ela3333 15.02.07, 16:20 szukam dobrego systemu wspomagającego tłumaczenia? Słyszałam o xliffie, tradosie, ale sporo kosztują macie jakieś sugestie? Elka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: systemy CAT 16.02.07, 12:01 w związku z dośc niejasnym pytaniem, niniejszym odpowiadam moja sugestia: tak, jak najbardziej, to bardzo użyteczne narzędzia. czy drogie? to pojecie bardzo względne. nalezy równiez pamiętać o stopie zwrotu z inwestycji. życzę weekendu. miau Odpowiedz Link
ela3333 Re: systemy CAT 16.02.07, 12:42 Kto wie ile kosztują xliff,trados i który format jest lepszy? Odpowiedz Link
anna-pia Re: systemy CAT 16.02.07, 21:18 Załaduj sobie Wordfasta, wersja niepełna jest za darmo. Odpowiedz Link
ela3333 Re: systemy CAT 19.02.07, 14:15 Dzięki, ale słyszałam,że Wordfast jest drozszy od heartsome i o wiele gorszy, podobno nie pozwala tłumaczyć wszystkich formatów, ale to sprawdzę. Szukam czegoś co działa pod Linuxem? Odpowiedz Link
tiresias Re: systemy CAT 19.02.07, 14:44 a tu cię mam elu! reklamujesz to badziewie już na drugim wątku. fuj, brzydka istoto! --- słyszałam,że Wordfast jest drozszy od heartsome i o wiele gorszy, ---- a ja słyszałem, że następnym premierem będzie kot premiera. Odpowiedz Link
ela3333 Re: systemy CAT 19.02.07, 15:08 Dziękuję za udział w dyskusji. Miło mi! Jak rozumiem chcesz mi pomóc w wyborze najlepszego formatu, dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
anna-pia Re: systemy CAT 19.02.07, 23:27 ela3333 napisała: > Dzięki, ale słyszałam,że Wordfast jest drozszy od heartsome i o wiele gorszy, > podobno nie pozwala tłumaczyć wszystkich formatów, ale to sprawdzę. To źle słyszałaś, trzeba było porównać ceny ;p > Szukam czegoś co działa pod Linuxem? A to ci nie pomogę, nie używam Linuxa. Odpowiedz Link
ardea77 Re: systemy CAT 20.02.07, 12:20 Sprawdź sobie OmegaT - nie wiem, czy działa pod Linuksem, ale możliwe, że tak. W każdym razie na pewno obsługuje dokumenty OpenOffice. Odpowiedz Link
ela3333 Re: systemy CAT 23.02.07, 12:53 Sorki,że dpoiero dziś odpisuję, wielkie dzieki za pomoc. Własnie testuję wersje próbna xlf, mam sporo pytań czysto technicznych. Nie omieszkam tez wyprubować proponowany przez Ciebie program Pozdrowionka Elka Odpowiedz Link
negest Nie omieszkam tez wyprubować ... 07.03.07, 21:48 Współczuję potencjalnym klientom... Odpowiedz Link