eluch_a 02.02.07, 16:51 w ogóle można kupić DVD z tym na przykład w EMPIKU? I ile to kosztuje? Na studencką kieszeń może? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 02.02.07, 17:24 Król Słońce. Odpowiedz Link
nimeska Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 02.02.07, 23:14 oficjalna strona www.leroisoleil.fr/ tu kupisz www.tf1store.fr/musique/le-roi-soleil www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?sk=kz&l_p=&id_a=&l=&la=&pp=1&kategoria=katalog&nr=13099665 wykonawca.emuzyka.pl/le_roi_soleil.html www.empik.com/showobject.jsp?objectId=2562958¤tCategory=2030200 Odpowiedz Link
eluch_a Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 03.02.07, 00:00 Ale to muzyka, a ja bym chciała musical na DVD... Odpowiedz Link
nimeska Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 03.02.07, 00:35 a ja bym chciala uslyszec "dziekuje" ) www.empik.com/kontakt.jsp?currentCategory=1&a=0 napisz do empiku i popros zeby ci zamowili dvd .. lub pogogluj na fr , mozna kupic ... np tu www.amazon.fr/Le-roi-soleil/dp/B000ICMFWQ Odpowiedz Link
eluch_a Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 03.02.07, 01:53 Dziękuję Problem w tym, że ja kompletnie nie znam francuskiego, więc te strony to dla mnie czarna magia. Ale postaram się. Dziękuję. Odpowiedz Link
nimeska Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 03.02.07, 02:18 to bylo tak od razu ale radze ci zapytac w empiku, oni lubia specjalne zamowienia i ja juz kilka razu prosilam ich o sprowadzenie czegos specjalnie na zamowienei i wcale koszty nie byly wygórowane jak bys jeszcze potrzebowala pomocy - daj znac pozdrawiam Odpowiedz Link
dorotabiele Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 03.02.07, 10:03 Le roi soleil to faktycznie Król Słońce, ale co najważniejsze określenie to odnosi się do Ludwika XIV, który uwielbiał symbolikę słońca, co widać najlepiej w jego pałacu w Wersalu. O co chodziło reżyserowi musicalu to nie wiem, bo jeszcze go nie widziałam. Francuski to nasza wspólna pasja! www.voila.edu.pl Odpowiedz Link
eluch_a Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 03.02.07, 19:24 O Ludwiku to wiem. Dziękuję - bo wnioskuję, że tu tak trzeba dziękować czesto Odpowiedz Link
nimeska Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 03.02.07, 22:28 nie trzeba ale kultura nakazuje, nieprawdaz ? dziekuej cie nic nie kosztuje a przeciez tylko dzieki szacunkowi i naszej wolnej woli te fora istnieja Odpowiedz Link
ewa_monika1 Kultura 04.02.07, 11:08 > dziekuej cie nic nie kosztuje a przeciez tylko dzieki szacunkowi i naszej wolnej woli te fora istnieja Wow! znów ma ulubiona nimeska bierze się za pouczanie innych. A to bałąan w wątkach i trzeba pilnie admina, a to wątek ma nie taki tytuł jak nimeska uważa, a tu wreszcie ktoś ośmielił się niepodziękować nimesce za wypowiedź. --- Ewa -------------------- ps. Nimeska, nie dziękuj Odpowiedz Link
dziaadek Re: Kultura 05.02.07, 11:43 ewa_monika1 napisała: > > > dziekuej cie nic nie kosztuje a przeciez tylko dzieki szacunkowi i naszej > > wolnej woli te fora istnieja > > Wow! znów ma ulubiona nimeska bierze się za pouczanie innych. > A to bałąan w wątkach i trzeba pilnie admina, a to wątek ma nie taki tytuł jak > nimeska uważa, a tu wreszcie ktoś ośmielił się niepodziękować nimesce za > wypowiedź. > > --- > Ewa > -------------------- > > ps. Nimeska, nie dziękuj Czepiasz sie kolezanko. Jest rzecza normalna podziekowac za przysluge. Zalozycielka watku prosi o informacje a nimeska poswieca swoj czas zeby przeslac jej pare linkow. Nie wyobrazam sobie, zeby w takiej sytuacji nie podziekowac. Tamta jeszcze bezczelnie pozwala sobie na ironiczne wstawki. Ach jak ja to lubie ( Odpowiedz Link
ewa_monika1 Re: Kultura 05.02.07, 22:40 > Czepiasz sie kolezanko. Jest rzecza normalna podziekowac za przysluge. > Zalozycielka watku prosi o informacje a nimeska poswieca swoj czas zeby > przeslac jej pare linkow. Nie wyobrazam sobie, zeby w takiej sytuacji nie > podziekowac. Tamta jeszcze bezczelnie pozwala sobie na ironiczne wstawki. Ach > jak ja to lubie ( Dobry wieczor dziaadek, dziękuję, że poświęciłeś czas i wydałeś opinię o moim postępowaniu. Teraz oto poświęcam swój czas i piszę odpowiedź na Twoją wypowiedź. Rozumiem że zaraz mi za nią podziękujesz? Jaka przysługa? Jakie nie wyobrażam sobie? Pierwszy raz w Internecie czy co? Przysługa jest jak komuś sie pomoże odwirusować sprzęt, albo odpowie na jakiś poważny problem. Ale kilka linków na poziomie googli? Bez przesady. Ma nimeska oczekiwania podziekowania - niech sobie ma. Ale te pouczania o kulturze? Ale te pohukiwania o bałaganie na innym forum. Ale nadepnięcie na mój osobisty ogon - tak to nie będzie. PS - I wiedz dziaadek że ironia jest objawem inteligencji a nie bezczelności. Taka mała przysługa, za friko i nie trzeba dziękować ))) Odpowiedz Link
ewa_monika1 Lepiej spróbuj w Merlinie 04.02.07, 11:11 Empik zaczyna robić bokami i przyjmuje zamówienia na wszystko, lecz wiele potem nie realizuje - sprawdź fora. Odpowiedz Link
timbwolf3 Re: Co znaczy tytuł musicalu "Le roi soleil"? 04.02.07, 15:07 A ma moze ktos mp3 tych najpopularniejszych utworow z Roi soleil?? La vie passe, Ca marche, Etre a la hauteur, Vice Versaille itp?? jesli tak to poprosze na mejla.dzieki Odpowiedz Link