menering 26.09.13, 22:38 語言論壇 (znaki uproszczone: 语言论坛 yǔyán lùntán - forum językowe. Może być, aczkolwiek ciut lepsze byłoby tu: 语文论坛 yǔwén lùntán. Gdzie 语文 ma zakres znaczeniowy szerszy niż 语言 i odnosi się do języka, ale i literatury czy kultury wogóle. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Chiński na Głównym 26.09.13, 22:55 Mnie to przypomina napad na chińską wioskę. W powietrzu świszczą strzały i dzidy. Odpowiedz Link
randybvain Re: Chiński na Głównym 26.09.13, 23:41 Chińskiego (jeszcze) nie znam, więc skorzystałem z guglowego tłumacza. Już poprawiłem zgodnie z twoją sugestią. Odpowiedz Link
hans.schmid gudżarati (?) 03.10.13, 10:43 Mam wrażenie, że im częściej się pojawia jakiś nowy alfabet, tym rzadziej niestety pojawiają się nowe wpisy. Czyżby przez to forum stawało się mniej popularne? Czy tylko mi się tak wydaje? Odpowiedz Link
randybvain Re: gudżarati (?) 03.10.13, 20:39 To tylko wrażenie. Czy w Polsce ktoś uczy (się) gudżarati (lub gudżarackiego?) ? Nie wiem, jaka jest oficjalna nazwa - Wikipedia podaje gudźarati; pomijając dziwną ortografię, to ja tam słyszę dż a nie dź. Zresztą mój kolega Kalapi mówi gudradi. Odpowiedz Link