Dodaj do ulubionych

Co Waszym zdaniem

30.04.17, 23:03
Powinno stać się w Polsce by nastąpiło jakieś przesilenie żeby albo albo żeby skończyły się wojenki a zaczęły konkrety. Mocne działania czyli wojsko policja i służby i agenturę oraz targowicę za mordę i być może stan wyjątkowy /bo totalna już niemal eksploduje/czy ewolucja. Ja jestem za tym pierwszym. Uważam że ewolucja to woda na młyn lewactwa i zaprzańców. Łatwo ludzi zbałamucić i oszukać a później trudniej odkręcić. Radykalne działania mają to do siebie to że są szybkie i nie dają dużo czasu na myślenie ,tak działa polska targowica - pranie mózgów. Uważam że powinniśmy się wzorować na Marszałku. Bić po ryju qrwy i złodziei jebać europejską poprawność. A to Polska właśnie wink
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 02:37
      Wy to wszystko wiecie.
      • al-szamanka Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 09:15
        A ja mam nadzieję, że bez bicia się obejdzie - zresztą jestem przeciw i takie działanie rządu zniszczyłoby moje zaufanie do niego. Zmiany są procesem.
        I pomysł, że tępogłowych coraz mniej, wielu z nich to ludzie starsi - demencja i inne paskudztwa osłabią skutecznie ich "waleczność"
        • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 09:44
          Sądzisz Al że na radykalne działania totalnej opozycji spokój Kaczora wystarczy ? bo mi się wydaje że On powziął taką strategię. Niech się zaplują wyżalą w Brukseli niech się kładą na ulicę i udają nieboszczyków a ja krok po krok zrobię to co z Leszkiem zaplanowaliśmy. Może to i dobra opcja Al ale ja jako radykał nie bardzo jestem za. Chciałbym rewolucyjnych rozwiązań i ostrych cięć i chciałbym widzieć w więzieniach zdrajców - już natychmiast. Bo nie mam czasu czekać bo już za długo na to czekam. Dlaczego ? za moje osiem lat i kolejne gdy dotarło że były daremne.
          • rena-ta49 Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 10:38
            Nie jestem za siłowymi rozwiązaniami.
            Pamiętam co robiło PO-PSL: to strzelanie do górników,to aresztowania ,to podsłuchiwanie i napaści na redakcje!
            Nie możemy być jak ci potomkowie UB-ekow,SB-eków!
            • rena-ta49 To PO!! 01.05.17, 10:39
              www.youtube.com/watch?v=7G3cN6Bdn_8
            • m.maska Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 12:05
              rena-ta49 napisała:

> Nie jestem za siłowymi rozwiązaniami.
              > Pamiętam co robiło PO-PSL: to strzelanie do górników,to aresztowania ,to podsłu
              > chiwanie i napaści na redakcje!
              > Nie możemy być jak ci potomkowie UB-ekow,SB-eków!

Tez nie jestem za zadnymi rozwiazaniami silowymi - bo to wywola wylacznie bunt betonu i da obraz obecnego rzadu, ktory wcale nie bedzie lepszy niz jego poprzednikow....
              Faktem jest, ze ta czesc spoleczenstwa, ktora popiera "zeby bylo tak jak bylo" to ludzie starsi, ktorzy dziesiatki lat zyli w znanych sobie ukladach i panicznie boja sie wszelkich zmian, zreszta juz to haslo: "zeby bylo tak jak bylo" prezentuje doskonale ich mentalnosc: nie chcemy zadnych zmian - ZADNYCH - ma byc tak jak bylo, calkowity zastoj, marazm, bo to znamy i w tym umiemy sie odnalezc.
              • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 12:57
                To o czym tu jest rozmowa jest na tapecie totalnej. Oni dzień i noc myślą jak obalić Pis. Myślicie że śpią ? ani sekundy qrwy nie śpią. Wciąż obmyślają strategię do mordów politycznych włącznie a Wy że trzeba spokojnie. Ludzie nie ma spoko z patologią tylko ostre cięcie i wapno. Inaczej odrodzą się i zaatakują z większą siłą. Szkoda czasu na to i szkoda Polski - oni nie o to walczyli - "nie o take Polske walczyli Te wspaniałe dziewczęta i chłopcy : www.youtube.com/watch?v=mqdgz-_7iN0
                • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 13:36
                  Taki epizod z życia. Przychodzi zaproszony gość do domu. Sadzamy go na pierwszym miejscu podsuwamy wszystko co najlepsze po czym gość podnosi się i zaczyna nam ubliżać. Co wtedy robimy ? albo próbujemy go uspokajać co bywa że przynosi odwrotny skutek albo bierzemy za ryj i won z domu pojebańcu jak nie potrafisz się zachować. Co jest właściwsze ?
                  • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 20:04
                    jakby tu napisac: goscia nigdy nie sadza sie na pierwszym miejscu,to blad podstawowy.
                    Na pierwszym- zawsze glowa domu i jego zona, a gosc powinien uznac za wyroznienie,
                    ze siedzi godnie przy tym samym stole smile.
                    W wypadku gdy oddasz" pierwszenstwo" dla goscia , gosc nabiera prawa do tego co mu w glowce zaswita.
                    W przypadku oddania swojego domu pod opieke junii- ty tracisz pierwszenstwo decydowania o tym co robisz we wlasnym domu, junia ciebie skarci za walniecie goscia.
                    To nie jest tak ze: gosc w dom Bog w dom. Zyjemy w innych czasach.
                    Teraz :moj dom - moj zamek ,byc powinno.
                    • al-szamanka Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 20:26
                      a74-7 napisał:

> jakby tu napisac: goscia nigdy nie sadza sie na pierwszym miejscu,to blad podst
                      > awowy.
                      > Na pierwszym- zawsze glowa domu i jego zona, a gosc powinien uznac za wyroznie
                      > nie,
                      > ze siedzi godnie przy tym samym stole smile.
                      > W wypadku gdy oddasz" pierwszenstwo" dla goscia , gosc nabiera prawa do tego co
                      > mu w glowce zaswita.
                      > W przypadku oddania swojego domu pod opieke junii- ty tracisz pierwszenstwo dec
                      > ydowania o tym co robisz we wlasnym domu, junia ciebie skarci za walniecie g
                      > oscia.
                      > To nie jest tak ze: gosc w dom Bog w dom. Zyjemy w innych czasach.
                      > Teraz :moj dom - moj zamek ,byc powinno.

otóż to smile
                      • m.maska Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 21:50
                        Podpisuje sie obiema rekami pod tym... tu jest moje, tu jest granica i wara od tego co moje - co najwyzej moge sie zechciec podzielic - ale niekoniecznie...
                        • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 22:27
                          Ja też się podpisuje. Brzydko może powiem ale jak się wchodzi między wrony. Ja też gdy gdzieś idę to wiem że trzeba się zachować i jak trzeba nawet jak coś mi się nie podoba to trzymam mordę krótko ew wychodzę bo wiem że jeszcze słowo i noże polecą. Miałem ostatnio takie coś że ugościłem kogoś napiłem a ten z łapami do mnie i z ryjem że won od Tuska itd big_grin spoko się skończyło ale chciałem zapytać. Dzięki A.
                        • al-szamanka Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 06:09
                          m.maska napisała:

> Podpisuje sie obiema rekami pod tym... tu jest moje, tu jest granica i wara od
                          > tego co moje - co najwyzej moge sie zechciec podzielic - ale niekoniecznie...

Dzielić, to ja się całe życie chciałam i robiłam to, dopiero doświadczenia z różnymi zapłotnymi elementami forumowymi skutecznie wybiły mi to z głowy.
                  • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 01.05.17, 22:24
                    Kto oplaca organizacje pozarzadowe ktore jatrza i robia najwieksze szkody Polsce?
                    Orban wie, a wy tego w kraju jeszcze nie kumacie?
                    • al-szamanka Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 06:05
                      a74-7 napisał:

> Kto oplaca organizacje pozarzadowe ktore jatrza i robia najwieksze szkody Polsc
                      > e?
                      > Orban wie, a wy tego w kraju jeszcze nie kumacie?

No, no, a74, nie kumają ci, którzy chcą aby było jak było, gdyż kolana przywykłe do klękania będą bolały, gdy będą musieli powstać.
                    • m.maska Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 08:37
                      A kto oplaca PO, OKD, Obywatele RP i ich zwolennikow z haslami: zrobmy zrzutke na trotyl dla prezydenta, szubienica dla Kaczynskiego? po obu stronach jest "fajnie" - tylko szkoda, ze ani jedni ani drudzy tego nie widza...
                      • m.maska Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 08:39
                        m.maska napisała:

> A kto oplaca PO, OKD, Obywatele RP i ich zwolennikow z haslami: zrobmy zrzutke
                        > na trotyl dla prezydenta, szubienica dla Kaczynskiego? po obu stronach jest "fa
                        > jnie" - tylko szkoda, ze ani jedni ani drudzy tego nie widza...
                        >

ups... KOD mial byc...
                  • rena-ta49 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 11:47
                    czarek_sz napisał:

> Taki epizod z życia. Przychodzi zaproszony gość do domu. Sadzamy go na pierwszy
                    > m miejscu podsuwamy wszystko co najlepsze po czym gość podnosi się i zaczyna na
                    > m ubliżać. Co wtedy robimy ? albo próbujemy go uspokajać co bywa że przynosi od
                    > wrotny skutek albo bierzemy za ryj i won z domu pojebańcu jak nie potrafisz się
                    > zachować. Co jest właściwsze ?

To już całkiem inna sytuacja.Oczywistym jest,że mój dom moja twierdzą.Jeśli gość w moim domu nie potrafi się zachować to won za don!!
                    Więcej progu mojego domu by nie przekroczył.
                    • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 12:46
                      tak jak z panstwem;
                      nawpuszczalo sie gosci, witalo chlebem i sola,rozgosc sie czuj sie jak w domui okazuje sie ze gosc ma inna religie i twoj prosiaczek na swiatecznym stole mu zle, jeszcze zebys mu pozyczyl dywanik na jego modly, bo jego Bozia lepsza od twojej, uzurpuje sobie prawo do "rzniecia" twojej slubnej etc.....
                      Ty gosciunia za pysio i z 3gio pietra- a wladzuchna przeciwko tobie ,ze nie potrafisz zrozumiec drugiego czlowieka....Sorrki, ze tak dosadnie, ale mam nadzieje ,ze Czarus Janeczki nie odda tanio,tak jak Niemce swoje corki.
                      A sa jeszcze inni goscie ktorzy przymilnie lasza sie o laski ,a pozniej o wieksze prawa ,ksztalca sie za twoje ,
                      ty dajesz im pozycje w kraju, a oni pozniej karca ciebie i twoje dzieci,wykorzystuja.
                      Zaden "gosc w dom" nie powinien miec wiekszych praw od pana domu.
                      Gosc w trudnych czasach nie bedzie sie bil za twoj dom/kraj czytaj.
                      Rzad powinien juz to gdzies pisalamwink zagospodarowac/wspolpracowac ze wszystkimi kto
                      ceni wysoko haslo Bog Honor Ojczyzna.
                      Ale to moje zdaniesmile
                      Dodam ze General Petelicki( zalozyciel Gromu) mowil o zagospodarowaniu tych sil na rzecz obrony panstwa.
                      Jesli ktos mysli inaczej- nie ma korzeni polskich .

• czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 16:13
                        Premier Australii powiedział to co trzeba - albo się dostosujecie do prawa jakie u nas obowiązuje albo wypad. Minęło od tego przemówienia chyba klika lat i nie słyszę żeby Australia miała problemy z islamistami albo żeby były tam jakieś zamachy. Tylko krokodyle i rekiny są problemem smile
                        • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 16:59
                          Ale Europka nie otoczyla Australii "matczynym ramieniem" big_grin
                          Jak wyjdziecie z Europki wtedy robta co chceta bedzie obowiazywalowink
                          • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 17:04
                            Biedny Prezydent Duda cokolwiek zrobi - lincz natychmiastowy nad nim sie odbywa,
                            nie wspomne juz o premier Szydlo.
                            • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 17:23
                              Wszystko zależy od nas. Polska może być przysłowiowym Chrystusem europejskich Narodów. Od nas zależy. Dziś jesteśmy bardzo podzieleni i skłóceni ale czy inaczej było wcześniej ? nie sądzę żeby u nas islam zagościł żeby działo się to co dzieje się w Niemczech we Francji i innych krajach Europy Zach. U nas to po prostu nie przejdzie. My mamy taką mentalność że jednoczymy się w chwili zagrożenia i panuje u nas kult kobiety. Że kobieta ma byś szanowana i kochana a nie jak u nich - jak zwierzę. Dlatego jak mówię - jestem spokojny o to co będzie jeśli chodzi o naszą podmiotowość jako państwo i wewnętrzne spoko.
                            • al-szamanka Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 19:00
                              a74-7 napisał:

> Biedny Prezydent Duda cokolwiek zrobi - lincz natychmiastowy nad nim sie odbywa
                              > ,
                              > nie wspomne juz o premier Szydlo.

Ale kto ten lincz robi? Ja prymitywnymi miernotami nie przejmuję się.
                              • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 20:17
                                Ja też parchami się nie przejmuję Al. Alleluja i do przodu.
                                • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 20:37
                                  Czyli chcial bys zeby np prezes Kaczynski jak Erogan mial wszystko ... i To jest mysl ! wink
                                  • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 20:50
                                    Nie tego nie chcę. Nie chcę tego co było za Tuska czyli kultu jednostki i nie chcę by Jarek był tym samym co Tusk. Po efektach ich poznamy. Dajmy szansę Jarkowi oki ?
                                    • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 21:07
                                      to sa twoje slowa:" Mocne działania czyli wojsko policja i służby i agenturę oraz targowicę za mordę "
                                      Tak zrobil Erduan. smile
                                      Tylko ze on ten pucz sfingowal.
                                      • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 21:11
                                        Co ciekawe- Europka jak stara baba nawet nie dziamgala wielebig_grin
                                        A wiesz co by sie dzialo gdyby to stalo sie w Polsce?
                                        Wierze ,ze Jarek cos wymysli smile
                                        Juz nie raz ich ogral.
                                        • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 21:15
                                          Tak sobie gdybam ,z bujanego fotela wink
                                      • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 21:15
                                        Bo żeby oczyścić to postpeerelowskie bagno trzeba radykalnych działań i tylko to miałem na myśli. Jeśli myślisz że mam zapędy dyktatorskie to absolutnie nie. Jestem demokratą ale wpierw wypalenie patologii do kości. Kto to ma zrobić jak nie PiS ? Jarek ma moje błogosławieństwo na oczyszczenie a jak zawiedzie to jebał go pies. O smile
                                        • a74-7 Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 21:17
                                          Sam tego nie da rady, gdyby mieli tak 2/3 to i nad Konstytucja by sie popracowalowink
                                          • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 21:40
                                            Robi co może nie jest głupi i wie co może. Jarek to strateg większy niż nam się wydaje. Stracił brata i myślałem że to go zdeterminuje do nieobliczalnych zachowań ale tak się nie stało. Stąd panika w totalnej żałosne ciamajdany itd. Myślę że Jarek rozegra to po swojemu. Bo jemu zależy tylko na Polsce resztę ma głęboko.
                                            • czarek_sz Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 22:29
                                              Jeździmy z Janeczką za miasto po swojską kaszankę kiełbasę i szynkę. Mamy swoją metę i jeździmy tam od kilku lat. Nigdy nie usłyszeliśmy dobrego słowa o PO czy postkomunie. Owszem PRL jeszcze dymi im w głowach ale na słowo PO dostają drgawek. Takie spostrzeżenia.
                                • al-szamanka Re: Co Waszym zdaniem 02.05.17, 20:49
                                  czarek_sz napisał:

> Ja też parchami się nie przejmuję Al. Alleluja i do przodu.

No właśnie smile
    • ravenheart1 Re: Co Waszym zdaniem 11.05.17, 15:31

czarek_sz napisał:

> Powinno stać się w Polsce by nastąpiło jakieś przesilenie żeby albo albo żeby s
      > kończyły się wojenki a zaczęły konkrety. Mocne działania czyli wojsko policja i
      > służby i agenturę oraz targowicę za mordę i być może stan wyjątkowy /bo totaln
      > a już niemal eksploduje/czy ewolucja. Ja jestem za tym pierwszym. Uważam że ewo
      > lucja to woda na młyn lewactwa i zaprzańców. Łatwo ludzi zbałamucić i oszukać a
      > później trudniej odkręcić. Radykalne działania mają to do siebie to że są szyb
      > kie i nie dają dużo czasu na myślenie ,tak działa polska targowica - pranie móz
      > gów. Uważam że powinniśmy się wzorować na Marszałku. Bić po ryju qrwy i złodzie
      > i jebać europejską poprawność. A to Polska właśnie wink

Towarzyszu pomyliły ci się epoki, i popierd.... fakty.

Targowica, agentura i zdrajcy sa teraz w rządzie, a sam Piłsudski tez przecież był lewakiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka