olimpia500 05.07.06, 10:53 Witam. Z moim partnerem 5Francuz)pragniemy zawiazac Pacs, bo nie jestesmy jeszcze gotowi na slub. Czy jest ktos z regionu IdF, kto podpisal Pacs? Jak dlugo trwa cala procedura? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leonn Re: PACS 06.07.06, 18:17 Z tego co wiem to PACS w oczach Francozow jest traktowany raczje jako zarejstrowanie zwiazko przez nazwijmy to "kochajacych inaczej" Mimo to pozdrawiam.L Odpowiedz Link
olimpia500 Re: PACS 07.07.06, 10:43 Faktem jest, ze z Pacsu korzysta wiele par homoseksualistow. PACS moze nie jest rowny zawiazaniu zwiazku malzenskiego, ale daje wiele praw i korzysci (wspolne opodatkowanie, wspolne ubezpieczenie, itd). Odpowiedz Link
melmire Re: PACS 08.07.06, 19:53 W procedurze najdluzsze jest zbieranie i tlumaczenie papierow, w sumie idzie dosc szybko, tak jek slub. Odpowiedz Link
zielka Re: PACS 09.07.06, 10:46 melmire, i co to w koncu jest ten "certificat de coutume", co? mow jak ojcu pozdrawiam Odpowiedz Link
melmire Re: PACS 09.07.06, 14:03 Jest to pîerdola, dosc droga (15 euro?30? nie pamietam). Mozna ja dostac w polskiej ambasadzie, wysylajac podajze ksero paszportu, aktu urodzenia(?). Kurcze, to szukanie papierow to byl taka trauma ze prawie wszystko zapomnialam A tak w ogole , to jest to wyciag z polskiego prawa cywilnego, za cholere nie wiem dlaczego trzeba tyle dokumentow zeby go uzyskac (tzn.wiem, KAZDY komu jest potrzebny MUSI w taki sposob zaplacic ) Odpowiedz Link
nimeska rozwiązanie PACSu 26.06.07, 09:39 czy może ktoś z Was rozwiązywał PACS ? co powinien taki dokument zawierać ? Czy trzeba go razem ( z partnerem, wspólnie) podpisać przed Trybunałem jak to miało miejsce przy jego podpisywaniu ? Czy może tylko jedna osoba wystąpić o rozwiązanie Pacsu ? Będę wdzięczna za każdą informacje Pozdrawiam Nimka Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Re: rozwiązanie PACSu 26.06.07, 17:44 Nimesko, wszystko jest na stronach. Google, wpisz "rompre pacs". sos-net.eu.org/famille/pacs.htm#2.2 Odpowiedz Link
cezar8 Re: rozwiązanie PACSu 11.07.07, 23:45 certificat de coutume to papier ktory okresla,ze nie jestes zamezna ( jesli dobrze pamietam ) a co do rozwiazania PACSu to wystarczy sie pobrac i sam sie rozwiazuje automatycznie. My bylismy sPACSowani przez rok a pozniej sie pobralismy ;_) Odpowiedz Link