Dodaj do ulubionych

Będzie być

09.09.10, 22:18
Ech, to już chyba jeden z moich ostatnich wpisów w temacie "język dziecka", bo mi dziecko dorasta. Myślałam już nawet, że mój córuś (lat 5 i pół) zakończył fazę eksperymentów, ale ostatnio zauważyłam nietypową konstrukcję gramatyczną.

"Jak będę być głodna, to..."
"... i ona będzie być królewną..."

Fajna, prawda?
A najśmieszniejsze jest to, ze chociaż wiem, w czym tkwi błąd, nie potrafię przełożyć tego na język zrozumiały dla przedszkolaka, więc czekam, aż córuś przez osmozę powróci do typowej formy.
Obserwuj wątek
    • kotulina Re: Będzie być 09.09.10, 22:55
      mika_p napisała:

> Ech, to już chyba jeden z moich ostatnich wpisów w temacie "język dziecka", bo
      > mi dziecko dorasta. Myślałam już nawet, że mój córuś (lat 5 i pół) zakończył
      > fazę eksperymentów, ale ostatnio zauważyłam nietypową konstrukcję gramatyczną.
      >
      > "Jak będę być głodna, to..."
      > "... i ona będzie być królewną..."
      >
      > Fajna, prawda?
      > A najśmieszniejsze jest to, ze chociaż wiem, w czym tkwi błąd, nie potrafię prz
      > ełożyć tego na język zrozumiały dla przedszkolaka, więc czekam, aż córuś przez
      > osmozę powróci do typowej formy.
      >

Hach! smile

a może dziewczynka ma angielski w przedszkolu? smile
      • mika_p Re: Będzie być 09.09.10, 23:40
        kotulina napisała:
        > Hach! smile
        > a może dziewczynka ma angielski w przedszkolu? smile

Miała, w zeszłym roku. Płaciłam, to wiem wink W tym roku jeszcze nie było zapisów, dawkują wrażenia, ściągnęli tylko haracz za podręczniki (77 PLN).
        A serio, chyba nie wyszli poza kolory, zwierzątka i meble.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka