kicior99 27.08.04, 10:21 wlasnie (za pol godziny) wyjezdzam. We Francji bede - jak Bog da - pojutrze. Czy jest sens zwiedzac Metz i Lille? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: C'est parti!!! 27.08.04, 10:33 jest pozdrow francje i ucaluj ja ode mnie Odpowiedz Link
leonn Re: C'est parti!!! 27.08.04, 12:05 Czesc, jeżeli mogę Ci poradzic, to z Lille daj sobie spokój bo to w zasadzie miasto przemysłowe, a jeżeli interesuje Cię rekreacja, to możesz zobaczyć sztuczne centrum narciarskie na równinie i kompleks sportowy, jeżeli mam być szczery to o wiele ciekawsze dla mnie było Metz, wraz z pozostałościami fortyfikacji z obu wijen światowych, historycznym centrum i katedrą. Pozdrawiam. PS: Jak ktoś potrzebuje to od czasu do czasu tu zaglądam a we Francji spedzilem trochę czasu, więc mam wyrobione poglądy i kupe doświadczeń Odpowiedz Link
kasienka80 Re: C'est parti!!! 27.08.04, 12:46 Mieszkam w Metz i polecam !!!!! Jest piekne, a teraz przed dworcem jest dywan kwiatowy z motywami olimpijskimi. Cudny. Wejdz na gore, zeby popatrzec (po lewej stronie od wejscia na dworzec sa schody- darmo) Warto jest przejsc sie po starej czesci miasta, jest poniemiecka, no i oczywiscie zobaczyc genialna katedre Odpowiedz Link
leonn Re: C'est parti!!! 27.08.04, 12:59 W zasadzie piszę prośbę do kasi z Metz, jak wiesz gdzie w pasażu doów na przeciwko wejścia do katedry jest taka jakby narożna knajpa, to jak zdarzy Ci się tam pić piwko, to w myślach wypij za zdrowie tego co to pisze boz tym miastem ma dosc mile wspomnienia. Pzdr Odpowiedz Link
kasienka80 Re: C'est parti!!! 27.08.04, 13:08 Knajpke kojarze z widzenia, pomysle o tobie przechodzac tamtedy !!!! Bedzie to juz w poniedzialek )))) Pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link
dziunia11 Re: C'est parti!!! 27.08.04, 23:49 leonn napisał: > Czesc, jeżeli mogę Ci poradzic, to z Lille daj sobie spokój bo to w zasadzie > miasto przemysłowe Bez przesady, Lille jest wlasnie bardzo ladnym miastem i na pewno wartym zwiedzenia. Odpowiedz Link
mikmik Re: C'est parti!!! 28.08.04, 18:36 hym no to powiedz na Dziunia co warto w Lille zobaczyc Odpowiedz Link