przydać - mówią...
                  • the-great-inuk Re: poklask znajdujesz wsrod glupszych od ciebie; 08.08.14, 21:14
                    tinyurl.com/oglzfzq

Tymochowicz powiedział:

"To był i jest obcy mi kraj, obcy mi dom"

the-great-inuk napisała:

> Nic dziwnego.
                    >
                    > Cywilizowani Polacy opuścili ten niegościnny kraj, który nie jest ich domem...
                    >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka