kicior99 04.07.03, 21:12 Piszcie, obiecuje nagrode za najciekawsze. Konkurs trwa do konca wrzesnia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grrrrw Re: KONKURS Jezykowe wrazenia z wakacji 01.08.03, 22:15 To nie do konkursu, ale ktos mi to przywiózł:"Wychodtie srać z wasym psem przed dum" (słowacki ?) Odpowiedz Link
mkw98 Re: KONKURS Jezykowe wrazenia z wakacji 05.08.03, 18:21 ja mam skromniutkie i w dodatku z zeszłego roku, ale nie przestaje mnie zachwycać Jest taki francuski serek "Vache qui rit" (wym. mniej wiecej wasz kiri ), czyli "krowa, która sie śmieje". Bardzo smaczny. Ludzie, u których mieszkałam dość często go kupowali. W Polsce odkryłam, że ten serek po polsku nazywa się po prostu KIRI - na opakowaniu napisane jest KIRI, a obok narysowana znana mi z francuskich opakowań usmiechnięta krówka i dopisane kursywą "krówka śmieszka" Dla mnie bomba. przekład kongenialny Odpowiedz Link
sullivan1 KIRI 11.08.03, 13:34 mkw98 napisała: > W Polsce odkryłam, że ten serek po polsku nazywa się po prostu KIRI - na > opakowaniu napisane jest KIRI, a obok narysowana znana mi z francuskich > opakowań usmiechnięta krówka i dopisane kursywą "krówka śmieszka" > Dla mnie bomba. przekład kongenialny nie chce Ci psuc wakacyjne radosci, ale KIRI to nie pomysl naszego genialnego tlumacza (czy speca od marketingu) - jest we Francji serek KIRI, kuzyn "La vache qui rit" (ten sam wytworca, ta sama konsystencja i smal tylko inne porcjowanie - w kwadraciki). Odpowiedz Link
grrrrw Re: KONKURS Jezykowe wrazenia z wakacji 06.08.03, 16:23 Oj , zapomniałam z tym psem, to chodzi o to, że taki napis - wywieszka na klatce schodowej był umieszczony. Odpowiedz Link