m.maska 04.01.19, 13:40 SAMOCHWAŁA Jan Brzechwa wiersze dla dzieci (od 6 lat) JOLANTA CZYTA DZIECIOM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 13:52 z netu... Wiosenna bajka o pawiu i słowiku W gaju, nieopodal strumyka mieszkał sobie mały słowik. Jego upierzenie tak skromne, że w oczach wielu - wręcz śmieszne. Uwił sobie gniazdko w malinowym krzaku. Zanim pierwsze wiosenne liście wypełzły z gałązek, uzbierał fragmenty luźnego runa i pod osłoną nocy i krzewu powstało gniazdo. Z tego właśnie miejsca wyruszał, by i swoim śpiewem przymnożyć piękna już i tak pięknej majowej nocy... . I płyną sobie nutki cudne i jedyne w swoim rodzaju. Nuty, niczym wysłannicy mający do wypełnienia wyjątkową misję - niesienia dobrej nowiny! Bo czy tego słowik chciał czy nie, koił smutki oraz rozpalał w sercach radość i nadzieję. Nie wspominając już o tym, jak wielką ucztą dla ucha był jego śpiew. Paw zamieszkiwał dużą i wygodną zagrodę. Czasy, kiedy narzekał na brak przestrzeni i wolności już dawno za nim. Ostatecznie polubił tę całkiem przyjemną wygodę. Poza tym, co tu dużo mówić, lubił również, gdy go podziwiano. A podziwiano go niemalże codziennie! Każdego dnia o poranku opuszczał swój drewniany, specjalnie dla niego zbudowany domek i stawał w samym środku ogrodzonego podwórka. Udawał, że nie zwraca uwagi na gromadzących się gapiów. Niby od niechcenia zerkał leniwie w górę, by po chwili rozłożyć swoje tęczowe, bajkowe pióra i ułożyć je w zachwycający wachlarz. Natychmiast, w setkach oczu - zupełnie jak w pawim zwierciadle - pojawiał się zachwyt i szacunek dla jego niezwykłej urody. Prawdę mówiąc, wiele więcej do szczęścia nie potrzebował. Wystarczał mu ten podziw i jakże miły szum wokół siebie. Zżył się ze swoim wizerunkiem - odbijającym się w oczach innych. I było mu z tym dobrze... . Tylko jedna rzecz spędzała mu sen z powiek. Bo jak to tak? Słowik szary, niepozorny,zupełnie jak ten - z najniższej kasty wróbel, obdarzony takim talentem! Przecież to należało się jemu - pawiowi! Cóż by to był za mariage - piękna i talentu, marzył sobie. I przed nim majowe stokrotki kładłyby się w zachwycie, a krzewy malinowe i porzeczkowe biłyby się o miejsce dla jego gniazda... . Tymczasem z pawiowego gardła, o ironio, jedynie krzyk chropawy i męczący ucho... . Przyjechali kolejni goście. Wśród nich różne "wrażliwości" i różne gusty. Rozpostarł paw swoje cudowności jeszcze pełniej niż zazwyczaj to czynił i wytężył słuch z całej mocy. I nie zawiódł się! I tym razem podziwiano jego piękno, przepych piór, majestat i bajkową wręcz kolorystykę, a on tylko utwierdzał się w przekonaniu, że jest prawdziwie wyjątkowym stworzeniem... I nagle z tłumu ktoś się odezwał "Czy słyszeliście? Kto tak pięknie śpiewa w nocy, czy to paw?" "Tak! To on, to na pewno paw!" rozległo się wiele głosów. Któż inny mógłby tak pięknie śpiewać?! Piękno dla oczu i uszu w jednym! I rozległy się brawa dla pawia. A on... , może i poczuł się trochę niezręcznie..., bo przecież doskonale pamiętał, jak zeszłej nocy, drżące, prawie przezroczyste listki i falujące pierwsze wiosenne trawy omdlewały na koncercie słowika. Lecz cóż z tego...? To on - paw, jest piękny i podziwiany! I nie będzie tego zdradzał nikomu, bynajmniej nie! Bo i po co...? Poza tym, kto pozna prawdę o śpiewaku schowanym w ciemności nocy? Majowa noc, jasny księżyc wisi nad gajem, nad strumieniem, nad pawią zagrodą i malinowym krzewem. Małe gardełko wysyła niestrudzenie w przestrzeń cudne dźwięki. Wszystko zamiera z wrażenia i wszystko wytęża słuch na delikatne, słodkie nuty. W przerwie słychać nocne szepty "Kto to? Gdzie jest...?" A mały, niepozorny, szary ptaszek siedzi ukryty w gałęziach drzewa, jakby zanurzony cały w swojej muzyce, trochę nieobecny, pochłonięty całkowicie swoją misją. Joseph Brodsky w jednym ze swoich wierszy napisał, że "nie przeprowadza się sekcji ptaszka, by znaleźć źródło jego śpiewu, należy raczej przeprowadzić sekcję własnego ucha..." A czasami i oka... Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 14:14 Bo z pawiami to jest wlasnie tak... zaobserwowalysmy to w Jardim Botânico Tropical w Lizbonie, paw zawsze samotny, wlecze za soba ten pawi ogon gotow nawet wskoczyc na cokol zeby lepiej go zaprezentowac, ale w swiecie ptactwa nikt na niego nie zwraca uwagi... pawice wola przebywac w otoczeniu koguta, ktory jest mniej okazaly byc moze, ale wyraznie jego towarzystwo bardziej im odpowiada... i to nie byl jedyny samotnie wloczacy sie po parku paw. Odpowiedz Link
m.maska Regulamin forum Kalejdoskop 04.01.19, 14:20 Czy to ktos jeszcze pamieta? "Pawie ogony prosimy pozostawiać w przechowalni zbędnego bagażu" i "z napompowanych balonów spuszczamy powietrze"... Ale jak sie obserwuje balony z pawim ogonem to to już jest groteskowy obraz. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Regulamin forum Kalejdoskop 04.01.19, 14:34 Hehe, Brzechwa ciagle aktualny. A samochwaly zawsze uwazalam za prymitywne typki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Regulamin forum Kalejdoskop 04.01.19, 14:36 Niektore pawie nie maja nawet ogonow, ale zachowuja sie jakby je mialy Odpowiedz Link
a74-7 Re: Samochwała 04.01.19, 16:08 zejdzmy na ziemie;-D Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji. Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia.... Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przestac .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne, ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna. Szkoda mi jego kobity.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 16:13 a74-7 napisał: > zejdzmy na ziemie;-D > Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji. > Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia.... > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przesta > c .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne, > ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna. > Szkoda mi jego kobity.... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Samochwała 04.01.19, 16:47 m.maska napisała: > a74-7 napisał: > > > zejdzmy na ziemie;-D > > Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji. > > Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia.... > > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy p > rzesta > > c .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dz > iwne, > > ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna. > > Szkoda mi jego kobity.... > > [img]https://s15.directupload.net/images/user/190104/rjh2gfhn.gif[/ > img] > > Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 19:21 Ponoć na zaparcia dobrze robi kompot z suszonych śliwek... Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 16:27 a74-7 napisał: > zejdzmy na ziemie;-D > Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji. > Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia.... > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przesta > c .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne, > ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna. > Szkoda mi jego kobity.... Karalne? owszem, ale kto bogatemu zabroni Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 04.01.19, 18:12 Samochwała... no cóż, nie każdy ma Mireczkę Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 04.01.19, 18:24 a74-7 napisał: > zejdzmy na ziemie;-D > Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji. > Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia.... > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przestac Nie wybierałam, ciąga się toto za mną jak rozdeptany zbuk. >Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne, > ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna. > Szkoda mi jego kobity.... Eeetam, nie ma jej co współczuć, pewnie taka sama. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 04.01.19, 18:57 ... i bardzo się zgadzam z wypowiedzią profesora z Krakowa. Wiedział, co mówi wspominając o małpie i krowie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 15:27 A tak między nami przeczytałam otwarte stronice z życiorysem... hehe, takie bzdury rzadko się czyta, ci, co w tamtych czasach wyjechali z Polski od razu zobaczą, że nic się kupy nie trzyma. No i od kiedy hurtownia rzeczy używanych (bo tylko o takiej coś można znaleźć w necie, który jak wiadomo niczego nie zapomina) jest agencją reklamową A już krańcowo rozbawiło mnie, że osoba chyba się wdarła do galerii Odpowiedz Link
a74-7 Re: Samochwała 05.01.19, 17:09 no wiesz, wszechobecny glamourising , inaczej nikt by sie nie nabral... Wystarczy, ze 'gebe' otworzy...wiadomo kto zacz. Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 10.01.19, 09:38 a74-7 napisał: > no wiesz, wszechobecny glamourising , inaczej nikt by sie nie nabral... > Wystarczy, ze 'gebe' otworzy...wiadomo kto zacz. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Samochwała 05.01.19, 19:03 hahahaha, al , na twoim miejscu ,walnela bym parchowi taka bajeczke erotyczna moze byc w stylu Anais Nin , ze dlugo by sie ogladal za siebie przy wchodzeniu do kazdego sraczyka , a jego burdelmama( cytuje jego slowa zaczela by miec powazne watpliwosci i wiele pytan ,w jakim celu chopina do sraczykow wchodzi. Ale ty pewnie tylko wode po nim spuscisz.... pozdrawiam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 19:27 Od bajeczek erotycznych to on sam jest najlepszym specjalistą. To, że o mnie bzdety wypisuje, to jeszcze nic, ale własną żonę jako burdel-mamę przedstawiać to już szczyt. W sumie nie zdziwiłam się, bo swojego czasu twierdził, że ją do ruskich na zarobek wysyła. A moja bajka jest taka: po mojej korespondencji z pewną panią z pewnego urzędu w H. dostałam od niej wskazówkę, że w przypadku dalszych obrażań i nastawania na moją osobę wystarczy jedno moje pismo i pewna sprawa będzie już rozpatrywana zupełnie inaczej. Wbrew pozorom udowodnienie, że pisane jest o mnie, jest wyjątkowo proste. Wystarczy przedstawić parę postów (screenów mam dziesiątki), zrobić porównanie i wyciągnąć wnioski. I jak zechcę, to to zrobię, gdyż nie puszczam słów na wiatr, o czym wspólniczka już się przekonała. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 20:25 Moje trzy zdania, z tamtej strony post jeden za drugim, jak potok ścieków. Sorelinko, jaka jesteś, taka jesteś, ale że do tej pory nie zrozumiałaś, że do zakutego łba nie dotrzesz nawet waląc w niego młotem pneumatycznym, to trochę mnie zadziwia - mimo wszystko miałam większe mniemanie o twojej inteligencji... nie wstyd ci po raz setny już chyba namawiać toto, aby się lepiej zachowywało? Nie wstyd ci, że takie toto, ma twoje słowa w d...? My właśnie za takie coś toto zbanowałyśmy... bo mamy godność. Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 21:01 al-szamanka napisała: > A kto to taki TW ps. Gustaw? > > ups? az tak? no to wszystko jasne... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 21:40 ... i znalazłam inne dojścia, nie tylko te oficjalne w necie Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Samochwała 05.01.19, 22:08 heh...tego pieprzenia idioty, to nawet komentować się nie chce..poza jednym " myjac dupy i scielac posciel".... mając prawie 7 dych na grzbiecie, byłabym wielce ostrożna z tym wyśmiewaniem, bo jutro może być tak, że skończy się hossa i bezwiednie dupę i pościel zafajdasz.... i wtedy dzbanie zniknie szyderczy uśmiech z bezczelnej gęby.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 22:25 ruda.replay napisała: > heh...tego pieprzenia idioty, to nawet komentować się nie chce..poza jednym > " myjac dupy i scielac posciel".... > mając prawie 7 dych na grzbiecie, byłabym wielce ostrożna z tym wyśmiewaniem, b > o jutro > może być tak, że skończy się hossa i bezwiednie dupę i pościel zafajdasz.... > i wtedy dzbanie zniknie szyderczy uśmiech z bezczelnej gęby.... > > Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 22:33 ruda.replay napisała: > heh...tego pieprzenia idioty, to nawet komentować się nie chce..poza jednym > " myjac dupy i scielac posciel".... > mając prawie 7 dych na grzbiecie, byłabym wielce ostrożna z tym wyśmiewaniem, b > o jutro > może być tak, że skończy się hossa i bezwiednie dupę i pościel zafajdasz.... > i wtedy dzbanie zniknie szyderczy uśmiech z bezczelnej gęby.... No, Rudka, myślimy podobnie... Już karlutka szła w te tony chwaląc się, że jej bezcenny płot stanowi równowartość ponad dziesięcioletniej pracy pielęgniarki zmieniającej pampersy. Jej pogarda dla tej pracy spowodowała, że pożyczyłam jej, aby w przyszłości pielęgniarka nie zmieniła jej pampersa przez trzy dni. Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 06.01.19, 01:55 al-szamanka napisała: > tak, tak, zbiór zastrzeżony! > > Az tak? to by wyjasnialo te histeryczna reakcje... