Dodaj do ulubionych

Terapia SPPS

23.08.16, 14:41
Witam, chciałam zapytać czy ktoś korzystał z terapii SPPS - Stymulacji Polimodalnej Percepcji Sensorycznej? Może ktoś mógłby się na ten temat wypowiedzieć. Terapia oferowana jest przez Centrum Słuchu i Mowy Medincus jako alternatywa Tomatisa.
Obserwuj wątek
    • rena.k Re: Terapia SPPS 26.08.16, 13:23
      Kurcze, naprawdę nikt się z tym nie spotkał?
      • simba7799 Re: Terapia SPPS 06.04.17, 18:19
        witam, my własnie się przymierzamy do zrobienia tej terapii. Czy jesteście po tej terapii, czy są widoczne jakieś efekty?
        • rena.k Re: Terapia SPPS 10.04.17, 11:53
          Witam, terapię przełożyliśmy na jesień/zimę 2017, ze względu na prowadzoną obecnie inną terapię. Bardzo proszę o wrażenie odnośnie SPPS, jak już Państwo terapię rozpoczną.
    • szymek.and Re: Terapia SPPS 18.03.22, 19:33
      Witam, I jakie efekty po przeprowadzonej terapii? Interesuje mnie temat ponieważ sam mam dziecko które ma zostać poddane terapii SPPS-S. A niewiele w internecie informacji odnośnie opinii co do terapii.
    • szymek.and Re: Terapia SPPS 08.09.22, 07:03
      Witam,
      Szczerze odradzam terapie SPPS-S. Jawne wyłudzanie pieniędzy. Podchodziłem od początku sceptycznie do terapii jednak i nie liczyłem na spektakularne efekty jednak teraz żałuję ponieważ po terapii jest zauważalny regres zarówno w CAPD jak i ADD, liczeniu, pisaniu, czytaniu. Jeżeli chodzi jedną osobę odwiodę od eksperymentów na swoich dzieciach to już sukces. Ja niestety popełniłem ten błąd i mam wyrzuty sumienia że skrzywdziłem tą terapią swoje dziecko. Po terapii zacząłem się interesować tematem i natknąłem się na świetną książkę którą polecam każdemu rodzicowi "Cyfrowa demencja. W jaki sposób pozbawiamy rozumu siebie i swoje dzieci".
      Pozdrawiam i powodzenia ze swoimi pociechami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka