pdubno 14.05.08, 13:07 czy tylko u ginekologa i ile kosztuje ? dziękuje bardzo za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad-walenrod Zapytaj Góglinskiego 14.05.08, 13:51 pdubno napisała: > czy tylko u ginekologa i ile kosztuje ? dziękuje bardzo za odpowiedzi pozdrawiam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zapytaj Góglinskiego www.krebsinformationsdienst.de/themen/vorbeugung/hpv-impfung.php === Was kostet die Impfung? In Deutschland kostet eine Impfdosis Gardasil® oder Cervarix® rund 160 Euro; die komplette HPV-Impfung bestehend aus drei Einzeldosen kostet demnach 480 Euro. Zuzüglich des Arzthonorars fallen insgesamt also rund 500 Euro an. Der Impfstoff ist in allen Apotheken erhältlich. Kostenübernahme durch die Krankenkassen Seit November 2007 ist die HPV-Impfung eine generelle Pflichtleistung der gesetzlichen Krankenversicherung im Rahmen der Stiko-Empfehlung. Da die Stiko die Impfung derzeit für Mädchen zwischen zwölf und 17 Jahren empfiehlt, müssten Interessierte anderer Alters- und Personengruppen individuell bei ihrer Kasse erfragen, ob auch außerhalb der offiziellen Empfehlung die Kosten für die HPV-Impfung getragen werden. Bei privat Versicherten gilt der jeweilige abgeschlossene Vertrag. === tiny.pl/n47c Odpowiedz Link
konrad-walenrod Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie 14.05.08, 17:13 pdubno napisała: czy tylko u ginekologa i ile kosztuje ? dziękuje bardzo za odpowiedzi pozdrawiam ~~~~~~~~~~~~~~ Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Oprócz Kondzia nikt się jakoś z pomocą nie kwapi. A więc nie koniecznie ginekolog. Ja jestem wybitnym hydraulikem, i mam bardzo dobrze wyposażony warsztat. Sąsiadom i przyjaciołom, których po reformie służby zdrowia nie stać na wizytę u dentysty ciągnę zęby za drobną opłatą. Takiego fotela ginekologicznego co prawda jeszcze nie mam, ale zabieg mógłbym na stole kuchennym przeprowadzić. Ceny do uzgodnienia. Dla niepokolanych dziewic to całkowicie za darmo ( czyli gratis) Dla pokolanych i zależnie od wieku to za każdy rok po 16-ce liczy się 50 ojro. Moje ceny są bezkonkurencyjne. Odpowiedz Link
beniusia79 Re: nic nie kosztuje 14.05.08, 18:16 a ile masz lat? to szczepienie jest nic nie kosztuje. jest tylko jedno ale-trzeba sie zaszczepic bedac dziewica... Odpowiedz Link
kokolores Jasne , w De wszystko jest ZA DARMO!:)) 16.05.08, 17:44 beniusia79 napisała: >to szczepienie jest nic nie kosztuje. "Die Kosten dafür belaufen sich inklusive Arzthonorar auf rund 500 Euro. " www.focus.de/gesundheit/ratgeber/krebs/news/gebaermutterhalskrebs_aid_120573.html To szczepienie nie jest oczywiscie za darmo ,ale dziewczynkom pomiedzy 11-18 rokiem zycia (dziewicom) koszty pokrywa ubezpiecznie. :o) Koko Odpowiedz Link
kokolores ...i jeszcze ....dla jasnosci.. 16.05.08, 17:45 ...oczywiscie TYLKO ubezpieczonym w De dziewczynkom. :o) Koko Odpowiedz Link
konrad-walenrod Was? 16.05.08, 17:54 kokolores napisała: > ...oczywiscie TYLKO ubezpieczonym w De dziewczynkom. ----------------------- Odpowiedz Link
konrad-walenrod Und Fokus hat es beim Góglinski abgeschrieben. 16.05.08, 17:59 kokolores napisała: > > "Die Kosten dafür belaufen sich inklusive Arzthonorar auf rund 500 > Euro. " > www.focus.de/gesundheit/ratgeber/krebs/news/gebaermutterhalskrebs_aid_120573.html ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ja! Und Fokus hat es beim Góglinski abgeschrieben. Das hat Kondzio schon vor einigen Wochen gefunden. Siehe oben! Odpowiedz Link
kokolores Re: Und Fokus hat es beim Góglinski abgeschrieben 16.05.08, 18:41 Tak ,tak ,wiem ,ja tylko chcialam wytlumaczyc Bieniusi ,ze w De w sluzbie zdrowia , nie ma "nic nie kosztuje" . :o) Koko Odpowiedz Link
konrad-walenrod “Manna vom Himmel” 16.05.08, 18:54 kokolores napisała: > Tak ,tak ,wiem ,ja tylko chcialam wytlumaczyc Bieniusi ,ze w De w > sluzbie zdrowia , nie ma "nic nie kosztuje" . ----------------------- Odpowiedz Link
beniusia79 Re: znow sie czepiasz 16.05.08, 19:04 na glupie pytanie glupia odpowiedz... Odpowiedz Link
kokolores Re: znow sie czepiasz 16.05.08, 19:34 beniusia79 napisała: > na glupie pytanie glupia odpowiedz... Nie zauwazylam glupiego pytania. :o) Koko Odpowiedz Link
beniusia79 Re: jeszcze jedno 16.05.08, 19:10 jak sie umie kombinowac, to wiele rzeczy moze byc w Niemczech za przyslowiowe "dziekuje", pewnie o tym wiesz. moja szwagierka dostala kase na mebelki od panstwa i przez dluzszy czas dostawala pille za darmo, bo twierdzila, ze partner nie daje jej pieniazkow. prosze mi wiec nie pisac, ze w DE nie ma nic za darmo :) Odpowiedz Link
jessi_a Re: jeszcze jedno 16.05.08, 19:16 to podatnicy za nia zaplacili. Z nieba nie dostala. Odpowiedz Link
kokolores Re: jeszcze jedno 16.05.08, 19:32 beniusia79 napisała: > jak sie umie kombinowac, to wiele rzeczy moze byc w Niemczech za > przyslowiowe "dziekuje", pewnie o tym wiesz. moja szwagierka > dostala kase na mebelki od panstwa i przez dluzszy czas dostawala > pille za darmo, bo twierdzila, ze partner nie daje jej pieniazkow. > prosze mi wiec nie pisac, ze w DE nie ma nic za darmo :) No to jest sie czym chwalic , faktycznie.:)))) Panstwo za to placi ,podatnicy wlasciwie . Za darmo to mozna w De po pysku dostac .(bez urazy) :o) Koko Odpowiedz Link
beniusia79 Re: jeszcze jedno 16.05.08, 20:02 ja sie nie chwale-bo i nie mam czym... ja niczego nie dostalam za friko od tego panstwa. Odpowiedz Link
kokolores Re: jeszcze jedno 16.05.08, 23:03 Bieniusia ,w ten sposob powstaja bajki o kraju mlekiem i miodem plynacym ,a niektorzy zanim przyjada do Niemiec , bez znajomosci jezyka maja "obcykane" co im sie od panstwa nalezy . Eh..... :o) Koko Odpowiedz Link
konrad-walenrod Żadne bajki! 17.05.08, 07:43 kokolores napisała: > Bieniusia ,w ten sposob powstaja bajki o kraju mlekiem i miodem > plynacym ,a niektorzy zanim przyjada do Niemiec , bez znajomosci > jezyka maja "obcykane" co im sie od panstwa nalezy . ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Żadne bajki! Mieszkam 5 minut od Ałtobany. I bardzo często widzę jak się samochody dostawcze do ALDIEGO i LIDLE przewracają. I mleko i miód płynie ulicą! Odpowiedz Link
noie Re: szcepienie przeciw Rakowi Szyjki Macicy-ile k 14.05.08, 19:46 moje dziewczyny byl szczepione i koszty zaplacila krankenkasa... idz i sie tam spytaj czy to zaplaca jesli natomiast jako osoba dorosla (ponad 18 lat) chcesz szczepic... lekarz wytlumaczyl ze troche...hmmm za pozno i chyba raczej sama placic musisz...nie wiem ile bo jak juz pisalam calosc mialam pokryta Odpowiedz Link
nana_c Jakos 170 od szczepionki 14.05.08, 20:33 Kolezanka ma córke 13- letnia, sama juz nie wiem, ale mówila cos o 2 czy 3 szczepionkach, Krankenkasse zwrócila koszty szczepionki, ale musiala za kazdym razem wykladac 170 eu, i z rachunkiem do nich isc. Szczepi sie chyba tylko do 14 roku zycia, i oczywiscie dziewczeta, które nie mialy jeszcze kontaktów seksualnych. Odpowiedz Link
mikulka Re: szcepienie przeciw Rakowi Szyjki Macicy-ile k 14.05.08, 21:02 Moja corka szczepila sie u lekarza rodzinnego i nic nie placila za szczepionke.Miala wtedy 17 lat. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Alternatywą byłoby... 17.05.08, 08:08 pdubno napisała: > czy tylko u ginekologa i ile kosztuje ? dziękuje bardzo za odpowiedzi pozdrawiam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Alternatywą byłoby wstąpienie do klasztoru. Albo poślubienie Islamisty. Mają bardziej regorystyczne przepisy higieniczno-religijne, aniżeli chrześcijanie. tiny.pl/nkgx Odpowiedz Link
e-milia1 Re: niektorym manna leci z nieba... 18.05.08, 08:20 w Niemczech duzo rzeczy jest za darmo... kto madry (lub bardziej cwany) wykorzystuje system jak moze i wtedy ma wiele rzeczy za FRIKO. nie piszcie wiec, ze w Niemczech manna nie leci z nieba i nie ma nic za darmo:) podam kilka przykladow-znajoma-od lat na harzIV-co roku jezdzi z dziecmi na wczasy zagranice. ze mnie sie podsmiewala, ze pod namiod nad morze chce jechac, zamiast np. do egiptu.. w zyciu nie bylam na tylu wakacjach co ona... druga znjoma- harzIV-gdy dziecko skonczylo 3 latka, nie wrocila do pracy bo ponoc nie dostala miejsca w przedszkolu. przez rok bedzie wiec siedziec w domu bo stwierdzila, ze jak ma okazje to ponaciaga troche panstwo... znajoma z mezem oficjalnie mieszkaja w niemczech-panstwo oplaca im mieszkanie, sa na harzIV. w rzeczywistosci jednak siedza w polsce, zyja za pieniazki niemieckich podatnikow. on nie pracuje, ona sobie studiuje. do niemiec nie maja zamiaru juz wrocic; chca tylko naciagnac panstwo na ile sie da... czesto sie zastanawiam, ile jest tkich przypadko jak te, ktore opisalam? pewnie mnostwo. ciekawa jestem, co robia ci urzednicy i dlaczego nie wezma sie takim za d..e? serce boli, gdy sie ma swiadomosc, ze samemu nie dostanie sie nic a i jeszcze trzeba placic na takich.... Odpowiedz Link
jessi_a Re: niektorym manna leci z nieba... 18.05.08, 08:27 wystarczy podszepnac urzednikowi namiary /mozna anonimowo i serduszko przestanie bolec. Odpowiedz Link
e-milia1 Re: niektorym manna leci z nieba... 18.05.08, 08:31 oj, raczej tego bym nie zrobila. serce az tak mnie nie boli- chcialam tylko podac kilka przykladow. niektorzy z was pisza, ze wielu ludziom wydaje sie, ze manna leci w niemczech z nieba i ze to nie prawda. chcialam wiec napisac, ze to prawda :) Odpowiedz Link
konrad-walenrod Nie masz cwaniaka nad Warszawiaka 18.05.08, 09:45 e-milia1 napisała: . niektorzy z was pisza, ze > wielu ludziom wydaje sie, ze manna leci w niemczech z nieba i ze to > nie prawda. chcialam wiec napisac, ze to prawda :) ------------------------------------- Odpowiedz Link