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 06.01.19, 09:44 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > tak, tak, zbiór zastrzeżony! > > > > > > Az tak? to by wyjasnialo te histeryczna reakcje... Aż tak, co znaczy, że nie byle jakiej wagi donosy tam leciały. Tacy osobnicy mieli w związku z tym różne kontakty. Pamietam, miałam na roku koleżankę - nikt nie potrafił zrozumieć, że taki pustak dostał się na studia i jeszcze zdawał egzaminy. I co się po latach okazało... mamusia była TW Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 06.01.19, 10:52 al-szamanka napisała: > tak, tak, zbiór zastrzeżony! pulldragontail.blogspot.com/2017/01/skandal-w-ipn.html?fbclid=IwAR1LoxV0IqRL-Ax0FBZE0yvJM7npgVeM2MlT_W2F3f9zQuZH2VpiQyBdDUE Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 22:30 al-szamanka napisała: > A kto to taki TW ps. Gustaw? > > No wlasnie kto to jest ten Gutek? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 22:36 Łatwo poszukać. Wyklikać to w googlach dodając nazwisko. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Samochwała 05.01.19, 22:39 Al...zalega Ci jakaś książeczka? ;D ale chyba nie tak bardzo, jak bidulowi własnoręcznie napisany komentarzyk na portaliku wychwalający własne umiejętności hehe... i treści w książeczce są Twoje, nie? nie 'pożyczone'... żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh Odpowiedz Link
a74-7 Re: Samochwała 05.01.19, 22:42 żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh Cudne!!! Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 22:46 a74-7 napisał: > żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh > Cudne!!! > Nie ma to jak czlowiek orkiestra... lewatywe tez sobie sam robi... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 22:45 ruda.replay napisała: > Al...zalega Ci jakaś książeczka? ;D ale chyba nie tak bardzo, jak bidulowi włas > noręcznie napisany komentarzyk na portaliku wychwalający własne umiejętności he > he... > i treści w książeczce są Twoje, nie? nie 'pożyczone'... > żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh Jak wiesz, w odróżnieniu od samochwał, nigdy nie reklamuję mojego kaprysu literackiego - raczej oni bezustannie to robią. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Samochwała 06.01.19, 10:39 Skoro już tak przerzucamy się komentarzami, to przytoczę tylko jedną Twoja wypowiedź... "nie wazne jest jak sie zaczyna tylko jak sie konczy" i zapytam...Czy z TAKIM nazwiskiem, dyplomem, historią rodziny, znajomościami, osiągnięciami warto było w przypływie emocji /na koniec własciwie/ spartolic to wszystko? przerzucać jakimiś donosami, obrazkiem, oglądać oblicze adwokata itp... nie lepiej było siedzieć pod parasolem w ogrodzie i wąchać kwiatki? wolałabym zdecydowanie być na niższym szczebelku drabinki, a spac spokojnie... no, chyba, że ten magiczny świat na tym polega... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Samochwała 06.01.19, 09:58 al-szamanka napisała: > A kto to taki TW ps. Gustaw? > > To wiele wyjaśnia i wcale mnie to nie dziwi. Bo potomki tow. Szmaciaka i TW mają zdradę i kłamstwo wyssane z mlekiem ! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 06.01.19, 10:16 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > A kto to taki TW ps. Gustaw? > > > > > > To wiele wyjaśnia i wcale mnie to nie dziwi. > Bo potomki tow. Szmaciaka i TW mają zdradę i kłamstwo wyssane z mlekiem ! ... i lista Wildsteina też się kłania. Odpowiedz Link
al-szamanka oj wścieklątka 06.01.19, 10:20 Na liczydełku nauczyć się liczyć trzeba Chyba że to wg znachora normalne, że ktoś pośmiertnie zostaje tatusiem. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 10:23 A znacie, wścieklątka ten kawal o wróbelku co to wpadł w końskie g... ? Ostatnia pointa... jak w g... wpadniesz, to go nie rozgrzebuj. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 11:32 Sorelciu, nie ośmieszaj się jeszcze bardziej... i nie rozgrzebuj. Wystarczy kliknąć i wiadomo... Dzieduszycki też był szanowany, bo nikt wtedy nie wiedział jakie miał "zasługi" Odpowiedz Link
m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 11:41 Sorelino czy ty sie czasami zastanawiasz nad tym co piszesz? czy juz pomyslec do przodu to zbyt wielki jest wysilek dla ciebie? codziennie wylewacie cysterny pomyj w naszym kierunku - a teraz probujesz ratowac cos co nie jest do uratowania. Czy to nie twoj slupek pisal donosy na PP? kto inny pisal donosy do pracy - macie to we krwi, a my mamy na to dowody - wiec po co temu zaprzeczac? i jeszcze bardziej sie pograzac? jak sie ma tyle trupow w szafie to nalezy siedziec cicho i nie draznic innych... a tej szafy nie otwierac - bo powialo takim smrodem ze lepiej szybko zatrzasnijcie jej drzwi i... odpierdolcie sie w koncu od nas... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 11:53 Najśmieszniejsze, że pokazując screena z książki pokazała imiona i nazwiska, czego my nie zrobiłyśmy Teraz KAŻDY może się dowiedzieć co i jak... dobra przysługa dla kolesia, no nie? Już kiedyś, cytując fragment ze znanego lekarza, naprowadziłaś czytaczy na swojego słupka, gdzie można było przeczytać jego imię i nazwisko, czego my też nie podałyśmy. Niczego się od tamtego czasu nie nauczyłaś Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:07 No to cię zacytuję, sorelciu: " wyszydzanie pochodzenia (wsioki z czworaków, genetyczni zdrajcy, parchy itp.) świadczą jedynie o mentalności tych "sprawiedliwych" - mentalności typowo ubeckiej. To może budzić tylko obrzydzenie" A czytasz ty swojego słupka i artistę, czytasz jakie ścieki wypisują na nasz temat... i nie budzi to twojego obrzydzenia? Sama wkleiłaś swojego czasu ordynarny bohomaz... i jako kobieta nie brzydziłaś się sama sobą? No typowo po ubecku. Nie powiem - tak trzymaj... bo może kiedyś sumienie ci się choć trochę ruszy, w co zresztą wątpię. Odpowiedz Link
m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:09 m.maska napisała: > Sorelino czy ty sie czasami zastanawiasz nad tym co piszesz? czy juz pomyslec d > o przodu to zbyt wielki jest wysilek dla ciebie? codziennie wylewacie cysterny > pomyj w naszym kierunku - a teraz probujesz ratowac cos co nie jest do uratowa > nia. Czy to nie twoj slupek pisal donosy na PP? kto inny pisal donosy do pracy > - macie to we krwi, a my mamy na to dowody - wiec po co temu zaprzeczac? i jesz > cze bardziej sie pograzac? jak sie ma tyle trupow w szafie to nalezy siedziec c > icho i nie draznic innych... a tej szafy nie otwierac - bo powialo takim smrode > m ze lepiej szybko zatrzasnijcie jej drzwi i... odpierdolcie sie w koncu od nas > ... > > Sorelino, ty jestes jednak walnieta do spodu - to nie pamietasz juz jak twoj porabany slupek przypierdalal sie miesiacami a nawet latami do mojego zyciorysu o ktorym GOWNO wie? nie posiadam zadnych trupow w szafie, nie mam w rodzinie zadnych donosicieli ani TW - wiec jedyne co pozostaje to fantazja wscieklego, ktorego fantazji starczylo wylacznie na tyle zeby ukrasc cudzy tekst oddac za swoj, odebrac nagrode a potem ja oddac i udawac, ze nic sie nie wydarzylo i nie brzydzilo ciebie takie zlodziejstwo - udawac ze nie bylo kradziezy, nie bylo parcia na "sukces" za wszelka cene - to nie jest nawet hipokryzja, to jest najzwyklejsza kradziez, zeby na cudzych plecach wspiac sie do "sukcesu"... we mnie takie zachowania wzbudzaja nawet nie obrzydzenie, ale zwyczajnie gardze takim brudem,,, Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:16 Nieeee, sorelci nie brzydzi złodziejstwo... w końcu cudzy tekst skradł jej słupuś. Jako żona takiego typka każda kobieta zapadłaby się ze wstydu pod ziemię. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:19 al-szamanka napisała: > Nieeee, sorelci nie brzydzi złodziejstwo... w końcu cudzy tekst skradł jej słup > uś. > Jako żona takiego typka każda kobieta zapadłaby się ze wstydu pod ziemię. ... a na pewno od momentu ogłoszenia ZŁODZIEJSTWA nie byłoby jej na forum. Bo kobiety powinny mieć honor i godność. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:22 Gdy chwalono bohaterskiego Skrzetuskiego Helena wstała, wstrząsając warkoczami i z dumą w oczach, gdyż sława męża spływa na żonę. Tak pisał Sienkiewicz. Co spłynęło na ciebie, sorelciu? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:27 Dlatego właśnie ty, sorelciu, powinnaś się zaszyć w mysiej dziurze i milczeć, a nie pleść morały. Odpowiedz Link
m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:32 al-szamanka napisała: > Gdy chwalono bohaterskiego Skrzetuskiego Helena wstała, wstrząsając warkoczami > i z dumą w oczach, gdyż sława męża spływa na żonę. Tak pisał Sienkiewicz. > Co spłynęło na ciebie, sorelciu? > > HAŃBA... Odpowiedz Link
m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:21 Tyle slow, tyle slow, taki pawi ogon - szkoda by mi bylo moich paluszkow nawet na odpowiedz na te bzdety Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:23 A ty sorelciu posłuchaj zdartej płyty swojego słupka, i spójrz na tytuł wątku... do kogo on jest adresowany. Do kogoś tam? Czy konkretnie. Sama na tym właśnie wątku piszesz. I spójrz na datę wątku... akcja - reakcja. Odpowiedz Link
m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:24 al-szamanka napisała: > A ty sorelciu posłuchaj zdartej płyty swojego słupka, i spójrz na tytuł wątku.. > . do kogo on jest adresowany. Do kogoś tam? Czy konkretnie. Sama na tym właśnie > wątku piszesz. I spójrz na > datę wątku... akcja - reakcja. > Otworzyli szafe pelna trupow - donosy, plagiaty, TW - niesamowite ile tego mozna sobie wyhodowac... Odpowiedz Link
m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:30 A jak tam te stenty wsciekly co je sobie sam zalozyles - wyznajac to niezadowolonemu pacjentowi? trzymaja sie jeszcze? czy moze sobie zamiennie lewatywe zaaplikowales? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:36 m.maska napisała: > A jak tam te stenty wsciekly co je sobie sam zalozyles - wyznajac to niezadowol > onemu pacjentowi? trzymaja sie jeszcze? czy moze sobie zamiennie lewatywe zaapl > ikowales? No tak, jeżeli w swojej wścieklicy zaaplikował sobie lewatywę w naczynia wieńcowe , to poszaleje tak jeszcze z tydzień. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:38 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > A jak tam te stenty wsciekly co je sobie sam zalozyles - wyznajac to niez > adowol > > onemu pacjentowi? trzymaja sie jeszcze? czy moze sobie zamiennie lewatywe > zaapl > > ikowales? > > No tak, jeżeli w swojej wścieklicy zaaplikował sobie lewatywę w naczynia wieńco > we , to poszaleje tak jeszcze z tydzień. ... aż wybeka wszystkie stenty, z ktorych artista będzie mu mógł zrobić grzechotkę... największe dzieło w jego "karierze" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:33 Wściekły słupku, zlodzieju-plagiatorze, nie potrzebuję wyć Capslockiem, tak jak ty, bo twoje złodziejstwo jest udowodnione i dowiedział się o nim cały świat medyczny w Polsce... i to z wielką satysfakcją się dowiedział . Zrób sobie następną lewatywę, to ci ulży... myślę, że jesteś już bardzo wymęczony wydalaniem z siebie takich wielkich, twardych grud. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 14:23 A teraz jadę sobie do pracy, świeżym powietrzem odetchnąć Odpowiedz Link
m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 16:14 al-szamanka napisała: > A teraz jadę sobie do pracy, świeżym powietrzem odetchnąć > A tam parcie takie, ze az milo patrzec... Odpowiedz Link
al-szamanka w-ściek-ły ty 06.01.19, 21:15 "Ciekawe co by powiedzieli zwierzchnicy" Hehe, akurat jestem sama sobie zwierzchnikiem "Przecież na forach odnotowuje się godzinę wpisu!" Podaj do sądu, a najlepiej od razu do Ministerstwa Sprawiedliwości w Wiedniu, koleś poda ci adres, bo już tam raz na mnie pisał... donosicielstwo wyssał z mlekiem matki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 16:17 w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te lepsze to kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu z wiadomościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowanym, że aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przewodników, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka. Odpowiedz Link
m.maska Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 17:42 al-szamanka napisała: > w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te lepsze t > o kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu z wia > domościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowanym, ż > e aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przewodnikó > w, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka. > > Nie nie AL ten zlodziej cudzych tekstow, ktory chcial sie plawic w cudzej slawie moze spokojnie pokazac te blogi z ktorych ja jakoby czerpie swoje teksty - niech w koncu przestanie pyszczyc niech pokaze dowody - bardzo chetnie je obejrze... jak na razie to poza ekranami wlasnych oszczerstw zrodzonych w jego zawistnym umysle niczego nie pokazal... moze tutaj nalezaloby jeszcze raz wkleic dowod jego hanby... skoro ma tyle do napisania na moj temat, niech w koncu przestanie wypisywac ekrany w ktorych probuje samorealizacji, niech pokaze fakty. Odpowiedz Link
a74-7 Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 18:05 Fiu,fiu, jak widac etyka poszla sie walic ; delikatnie mowiac Odpowiedz Link
a74-7 Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 18:49 Jest roznica przy podpieraniu sie tekstem z przewodnika,czy linkiem z bloga w celu informacyjnym ,przy okazji reklamujemy cudzego bloga, oczywiscie dla zainteresowanych tematem , a nie w celu otrzymania nagrody czy korzysci materialnej za cudza tworczosc .To kolosalna roznica. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 19:40 a74-7 napisał: > Jest roznica przy podpieraniu sie tekstem z przewodnika,czy linkiem z bloga w > celu informacyjnym ,przy okazji reklamujemy cudzego bloga, oczywiscie dla zain > teresowanych tematem , a nie w celu otrzymania nagrody czy korzysci material > nej za cudza tworczosc .To kolosalna roznica. To wie każdy, ale do zakutego łepka jeszcze nie doszło. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 20:43 al-szamanka napisała: > w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te lepsze t > o kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu z wia > domościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowanym, ż > e aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przewodnikó > w, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka. A jeżeli czegoś pod łysiną jako zarodek nie miałeś, to potem musiałeś ukraść, jak np. Sępa Odpowiedz Link
m.maska Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 21:14 al-szamanka napisała: > al-szamanka napisała: > > > w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te le > psze t > > o kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu > z wia > > domościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowa > nym, ż > > e aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przew > odnikó > > w, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka. > > > A jeżeli czegoś pod łysiną jako zarodek nie miałeś, to potem musiałeś ukraść, j > ak np. Sępa > > > No wlasnie, popatrz, popatrz - te lichutkie foty, czesto gesto jak w przypadku katedry w Astordze zerzniete z bloga podrozniczego - cbdo - uzupelnione tonami slow nt. obiektow, ktorych nigdy na oczy nie widzial, ale wiedza w temacie splynela na niego wraz z wodami "Adygi we Florencji" natomiast teksty na konkurs to juz musial ukrasc - do tego potrzeba rzeczywiscie "wybitnej" inteligencji - ze tez mu nikt takich tekstow nie wsadzil do kolyski, tylko musial je krasc i sie z nimi obnosic najpierw po konkursach a potem po forum z "recepta na sukces".... Odpowiedz Link
al-szamanka a w pracy patrzę 06.01.19, 21:29 al-szamanka napisała: > A teraz jadę sobie do pracy, świeżym powietrzem odetchnąć ... na pulsoxymeter, bo chciałam sobie natlenienie krwi sprawdzić... ... i jakież moje zdziwienie. Ledwo odetchnęłam zdrowym powietrzem, a nie tym zatęchłym, wiejącym z podwyrka, a tu mi na ekraniku 98 wyskakuje, po następnych wdechach było już 100 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 21:48 a74-7 napisał: > Fajne zdjatko pod choinka Chciałam po prostu pokazać mój nowy golfik w gwiazdki, który kupiłam wczoraj za całe 5 €!!! Odpowiedz Link
m.maska Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:06 No to nareszcie zaspokoilas chcice wscieklego, ktory tyle razy blagal o Twoje zdjecie... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:27 m.maska napisała: > No to nareszcie zaspokoilas chcice wscieklego, ktory tyle razy blagal o Twoje z > djecie... Eeeetam, wie jak wyglądam, swojego czasu, na zdjęciu na na PP policzył mi wszystkie zmarszczki i nawet dopatrzył się wąsa Odpowiedz Link
a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 23:04 Eeeetam, wie jak wyglądam, swojego czasu, na zdjęciu na na PP policzył mi wszystkie zmarszczki i nawet dopatrzył się wąsa big_grin O rany, tak studiowac twarz obcej kobiety- to chorobliwe, co na to mauzonka ;-D ,na nia juz nie patrzy pewnie, kochanych zmarszczek nie liczy,zle.... Odpowiedz Link
a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:10 golfik twarzowy , ale jeszcze trzeba miec dobra twarz Odpowiedz Link
ruda.replay Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:45 O, widzisz...ładna, zadbana kobitka. Toż się nie dziwię, że wyją za Tobą, jakby im coś w imadle ścisnął ;DD Odpowiedz Link
a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 23:07 rudka, trzeba miec jaja, a tu...sama widzisz ....podstarzale al(f)onso ze slupkiem...marzyciele.... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 23:42 Bezjajeczne? to pewnie dlatego tak cieniuchno wyją ;DD ale trzeba przyznać...ładnie rywalizują..dwa stare kocury ;DD Odpowiedz Link
a74-7 Re: a w pracy patrzę 07.01.19, 15:10 doFcip mi sie przypomnial Po Watykanie chodzi dwóch Starozakonnych, rozglądają się, podziwiają architekturę i bogactwa zgromadzone, w pewnym momencie jeden mówi do drugiego: – Popatrz Haim a zaczynali tak skromnie – od stajenki… Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 11:02 Irytacja??? Soreciu słodziutka, jak ty mało rozumiesz.... wyobraź sobie, że śmiech i ubaw po pachy. A najśmieszniejsze, że nigdy nie pojmiesz dlaczego Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 11:16 to jest po prostu ogolna zenada... mialam z rana telefon w temacie - towarzystwo sie tez obsmialo... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 16:01 jak gwiazdo.rzyc to gwiazdo'rzyc ' "Polska współczesna ikonosfera narodowa" Anna Myslinska "Odstępstwo od oficjalnego zapisu narodowych symboli, np. przechylenie lub przekształcenie godła, czy obniżenie poziomu czerwieni w polskiej fladze, zawsze odnosi się do zagrożenia lub destabilizacji państwa." Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 17:57 a74-7 napisał: > jak gwiazdo.rzyc to gwiazdo'rzyc ' > "Polska współczesna ikonosfera narodowa" Anna Myslinska > "Odstępstwo od oficjalnego zapisu narodowych symboli, np. przechylenie lub prze > kształcenie godła, czy obniżenie poziomu czerwieni w polskiej fladze, zawsze od > nosi się do zagrożenia lub destabilizacji państwa." Szukała negatywnych przykładów, to i znalazła. Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała... sorelciu :D 11.01.19, 12:06 a74-7 napisał: > jak gwiazdo.rzyc to gwiazdo'rzyc ' > "Polska współczesna ikonosfera narodowa" Anna Myslinska > "Odstępstwo od oficjalnego zapisu narodowych symboli, np. przechylenie lub prze > kształcenie godła, czy obniżenie poziomu czerwieni w polskiej fladze, zawsze od > nosi się do zagrożenia lub destabilizacji państwa." Niewazne czy Oskar, czy Zlota Malina - grunt, ze na "topie"... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Samochwała 10.01.19, 16:03 Nauczanie co 'nie jest fajne' a tymbardziej nie etyczne - nalezalo by zaczac od podstaw we wlasnym domu srelciu. Ab ovo. Odpowiedz Link
m.maska Re: Samochwała 10.01.19, 17:48 a74-7 napisał: > Nauczanie co 'nie jest fajne' a tymbardziej nie etyczne - nalezalo by zaczac od > podstaw we wlasnym domu srelciu. > Ab ovo. Czym skorupka za mladu nasiaknie tym na starosc trąci - nie mozna od marginesu zbyt wiele wymagac... ludzie, ktorzy nie maja zasad wyniesli to z domu rodzinnego. Najlepsyz dowod, ze sama probowala udowadniac, ze inni tez popelniali plagiaty to znaczy, ze jej w-sciek niczego zlego nie zrobil... biedaczek z takim parciem czy tez zaparciem na szklo, to musi mu byc nawet trudno chodzic. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Samochwała 10.01.19, 18:10 a74-7 napisał: > cus mi sie do ust przylepilo... > A tfffuuuuu..... Jak się pośmiejesz to się odlepi... widziałaś prawą stopę( na ekranie) tej oflagowanej dziewoi? Partactwo artisty w całej krasie, bo przecież pięta jest z przodu, stopka dziwnie wykręcona , profesor miał rację, mówiąc o zerowym talencie. Odpowiedz Link