leonn 29.08.04, 14:41 Kto poza mną uwielbia Cabrela ? A jeśli kogoś innego to kto to jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nana76 Re: Muzyka 29.08.04, 15:35 J'adore! moje ulubione kawłaki to "Encore et encore" , "L'encre de tes yeux" i " Je t'aime,je t'aimais...".Własnie wyszła nowa płyta,ale jeszcze nie mam zdania... n. Odpowiedz Link
koralka1 Re: Muzyka 29.08.04, 21:01 Lubie Cabrela wylacznie w wykonaniu Laurent Gera... Odpowiedz Link
angieblue26 Re: Muzyka 01.09.04, 12:59 Ja! Ja! Ja! www.ftpk.net/paroles/Francis-Cabrel/ Odpowiedz Link
pondre Re: Muzyka 21.09.04, 10:10 A ja lubiłem Cabrela do jego najnowszej,tegorocznej płyty. Z ostatnich lat zebrało mi się natomiast trochę innych ulubionych np. Thierry Amiel,Julie Zenatti, Benjamin Biolay,Jenifer,Helene Segara,Marc Lavoine,Florent Pagny,Pascal Obispo,Calogero,Patrick Fiori,Cerena,Alain Souchon,Laurent Vouzly,Eve Angeli,Axelle Red,Laam,Daniel Levy,Jean Louis Murat,Cedric Atlan,Lara Fabian...Dobra,lepiej zakończę... Szkoda,że muzyka francuska jest tak mało znana (dopiero "lekko uchylają się na nią drzwi" w Naszym Pięknym Kraju). Odpowiedz Link
elwiraa Re: Muzyka 21.09.04, 10:22 Ja też uwielbiam muzykę francuską.Różnego rodzaju.Może jest ona mało znana,ale przecież można zachęcać innych do słuchania jej! Ja uczę francuskiego i całkiem nieżle mi to idzie.Zaraziłam już parę osób pozdrawiam Odpowiedz Link
pondre Re: Muzyka 21.09.04, 11:04 też zaraziłem kilka osób,co z tego kiedy "powszechna" znajomość ogranicza się do trzech-czterech wykonawców,a pozostali słuchają "jedynie słusznych" tłuczonych 24h/7 dni w tygodniu we wszystkich stacjach radiowych "największych gwiazd" głównie z USA.Podobnie z filmami itd.itp. Szkoda słów. Odpowiedz Link
elwiraa Re: Muzyka 21.09.04, 12:07 Tego niestety nie zmienimy!I nawet nie ma co walczyć! Ale cieszę się,że są osoby,które jednak potrafią zainteresować się czymś innym. Zwróć uwagę,że do niedawna w polskim radio nie można było usłyszeć nawet jednej piosenki francuskiej.Teraz coś się zaczyna dziać, nawet jeśli nie jest to muzyka wysokich lotów,a wykonawcy są głównie Kanadyjczykami W ten jednak sposób Polacy odkrywają,że Francuzi też mają scenę muzyczną. pozdrawiam Odpowiedz Link
pondre Re: Muzyka 21.09.04, 13:14 Jeśli chodzi o radia i muzyczne telewizje to piosenek francuskich nie ma praktycznie w całej Europie,nie tylko w Polsce która i tak zaczyna być "krajem luksusu" pod tym względem.W związku z tym znajomość francuskiego rynku muzycznego wszędzie jest podobna .Takie niestety mamy czasy,że wszystko co dobre MUSI być głównie amerykańskie.Myślę,że bierze się to też stąd,że większość wytwórni muzycznych (i filmowych)pochodzi zza oceanu i poświęca ogromne środki na wylansowanie takich "gwiazd"jak Britney czy Eminem.Dominacja MTV też robi swoje. Przy okazji nasunęło mi się może złośliwe pytanie:ile rodzimych muzycznych gwiazd utrzymało by się na tamtym rynku? Odpowiedz Link
elwiraa Re: Muzyka 21.09.04, 13:40 Pytanie rzeczywiście jest złośliwe I chyba w dodatku znamy na nie odpowiedź,prawda? Odpowiedz Link
pondre Re: Muzyka 21.09.04, 14:07 elwiraa napisała: > Pytanie rzeczywiście jest złośliwe > I chyba w dodatku znamy na nie odpowiedź,prawda? Znamy,znamy.W kraju Michała Wiśniewskiego obowiązuje w końcu jakiś standard i "nasi dadzą radę". Odpowiedz Link