bimota 11.06.15, 16:42 WIECIE MOZE CO TO ZNACZY, BO REDAKTORKI NIE CHCA MI POWIEDZIEC: epoznan.pl/news-news-58515-Powazna_awaria_na_Bukowskiej_zielone_swiatlo_dla_wszystkich_uczestnikow_ruchu O ILE PAMIETAM STOSUJE SIE TEZ L. MNOGA: CIĄG ULIC Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-great-inuk Re: CIĄG ULICY 11.06.15, 20:28 sjp.pwn.pl/szukaj/ci%C4%85giem.html 1. «układ położonych jedna za drugą dróg, ulic lub rzeczy» Gdzie problem ? Odpowiedz Link
bimota Re: CIĄG ULICY 11.06.15, 21:11 POWIEDZMY, ZE TO BY TLUMACZYLO LICZBE MNOGA. A CO Z POJEDYNCZA ? I JAK TE ULICE MAJA BYC ULOZONE ? ROWNOLEGLE CZY POLACZONE ? PRZY OKAZJI... CZYM SIE ROZNI DEOGA OD ULICY ? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: CIĄG ULICY 12.06.15, 09:06 PRZY OKAZJI... CZYM SIE ROZNI DEOGA OD ULICY ? Zapomniałeś zapodać aleję i autobahnę... "Droga" kojarzy mi się z pasmem wolnym od uprawy, poza miastem... "Ulica" kojarzy mi się z pasmem wolnym od zabudowy, w mieście. W ostatnich czasach coraz częściej brukowane. Patrz Via Apia koło Rzymu... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: CIĄG ULICY 12.06.15, 09:19 Aleje mają to do siebie, że są najczęściej bardzo proste i szerokie i budowane na chwałę wybitnych polityków. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: CIĄG ULICY 12.06.15, 09:29 Autobahny mają to do siebie, że generują miejsca pracy... Ot, co... Odpowiedz Link
bimota Re: CIĄG ULICY 14.06.15, 14:57 TAK SOBIE MYSLE, ZE DROGA MOZE SIE SKLADAC Z KILKU ULIC... WTEDY MOZNA MOWIC O CIAGU ULIC, ALE NIE ULICY... TYLKO DROGI, EW... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: CIĄG ULICY 14.06.15, 17:12 Droga do wolności... Droga do dobrobytu... Droga do zbawienia... To raczej filozoficzne problemy a nie językowe... Odpowiedz Link