chaladia 25.02.03, 10:58 Mamy na bannerze informację, że 7-9 marca będą w Warszawie Targi Wiatr i Woda 2003. Ciekawe, czy znowu z biletami w zaporowych cenach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaladia Re: Wiatr i Woda 25.02.03, 19:34 Nie pamiętam dobrze, ale znacznie wyższa, niż do dobrego kina. Ciekawe, kto będzie wystawiał. Już wiem, że np. Ancora nie będzie miała stoiska. Nic dziwnego. Ledwo nadążają z produkcją do Niemiec... www.ancora.ig.pl/index.html Odpowiedz Link
chaladia Re: Wiatr i Woda 01.03.03, 18:02 Ogłosili. 15 zł od dorosłych, młodzież z ulgą. Odpowiedz Link
chaladia Byłem, widziałem, nie bardzo mi się podobało... 09.03.03, 15:25 Byłem dziś na Targach. Nie rzuciło mnie na kolana. Trudno porównywać nasze "ad hoc" zorganizowane targowisko z Earl's Courtem lub Düsseldorfem, ale mnie nie siermiężność zraziła, a proponowana oferta. 90% oferowanych jednostek była dla 0,005% naszego Społeczeństwa. Co więcej, jakoś mi się wydaje, że te 0,005%, które na oferowane jachty stać, akurat kiepsko lub wcale nie żegluje. Jachty od 60 do 600 tysięcy zł, do tego zdecydowanie za duże nawet na Wielkie Jeziora Mazurskie, a co dopiero na inne akweny. Do tego sporo motorówek. Parę sportowych pływadełek laseropodobnych i zupełny brak otwartopokładowych żaglówek do nauki żeglarstwa na miarę Maczków, BM-ek, Omeg i DZ-et, na których szkoliliśmy się my. Piszę "MY", bo łodzie te dobrze służyły i obecnym 60-latkom i 25-latkom. Niestety, poza Omegą są to klasy wymierające. NB - Omegi też nie było... Ale jest i pozytyw - pojawiły się małe jachty kabinowe (ale nie BEZ-2 lub Inka- Lux) do rodzinnego żeglowania po 16-17 tys zł (w promocji). Ciekawe, że nie wystąpiło bardzo wielu znanych i dobrych wytwórców. od Ancory, przez DAS Yacht Center do wytwórców nowej Omegi. Ale - i tak organizatorzy skosili masę kasy od wystawców i gości, więc mają powody do samozadowolenia. Szkoda że tylko oni. Odpowiedz Link