Dodaj do ulubionych

co kupujecie na prezent Mikołaj, Święta..

10.11.15, 07:54
zbliża się Mikołaj, mój 2,5 latek zafiksowany na autach więc chciałabym coś z innej beczki, ma nadwrażliwości dotykowe więc przerabiamy ciastolinę, piasek kinetyczny. Puzzli nie układa, klocków nie lubi, cały czas w ruchu (gonitwy, rzucanie się na tapczan, podskoki, zeskoki ze schodów - zaburzenia czucia głębokiego). Ksiązeczki lubi, czytamy jak jest wyciszony. Czy polecacie jakąś książeczkę która ma ciekawe okienka do otwierania? Żeby go zainteresowało? Co jeszcze możecie ciekawego polecić co zainteresuje młodego?
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: co kupujecie na prezent Mikołaj, Święta.. 10.11.15, 13:34
      Przede wszystkim, jeśli dziecko coś bardzo lubi, np te auta to z pewnością dostałoby ode mnie jakieś wyjątkowe auta. Taka okazja to ma być przede wszystkim radość dla dziecka.

Do tego dołożyłabym postacie z ulubionej bajki. Mój starszy syn w tym wieku dostał postacie z Olinka Okraglinka a młodszy z Pocoyo (to były wtedy ich ulubione bajki). To świetne narzędzie do wideomodelowania. Dziecko ogląda ulubioną bajkę a mając postacie może odtwarzać przedstawione tam sytuacje a potem nawet z użyciem tych postaci tworzyć swoje własne.

Ale jak juz pisałam- na pierwszym miejscu prezent z tym, co dziecku sprawia największą frajdę:)
      • marychna31 mamo piotrka 10.11.15, 13:46
        W tym wieku, synkowi, który się interesował autami kupiłam kilka modeli tego typu w rozmiarze 1:18 lub 1:24:
        allegro.pl/listing/user/listing.php?id=86355&us_id=4619798
        są drogie ale wyjątkowo ładne i synek jak je zobaczył to wpadł w euforię:)
        Dobrym wyborem w tym wieku to tez auto zdalnie sterowane.
        • eraz-lilipop Re: mamo piotrka 10.11.15, 14:10
          Jak auta są to może znaki drogowe , mate ulice itp. U nas fajnie sprawdziły się samochody z otwieranymi drzwiami z ludzikami . Szukałam zabawek do samochodów aby zabawa nie była tylko bez sensu jedzeniem. Garaże tez są fajne.
    • berdebul Re: co kupujecie na prezent Mikołaj, Święta.. 11.11.15, 23:21
      Małą trampolinę, taką pokojową. Albo takie gumowe zwierzątko do skakania na nim.
      Książeczki polecam uszyć. Poszukaj po angielsku Quiet book.
    • baskokvet Re: co kupujecie na prezent Mikołaj, Święta.. 12.11.15, 15:00
      z okienkami to mojej córce podobała się seria ksiązeczek LITTLE PEOPLE Fisher price
      merlin.pl/Little-people-Srodki-lokomocji_AMEET-spolka-z-o-o/browse/product/1,674141.html
      ale nie wiem czy sa jeszcze do kupienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka