Dodaj do ulubionych

Przedluzenie wizy.

02.05.08, 11:26
W maju konczy mi sie wiza, nie wiecie czy musze od razu isc ja
przedluzyc czy moge np. za pare miesiecy?
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: Przedluzenie wizy. 02.05.08, 11:39
      Jaka wiza ??

:o)
      Koko
      • konrad-walenrod kokolores napisała: Jaka wiza ?? USA N/T 02.05.08, 11:52

• kokolores Re: kokolores napisała: Jaka wiza ?? USA N/T 02.05.08, 19:40
          Bylam lekko zdziwiona tym pytaniem ,bo z tego co wiem Polacy
          niemieckiej wizy juz dawno nie potrzebuja ,wiec nie rozumiem twojej
          odpowiedzi .
          :o)
          Koko
      • bo4630 Re: Przedluzenie wizy. 02.05.08, 13:02
        www.visa.de/
        • renata3 Re: Przedluzenie wizy. 02.05.08, 13:41
          Urzad sam sie przypomni o wizie, jezeli wiza wydana jest juz w De.
          • pentax5 Re: Przedluzenie wizy. 02.05.08, 14:04

Niemiecka wiza, dostalam na 3 lata i teraz w maju juz mi sie konczy.
            • pianazludzen Re: Przedluzenie wizy. 02.05.08, 14:27
              nie potrzebujesz w niemczech zadnych wiz.
            • mallina Re: Przedluzenie wizy. 02.05.08, 15:23
              dostalas 3 lata temu niemiecka wize??
              od 1.05.2004 Polska jest w UE i nie potrzebujesz na pobyt zadnej wizy. moze
              jedynie zlozyc podanie o pozwolenie na pobyt(jesli to pobyt dluzszy niz 3miesiace)
              www.justlanded.com/polski/Niemcy/Narzedzia/Przewodnik/Wizy-i-Pozwolenia/Pozwolenia-na-pobyt
              • annajustyna Re: Przedluzenie wizy. 04.05.08, 18:57
                A moze ma inne obywatelstwo albo ma na mysli nie wize, tylko te smieszna
                ksiazeczke ze zdjeciem, co faktycznie wydawali pare lat temu?
                • mallina Re: Przedluzenie wizy. 05.05.08, 00:08
                  jaka ksiazeczke ze zdjeciem? ja przyjechalam 7lat temu i nie dostalam zadnej
                  ksiazeczki:-)
                  mialam wize w paszporcie, a po wejsciu do UE w Ordnungsamcie dostalam papier
                  jaki trzeba i tyle.
                  • mallina Re: Przedluzenie wizy. 05.05.08, 00:10
                    a pytam bo zalozycielka watku przybyla po mnie do DE (tak wnoiskuje z jej wpisu)
                  • znana.jako.ggigus :)) annajustyna zartuje 05.05.08, 10:09
                    chodzi o paszport, ale dzis sa unijne dowody, rzecz niebywale wygodna
                    • konrad-walenrod ale dzis sa unijne dowody (Was ist das?) 05.05.08, 10:30
                      znana.jako.ggigus napisała:

> chodzi o paszport, ale dzis sa unijne dowody, rzecz niebywale wygodna
                      ++++++++++++++++++++++++++
                      Tylko do usa cię bez vizy nie wpuszczą! Z "unijnym" pasportem!
                      • znana.jako.ggigus Re: ale dzis sa unijne dowody (Was ist das?) 05.05.08, 10:33
                        a po mi USA, jak mam Unie?
                        hehe
                        a zycie z uinujnym dowodem jest piekne, musze przyznac
                        przychodze, okazuje i jestem gosciowa!
                        a kiedys szlam do miasta i jednya mysl mi sie tlukla po glowie - czy
                        zgubilam juz paszport?
                        • annajustyna Re: ale dzis sa unijne dowody (Was ist das?) 10.05.08, 10:35
                          W Ausländerbehörde dowodow nie uznaja, musisz miec i tak paszport (wydawali mi
                          potwierdzenie Freizügigkeit w styczniu 2006)
                    • annajustyna Re: :)) annajustyna zartuje 10.05.08, 10:34
                      W 2003/2004 wydawali taka wkladke do paszportu (to mialam na mysli). A paszport
                      i tak musisz miec, bo Freizügigkeitstitel jest wazny tylko z paszportem
                      (napisane jest jak byk).
                      • bo4630 nie masz racji. 10.05.08, 11:41
                        Freizuegigkeitsbescheinigung ważne jest z dokumentem stwierdzającym
                        tożsamość, a więc paszportem LUB dowodem osobistym.
                        Napisane jak byk jest w Twoim przypadku "krowo", ponieważ
                        przedłożyłaś paszport, a mogłaś też przedłożyć dowód osobisty.
                        • annajustyna Re: nie masz racji. 10.05.08, 11:53
                          Przedlozylam oba. Pan powiedzial, ze interesuje go tylko paszport. I nie
                          odpowiadaj, Mareczku, na moje posty, bo do Ciebie nie pisze. Albo idz i zmien
                          kolejny raz nicka, trollu (w koncu tylko tak sie realizujesz w zyciu)...
                          • bo4630 odpowiadać będę, żeby uchronić 10.05.08, 11:57
                            pozostałych forumowiczów przed Twoimi bredniami, a Ty nie musisz
                            tego czytać.
                          • bo4630 po to są niki, żeby nie zwracać się 10.05.08, 12:01
                            do siebie po imieniu.
                            Nie spoufalaj się.
    • annajustyna Tak a propos Polski w Schengen... 10.05.08, 10:38
      Czy wciaz istnieje obowiazek meldunku w Ausländerbehörde po 3 miesiacach pobytu,
      od kiedy PL jest w Schengen? Pytam, bo chlopu konczy sie paszport, a nie ma
      kiedy wyrobic nowego (nowy dowod ma). Na EG-Freizügigkeitsbescheinigung napisane
      ejst, ze jest wazne tylko z paszportem...
      • bo4630 po co Twojemu chłopu taka prawniczka, która 10.05.08, 11:43
        dowiaduje się na forach?
        Ja bym już dawno wymienił na jego miejscu.
        • annajustyna Re: po co Twojemu chłopu taka prawniczka, która 10.05.08, 11:51
          Ale on nie ma kiedy. Aby wymienic w PL musialby jezdzic dwa razy w te i nazad.
          Aby wystapic do konsulatu, musialby przytargac z PL aktualny akt urodzenia i
          malzenstwa.
          • bo4630 niech idzie po kolejne Freizuegigkeitsbescheinigun 10.05.08, 11:59
            g, tym razem z dowodem osobistym.
            • annajustyna Re: niech idzie po kolejne Freizuegigkeitsbeschei 10.05.08, 12:07
              Ale byc moze tego Freizügigkeit juz nie potrzebuje. I to chcialam tutaj wyjasnic.
              • bo4630 nie potrzebuje, jezeli opuszcza Niemcy. 10.05.08, 14:26
                Jezeli chce tutaj przebywac dluzej to potrzebuje. Nie zapominaj, ze mozna
                pozbawic obywatela unijnego prawa do wjazdu i pobytu na terenie danego panstwa.
                I dlatego konieczne jest posiadanie Freizügigkeitsbescheinigung.
                Napisalem to prostym, zrozumialym jezykiem, zebys nie miala watpliwosci.
                • annajustyna Re: nie potrzebuje, jezeli opuszcza Niemcy. 10.05.08, 15:08
                  Ok. Ale obywatele tzw. starej Unii tego nie potrzebuja (mowie o meldunku w
                  Ausländerbehörde, atylko ten urzad wydaje to Bescheinigung). Potrzebuja
                  natomiast Angole, ale oni nie sa w Schengen.
                  • bo4630 BASTA!!!! 10.05.08, 17:03
                    Przestan w koncu opowiadac glupoty, macisz w glowie naiwnym, ktorzy
                    Ciebie czytaja.
                    www.aufenthaltstitel.de/freizuegigkeitsgeu.html
                    • annajustyna Re: BASTA!!!! 11.05.08, 11:29
                      Dalej nie rozumiesz - chodzi mi o obowiazek zgloszenia sie w Ausländeramcie i
                      uzyskania papiorku pod nazwa potw. prawa do unijnego przeplywu osob. Czy Polacy
                      wciaz tego potrzebuja od czasu wejscia do Schengen? Wczesniej na pewno istnial
                      obowiazek uzyskania takowego po 3 miesiacach meldunku w De.
                      • bo4630 znasz język więc poczytaj: 11.05.08, 13:32
                        www.aufenthaltstitel.de/freizuegigkeitsgeu.html
        • fan.club Nie żartuj! Chłopa byś wymienił? 10.05.08, 17:38
          Kto by pomyślał, że Ty taki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka