Dodaj do ulubionych

Samochwała

• m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 13:52
      z netu...

Wiosenna bajka o pawiu i słowiku

W gaju, nieopodal strumyka mieszkał sobie mały słowik. Jego upierzenie tak skromne, że w oczach wielu - wręcz śmieszne. Uwił sobie gniazdko w malinowym krzaku. Zanim pierwsze wiosenne liście wypełzły z gałązek, uzbierał fragmenty luźnego runa i pod osłoną nocy i krzewu powstało gniazdo. Z tego właśnie miejsca wyruszał, by i swoim śpiewem przymnożyć piękna już i tak pięknej majowej nocy... . I płyną sobie nutki cudne i jedyne w swoim rodzaju. Nuty, niczym wysłannicy mający do wypełnienia wyjątkową misję - niesienia dobrej nowiny! Bo czy tego słowik chciał czy nie, koił smutki oraz rozpalał w sercach radość i nadzieję.
      Nie wspominając już o tym, jak wielką ucztą dla ucha był jego śpiew.

Paw zamieszkiwał dużą i wygodną zagrodę. Czasy, kiedy narzekał na brak przestrzeni i wolności już dawno za nim. Ostatecznie polubił tę całkiem przyjemną wygodę. Poza tym, co tu dużo mówić, lubił również, gdy go podziwiano. A podziwiano go niemalże codziennie! Każdego dnia o poranku opuszczał swój drewniany, specjalnie dla niego zbudowany domek i stawał w samym środku ogrodzonego podwórka. Udawał, że nie zwraca uwagi na gromadzących się gapiów. Niby od niechcenia zerkał leniwie w górę, by po chwili rozłożyć swoje tęczowe, bajkowe pióra i ułożyć je w zachwycający wachlarz. Natychmiast, w setkach oczu - zupełnie jak w pawim zwierciadle - pojawiał się zachwyt i szacunek dla jego niezwykłej urody. Prawdę mówiąc, wiele więcej do szczęścia nie potrzebował. Wystarczał mu ten podziw i jakże miły szum wokół siebie. Zżył się ze swoim wizerunkiem - odbijającym się w oczach innych. I było mu z tym dobrze... . Tylko jedna rzecz spędzała mu sen z powiek. Bo jak to tak? Słowik szary, niepozorny,zupełnie jak ten - z najniższej kasty wróbel, obdarzony takim talentem! Przecież to należało się jemu - pawiowi! Cóż by to był za mariage - piękna i talentu, marzył sobie. I przed nim majowe stokrotki kładłyby się w zachwycie, a krzewy malinowe i porzeczkowe biłyby się o miejsce dla jego gniazda... . Tymczasem z pawiowego gardła, o ironio, jedynie krzyk chropawy i męczący ucho... .

Przyjechali kolejni goście. Wśród nich różne "wrażliwości" i różne gusty. Rozpostarł paw swoje cudowności jeszcze pełniej niż zazwyczaj to czynił i wytężył słuch z całej mocy. I nie zawiódł się! I tym razem podziwiano jego piękno, przepych piór, majestat i bajkową wręcz kolorystykę, a on tylko utwierdzał się w przekonaniu, że jest prawdziwie wyjątkowym stworzeniem...
      I nagle z tłumu ktoś się odezwał "Czy słyszeliście? Kto tak pięknie śpiewa w nocy, czy to paw?" "Tak! To on, to na pewno paw!" rozległo się wiele głosów. Któż inny mógłby tak pięknie śpiewać?! Piękno dla oczu i uszu w jednym! I rozległy się brawa dla pawia. A on... , może i poczuł się trochę niezręcznie..., bo przecież doskonale pamiętał, jak zeszłej nocy, drżące, prawie przezroczyste listki i falujące pierwsze wiosenne trawy omdlewały na koncercie słowika. Lecz cóż z tego...? To on - paw, jest piękny i podziwiany! I nie będzie tego zdradzał nikomu, bynajmniej nie! Bo i po co...? Poza tym, kto pozna prawdę o śpiewaku schowanym w ciemności nocy?

Majowa noc, jasny księżyc wisi nad gajem, nad strumieniem, nad pawią zagrodą i malinowym krzewem. Małe gardełko wysyła niestrudzenie w przestrzeń cudne dźwięki. Wszystko zamiera z wrażenia i wszystko wytęża słuch na delikatne, słodkie nuty. W przerwie słychać nocne szepty "Kto to? Gdzie jest...?"
      A mały, niepozorny, szary ptaszek siedzi ukryty w gałęziach drzewa, jakby zanurzony cały w swojej muzyce, trochę nieobecny, pochłonięty całkowicie swoją misją.

Joseph Brodsky w jednym ze swoich wierszy napisał, że "nie przeprowadza się sekcji ptaszka, by znaleźć źródło jego śpiewu, należy raczej przeprowadzić sekcję własnego ucha..." A czasami i oka...
      • m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 14:14
        Bo z pawiami to jest wlasnie tak... zaobserwowalysmy to w Jardim Botânico Tropical w Lizbonie, paw zawsze samotny, wlecze za soba ten pawi ogon gotow nawet wskoczyc na cokol zeby lepiej go zaprezentowac, ale w swiecie ptactwa nikt na niego nie zwraca uwagi... pawice wola przebywac w otoczeniu koguta, ktory jest mniej okazaly byc moze, ale wyraznie jego towarzystwo bardziej im odpowiada... i to nie byl jedyny samotnie wloczacy sie po parku paw.

https://s15.directupload.net/images/user/190104/nmqujylb.jpg
    • m.maska Regulamin forum Kalejdoskop 04.01.19, 14:20
      Czy to ktos jeszcze pamieta?
      "Pawie ogony prosimy pozostawiać w przechowalni zbędnego bagażu"
      i "z napompowanych balonów spuszczamy powietrze"...
      Ale jak sie obserwuje balony z pawim ogonem to to już jest groteskowy obraz.

https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-tn-6d70.jpg
      • al-szamanka Re: Regulamin forum Kalejdoskop 04.01.19, 14:34
        Hehe, Brzechwa ciagle aktualny.
        A samochwaly zawsze uwazalam za prymitywne typki big_grin
        • al-szamanka Re: Regulamin forum Kalejdoskop 04.01.19, 14:36
          Niektore pawie nie maja nawet ogonow, ale zachowuja sie jakby je mialy big_grin big_grin big_grin
    • a74-7 Re: Samochwała 04.01.19, 16:08
      zejdzmy na ziemie;-D
      Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji.
      Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia....
      Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przestac .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne, ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna.
      Szkoda mi jego kobity....
      • m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 16:13
        a74-7 napisał:

> zejdzmy na ziemie;-D
        > Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji.
        > Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia....
        > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przesta
        > c .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne,
        > ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna.
        > Szkoda mi jego kobity....

big_grinbig_grinbig_grin https://s15.directupload.net/images/user/190104/rjh2gfhn.gif
        • ruda.replay Re: Samochwała 04.01.19, 16:47
          m.maska napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > zejdzmy na ziemie;-D
          > > Patrze na to z boku ze dwa lata i powiem ci Al, nie zazdroszcze sytuacji.
          > > Bo jest roznica miedzy pawiem , a puszczeniem pawia....
          > > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy p
          > rzesta
          > > c .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dz
          > iwne,
          > > ze sam sie tak wystawia ,bedac jak sie chwali osoba publiczna.
          > > Szkoda mi jego kobity....
          >
          > big_grinbig_grinbig_grin [img]https://s15.directupload.net/images/user/190104/rjh2gfhn.gif[/
          > img]
          >
          >

big_grin
          • m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 19:21
            Ponoć na zaparcia dobrze robi kompot z suszonych śliwek...
      • m.maska Re: Samochwała 04.01.19, 16:27
        a74-7 napisał:

> zejdzmy na ziemie;-D
        > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przesta
        > c .Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne,

Karalne? owszem, ale kto bogatemu zabroni wink
        • al-szamanka Re: Samochwała 04.01.19, 18:12
          Samochwała... no cóż, nie każdy ma Mireczkę big_grin big_grin big_grin
      • al-szamanka Re: Samochwała 04.01.19, 18:24
        a74-7 napisał:

> zejdzmy na ziemie;-D
        > Masz starego, zramolalego ,alfonsowatego stalkera , ktory nie wie kiedy przestac

Nie wybierałam, ciąga się toto za mną jak rozdeptany zbuk.

>Te wszystkie szowinistyczne podsrywki damskiego boxera sa karalne. Dziwne,

Eeetam, nie ma jej co współczuć, pewnie taka sama.
        • al-szamanka Re: Samochwała 04.01.19, 18:57
          ... i bardzo się zgadzam z wypowiedzią profesora z Krakowa. Wiedział, co mówi wspominając o małpie i krowie big_grin
          • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 15:27
            A tak między nami przeczytałam otwarte stronice z życiorysem... hehe, takie bzdury rzadko się czyta, ci, co w tamtych czasach wyjechali z Polski od razu zobaczą, że nic się kupy nie trzyma. No i od kiedy hurtownia rzeczy używanych (bo tylko o takiej coś można znaleźć w necie, który jak wiadomo niczego nie zapomina) jest agencją reklamową big_grin big_grin big_grin
            A już krańcowo rozbawiło mnie, że osoba chyba się wdarła do galerii big_grinbig_grinbig_grin
            • a74-7 Re: Samochwała 05.01.19, 17:09
              no wiesz, wszechobecny glamourising , inaczej nikt by sie nie nabral...smile
              Wystarczy, ze 'gebe' otworzy...wiadomo kto zacz.
              • m.maska Re: Samochwała 10.01.19, 09:38
                a74-7 napisał:

> no wiesz, wszechobecny glamourising , inaczej nikt by sie nie nabral...smile
                > Wystarczy, ze 'gebe' otworzy...wiadomo kto zacz.

https://s14.directupload.net/images/user/141022/hu7zihdc.gif
    • a74-7 Re: Samochwała 05.01.19, 19:03
      hahahaha,
      al , na twoim miejscu ,walnela bym parchowi taka bajeczke erotyczna moze byc w stylu Anais Nin ,
      ze dlugo by sie ogladal za siebie przy wchodzeniu do kazdego sraczyka , a jego burdelmama( cytuje jego slowasmile
      zaczela by miec powazne watpliwosci i wiele pytan ,w jakim celu chopina do sraczykow wchodzi.
      Ale ty pewnie tylko wode po nim spuscisz....
      pozdrawiam
      • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 19:27
        Od bajeczek erotycznych to on sam jest najlepszym specjalistą. To, że o mnie bzdety wypisuje, to jeszcze nic, ale własną żonę jako burdel-mamę przedstawiać to już szczyt. W sumie nie zdziwiłam się, bo swojego czasu twierdził, że ją do ruskich na zarobek wysyła.

A moja bajka jest taka: po mojej korespondencji z pewną panią z pewnego urzędu w H. dostałam od niej wskazówkę, że w przypadku dalszych obrażań i nastawania na moją osobę wystarczy jedno moje pismo i pewna sprawa będzie już rozpatrywana zupełnie inaczej. Wbrew pozorom udowodnienie, że pisane jest o mnie, jest wyjątkowo proste. Wystarczy przedstawić parę postów (screenów mam dziesiątki), zrobić porównanie i wyciągnąć wnioski. I jak zechcę, to to zrobię, gdyż nie puszczam słów na wiatr, o czym wspólniczka już się przekonała.
        • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 20:25
          Moje trzy zdania, z tamtej strony post jeden za drugim, jak potok ścieków.
          Sorelinko, jaka jesteś, taka jesteś, ale że do tej pory nie zrozumiałaś, że do zakutego łba nie dotrzesz nawet waląc w niego młotem pneumatycznym, to trochę mnie zadziwia - mimo wszystko miałam większe mniemanie o twojej inteligencji... nie wstyd ci po raz setny już chyba namawiać toto, aby się lepiej zachowywało? Nie wstyd ci, że takie toto, ma twoje słowa w d...?
          My właśnie za takie coś toto zbanowałyśmy... bo mamy godność.
          • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 20:45
            A kto to taki TW ps. Gustaw? big_grin
            • m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 21:01
              al-szamanka napisała:

> A kto to taki TW ps. Gustaw? big_grin
              >
              >

ups? az tak? no to wszystko jasne... uncertain
              • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 21:19
                tak, tak, zbiór zastrzeżony!
                • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 21:40
                  ... i znalazłam inne dojścia, nie tylko te oficjalne w necie big_grin
                  • ruda.replay Re: Samochwała 05.01.19, 22:08
                    heh...tego pieprzenia idioty, to nawet komentować się nie chce..poza jednym
                    " myjac dupy i scielac posciel"....
                    mając prawie 7 dych na grzbiecie, byłabym wielce ostrożna z tym wyśmiewaniem, bo jutro
                    może być tak, że skończy się hossa i bezwiednie dupę i pościel zafajdasz....
                    i wtedy dzbanie zniknie szyderczy uśmiech z bezczelnej gęby....
                    • m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 22:25
                      ruda.replay napisała:

> heh...tego pieprzenia idioty, to nawet komentować się nie chce..poza jednym
                      > " myjac dupy i scielac posciel"....
                      > mając prawie 7 dych na grzbiecie, byłabym wielce ostrożna z tym wyśmiewaniem, b
                      > o jutro
                      > może być tak, że skończy się hossa i bezwiednie dupę i pościel zafajdasz....
                      > i wtedy dzbanie zniknie szyderczy uśmiech z bezczelnej gęby....
                      >
                      >

smile
                    • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 22:33
                      ruda.replay napisała:

> heh...tego pieprzenia idioty, to nawet komentować się nie chce..poza jednym
                      > " myjac dupy i scielac posciel"....
                      > mając prawie 7 dych na grzbiecie, byłabym wielce ostrożna z tym wyśmiewaniem, b
                      > o jutro
                      > może być tak, że skończy się hossa i bezwiednie dupę i pościel zafajdasz....
                      > i wtedy dzbanie zniknie szyderczy uśmiech z bezczelnej gęby....

No, Rudka, myślimy podobnie...
                      Już karlutka szła w te tony chwaląc się, że jej bezcenny płot stanowi równowartość ponad dziesięcioletniej pracy pielęgniarki zmieniającej pampersy. Jej pogarda dla tej pracy spowodowała, że pożyczyłam jej, aby w przyszłości pielęgniarka nie zmieniła jej pampersa przez trzy dni.
                • m.maska Re: Samochwała 06.01.19, 01:55
                  al-szamanka napisała:

> tak, tak, zbiór zastrzeżony!
                  >
                  >

Az tak? to by wyjasnialo te histeryczna reakcje...
                  • al-szamanka Re: Samochwała 06.01.19, 09:44
                    m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                    >
                    > > tak, tak, zbiór zastrzeżony!
                    > >
                    > >
                    >
                    > Az tak? to by wyjasnialo te histeryczna reakcje...

Aż tak, co znaczy, że nie byle jakiej wagi donosy tam leciały.
                    Tacy osobnicy mieli w związku z tym różne kontakty.
                    Pamietam, miałam na roku koleżankę - nikt nie potrafił zrozumieć, że taki pustak dostał się na studia i jeszcze zdawał egzaminy. I co się po latach okazało... mamusia była TW
                • al-szamanka Re: Samochwała 06.01.19, 10:52
                  al-szamanka napisała:

> tak, tak, zbiór zastrzeżony!

pulldragontail.blogspot.com/2017/01/skandal-w-ipn.html?fbclid=IwAR1LoxV0IqRL-Ax0FBZE0yvJM7npgVeM2MlT_W2F3f9zQuZH2VpiQyBdDUE
            • m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 22:30
              al-szamanka napisała:

>
              >

No wlasnie kto to jest ten Gutek?
              • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 22:36
                Łatwo poszukać. Wyklikać to w googlach dodając nazwisko.
              • ruda.replay Re: Samochwała 05.01.19, 22:39
                Al...zalega Ci jakaś książeczka? ;D ale chyba nie tak bardzo, jak bidulowi własnoręcznie napisany komentarzyk na portaliku wychwalający własne umiejętności hehe...
                i treści w książeczce są Twoje, nie? nie 'pożyczone'...
                żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh
                • a74-7 Re: Samochwała 05.01.19, 22:42
                  żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh
                  Cudne!!!
                  big_grin big_grin big_grin
                  • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 22:46
                    eeetam, jak strzelą to sobie nowe wsadzi big_grin
                  • m.maska Re: Samochwała 05.01.19, 22:46
                    a74-7 napisał:

> żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh
                    > Cudne!!!
                    > big_grin big_grin big_grin

Nie ma to jak czlowiek orkiestra... lewatywe tez sobie sam robi...
                • al-szamanka Re: Samochwała 05.01.19, 22:45
                  ruda.replay napisała:

> Al...zalega Ci jakaś książeczka? ;D ale chyba nie tak bardzo, jak bidulowi włas
                  > noręcznie napisany komentarzyk na portaliku wychwalający własne umiejętności he
                  > he...
                  > i treści w książeczce są Twoje, nie? nie 'pożyczone'...
                  > żeby ci stenty nie strzeliły, co se sam załozyłeś heheh

Jak wiesz, w odróżnieniu od samochwał, nigdy nie reklamuję mojego kaprysu literackiego - raczej oni bezustannie to robią.
                  • ruda.replay Re: Samochwała 06.01.19, 10:39
                    Skoro już tak przerzucamy się komentarzami, to przytoczę tylko jedną Twoja wypowiedź...
                    "nie wazne jest jak sie zaczyna tylko jak sie konczy"
                    i zapytam...Czy z TAKIM nazwiskiem, dyplomem, historią rodziny, znajomościami, osiągnięciami
                    warto było w przypływie emocji /na koniec własciwie/ spartolic to wszystko?
                    przerzucać jakimiś donosami, obrazkiem, oglądać oblicze adwokata itp...
                    nie lepiej było siedzieć pod parasolem w ogrodzie i wąchać kwiatki?
                    wolałabym zdecydowanie być na niższym szczebelku drabinki, a spac spokojnie...
                    no, chyba, że ten magiczny świat na tym polega...
            • rena-ta49 Re: Samochwała 06.01.19, 09:58
              al-szamanka napisała:

>
              >

To wiele wyjaśnia i wcale mnie to nie dziwi.
              Bo potomki tow. Szmaciaka i TW mają zdradę i kłamstwo wyssane z mlekiem !
              • al-szamanka Re: Samochwała 06.01.19, 10:16
                rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
                >
                > > A kto to taki TW ps. Gustaw? big_grin
                > >
                > >
                >
                > To wiele wyjaśnia i wcale mnie to nie dziwi.
                > Bo potomki tow. Szmaciaka i TW mają zdradę i kłamstwo wyssane z mlekiem !

... i lista Wildsteina też się kłania.
                • al-szamanka oj wścieklątka 06.01.19, 10:20
                  Na liczydełku nauczyć się liczyć trzeba big_grin
                  Chyba że to wg znachora normalne, że ktoś pośmiertnie zostaje tatusiem.
                  • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 10:23
                    A znacie, wścieklątka ten kawal o wróbelku co to wpadł w końskie g... ?
                    Ostatnia pointa... jak w g... wpadniesz, to go nie rozgrzebuj.
                    • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 11:32
                      Sorelciu, nie ośmieszaj się jeszcze bardziej... i nie rozgrzebuj.
                      Wystarczy kliknąć i wiadomo... Dzieduszycki też był szanowany, bo nikt wtedy nie wiedział jakie miał "zasługi"
                      • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 11:41
                        Sorelino czy ty sie czasami zastanawiasz nad tym co piszesz? czy juz pomyslec do przodu to zbyt wielki jest wysilek dla ciebie? codziennie wylewacie cysterny pomyj w naszym kierunku - a teraz probujesz ratowac cos co nie jest do uratowania. Czy to nie twoj slupek pisal donosy na PP? kto inny pisal donosy do pracy - macie to we krwi, a my mamy na to dowody - wiec po co temu zaprzeczac? i jeszcze bardziej sie pograzac? jak sie ma tyle trupow w szafie to nalezy siedziec cicho i nie draznic innych... a tej szafy nie otwierac - bo powialo takim smrodem ze lepiej szybko zatrzasnijcie jej drzwi i... odpierdolcie sie w koncu od nas...
                        • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 11:53
                          Najśmieszniejsze, że pokazując screena z książki pokazała imiona i nazwiska, czego my nie zrobiłyśmy big_grin Teraz KAŻDY może się dowiedzieć co i jak... dobra przysługa dla kolesia, no nie? big_grin
                          Już kiedyś, cytując fragment ze znanego lekarza, naprowadziłaś czytaczy na swojego słupka, gdzie można było przeczytać jego imię i nazwisko, czego my też nie podałyśmy.
                          Niczego się od tamtego czasu nie nauczyłaś big_grin
                          • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:07
                            No to cię zacytuję, sorelciu:
                            " wyszydzanie pochodzenia (wsioki z czworaków, genetyczni zdrajcy, parchy itp.) świadczą jedynie o mentalności tych "sprawiedliwych" - mentalności typowo ubeckiej. To może budzić tylko obrzydzenie"

A czytasz ty swojego słupka i artistę, czytasz jakie ścieki wypisują na nasz temat... i nie budzi to twojego obrzydzenia? Sama wkleiłaś swojego czasu ordynarny bohomaz... i jako kobieta nie brzydziłaś się sama sobą? No typowo po ubecku. Nie powiem - tak trzymaj... bo może kiedyś sumienie ci się choć trochę ruszy, w co zresztą wątpię.
                        • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:09
                          m.maska napisała:

> Sorelino czy ty sie czasami zastanawiasz nad tym co piszesz? czy juz pomyslec d
                          > o przodu to zbyt wielki jest wysilek dla ciebie? codziennie wylewacie cysterny
                          > pomyj w naszym kierunku - a teraz probujesz ratowac cos co nie jest do uratowa
                          > nia. Czy to nie twoj slupek pisal donosy na PP? kto inny pisal donosy do pracy
                          > - macie to we krwi, a my mamy na to dowody - wiec po co temu zaprzeczac? i jesz
                          > cze bardziej sie pograzac? jak sie ma tyle trupow w szafie to nalezy siedziec c
                          > icho i nie draznic innych... a tej szafy nie otwierac - bo powialo takim smrode
                          > m ze lepiej szybko zatrzasnijcie jej drzwi i... odpierdolcie sie w koncu od nas
                          > ...
                          >
                          >

Sorelino, ty jestes jednak walnieta do spodu - to nie pamietasz juz jak twoj porabany slupek przypierdalal sie miesiacami a nawet latami do mojego zyciorysu o ktorym GOWNO wie? nie posiadam zadnych trupow w szafie, nie mam w rodzinie zadnych donosicieli ani TW - wiec jedyne co pozostaje to fantazja wscieklego, ktorego fantazji starczylo wylacznie na tyle zeby ukrasc cudzy tekst oddac za swoj, odebrac nagrode a potem ja oddac i udawac, ze nic sie nie wydarzylo i nie brzydzilo ciebie takie zlodziejstwo - udawac ze nie bylo kradziezy, nie bylo parcia na "sukces" za wszelka cene - to nie jest nawet hipokryzja, to jest najzwyklejsza kradziez, zeby na cudzych plecach wspiac sie do "sukcesu"... we mnie takie zachowania wzbudzaja nawet nie obrzydzenie, ale zwyczajnie gardze takim brudem,,,
                          • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:16
                            Nieeee, sorelci nie brzydzi złodziejstwo... w końcu cudzy tekst skradł jej słupuś.
                            Jako żona takiego typka każda kobieta zapadłaby się ze wstydu pod ziemię.
                            • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:19
                              al-szamanka napisała:

> Nieeee, sorelci nie brzydzi złodziejstwo... w końcu cudzy tekst skradł jej słup
                              > uś.
                              > Jako żona takiego typka każda kobieta zapadłaby się ze wstydu pod ziemię.

... a na pewno od momentu ogłoszenia ZŁODZIEJSTWA nie byłoby jej na forum. Bo kobiety powinny mieć honor i godność.
                              • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:22
                                Gdy chwalono bohaterskiego Skrzetuskiego Helena wstała, wstrząsając warkoczami i z dumą w oczach, gdyż sława męża spływa na żonę. Tak pisał Sienkiewicz.
                                Co spłynęło na ciebie, sorelciu?
                                • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:27
                                  Dlatego właśnie ty, sorelciu, powinnaś się zaszyć w mysiej dziurze i milczeć, a nie pleść morały.
                                • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 12:32
                                  al-szamanka napisała:

> Gdy chwalono bohaterskiego Skrzetuskiego Helena wstała, wstrząsając warkoczami
                                  > i z dumą w oczach, gdyż sława męża spływa na żonę. Tak pisał Sienkiewicz.
                                  > Co spłynęło na ciebie, sorelciu?
                                  >
                                  >

HAŃBA...
                                  • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:15
                                    wsciekniety zlodzieju nie osmieszaj sie... big_grinbig_grinbig_grin
                                    • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:21
                                      Tyle slow, tyle slow, taki pawi ogon - szkoda by mi bylo moich paluszkow nawet na odpowiedz na te bzdety smile
                                    • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:23
                                      A ty sorelciu posłuchaj zdartej płyty swojego słupka, i spójrz na tytuł wątku... do kogo on jest adresowany. Do kogoś tam? Czy konkretnie. Sama na tym właśnie wątku piszesz. I spójrz na
                                      datę wątku... akcja - reakcja.
                                      • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:24
                                        al-szamanka napisała:

> A ty sorelciu posłuchaj zdartej płyty swojego słupka, i spójrz na tytuł wątku..
                                        > . do kogo on jest adresowany. Do kogoś tam? Czy konkretnie. Sama na tym właśnie
                                        > wątku piszesz. I spójrz na
                                        > datę wątku... akcja - reakcja.
                                        >

Otworzyli szafe pelna trupow - donosy, plagiaty, TW - niesamowite ile tego mozna sobie wyhodowac...
                                        • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:30
                                          A jak tam te stenty wsciekly co je sobie sam zalozyles - wyznajac to niezadowolonemu pacjentowi? trzymaja sie jeszcze? czy moze sobie zamiennie lewatywe zaaplikowales? big_grin
                                          • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:36
                                            m.maska napisała:

> A jak tam te stenty wsciekly co je sobie sam zalozyles - wyznajac to niezadowol
                                            > onemu pacjentowi? trzymaja sie jeszcze? czy moze sobie zamiennie lewatywe zaapl
                                            > ikowales? big_grin

No tak, jeżeli w swojej wścieklicy zaaplikował sobie lewatywę w naczynia wieńcowe big_grinbig_grinbig_grin, to poszaleje tak jeszcze z tydzień.
                                            • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:38
                                              al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                                              >
                                              > > A jak tam te stenty wsciekly co je sobie sam zalozyles - wyznajac to niez
                                              > adowol
                                              > > onemu pacjentowi? trzymaja sie jeszcze? czy moze sobie zamiennie lewatywe
                                              > zaapl
                                              > > ikowales? big_grin
                                              >
                                              > No tak, jeżeli w swojej wścieklicy zaaplikował sobie lewatywę w naczynia wieńco
                                              > we big_grinbig_grinbig_grin, to poszaleje tak jeszcze z tydzień.

... aż wybeka wszystkie stenty, z ktorych artista będzie mu mógł zrobić grzechotkę... największe dzieło w jego "karierze"
                                      • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 13:33
                                        Wściekły słupku, zlodzieju-plagiatorze, nie potrzebuję wyć Capslockiem, tak jak ty, bo twoje złodziejstwo jest udowodnione i dowiedział się o nim cały świat medyczny w Polsce... i to z wielką satysfakcją się dowiedział big_grin big_grin big_grin.
                                        Zrób sobie następną lewatywę, to ci ulży... myślę, że jesteś już bardzo wymęczony wydalaniem z siebie takich wielkich, twardych grud.
                                        • al-szamanka Re: oj wścieklątka 06.01.19, 14:23
                                          A teraz jadę sobie do pracy, świeżym powietrzem odetchnąć smile
                                          • m.maska Re: oj wścieklątka 06.01.19, 16:14
                                            al-szamanka napisała:

> A teraz jadę sobie do pracy, świeżym powietrzem odetchnąć smile
                                            >

A tam parcie takie, ze az milo patrzec... big_grinbig_grinbig_grin
                                            • al-szamanka w-ściek-ły ty 06.01.19, 21:15
                                              "Ciekawe co by powiedzieli zwierzchnicy"
                                              Hehe, akurat jestem sama sobie zwierzchnikiem

"Przecież na forach odnotowuje się godzinę wpisu!"
                                              Podaj do sądu, a najlepiej od razu do Ministerstwa Sprawiedliwości w Wiedniu, koleś poda ci adres, bo już tam raz na mnie pisał... donosicielstwo wyssał z mlekiem matki big_grin
                                              • al-szamanka Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 16:17
                                                w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te lepsze to kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu z wiadomościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowanym, że aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przewodników, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka.
                                                • m.maska Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 17:42
                                                  al-szamanka napisała:

> w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te lepsze t
                                                  > o kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu z wia
                                                  > domościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowanym, ż
                                                  > e aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przewodnikó
                                                  > w, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka.
                                                  >
                                                  >

Nie nie AL ten zlodziej cudzych tekstow, ktory chcial sie plawic w cudzej slawie moze spokojnie pokazac te blogi z ktorych ja jakoby czerpie swoje teksty - niech w koncu przestanie pyszczyc niech pokaze dowody - bardzo chetnie je obejrze... jak na razie to poza ekranami wlasnych oszczerstw zrodzonych w jego zawistnym umysle niczego nie pokazal... moze tutaj nalezaloby jeszcze raz wkleic dowod jego hanby... skoro ma tyle do napisania na moj temat, niech w koncu przestanie wypisywac ekrany w ktorych probuje samorealizacji, niech pokaze fakty.

https://img.picload.org/image/dcirrgrl/vollbildaufzeichnung23.12.2018.jpg
                                                  • a74-7 Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 18:05
                                                    Fiu,fiu, jak widac etyka poszla sie walic ; delikatnie mowiac smile
                                                  • a74-7 Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 18:49
                                                    Jest roznica przy podpieraniu sie tekstem z przewodnika,czy linkiem z bloga w celu informacyjnym ,przy okazji reklamujemy cudzego bloga, oczywiscie dla zainteresowanych tematem , a nie w celu otrzymania nagrody czy korzysci materialnej za cudza tworczosc .To kolosalna roznica.
                                                  • al-szamanka Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 19:40
                                                    a74-7 napisał:

> Jest roznica przy podpieraniu sie tekstem z przewodnika,czy linkiem z bloga w
                                                    > celu informacyjnym ,przy okazji reklamujemy cudzego bloga, oczywiscie dla zain
                                                    > teresowanych tematem , a nie w celu otrzymania nagrody czy korzysci material
                                                    > nej za cudza tworczosc .To kolosalna roznica.

To wie każdy, ale do zakutego łepka jeszcze nie doszło.
                                                • al-szamanka Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 20:43
                                                  al-szamanka napisała:

> w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te lepsze t
                                                  > o kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu z wia
                                                  > domościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowanym, ż
                                                  > e aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przewodnikó
                                                  > w, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka.

A jeżeli czegoś pod łysiną jako zarodek nie miałeś, to potem musiałeś ukraść, jak np. Sępa
                                                  • m.maska Re: w-ściek-ły ty 07.01.19, 21:14
                                                    al-szamanka napisała:

> al-szamanka napisała:
                                                    >
                                                    > > w-ściek-ły złodzieju, do lichutkich zdjęć z waszych podróży (te le
                                                    > psze t
                                                    > > o kradzione z netu, bez wzmianki skąd je masz) wklejasz dwa ekrany tekstu
                                                    > z wia
                                                    > > domościami, z którymi oczywiście przyszedłeś na świat, z łepkiem napakowa
                                                    > nym, ż
                                                    > > e aż trzeszczał... no bo przecież ty nie czerpiesz z żadnych przew
                                                    > odnikó
                                                    > > w, książek, broszurek itp. ty masz to wszystko pod łysiną od zarodka.
                                                    >

>
                                                    > A jeżeli czegoś pod łysiną jako zarodek nie miałeś, to potem musiałeś ukraść, j
                                                    > ak np. Sępa
                                                    >
                                                    >
                                                    >

No wlasnie, popatrz, popatrz - te lichutkie foty, czesto gesto jak w przypadku katedry w Astordze zerzniete z bloga podrozniczego - cbdo - uzupelnione tonami slow nt. obiektow, ktorych nigdy na oczy nie widzial, ale wiedza w temacie splynela na niego wraz z wodami "Adygi we Florencji" natomiast teksty na konkurs to juz musial ukrasc - do tego potrzeba rzeczywiscie "wybitnej" inteligencji - ze tez mu nikt takich tekstow nie wsadzil do kolyski, tylko musial je krasc i sie z nimi obnosic najpierw po konkursach a potem po forum z "recepta na sukces".... big_grin
                                          • al-szamanka a w pracy patrzę 06.01.19, 21:29
                                            al-szamanka napisała:

> A teraz jadę sobie do pracy, świeżym powietrzem odetchnąć smile

... na pulsoxymeter, bo chciałam sobie natlenienie krwi sprawdzić...

https://s15.directupload.net/images/190106/emwddfq2.jpg

... i jakież moje zdziwienie. Ledwo odetchnęłam zdrowym powietrzem, a nie tym zatęchłym, wiejącym z podwyrka, a tu mi na ekraniku 98 wyskakuje, po następnych wdechach było już 100 smile

https://s15.directupload.net/images/190106/btv43u6n.jpg
                                            • a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 21:42
                                              Fajne zdjatko pod choinka smile
                                              • a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 21:42
                                                artista znowu bedzie muzy szukal wink
                                              • al-szamanka Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 21:48
                                                a74-7 napisał:

> Fajne zdjatko pod choinka smile

Chciałam po prostu pokazać mój nowy golfik w gwiazdki, który kupiłam wczoraj za całe 5 €!!!
                                                big_grin
                                                • m.maska Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:06
                                                  No to nareszcie zaspokoilas chcice wscieklego, ktory tyle razy blagal o Twoje zdjecie... smile
                                                  • al-szamanka Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:27
                                                    m.maska napisała:

> No to nareszcie zaspokoilas chcice wscieklego, ktory tyle razy blagal o Twoje z
                                                    > djecie... smile

Eeeetam, wie jak wyglądam, swojego czasu, na zdjęciu na na PP policzył mi wszystkie zmarszczki i nawet dopatrzył się wąsa big_grin
                                                  • a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 23:04
                                                    Eeeetam, wie jak wyglądam, swojego czasu, na zdjęciu na na PP policzył mi wszystkie zmarszczki i nawet dopatrzył się wąsa big_grin
                                                    O rany, tak studiowac twarz obcej kobiety-big_grin big_grin
                                                    to chorobliwe, co na to mauzonka ;-D big_grin,na nia juz nie patrzy pewnie, kochanych zmarszczek nie liczy,zle....
                                                • a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:10
                                                  golfik twarzowy , ale jeszcze trzeba miec dobra twarz smile
                                                  • ruda.replay Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 22:45
                                                    O, widzisz...ładna, zadbana kobitka. Toż się nie dziwię, że wyją za Tobą, jakby im coś w imadle ścisnął ;DD
                                                  • a74-7 Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 23:07
                                                    rudka, trzeba miec jaja, a tu...sama widzisz ....podstarzale al(f)onso ze slupkiem...marzyciele....
                                                  • ruda.replay Re: a w pracy patrzę 06.01.19, 23:42
                                                    Bezjajeczne? to pewnie dlatego tak cieniuchno wyją ;DD
                                                    ale trzeba przyznać...ładnie rywalizują..dwa stare kocury ;DD
                                                  • a74-7 Re: a w pracy patrzę 07.01.19, 15:10
                                                    doFcip mi sie przypomnial wink

Po Watykanie chodzi dwóch Starozakonnych, rozglądają się, podziwiają architekturę i bogactwa zgromadzone, w pewnym momencie jeden mówi do drugiego:
                                                    – Popatrz Haim a zaczynali tak skromnie – od stajenki…

• m.maska Re: Samochwała 10.01.19, 09:37
      https://fs5.directupload.net/images/user/160130/xw7abusi.gif
      • al-szamanka Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 11:02
        Irytacja??? big_grin Soreciu słodziutka, jak ty mało rozumiesz.... wyobraź sobie, że śmiech i ubaw po pachy. A najśmieszniejsze, że nigdy nie pojmiesz dlaczego big_grin
        • m.maska Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 11:16
          big_grin to jest po prostu ogolna zenada... mialam z rana telefon w temacie - towarzystwo sie tez obsmialo...
          • a74-7 Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 16:01
            jak gwiazdo.rzyc to gwiazdo'rzyc ' wink
            "Polska współczesna ikonosfera narodowa" Anna Myslinska
            "Odstępstwo od oficjalnego zapisu narodowych symboli, np. przechylenie lub przekształcenie godła, czy obniżenie poziomu czerwieni w polskiej fladze, zawsze odnosi się do zagrożenia lub destabilizacji państwa."
            • al-szamanka Re: Samochwała... sorelciu :D 10.01.19, 17:57
              a74-7 napisał:

> jak gwiazdo.rzyc to gwiazdo'rzyc ' wink
              > "Polska współczesna ikonosfera narodowa" Anna Myslinska
              > "Odstępstwo od oficjalnego zapisu narodowych symboli, np. przechylenie lub prze
              > kształcenie godła, czy obniżenie poziomu czerwieni w polskiej fladze, zawsze od
              > nosi się do zagrożenia lub destabilizacji państwa."

Szukała negatywnych przykładów, to i znalazła.
            • m.maska Re: Samochwała... sorelciu :D 11.01.19, 12:06
              a74-7 napisał:

> jak gwiazdo.rzyc to gwiazdo'rzyc ' wink
              > "Polska współczesna ikonosfera narodowa" Anna Myslinska
              > "Odstępstwo od oficjalnego zapisu narodowych symboli, np. przechylenie lub prze
              > kształcenie godła, czy obniżenie poziomu czerwieni w polskiej fladze, zawsze od
              > nosi się do zagrożenia lub destabilizacji państwa."

Niewazne czy Oskar, czy Zlota Malina - grunt, ze na "topie"... big_grin
    • a74-7 Re: Samochwała 10.01.19, 16:03
      Nauczanie co 'nie jest fajne' a tymbardziej nie etyczne - nalezalo by zaczac od podstaw we wlasnym domu srelciu.
      Ab ovo.
      • m.maska Re: Samochwała 10.01.19, 17:48
        a74-7 napisał:

> Nauczanie co 'nie jest fajne' a tymbardziej nie etyczne - nalezalo by zaczac od
        > podstaw we wlasnym domu srelciu.
        > Ab ovo.

Czym skorupka za mladu nasiaknie tym na starosc trąci - nie mozna od marginesu zbyt wiele wymagac... ludzie, ktorzy nie maja zasad wyniesli to z domu rodzinnego.
        Najlepsyz dowod, ze sama probowala udowadniac, ze inni tez popelniali plagiaty to znaczy, ze jej w-sciek niczego zlego nie zrobil... biedaczek z takim parciem czy tez zaparciem na szklo, to musi mu byc nawet trudno chodzic.
    • a74-7 Re: Samochwała 10.01.19, 16:14
      cus mi sie do ust przylepilo...
      A tfffuuuuu.....
      • al-szamanka Re: Samochwała 10.01.19, 18:10
        a74-7 napisał:

> cus mi sie do ust przylepilo...
        > A tfffuuuuu.....

Jak się pośmiejesz to się odlepi... widziałaś prawą stopę( na ekranie) tej oflagowanej dziewoi? Partactwo artisty w całej krasie, bo przecież pięta jest z przodu, stopka dziwnie wykręcona big_grin, profesor miał rację, mówiąc o zerowym talencie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka