jeandy 17.11.07, 20:52 mam pytanko czy prowadząc firmę w niemczech mogę ztrudnić powiedzmy kafelkarza z polski na umowę zlecenie bądż o dzieło i jak do tego ma się kontrola przez Zoll. Słyszałam że można ale nie dano mi odpowiedzi na 100%. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nana_c Re: kontrola Zolle 18.11.07, 12:53 Jesli zatrudnisz go legalnie, nie masz problemu. Jesli na czarno, a ktos cie sypnie, licz sie z kontrola Zoll i grzywna. Proste, co? Odpowiedz Link
juhas75 Re: kontrola Zolle 18.11.07, 21:55 Czytam i widze ze nana_c ma na wszystkie pytania odpowiedzi,ale jest w bledzie piszac ci ze mozesz kogos zatrudnic z polski.Jak wiadomo dla nas niemiecki rynek pracy jest wciaz niedostepny.Zeby zatrudnic kogokolwiek musi miec pozwolenie na prace na terenie niemiec,wtedy mozesz taka osobe zatrudnic lub zalozona firme jednoosobowa ale wtedy mozesz go zatrudnic jako podwykonawce a nie jako pracownika.Pozdrawiam Odpowiedz Link
fan.club Halo, ten pan od owiec! 18.11.07, 22:12 !Zatrudnić legalnie" - mówi Ci to coś? Odpowiedz Link