robak.rawback 06.08.13, 22:43 kto moze polecic dobry slownik polsko polski - online, znaczenia slow oraz synonimy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arana Re: slownik jezyka polskiego online 07.08.13, 07:03 Jeśli chodzi Ci o stan współczesny, to może przyda Ci się następująca strona: poradnia.pwn.pl/ Jest tam: - poradnia, w której możesz zadawać pytania, - słownik Doroszewskiego z lat pięćdziesiątych, - podstawowy słownik języka polskiego, - uniwersalny słownik języka polskiego - płatny, ale z promocjami, które Cię chyba zainteresują. Trafiłam kiedyś na roślinki w różnych językach. Chcesz? Odpowiedz Link
jogi514 Re: roślinki 07.08.13, 22:10 arana napisała: > Trafiłam kiedyś na roślinki w różnych językach. Chcesz? Ja poproszę! Odpowiedz Link
arana Re: roślinki 08.08.13, 05:59 Bardzo proszę! www.liberherbarum.com/ I jeszcze trochę ozdóbek. (Jako kobieta, nie mogę się powstrzymać - takie to ładne!) tiny.pl/hb4v6 Odpowiedz Link
akimiri NIE MA... 12.08.13, 16:58 ... dobrego słownika polsko-polskiego online. Powiedzmy to sobie uczciwie. W tej kwestii jesteśmy jakieś 150 lat za Papuasami (przeciw którym nic nie mam; wprost przeciwnie). Odpowiedz Link
akimiri Re: ALE... 12.08.13, 17:35 Wcale nie łatwiej. (A może - bo się już nie bardzo wyznaję w 'nowych' pisowniach: wcale niełatwiej??) Co ma tzw. Unia do Lindego? Linde był wielkim "[prawie] wszystko w jednym". Unia to jedno wielkie nic. In pluribus unum? E pluribus unum? Wżyciu. Chyba nie w tym wypadku. O czym donoszę, łzę roniąc gorzkawą. Odpowiedz Link