Dodaj do ulubionych

promote transversal work

12.05.11, 00:05
Witam, nie mogę nigdzie znaleźć, jak powinno się przetłumaczyć wyrażenie: promote transversal work we wskazówkach do oceny pracy menedżera. Czy ktoś ma jakiś pomysł, bo moje się już wyczerpały.
Obserwuj wątek
    • barbara7 Re: promote transversal work 13.05.11, 18:32
      Nadal nie mam żadnego pomysłu na dobre przetłumaczenie tej frazy. Może jednak ktoś coś wymyśli.
      Pozdrawiam
      A_Ska
    • alpepe Re: promote transversal work 13.05.11, 20:02
      podaj więcej, pewnie tu chodzi o rozwój umiejętności współpracy z osobami na równym stopniu podległości, ale trochę kontekst mały. Przydałby się dłuższy pasaż.
      • barbara7 Re: promote transversal work 13.05.11, 21:02
        Dokładnie o to chodzi. To tylko hasło w broszurze dla menadżerów (oprócz np. pracy zespołowej, kompetencji funkcjonalnych, kontaktów z klientami itp.). Nie mam tylko pojęcia, jak to nazwać skrótem, a nie opisowo.
        Pozdrawiam
        A_Ska
        • alpepe Re: promote transversal work 13.05.11, 23:13
          jak się tak zajrzy na google, to jest coś takiego jak współpraca pozioma, widać, że tak sobie się tłumaczy jakieś dokumenty unijne, a z drugiej strony taki ogłoszenie
          www.proto.pl/ogloszenia/praca/info?itemId=95418 .
          Ja bym proponowała rozwój umiejętności współpracy z managerami równoległych działów, jeśli ewaluacja ma pokazywać postęp lub jego brak.
          • alpepe Re: promote transversal work 13.05.11, 23:17
            lub krócej: umiejętność współpracy z managerami działów równoległych.
            • barbara7 Re: promote transversal work 15.05.11, 18:45
              Dzięki za pomoc. Nie udało mi się wyrazić tego lepiejsmile))
              Pozdrawiam
              A_Ska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka