Dodaj do ulubionych

Neurologia na Litewskiej w Warszawie

26.12.12, 17:55
W lutym Franio ma planowaną hospitalizację na neurologii na Litewskiej w Warszawie. Wiecie moze jakie tam są warunki? Jest cień szansy na izolatkę?
Generalnie będę b. wdzieczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.12.12, 18:37
      pojecia nie mam, ale do lutego jeszcze troche czasu jest i staneloabym na glowie, zeby sie o ta izolatke postarac. Moj Kasper lezal w szpitalu kilka razy, w sali z innymi dziecmi tylko na zabiegach jednodniowych na szczescie, bo chyba nikt by tego nie przetrwal. Zadzwon do szpitala, dopytaj co i jak i przypominaj sie pare razy tuz przed przyjeciem, jesli obiecaja, ze dostaniecie izolatke. problem moze byc, jak bedzie akurat jakas epidemia, ale jesli nie, to przy kazdej rozmowie zapisuj z kim rozmawialas (nazwisko, funkcja, data i czas rozmowy), zbieraj cala korespondencje pisemna a od terapeutow i lekarzy dziecka popros o zaswiadczenia, dlaczego w interesie dziecka jest, by lezalo w izolatce, a nie w sali grupowej.
      • aga.n.f Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.12.12, 18:42
        Mamy za soba kilka pobytów szpitalnych, więc wiem o co Ci chodzi.
        W ogóle nie wyobrażam sobie jego hospitalizacji w przypadku zaokretowania na sali kilkuosobowej.
        Na Litewskiej jeszcze z młodym nie byłam, nie wiem wiec nawet jakie są tam warunki. Zanim zapytam w szpitalu, chciałabym usłyszec coś od Was, zeby w razie czego odpowiednio zareagować.
        Narazie najlepiej zawsze było nam w IMiDzie - tam Francik zawsze dostawał izolatkę bez problemu.
    • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 12.02.13, 12:58
      WITAM MAM PYTANIE CZY BYLIŚCIE MOŻE JUŻ NA HOSPITALIZACJI BO JESTEM CIEKAWA JAK TO WYGLĄDA PONIEWAŻ MY MAMY TERMIN HOSPITALIZACJI NA 01.03.2013
      • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.02.13, 16:21
        Anula3214 ,dowiedziałaś się czegoś ,my mamy termin na 4 03 2013?
        ja wiem że musze mieć karimatę do spania
        • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.02.13, 16:51
          nie pozwalaja spac na karimatach trzeba miec lezak lub lozko polowe cos by bylo nad podloga nic wiecej nie wiem. pozdrawiam
          • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.02.13, 17:15
            O kurcze,nie mam
            • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.02.13, 22:44
              bedziemy w piatek na miejscu to napewno bede wiedziala cos wiecej wiec napisze. POZDRAWIAM
              • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.02.13, 22:46
                Napisz koniecznie co i jak
                czekam na info
                Kinga
                • aga.n.f Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 26.02.13, 23:33
                  Mój Franio ma przełożoną hospitalizację na kwiecień, więc też jestem ciekawa jak wyglądają warunki na oddziale.
                  Narazie wiem tylko ze sale są 3- i 4-osobowe.
                  • majaaleksandra Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 27.02.13, 08:09
                    Chyba czegoś nie ogarnełam.
                    Nasze dzieci maja prawo do izolatki w razie pobytu w szpitalu?
                    Pamiętam koszmar z sal 4 osobowych i strasznie mnie zaciekawiło to co piszecie.
                    Jakaś podstawa prawna?
                    • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 27.02.13, 09:58
                      To relację piszę ja, od poniedziałku będziemy
                      Kinga
                    • halogen75 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 07.03.13, 19:07
                      majaaleksandra napisała:

> Chyba czegoś nie ogarnełam.
                      > Nasze dzieci maja prawo do izolatki w razie pobytu w szpitalu?
                      > Pamiętam koszmar z sal 4 osobowych i strasznie mnie zaciekawiło to co piszecie.
                      > Jakaś podstawa prawna?

Też się zaczęłam zastanawiać. Ja z moim 2-latkiem wówczas leżałam na sali 4 osobowej, w dodatku grupa wiekowa- 10,12 latki. Mały nie dawał im spać, ja nie miałam z nim co zrobić, umęczyłam się po pachy. Nie pomyślałam wówczas zupełnie o izolatce. Nie głupia myśl, tylko jak to faktycznie wygląda w rzeczywistości?
                • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 28.02.13, 13:27
                  ok na pewno dam znac
                  • ksiazkowa.pstefaniuk Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 28.02.13, 15:38
                    byłam z synkiem w tym tyg.na oddziale na Litewskiej;sale tylko 3, 4 osobowe; na oddziale jest świetlica, 1 prysznic; kuchnia dla rodziców(lodówka, czajnik); pielęgniarki są bardzo w porządku; dla mojego syna z Aspergerem sala 4osobowa to była masarka; rodzic musi mieć swoje łóżko polowe lub leżak rozkładany do spania; jest tam bardzo ciepło, więc wystarczą lekkie ubrania; w szpitalu robią EEG, wideo EEG, MRI głowy-to wyjazd karetką z oddziału do IMiD na Kasprzaka; trzymam kciuki za Was jeśli pobyt macie przed sobą; nie ma wyjścia trzeba to przetrzymać;
                    • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 28.02.13, 20:17
                      A czy karetką jedzie rodzic z dzieckiem?
                      Kurtki zimowe można zostawić na pobyt w szatni?
                      Coś do jedzenia można kupić na miejscu?

Moje nadpobudliwe to będzie dopiero wesoło

nam mają rezonans robić
                      • magdaps1980 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 28.02.13, 21:00
                        rodzic jedzie z dzieckiem w karetce i pielęgniarka z oddziału; kurtki można spokojnie zostawić w szatni; na miejscu w szpitalu nie żadnego sklepu z jedzeniem, trzeba wyjść poza szpital żeby coś kupić;rezonans w IMiDZ -to b.dobre miejsce do tego typu badania, mają super sprzęt, rodzic może być z dzieckiem do momentu podania narkozy; mój syn jest nadruchliwy, naprawdę ciężko znosił pobyt na oddziale;
                        • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 28.02.13, 21:14
                          dziękuje
                        • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 02.03.13, 11:51
                          Witam niestety musieliśmy przełożyć termin hospitalizacji ponieważ synek się rozchorował. W poniedziałek mamy zadzwonić ustalić nowy termin.Mam jeszcze pytanie ile dni trwa ta hospitalizacja? Pozdrawiam
                          • magdaps1980 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 02.03.13, 21:01
                            hospitalizacja zależy od wykonywanych badań, czy lekarz prowadzący jest na oddziale, czy ewentualnie jest nieobecny z różnych powodów; pierwszy dzień to zazwyczaj przyjęcie, następne dni to EEG, video EEG, rezonans;wszystko zależy od listy badań do wykonania; myślę, że min.3dni;
                            • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 02.03.13, 22:18
                              PANI DOKTOR POWIEDZIAŁA ŻE CHCE MAŁEMU ZROBIĆ EEG A CO DALEJ NIC NIE WIEM PEWNIE JAK BY WYSZŁO W EEG COŚ NIE TAK TO I ZROBI MU REZONANS ALE DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ.POZDRAWIAM
                              • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 02.03.13, 23:39
                                my mamy mieć rezonans

a jest na sali telewizor?

• magdaps1980 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 03.03.13, 20:15
                                  niestety na oddziale nie ma telewizora
                                  • aga.n.f Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 06.03.13, 18:35
                                    Już mi słabo jak to czytam..
                                    W IMiDz mały zawsze dostawał izolatkę.
                                    Słuchajcie a nie ma tam na miejscu możliwości wypożyczenia leżaka?? Taki leżak "trochę" kosztuje, po cholera go kupowac i jeszcze ciągnąć taki szmat drogi ze sobą??
                                    • magdaps1980 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 07.03.13, 14:52
                                      można próbować dzwonić na oddział i pytać, czy leżak im się zwolnił; mają chyba 3 leżaki, ale cały czas zajęte; ja liczyłam na wypożyczenie i nie doczekałam się; może jednak warto próbować dzwonić i pytać; mój syn bardzo odreagował pobyt tam; nie dziwie się, dużo bodźców wzrokowych, słuchowych;
                                      • kangurek773 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 09.03.13, 20:36
                                        Witajcie,my już po...
                                        Nie ma izolatki,są 4 sale 3 4 osobowe.Pielęgniarki bardzo fajne,jedzenie dla dzieci da się przeżyć. Lekarze bardzo interesują się pacjentami .
                                        • mmr09 Lezak 10.03.13, 13:28
                                          Nie czytalam całego watku ale jesli potrzebujesz lezaka zeby sie przespac w szpitalu to daj znac, ja mam b sensowny, spalam na nim w CZD, mieszkam niedaleko Litewskiej. Jestem mama Piotrka z forum wczesniaków. Jakby co to pisz na mail: agata.toranska@tlen.pl
                                          • aga.n.f Re: Lezak 12.03.13, 23:32
                                            Agata, dzięki.
                                            Wreszcie po nicku skojarzyłąm Cię!:) Po nazwisku trudno mi było:)
                                            Zazwyczaj mam odwrotny problem;-)
                                            Odezwę się do Ciebie na bank, dziękuję:*
                                        • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 10.03.13, 14:47
                                          Witajcie my mamy przełożoną hospitalizacje na maj . Ile dni w waszym przypadku trwała hospitalizacja i jeśli można spytać jakie mieliście zlecone badania I czy dostaje się odrazu djagnozę? Bo my mamy miec eeg ponieważ syn ma opóźniony rozwój mowy. A jest tam może jakaś stołówka dla rodziców?POZDRAWIAM
                                          • aga.n.f Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 18.05.13, 22:12
                                            Anula, jesteście już po hospitalizacji?
                                            Mój Franek ma ustalony termin na 9.07.

Napiszcie jak z wyżywieniem dla rodziców - jakiś bar/stołówka są? Czy przy szpitalu jest jakiś teren zielony, żeby z dzieckiem wyjść na spacer (zakładam, że sa przepustki i jest to możliwe).
                                            • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 18.05.13, 22:30
                                              Mamy przełożoną hospitalizację jedziemy 23.05 , ale dowiedziałam się że z oddziału nie można wychodzić na spacerki jak będę na miejscu wszystko napiszę. Pozdrawiam
                                              • aga.n.f Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 19.05.13, 12:14
                                                anula3214 napisał(a):

> Mamy przełożoną hospitalizację jedziemy 23.05 , ale dowiedziałam się że z oddzi
                                                > ału nie można wychodzić na spacerki jak będę na miejscu wszystko napiszę. Pozdr
                                                > awiam

Hm..nam dr prowadząca powiedziała, że lepiej tam być jak jest ciepło, bo wtedy można na spacerki wychodzić i dziecko nie wariuje na oddziale;-)
                                                Czekam więc na wieści od Ciebie.
                                                • anula3214 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 24.05.13, 14:32
                                                  hej jestesmy jeszcze w szpitalu jutro wypis na przepustki mozna wychodzic jedzenie mozna zamawiac telefonicznie pozdrawiam
                                            • magdaps1980 Re: Neurologia na Litewskiej w Warszawie 19.05.13, 14:43
                                              w szpitalu na miejscu nie ma żadnej stołki ani baru, sklepu; dostęp do jedzenia dla rodziców jest zaraz poza szpitalem; szpital jest przy głównej ulicy i to bardzo ruchliwej, nie ma niestety żadnej zieleni; można zabrać dziecko na przepustkę, ale trzeba mieć pomysł gdzie, chyba że ktoś jest z Warszawy i może do domku pojechać na trochę; niestety mojemu synkowi zrobili Video EEG na oddziale, bez próby z hiperwentylacją, bez dmuchania np.wiatraczka; w tym tyg. znów musimy ponownie wykonywać badanie, bo zrobili to niedokładnie; straciliśmy czas; szkoda, bo syn z Zespołem Aspergera bardzo się namęczył będąc tam;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka