justicja 20.11.08, 01:04 czy po upływie roku czasu, gdy nie pracowałam jeszcze w Niemczech, mogę starać się o przedłużenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beniusia79 Re: przedluzenie czego? 20.11.08, 09:50 nie wiem w jakiej sytuacji jestes, ale Elterngeld dostaje sie tylko rok, niezaleznie od tego czy pracowalas czy nie. nie ma czegos takiego jak przedluzenie. mozesz dalej zostac w domu na wychowawczym, do ukonczenia 3 roku przez dziecko, ale nikt ci tego nie zaplaci. no, chyba ze macie ciezka sytuacje finansowa to moze zwrocic sie do Arge? Odpowiedz Link
breili Re: przedluzenie czego? 21.11.08, 12:39 Mozesz starac sie o Landeserziehungsgeld ale uzaleznione jest od zarobkow w rodzinie. Szczegolow nie pamietam - mialam co prawda druczek w rekach ale nie lapalam sie i nie skladalam. W Bawarii na pierwsze dziecko przyznaja do 200€ (zalezy od zarobkow) na gora 6 miesiecy. Na kolejne dzieci do 250€ i na rok. Sklada sie go miedzy 21 a 30 miesiacem dziecka Odpowiedz Link
kokolores Re: Elterngeld 23.11.08, 19:43 Zerknij na poczte , dostalas wejscowke na prywatne forum. :o) Koko Odpowiedz Link