zenek_uk
13.04.07, 21:53
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Przebywam obecnie na emigracji i chciałbym za kilka miesięcy kupic mieszkanie w Polsce. Nie jest to jednak (niestety) ostateczna data mojego powrotu do kraju. Na stałe zamierzam wrócić rok później (wszystkie pieniądze wydam na mieszkanie:-) Jednak zdecydowałem kupić je wcześniej ze względu na rosnące ceny nieruchomości. Nigdy nie byłem w podobnej sytuacji i chciałbym zapytać Szanownych Forumowiczów czy możliwe jest całkowite sfinalizowanie zakupu nieruchomości jak mieszkanie 3-pokojowe w ciągu 3 tygodni. Na tyle bowiem moge przyjechać do Polski,nie tracąc pracy i wykorzystując płatny urlop. Mam zamiar skorzystać z agencji nieruchomości i skontaktować się z nimi (agencjami) conajmniej miesiące wcześniej. Liczę się z prowizjami ale nie mam innego wyjścia-sam nie dam rady tego załatwić. Miejscowość w której chciałbym zamieszkać to 60 tysięczne miasto powiatowe i naliczyłem w nim ok 9 agencji nieruchomości (w internecie).
Chciałem zapytać jeszcze raz:"Czy jest fizycznie możliwe kupienie mieszkania w 3 tygodnie od A do Z (w sensie wszystkich formalnośći,zakladając że TO mieszkanie na rynku do sprzedaży jest)
Z góry dziękuję za Wasze wypowiedzi-chciałbym się dowiedzieć czy warto się fatygować.
Pozdrawiam serdecznie
zenek.uk