avokat 22.09.03, 22:18 Powiedzcie prosze jakie polskie gazety wydawane sa w NRW? Gdzie je mozna nabyc? Natalia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avokat Re: prasa polska w NRW 23.09.03, 16:09 mam wnioskowac, ze nie ma polskich gazet wydawanych w NRW? Odpowiedz Link
sabba Re: prasa polska w NRW 24.09.03, 14:02 nie mam pojecia konkretnie a niekonkretnie wiem ze jakas gazeta polska w niemczech istenieje, ale poziom wiecj niz zly wiec odradzam, ogolnie rzecz mowiac poza literatura zakazana w Pl wiadomo kiedy poza tym nic ciekawego na tzw obczyznie nie wyszlo, nic wartosciowego co by sie nadawalo do czytania. Ale to moje zdanie, byc moze jestem niedoinformowana. Odpowiedz Link
miriam12 Re: prasa polska w NRW 26.10.03, 19:38 moze Info Tips i Samo Zycie ,a inne gazety prosto z Polski mozna kupic w sklepach z polskimi artykulami lub po prostu pod "Kosciolem" mysle o takim w ktorym msza jest w jezyku polskim,przewaznie w poblizu jest sklep i stoisko z gazetami,niestety dokladne adresy znam tylko z Dortmundu,ale wiem ze w innych miastach tez nie ma raczej problemu,oczywiscie ceny tutejsze ;-))albo prawei zalezy od sprzedajacego ;-)) Odpowiedz Link
miriam12 Re: prasa polska w NRW 26.10.03, 19:39 ale ogolnie polecam Info Tips albo Samo Zycie kosztuja cos 1,20 chyba ale nie wiem dokladnie Odpowiedz Link