sufler2006 08.08.07, 18:39 Ostatnio spałem na lotnisku w GIRONIE pod BARCELONĄ a obok mnie jakieś 200 osób.Budząc sie tylko o odpowiednich porach na swój lot.Bezpiecznie,ciepło,przyjaźnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.lach Re: Odlotowe noclegi 08.08.07, 19:45 Girona jest pod Barceloną jak Radom pod Warszawą... Odpowiedz Link
sufler2006 Re: Odlotowe noclegi 08.08.07, 22:08 Niewiem co sie czepiasz?RAptem godzina jazdy z Barcelony do Girony.Patrząt na odległości w Hiszpani i na wielkość tego kraju to bardzo mało.Pozdrawiam wszystkich stopowiczów!!! Odpowiedz Link
maciekamigo hehe, zobaczcie okęcie i centralny :) 09.08.07, 09:58 centralny ma same trupie czachy )) Odpowiedz Link
mniklas5 Odlotowe noclegi 08.08.07, 19:55 mysle ze to glupi zartownisiowy artykul, linie lotnicze musza gwarantowac nocleg jezeli sie opozniaja, tak jest w wiekszosci krajow oprocz moze Bangladeszu i Polski, sa to proste warunki umowy, ktore nalezy czytac i wyciagac konsekwencje,nalezy oczywiscie dobrze znac jezyk zeby moc egzekwowac Odpowiedz Link
fotosmak Odlotowe noclegi 08.08.07, 20:11 hej! oj naspało się w różnych miejscach - w Pradze w lesie - na drugi dzień miałem towarzysza w postaci kleszcza, w Austrii w polu przy granicy z Czechami - w nocy od cholery patroli Straży Granicznej więc czuliśmy sie bezpiecznie, nad jeziorem Bodeńskim przy muzeum Zeppelinów stoi mała miniatura tego sterowca na placu zabaw- ciepło i przyjemnie było. W Edynburgu spało się w parku na kartonach - rano przyszła policja, grzecznie obudziła i poinformowała, ze mamy godzinkę na opuszczenie parku. W jakieś dziurze w okolicach Zakopanego spało sie zimą na dworcu PKP. Grzało jak cholera Polecam jazdę stopem. Trochę kasy, przemyślana trasa, uśmiech i jazda !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
jastee Odlotowe noclegi 08.08.07, 22:17 No... Wybieram się do Finlandi... Wygodne ławeczki tak? Może zrezygnuje z hotelu... Hym... to moze być nie zła przygoda... Odpowiedz Link
aniorek Re: Odlotowe noclegi 09.08.07, 10:20 No juz nie przesadzajmy z tymi wygodnymi laweczkami w Helsinkach... w Monachium sa juz lepsze. Pozdrawiam z Helsinek! Odpowiedz Link
xnw4 Odlotowe noclegi 08.08.07, 22:54 Ktos mysli o Finlandii, moze latem, ale zima lepiej nie, w polnocnej Skandynawii nie ma bezdomnych (pewnie wymarli). Dworce sa zamykane. Ale gdzies w cieplejszych okolicach.. troche humoru.. Odpowiedz Link
pszeszczep666 Odlotowe noclegi 09.08.07, 08:38 super artykuł. z tydzień lecę do aten najtańsza ofertą, czyli przylot i wylot w środku nocy, a na tej stronce wszystko napisali co i jak zeby przeżyć. ps. centralny w warszawie zgodnie oceniany jako najgorszy dworzec na świecie dostał same trupie czachy Odpowiedz Link
redakcja.turystyka Re: Odlotowe noclegi 09.08.07, 10:28 Miejmy nadzieję, że dworzec centralny zmieni w końcu miejsce w rankingu. I stanie się ciepłym, uroczym miejscem. Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: Odlotowe noclegi 09.08.07, 10:49 redakcja.turystyka napisał: > Miejmy nadzieję, że dworzec centralny zmieni w końcu miejsce w rankingu. I > stanie się ciepłym, uroczym miejscem. Tak, na pewno. W czasie pożaru. --------------- "Bo cukier rafinowany to cukier STĘŻONY!" by ggigus Odpowiedz Link
ciociatusia Re: Odlotowe noclegi 09.08.07, 13:49 ja spałam kiedyś w cerkwi w Bieszczadach, a ostatnio w parku w Neapolu. Rano włączyly się zraszacze i mieliśmy darmowy prysznic Odpowiedz Link
dora1959 Odlotowe noclegi 13.08.07, 19:41 a jak już znajdziesz się w obcym mieście nocą, bez miejsca na nocleg, a dworzec zamknięty, to najprzytulniej jest na komisariacie policji, stres tam szybko mija Odpowiedz Link
airkomin Jak na kolei 15.02.08, 17:09 to najlepiej na bocznicy wagonowni. Trzeba zagadać z obsługą i walnąć się w wagonie przygotoywanym do drogi. Ciepło przyjemnie i jeszcze podwózka na peron. Odpowiedz Link
mlody-inwestor Dziewczeta zawsze znajda kogos kto je przenocuje.. 15.02.08, 17:39 Zawsze znajda sie panowie chcacy przenocowac za darmo jakas zmarznieta nastolatke bez dachu nad glowa Odpowiedz Link
turysta86 Hehe... 15.02.08, 19:11 Parę lat temu jadąc pkp miałem przesiadkę na jakieś popidówie w środku nocy. I jak się można było spodziewać pociąg się spóźnił i nie zdążyłem na przesiadkę. Makabra, bo zimno jak cholera a i sam teren pseudo-dworca do bezpiecznych nie należał. Przesiedziałem tam ok. 5 godzin. Wrażenia wręcz ekstremalne Odpowiedz Link
rasklaat Re: Hehe... 16.02.08, 11:38 "czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy? Jest tak brudno i brzydko że pękają oczy!" Nie polecam dworca głównego w Gdańsku zimą - widziałem tak raz chyba ze czterdziestu narkomanów i bezdomnych. Dworzec w Tomaszowie Mazowieckim tez lepiej odpuścić. Iławy nie polecam, aczkolwiek nie byłem tam już dosyć dawno. Skoro na lotniskach można kimać w hali odlotów to idąc dalej naprzeciw potrzebom pasażerów lotniska mogłyby wyskrobać po kilka dużych pomieszczeń, wyposażyć je np w piętrowe łóżka i udostępniać pasażerom którym samolot się spóźnia te kilka godzin i chcieliby se pospać. Odpowiedz Link
goblin.girl Re: Odlotowe noclegi 16.02.08, 10:46 Wszystko w tym temacie tutaj: www.sleepinginairports.net/ Odpowiedz Link
bananq Re: Odlotowe noclegi 16.02.08, 11:32 potwierdzam - w Monachium ławeczki są przewygodne, idealne na sześciogodzinne oczekiwanie na przesiadkę (po dwunastogodzinnym locie), i nikt się nie czepiał absolutnie, obudziła mnie pani przeprowadzająca odprawę Odpowiedz Link
confetti Odlotowe noclegi 29.07.08, 22:30 najgorszy nocleg - jednak dworzec centralny, kimanie od pólnocy do rana w poczekalni gdzie 3/4 stanowili bezdomni, co rusz krążyły psy i okładały ich pałkami. bałam się zaprotestować. czy to się nigdy nie zmieni? taki syf, strzykawki na schodach, menele w stolicy środka europy? całkiem miło - okęcie. fascynujący świat podróżnych, mogłabym tak siedzieć i siedzieć i obserwować .. Odpowiedz Link
cent-urion Bombaj - super 29.07.08, 23:27 Za "bramkami" w strefie tylko z biletem rozkladane wygodne fotele,lecialem 3 rano - zyczylbym sobie takie w Wa-wie lub Krakowie a ze sklepami podobnie jak u nas czyli w 3-im swiecie. Odpowiedz Link
kata01 a o internecie na lotniskach p. redaktor slyszala? 30.07.08, 10:21 Na kazdym prawie lotnisku sa punkty z dostepem do internetu lub ...mozna skorzystac z wlasnej komorki. NIgdy nie jest za pozno na zarezerwowanie hotelu! Nie raz dokonywalam rezerwacji 5 metrow przed wejsciem do hotelu warto to zrobic przez www.booking.com i www.hrs.com Odpowiedz Link
panistrusia Re: Odlotowe noclegi 30.07.08, 10:34 Już się nie będę czepiać literówek ani polotu opisywania nawet własnych przygód, ale żarty autorki artykułu są doprawdy przyciężkawe. A już ci bogacze i ich kosztowności - ratukuuuuuuu! Odpowiedz Link
shpinak Re: Odlotowe noclegi 30.07.08, 15:14 zabrac karimate? rozplakac sie?? Litosci!!!!!!! Odpowiedz Link
mitaka Re: Odlotowe noclegi 30.07.08, 16:54 a ja spedzilam noc na Heathrow ale nie spałam, bo byłam jedynym podróżującym okupującym lotnisko tej nocy, a akurat jacyś robotnicy remontowali terminal 1 (to było tuż przed otwiarciem terminala nr 5) wiec bałam się zasnąć i na każdą zaczepkę wytrzeszczałam oczy i bełkotałam w języku zulu gula (dodam że angielskim posługuję się biegle, ale po co ryzykować) Przeżycie jakich mało, ale za nic nie chcę powtorzyć - acha, ławeczki twarde jak 150!) Odpowiedz Link