asmag 22.09.05, 21:16 zauważyłem flesz. Co teraz ? Będą mnie ścigac w Polsce ? Przekażą informacje naszej policji czy też wyślą mi mandat do zapłaty ? Macie jakieś doświadzenia ? JHakie będą konsekwencję ociągania się ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunia03 Re: Przekroczyłem prędkośc 22.09.05, 22:00 Przekroczylam predkosc w Polsce - to po ok.5 mies. poprzez Ambasade w Köln przyslali mi mandat 35,-€ Niestety nie moglam w Niemczech zaplacic, bo Bank w Pl. nie podal Nr.Identyfikac. ktorydostal jak Polska weszla do E. Poniewaz nie chce miec zatargow to przy najblizszej mozliwej okazji podczas pobytu zaplacilam. Zwrocilam uwage w Banku by podali w przyszlosci wlasciwe numery - patrzyli na mnie tak, ze sie szybko pozegnalam. Pozdrowienia Odpowiedz Link
tunia03 Re: Przekroczyłem prędkośc 22.09.05, 22:01 Jeszcze dodam, ze o Flensburg tez zachaczyli. Czesc. Odpowiedz Link
ro-bert Re: Przekroczyłem prędkośc 22.09.05, 23:15 asmag napisał: > zauważyłem flesz. Co teraz ? Będą mnie ścigac w Polsce ? Przekażą informacje > naszej policji czy też wyślą mi mandat do zapłaty ? Macie jakieś > doświadzenia ? JHakie będą konsekwencję ociągania się ? Pozdrawiam Wiesz mniej wiecej o ile przekroczyles ta predkosc? Obszar zabudowany, autostrada, osiedle mieszkaniowe (Spielstraße)? Odpowiedz Link
ochmis napewno użyczasz samochodu... 23.09.05, 06:17 przyjaciołom i członkom rodziny. Można na zdjęciu rozpoznać, kto jechał? Ty nie musisz zeznawać, jeżeli obciążyłbyś członka rodziny. A swoją drogą, po jaki chuj jeździsz za szybko? :))) Odpowiedz Link
ochmis Ordnungswidrigkeit nie są ścigane, 23.09.05, 06:23 musi być decyzja sądowa. czekaj na rozwój wypadków. :) Odpowiedz Link
basia553 no wiesz Ochmis! 23.09.05, 08:33 czy Ty zawsze przestrzegasz przepisy? Jezdzenie za szybko, to normalka. W styczniu czy lutym zostalam wlasnie "sfotografowana", dostalam po raz pierwszy wlasnie pisemko ze zdjeciem i powiem Ci, ze jest niestety cholernie wyrazne:))) Odpowiedz Link
ochmis Re: no wiesz Ochmis! 23.09.05, 10:55 w 98 mialem niezawiniony wypadek.(ofiara śmiertelna) Nawet w Bild bylo zdjecie, niewinny ale obciazenie jest! Odpowiedz Link
dunia77 Re: w ramkę i dla wnuków 23.09.05, 16:49 Hyhy, raz tak im sie udalo zdjecie mojego meza, ze zgodnie stwierdzilismy, ze bylo warte tych 20 euro ;-) Odpowiedz Link
asmag I co dalej 23.09.05, 16:26 Ile zaplaciłaś, jakie są konsekwencje ? Nie chcę obciążac nikogo z rodziny, a obawiam się, ze zdjęcie będzie widoczne, fotoradar był chytrze schoway za zakrętem i tuż za górką. Było to teren zieleni miejskiej, ale w obrebie zabudowanego. Prędkość pomiędzy 70 a 80 przy dozwolonej 50. Co przysyłają ze zdjęciem ? Odpowiedz Link
basia553 Re: I co dalej 23.09.05, 20:48 ja dostalam jak möwilam ze zdjeciem. i tez sie zastanawialam, bo mialam podobna sytuacje jak Ty: niby teren zielony, ale w obrebie miasta. no wiec uznali to jako teren NIEZABUDOWANY. Tyle Ci moge podac na pocieszenie. Odpowiedz Link
asmag Re: I co dalej 23.09.05, 22:14 Jak dostałaś, to co musiałaś zrobic ? Zapłacic ? Jesteś notowana ? Nie wpuszczą na granicy bez zapłacenia ? Pytam poważnie, bo nie znam konsekwencji i nie wiem co z tym zrobic. Jeśli zapłacic to jak ? Odpowiedz Link