Dodaj do ulubionych

szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku

18.01.14, 21:38
jak w temacie
szukam kogoś sensownego dla dziecka w wieku szkolnym
do diagnozy i terapii
interesują mnie okolice Katowic
najchętniej Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin
szukałam w wyszukiwarce ale same stare adresy lub nieaktualne namiary'
dziękuję
Obserwuj wątek
    • nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 19.01.14, 17:09
      mogę Ci tylko polecić p. Olę z integry , le to Tychy to pewnie dla Ciebie za daleko:
      www.integra.edu.pl/
      ja sie zdecydujesz choćby na diagnozę to dzwoń "za 5min" do okrągłej godziny
      • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 19.01.14, 20:17
        Trochę daleko dla mnie na jeżdzenie na terapię :(
        Ale jak nikogo nie znajdę to pojadę choćby na diagnozę a moze ona kogoś bliżej poleci.
        Dzięki.
        • nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 19.01.14, 20:32
          warto w Integrze zrobić diagnozę, bo po pierwsze jest dobrze zrobiona, po drugie dostajesz ją na papierze wraz z ćwiczeniami które warto wykonywać z dzieckiem.
          • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 20.01.14, 11:40
            A długo tam już chodzisz ze swoim dzieckiem bo widzę ze zadowlona jesteś :)
            Moze podpytałabyś tą panią Olę o kogoś na moim terenie.? Moze kogoś poleci sensownego. Nie mam czasu i nie moge go tracić na pseudo terapeutów. Mam trochę nóż na gardłe :( mówiąc tak w przenośni.

• nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 20.01.14, 19:16
              Czesc, tak jestem b zadowolona, wielu osobom poleciłam- nikt nie narzekał:) Chodzimy 3 lata.
              • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 20.01.14, 21:02
                Ja znalazłam blisko mnie kogoś takiego.
                memo.slask.pl/about/o-mnie-i-metodach-pracy/
                Niby kobieta ok wygląda bo ma ukończony też II stopień.
                Jak szukałąm w wyszukiwarce to widziałam ze ktoś tam zaczął chodzić i chętnie bym pogadała jakie wrazenia ale teraz znależć tego nie moge :(

• nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 20.01.14, 21:09
                  Wiesz faktycznie robi wrażenie. Może sie zapisz i sprawdzisz. Najważniejsze jest(oprócz rzetelnej diagnozy) żebyś dostałam na piśmie opis zaburzeń, jeśli dziecko takie ma i spis ćwiczeń/zabaw które możesz z dzieckiem wykonywać w domu
                  • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 20.01.14, 21:35
                    Tylko że ja laik, początkujący w temacie jestem i nie wiem na co zwracać uwagę. dzięki za rady :)
                    Dlatego lepiej bym się czuła gdyby ktoś zorientowany w temacie polecił mi ją :)
                    Jeżdzenie do Tych przekracza jednak moje możliwosci czasowe.

• nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 20.01.14, 21:40
                      jasne rozumiem. Acha i bardzo ważne jest to jak terapeutka radzi sobie z dzieckiem, które zwykle nie chce ćwiczyć. Są 2 wyjścia: albo sobie radzi albo nie, nie toleruj żadnego półśrodka
                      • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 21.01.14, 13:14
                        No właśnie tego też się obawiam. Kiedyś chodziliśmy z synem na gimnastykę korekcyjną i też nie chciał ćwiczyć a pani kiespsko go ogarniała :(
                        • gostki2ija Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 21.01.14, 16:54
                          to ja napiszę coś od siebie. W sosnowieckim Memo byłam ok. 2,5 roku temu i jeżeli od tego czasu nic się tam nie zmieniło to terapii SI tam nie polecam. Mniej więcej w tym samym czasie byłam z dzieckiem w Integrze w Tychach, ale zrezygnowaliśmy po 2 razach, bo mi zależało na systematycznej terapii tj. 1 raz w tygodniu, a niestety zaproponowano nam zajęcia raz na jakiś nieokreślony czas.
                          Natomiast z czystym sumieniem polecam www.simed-terapie.pl/index.php/oferta/integracja-sensoryczna w Jaworznie.
                          Tylko w tym miejscu przeprowadzono pełną profesjonalną diagnozę zaburzeń SI dziecka ( wydruk do rąk własnych)

A tak na marginesie nie widząc żadnych efektów po terapii SI i zawiesiłam ją i miesiąc temu zdiagnozowałam syna w kier. niewygaszonych odruchów niemowlęcych (INPP) Wyszło mu to samo co 3 lata temu w diagnozie SI ! ale terapia wygląda inaczej i mam nadzieję, że przyniesie efekty.
                          • nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 21.01.14, 18:59
                            Cześć Gostki, a w Integrze nie dostałaś wydruku do rąk własnych?
                            • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 21.01.14, 20:59
                              O widzisz kobieto kochana :) i wielkie dzięki za ten namiar w Jaworznie. Jakby nie było zdecydowanie mam blizej.
                              A mogę zapytać co w tym memo sosnowieckiem było nie ok ?
                              • gostki2ija ambrozja 21.01.14, 22:10
                                co do Nemo to mogę wypowiadam się TYLKO na temat SI tutaj:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,10034,129111648,,Dobry_terapeuta_SI_na_Slasku_.html?v=2
                                www.dzieciom.pl/13973
                                • ambrozja Re: ambrozja 21.01.14, 22:14
                                  Trzy razy przeczytałam twoją odpowiedź ale nie rozumiem :(

• gostki2ija Re: ambrozja 21.01.14, 22:27
                                    ambrozja napisała:

> Trzy razy przeczytałam twoją odpowiedź ale nie rozumiem :(
                                    >

nie rozumiesz, bo:
                                    a) zaraziłam się od mojego syna i wypowiadam się niezrozumiale tj, mówię tak jakby wszyscy wiedzieli o co mi chodzi :)
                                    b) w zacytowanym wątku piszemy tajemniczo o N bez podawania nazwy.

Ogólnie chodziło o to, że sala do SI była mała i słabo wyposażona, ale "nie każdemu musi pasować to samo"
                                    • ambrozja Re: ambrozja 22.01.14, 12:23
                                      hehe bo to widocznie wątek dla wtajemniczonych był ;)
                                      włąsnie ten brak zdjeć sali na stronie mnie niepokoił
                                      a wiesz moze coś na temat terapii SI w szkole specjalnej w sosnowcu nr 4 ?

• gostki2ija Re: ambrozja 22.01.14, 13:20
                                        nie wiem, nic na ten temat.
                                        Mam też namiar na dobrą terapeutkę SI, panią Martynę, ale w Rybniku. szansa-rybnik.pl/kadra.php
                                        W zeszłym roku chodziłam do niej, ale wtedy przyjmowała w Chorzowie.
                                • gostki2ija Re: ambrozja 21.01.14, 22:18
                                  gostki2ija napisała:

> co do Nemo to wypowiadam się TYLKO na temat SI tutaj:
                                  > <a href="forum.gazeta.pl/forum/w,10034,129111648,,Dobry_terapeuta_SI_na_Slasku_.html?v=2

a raczej podzielam opinię osoby, która wypowiada się w tym wątku :) I nadmieniam, że to było dość dawno i sytuacja może tam się zmieniła :)

www.dzieciom.pl/13973
                                  • ambrozja Re: ambrozja 22.01.14, 21:45
                                    gostki zajrzyj prosze na gazetowego maila bo wysłałam ci tam baaardzo pilną wiadomość
                                    dziękuję :)
                                    • gostki2ija Re: ambrozja 23.01.14, 10:17
                                      ambrozja napisała:

> gostki zajrzyj prosze na gazetowego maila bo wysłałam ci tam baaardzo pilną wia
                                      > domość
                                      > dziękuję :)
                                      >
                                      >
                                      a możesz napisać raz jeszcze maila na gostki4@wp.pl? :) Z gazetowego szmat czasu nie korzystałam i nie pamiętam.
                                      • ambrozja Re: ambrozja 23.01.14, 12:11
                                        wysłałąm wiec jeszcze raz :)
                            • gostki2ija Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 21.01.14, 21:59
                              nefret-ete, nie, nie dostałam, co więcej diagnoza w zasadzie nie została przeprowadzona z braku wolnych terminów itp. więc jw pisałam byliśmy tam zaledwie 2 razy. Nie twierdzę, że Integra jest zła, czy są tam źli terapeuci- po prostu mieliśmy pecha i akurat nas potraktowano tak na " doczepkę" :(
                              • nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 21.01.14, 22:16
                                Gostki no tak chyba tak to musiało być, bo standardem tam jest diagnoza na papierze i rozpiska co i jak z dzieckiem robić.
                                teraz sobie przypominam, że ze 2lata temu był problem z terminami ale teraz już raczej nie ma.
                                Tak czy siak, dobrze, ze znalazłaś odpowiednie miejsce dla siebie(Twojego dzieciaka)
                                • gostki2ija Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 21.01.14, 22:20
                                  dawno, w 2011 r. :)
                                  oj, w różnych miejscach testowaliśmy terapię SI.
                                  --
                                  www.dzieciom.pl/13973
                • mika2 Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 17.02.14, 10:48
                  Nie polecam Memo:( Pani w rozmowie powiedziała, że nie bardzo wierzy w to SI ??? Syn się nudził, mało sprzętu. Jest nadruchliwy, ale nie za bardzo a ta Pani powiedziała, że nie umie skupić jego uwagi - chodził wcześniej kilka miesięcy do Pani Ilony Słaboń, ale ze względów zdrowotnych przestała wtedy przyjmować i dlatego szukaliśmy czegoś innego. Pani Ilona świetnie umiała skupić uwagę, syn lubił do niej jeździć, zawsze coś nowego miała przygotowane i sprzętu 10 razy więcej.
                  • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 17.02.14, 21:44
                    A ta pani Ilona Słaboń gdzie przyjmuje bo widzę że pozytywnie oceniana ?
                    Czy znów coś źle doczytałam/ zrozumiałam ;)

• mika2 Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 19.02.14, 11:24
                      Przyjmowała w Sosnowcu na Zagórzu. Potem miała długą przerwę z przyczyn zdrowotnych. Teraz nie wiem czy przyjmuje. Nie wiem czy ten mail i telefon jest aktualny: ilona.slabon@wp.pl, 502 905 610.
                      • ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 19.02.14, 12:00
                        Na Zagórzu :)
                        O to super bardzo blisko bym miała.
                        Rozumiem że pani godna polecenia ?
                        Spróbuję się skontaktowac.
                        dzięki.

• ambrozja Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 24.02.14, 11:19
                          Napisze co ustaliłam bo moze komuś kiedyś się przyda :)
                          Wyżej podany kontakt telefoniczny jak i mailowy adres do pani Ilony Słaboń aktualny.
                          W chwili obecnej nie prowadzi terapii bo nie ma gabinetu, najprawdopodobiej ruszy z działalnością w drugiej połowie roku br.
                          Gabinet ma być na terenie Sosnowca.

• nefret_ete Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 15.02.14, 17:40
              wywiad z p. Aleksandrą z Integry w Tychach- może masz ochotę poczytać?

www.egodziecka.pl/Dzieci-sa-najlepsza-skarbnica-pomyslow-%E2%80%93-rozmowa-z-Aleksandra-%C5%9Awiatowska-terapeutka-SI-pedagogiem-wlascicielka-marki-IntegraToys.html?fb_action_ids=10152200161918486&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[646072735458249]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]
    • vicky1 Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 15.02.14, 18:43
      Z córką jeżdżę do pani Moniki Kubicy. Pracuje na codzień w OREW w Bytomiu i przedszkolu integracyjnym ale prowadzi też własny gabinet w Bytomiu. Jeździmy od ok. roku. bardzo polecam - ma świetne podejście do dzieci, umie dobierać odpowiednio ćwiczenia. Córka przepada za wyjazdami do niej.
    • anncorell Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 15.11.18, 21:38
      Odświeżam ten wątek, bo również intensywnie poszukuję dobrego, sprawdzonego specjalisty od terapii SI na Górnym Śląsku. Kwestia dojazdu nie jest tak ważna, jak ważne jest dla mnie to, by był to ktoś profesjonalny, rzetelny, cierpliwy i skuteczny.
      Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie!
      • mapsaicyna Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 23.11.18, 15:00
        Podbijam temat również
      • ewa22311 Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 03.12.18, 10:40
        Polecam Gabinet SI w Bytomiu przy Dworcowej. Pani terapeutka ma bardzo fajne podejście do dzieci i jest przede wszystkim skuteczna.
        • anncorell Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 03.12.18, 19:08
          Czy ktoś może polecić gabinet w Katowicach lub Gliwicach? Ewentualnie Zabrze, Chorzów?
      • kasiasobieraj17 Re: szukam doświedczonego terapeuty SI na ślasku 05.12.18, 09:07
        Zapraszam do Sensum Terapia Dziecka Łazy terapeuta Katarzyna Sobieraj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka