Dodaj do ulubionych

PANDAS-szukam lekarza

29.07.14, 11:31
Witam,

Moja córka wykazuje bardzo wyraźne objawy tego zaburzenia dlatego szukam lekarza,który zna się na rzeczy.Polecie kogoś?
Obserwuj wątek
    • iga04 Re: PANDAS-szukam lekarza 29.07.14, 11:32
      Miało być : polecicie kogoś?
      • drop.s18 Re: PANDAS-szukam lekarza 29.07.14, 13:03
        a robiłaś ASO albo czy macie udokumentowaną infekcję paciorkowcową. jeśli nie to najpierw zróbcie badania. Mi neurolog polecała dr Tomaszewicz-Libudzic -psychiatra (m.in. przychodnia na Kochowskiego w Warszawie)
        • iga04 Re: PANDAS-szukam lekarza 29.07.14, 17:46
          Jeszcze nie robiliśmy żadnych badań.Powinniśmy zbadać ASO i wymaz z gardła,czy coś jeszcze dodatkowo?
          A znacie obeznanego z tematem lekarza z Krakowa lub okolic?
          • drop.s18 Re: PANDAS-szukam lekarza 30.07.14, 16:44
            najlepiej zrobić 2 razy poziom ASO w odstepie 2 tygodni. Jeśli objawy są bardzo niepokojące radziłabym się udać na ostry dyżur i powiedzieć o nagłym wystapieniu objawów (może macie ostry dyżur psychiatryczny- to byłoby najlepiej). czytałam ostatnio jak u mojego synka były takie podejrzenia, że nie tylko paciorkowce moga wywołać taka reakcję, także borelioza, grypa, mykoplazmy. Powodzenia
            • drop.s18 Re: PANDAS-szukam lekarza 30.07.14, 16:46
              napisz jakie objawy ma twoja córeczka i ile ma lat?
              • iga04 Re: PANDAS-szukam lekarza 31.07.14, 12:02
                Dzięki:)Córka ma 10 lat i w tej chwili objawy są w miarę łagodne,ma "tylko "tiki wokalne,swoje wieczorne rytuały,powtarza niektóre pytania wielokrotnie w ciągu dnia,ciągłe upewnianie się,lekki w tej chwili lęk separacyjny.Ponieważ jedziemy do Polski na wakacje chciałabym skonsultować się z dobrym lekarzem i porobić badania.Już druga koszmarna zima za nami,istny horror,na myśl o kolejnej zimie i infekcjach bo jak sądzę to one powodują gwałtowne pogorszenie objawów dostaję gęsiej skórki.Miała straszne myśli,wszystkiego się bała,olbrzymie ataki paniki i histerii,Plucie, rwanie włosów z głowy,rzucanie się po podłodze,okropny lęk separacyjny,zaciskanie powiek,chrząkanie,zachowywała się jak opętana,objawy fizyczne:różnego rodzaje bóle,słabe ręce i mięśnie,zmęczeniebrak apetytu,agresja,kłótliwość,wielkie kłopoty z zaśnięciem,wrażenie przygniatania przez kołdrę,nie dała się nawet przytulić bo jak twierdziła to ją bolało,wszystkie ubrania zrobiły się nagle niewygodne i inne zaburzenia sensoryczne smakowe i dotykowe,i wiele innych.młodszy brat i ja byliśmy przerażeni .W lutym byliśmy w Polsce ,z powodu jej problemów ,mieliśmy EEG - w normie, badania krwi i na pasożyty ok,tylko wit.d za niska,brak zaburzeń integracji sensorycznej-opinia z Integro, dwóch psychiatrów dziecięcych stwierdziło lęk separacyjny i inne lęki,zapalenie oskrzeli,powiększone migdały-dostała antybiotyk,chydroxyzynę. Stopniowo większość objawów zaczęło się łagodzić.Dopiero kilka dni temu przypadkowo dowiedziałam się o Pandas i myślę ,że w tym kierunku powinniśmy drążyć temat.
                • iga04 Re: PANDAS-szukam lekarza 31.07.14, 12:06
                  Zapomniałam,córka ma alergię na roztocza i kurz,przyjmuje leki na alergię.Wcześniej było podejrzenie astmy,w tej chwili astma wykluczona.
                  • kuzaa Re: PANDAS-szukam lekarza 28.12.14, 22:04
                    Proszę o info czy lekarz potwierdził zespół Pandas? Szukam lekarza w Warszawie. Potrzebuję pilnie pomocy dla mojego synka. Jak wygląda obecnie sytuacja u Twojej córeczki?
                    • ameliawaw Re: PANDAS-szukam lekarza 24.06.15, 00:06
                      Czy możece polecić mi lekarza w Warszawie, który zna temat zespołu PANDAS ? Obserwuję niepokojące objawy.
                    • weronika.ol87 Re: PANDAS-szukam lekarza 19.10.23, 22:45
                      Witam
                      Czy Znalazła Pani pomoc
                      Mamy dużo trudnych stanów
                      Syn 11 lat ( autyzm )
                      Proszę o mail

weronika.ol@interia.pl
                • ex-ingen Re: PANDAS-szukam lekarza 24.10.22, 11:58
                  Bardzo proszę o informację, jak po latach wygląda sytuacja z PANDAS u córki....
                • weronika.ol87 Re: PANDAS-szukam lekarza 19.10.23, 22:44
                  Witam
                  Mogę pania prosić o kontakt
                  Udało się Pani znaleźć przyczynę
                  Mam synka 11 lat mamy szereg trudności zachowań
                  Mamy autyzm, ale doszlo wiele dodatkowych stanow
                  Gdzie mogę zrobić badania , gdzie robiliście ? Czy jest poprawa ?

Proszę o kontakt mailowy
                  weronika.ol@interia.pl
    • slonecznyporanek222 Re: PANDAS-szukam lekarza 01.08.14, 17:19
      We Wrocławiu polecam dr Nowicką. Przyjmuje na Bulwarze Ikara.
    • julo2000 Re: PANDAS-szukam lekarza 31.10.21, 19:49
      alergikus.pl/biorezonansowe-iglowanie/
    • julo2000 Re: PANDAS-szukam lekarza 31.10.21, 19:50
      szukaj wikarskiego dr akupunktury i biorezonansu jego metody powinny pomóc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka