Dodaj do ulubionych

No prosze...zaczyna docierac...

21.07.11, 08:12
idzie to powoli ale jednak ....idzie...cool
wyborcza.pl/1,75478,9975368,Z_wolna_dociera_do_nas_wina_za_Jedwabne.html
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis 22 Lipca..... 21.07.11, 08:17
      cool
      wyborcza.pl/1,75515,9982567,Nie_zapominajmy_o_nich___apel_na_22_lipca.html
      • m.maska Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 11:15
        Zorro - ja przyjelam to do wiadomosci juz dawno, juz dawno stwierdzilam, ze nie jestesmy Narodem Wybranym, Narodem idealnym, Narodem, ktory zawsze byl tylko pokrzywdzony - ale to nie znaczy, ze bede lezec krzyzem za grzechy moich Rodakow... wystarczy jesli to cos zmieni w mentalnosci i przestaniemy spogladac z wyzszoscia na innych i tylko im przypisywac grzechy... takie gesty: wez mnie ukrzyzuj, tutaj masz deski i gwozdzie - to tylko puste slowa, nic ale to kompletnie nic za nimi nie stoi....
        • 1zorro-bis Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 11:36
          Maseczko...nie chodzi o pokute za rodzicow czy dziadkow ale o uznanie pewnych faktow, ze tak bylo a nie inaczej.....big_grin
          To co robili Niemcy.cool
          • m.maska Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 11:58
            Tez tak uwazam... troche pokory by sie niektorym przydalo a nie zadufanie, ze my to jestesmy bez skazy...
            Niestety Niemcy robia to do dzisiaj - uwazam ze duzo za dlugo... Napietnowanie do dziesiatego pokolenia, to pachnie juz jak klatwa rzucona na caly Narod...
            • 1zorro-bis Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 11:59
              po tym co Niemcy zrobili moga to jeszcze ze 100 lat robic. Mi to nie przeszkadza....cool
              • m.maska Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 12:08
                byle nie wpajac kolejnym pokoleniom winy za przodkow...ja sie na to nie godze...Junior jest w polowie Niemcem, musialby dostac kompletnego pomieszania... polowa musialaby miec pretensje do drugiej polowy...sam wiesz jaki ten Narod jest teraz pokrzyzowany... Narzeczona mojego bratanka jest w polowie Wloszka...gdzie sie nie rusze natykam sie na obce nazwiska....
                • 1zorro-bis Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 12:11
                  ja nie mowie o wpajanie winy za pzodkow tylko o tym zeby pamietali co ich padziadkowie zobili....cool
                  • m.maska Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 12:15
                    No to o tym pisalam... wlasciwie nie ma Narodu, ktory nie mialby czegos za uszami, a plawic sie w przesadnym "patriotyzmie" i zaslaniac faktem "ze nas to tylko krzywdzono" - daje wlasnie potem efekt taki, ze ten patriotyzm przeksztalca sie samoistnie w nacjonalizm mielismy juz tutaj tego przyklady...
                    Niemcy odstapili od wpajania patriotyzmu, bo to sie dla nich bardzo zle skonczylo...
                    • 1zorro-bis Re: 22 Lipca..... 21.07.11, 13:08
                      no...i najwyzszay czas zaczac rowniez w Polsce....big_grin
                      Zataz tu przylecie ta lub ten co "tak polskie kocha"...big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka