Dodaj do ulubionych

Jaka długa droga?

13.04.07, 21:53
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Przebywam obecnie na emigracji i chciałbym za kilka miesięcy kupic mieszkanie w Polsce. Nie jest to jednak (niestety) ostateczna data mojego powrotu do kraju. Na stałe zamierzam wrócić rok później (wszystkie pieniądze wydam na mieszkanie:-) Jednak zdecydowałem kupić je wcześniej ze względu na rosnące ceny nieruchomości. Nigdy nie byłem w podobnej sytuacji i chciałbym zapytać Szanownych Forumowiczów czy możliwe jest całkowite sfinalizowanie zakupu nieruchomości jak mieszkanie 3-pokojowe w ciągu 3 tygodni. Na tyle bowiem moge przyjechać do Polski,nie tracąc pracy i wykorzystując płatny urlop. Mam zamiar skorzystać z agencji nieruchomości i skontaktować się z nimi (agencjami) conajmniej miesiące wcześniej. Liczę się z prowizjami ale nie mam innego wyjścia-sam nie dam rady tego załatwić. Miejscowość w której chciałbym zamieszkać to 60 tysięczne miasto powiatowe i naliczyłem w nim ok 9 agencji nieruchomości (w internecie).
Chciałem zapytać jeszcze raz:"Czy jest fizycznie możliwe kupienie mieszkania w 3 tygodnie od A do Z (w sensie wszystkich formalnośći,zakladając że TO mieszkanie na rynku do sprzedaży jest)
Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi-chciałbym się dowiedzieć czy warto się fatygować.
Pozdrawiam serdecznie
zenek.uk
Obserwuj wątek
    • clevland Re: Jaka długa droga? 14.04.07, 13:24
      Nie tak dawno sprzedawałem mieszkanie w innym mieście i kupowałem w mieście w
      którym mieszkam. Robiłem to przez agencję. W jednej znalazłem atrakcyjne
      mieszkanie a druga znalazła mi kupca.
      Zakup mieszkania ograniczył się do 3 czynności:
      -wizyty w agencji nieruchomoścu- można to załatwić listownie.
      - wpłaty pieniędzy - można to zrobić w swoim banku.
      - wizyty u notariusza- osobiście

Biuro nieruchomości sprawdza wszystko (czy mieszkanie nie jest zadłużoen itp.)
      • zenek_uk DZIĘKUJĘ 14.04.07, 23:48
        Dzieki Wielkie "clevland"!!! Ucieszyła mnie ta wiadomość. Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
        zenek.uk
    • hofff Re: Jaka długa droga? 15.04.07, 21:44
      jesli kupujesz za gotowke to odpada wiele problemow. wszystko trwa dlugo jesli
      kupuje sie na kredyt. natomiast tak to tylko wizyta u notariusza i przepisanie
      licznikow ew. wizyta w spoldzielni, jesli mieszkanie jest sp. wlasnosciowe.
      meldowac sie tez nie musisz. oczywiscie moga byc zawsze jakies nieprzewidziane
      niespodzianki, ale biuro nieruchomosci powinno sie sprezyc.
      • zenek_uk Dzięk's 17.04.07, 17:38
        Dziękuję serdecznie.
        zenek.uk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka