emma301 04.05.11, 20:40 dziewczyny, który kolor w realu jest fajny dla chłopca? Pomóżcie wybrać. czy navy: czy black: czy może jakiś inny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurekgirl Re: Urban jaki kolor? 04.05.11, 20:46 Moja znajoma wozi swojego blekitnookiego bobasa w blekitnym kocyku w czerwonym MB. Wyglada zachwycajaco Odpowiedz Link
didis Re: Urban jaki kolor? 04.05.11, 20:47 oj nie wiem. Ja mam brązowy dla chłopca Ale czarny do wszystkiego pasuje, a ten granat mi się podoba Pomogłam? Odpowiedz Link
emma301 Re: Urban jaki kolor? 04.05.11, 20:57 Dzięki dziewczyny, z czerwonym to mój M nie wyjdzie. Ja chyba najbardziej skłaniam się ku niebieskiemu, choć cameleona mam już niebieskiego... Może czarny z fajną wkładką? A jaki jest ten brąz w realu? No i jestem w punkcie wyjścia Odpowiedz Link
tygisek Re: Urban jaki kolor? 04.05.11, 21:17 ja mam caly brazowy, dla chlopca i jest super to jest taki czekoladowy matowy braz, gdzies kiedys z wielkim mozolem zamiescilam kilka zdjec.... i granatowy i czarny jest sliczny, zaleta "gladkich" urbanow jest to, ze mozna je upiekrzyc wkladka, mozna poszalec Odpowiedz Link
isabel_o Re: Urban jaki kolor? 04.05.11, 21:47 Z tych dwóch wybrałabym chyba granatowy. A generalnie z urbanów najbardziej podoba mi się czekoladowy Odpowiedz Link
malenstwo2010 Re: Urban jaki kolor? 04.05.11, 22:30 z tych dwóch to navy mi się podoba Odpowiedz Link
ollasja Re: Urban jaki kolor? 04.05.11, 22:37 ja tez wybrałabym granatowy. Choć ja akurat mam dla synka czerwony i wygląda naprawdę super Odpowiedz Link
saras-wati Re: Urban jaki kolor? 05.05.11, 07:30 navy choć wg mnie wszystkie są śliczne i szkoda, że swifty są tak ubogie kolorystycznie gdybym ja wybierała, to kupiłabym swojej córeczce czekoladowy lub granatowy Odpowiedz Link
saras-wati Re: Urban jaki kolor? 05.05.11, 07:30 albo fioletowy wszystkie te kolory są takie nasycone i świetnie się prezentują! Odpowiedz Link
culiacan Re: Urban jaki kolor? 05.05.11, 08:51 Może nie do końca dla chłopca ale widziałam gdzieś na necie urbana fioletowego z wkładką w duże kropy w kolorze fioletowym i białym jakoś tak był ccccccuuudny!!! W sumie dla chłopca też Odpowiedz Link
emma301 Re: Urban jaki kolor? 05.05.11, 09:23 Dzięki, dziewczyny za opinie. Zrezygnuję chyba z czarnego, ale za to spodobał mi się czerwony i brązowy... To sobie ułatwiłam Cała 3: czerwony: brąz: no i granat: Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Urban jaki kolor? 05.05.11, 09:34 Ja bym wybrała czarny , jesli myslisz przyszłościowo i chcesz zostawić dla następnego dziecka. Czerń jest bardzo elegancka i uniwersalna, nadaje się i dla chłopca i dla dziewczynki. Natomiast granat jest świetny, ale moim zdaniem dla chłopca - dla dziewczynki chyba nie za bardzo. No i jak będziesz chciała odsprzedać to chyba łatwiej będzie czarny... Odpowiedz Link
emma301 Re: Urban jaki kolor?/lucynko 05.05.11, 09:50 więcej dzieci już nie planuję mam 8 letnią córkę i 8 m-cznego synka Myślałam jeszcze nad wersją: na 1 rok 1,5 Swift a potem Urban. Ale nie wiem, czy jest sens (przy cameleonie i planowanym BJCM 4kołowym) Cholerka strasznie niezdecydowana jestem, czy to wina hormonów,czy jak: "osiołkowi w żłoby dano..."? Odpowiedz Link
isabel_o Re: Urban jaki kolor?/lucynko 05.05.11, 10:30 Ja na Twoim miejscu bym kupiła swifta, pojeździsz nim nawet ze 2 lata... Ja kupiłam swifta jak mój synek miał 2 lata. A nawet jak Cię będzie nosić na nowy to pojeździsz z rok swiftem a potem kupisz urbana Swifty czarne z dodatkiem koloru (zwłaszcza limonki) są bardzo ładne, ale jak urban to brązowy! Odpowiedz Link
saras-wati Re: Urban jaki kolor?/lucynko 06.05.11, 09:50 posłuchaj Izy - ja, jak moja mała miała 8 miesięcy nie posłuchałam jej i nie kupiłam swifta i przez pół roku cały czas wymieniałam wózki, a dziecko w ergo nosiłam, bo mnie denerwowały, aż do momentu, w którym kupiłam swifta) a co do koloru, to brąz najbardziej mi się podoba Odpowiedz Link
tygisek Re: Urban jaki kolor?/lucynko 05.05.11, 10:46 a ja uwazam, ze i czekoladowy i granatowy (czarny zreszta tez) bardzo ladnie wyglada rowniez z rozowymi dodatkami (polaczenie czekolada i pudrowy roz, czy tez granat+odcienie fioletu, blekitu, rozowego, fuksji, limonki...) ech, ile gustow tyle mozna stworzyc pieknych polaczen, nie ma co generalizowac jaki kolor bardziej pasuje dziewczynce czy chlopcu - no roze rzeczywiscie z reguly sa zarezerwowane dla dziewczat, choc moj syn ma koszulki polowki w delikatnym rozu i wcale nie uwazam, ze jest "niemeska", zalezy poprostu co komu pasuje i z czym to zestawi. Oczywiscie wozka rozowego bym nie kupila dla chlopca, ale brazowy czekoladowy dla dziewczynki jak najbardziej.... moim zdaniem troche panuje przekonanie, ze czarne wozki sa brzydkie, ze czarny dla dziecka jest ogolnie "be i nie pasuje", wiec mysle, ze jesli patrzec pod katem pozniejszej sprzedazy, to wlasnie czarny moze miec najwieksze niepowodzenie, choc oczywiscie nie musi; ja osobiscie nie kupilabym czerwonego wozka, bo nie przepadam za czerwonym kolorem raz mi sie zdarzylo w przyplywie jakiejs niemocy dziwnej wbrew sobie i natychmiast go sprzedalam, niecierpialam go za wszystko, a moze po pierwsze za kolor? dzis juz sama nie wiem! w kazdym razie mimo moich uprzedzen do koloru czerwonego, uwazam, ze jest to kolor bardzo wymagajacy i ciezko znoszacy "towarzystwo" innych kolorow Odpowiedz Link
isabel_o Re: Urban jaki kolor?/lucynko 05.05.11, 10:58 Ja niestety za czerwonym też nie przepadam... Ale takie kolory jak: brązy, granaty, czarne, beżowe - ale gładkie nie pstrokate, są fajne bo można właśnie kombinować kolorystycznie z dodatkami, (wkładka na siedzisko, torba do wózka, kocyk, śpiworek itd) można sobie urozmaicać Odpowiedz Link
hanna79 Re: Urban jaki kolor?/lucynko 05.05.11, 15:31 Ja za to czerwony kolor lubię bardzo, ale cały czerwony wózek to trochę za dużo, nawet dla mnie Wśród tych trzech zdecydowanie Navy. Natomiast Swift najbardziej podoba mi się w połączeniu właśnie z czerwienią. Odpowiedz Link
monna16 Re: Urban jaki kolor?/lucynko 05.05.11, 17:54 Ja dla chłopca jak i dla dziewczynki wybrałabym brązowy - uwielbiam ten kolor. Dla chłopca do brązowego wózka dodałabym błękitną wkładkę, kocyk, torbę itp, a dla dziewczynki różowe dodatki. Odpowiedz Link
emma301 Zamówiłam Urbana:) 09.05.11, 22:17 granatowego ponieważ: brązowego miałam (a własciwie jeszcze mam, ale chcę się pozbyć) I'coo 4 Air czarny mam w planach BJCM 4 kołowy Yupi, ależ się cieszę. Mam nadzieję, że Młody polubi swoją nową brykę Odpowiedz Link
m7-7 Re: Zamówiłam Urbana:) 10.05.11, 12:03 JAk juz dostaniesz, proszę wklej zdjęcia Ja również mam w planach b4ryka dla chlopaka, ale nadal nie wiem czy zdecydować się na urbana czy na swifta Ależ to będzie trudna decyzja Szkoda że nie można ich obu zobaczyć na zywo...najlepiej równoczesnie ... Odpowiedz Link
emma301 Re: Zamówiłam Urbana:) 10.05.11, 21:21 Oczywiście wkleję fotki, jak tylko go dostanę. Padło na Urbana, ponieważ szukałam wózka głównie do spacerów po lesie. Nie będę musiała go nosić, czasem tylko składać i na zimę wydał mi się lepszy (jak Młody będzie "w opakowaniu"). Teraz tylko muszę zamówić wkładki. Polecacie Panią Helenkę? A może jeszcze kogoś? Ależ sama jestem ciekawa... Odpowiedz Link
emma301 Fotki 14.05.11, 22:32 Jest! Mam go od wczoraj. Dobrze wyszło, bo wczoraj mój M miał imieniny, więc dostał Urbana w prezencie - a wiadomo, prezentów się nie oddaje Dzisiaj byliśmy w lesie i było suuuuuuuper. Prowadz się rewelacyjnie! I moskitiera bardzo się przydała, bo zostaliśmy zaatakowani przez komarzyce. Młody spał, jak dziecko Ogólnie świetny wózek. Dziekuję Wam Dziewczyny za pomoc w wyborze i doping (miał być na jesień). A oto fotki, na szybko z komórki: Pozdrawiam Emma Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Fotki 14.05.11, 22:37 A ja właśnie dzis myślałam czy dojechał bo się nie chwalisz... A skąd masz moskitierę ?? - przecież dystrybutor ich nie ma (taka jest informacja na ich stronie) a ja muszę dokupić do Swifta. Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Fotki 14.05.11, 22:45 AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! to muszę kupić bo znowu wykupią. A folie też są? Odpowiedz Link
cortinka Re: Urban jaki kolor? 14.05.11, 22:38 Ładny ten granacik A kocyk Paula Franka kupowałaś w Polsce? Odpowiedz Link
emma301 Re: Urban jaki kolor? 14.05.11, 22:48 Kocyk, chusteczkę pod szyjkę, śliniaczek itp. kupowałam w sklepie: www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/58-na-spacerki A kolorek - w realu super Odpowiedz Link
sylki Re: Urban jaki kolor? 15.05.11, 00:07 kolor jeżeli już z tych dwóch to czarny, bo zawsze i wszędzie każda wkładka pasować będzie Jeszcze jedno piwo, a zacznę wiersze pisać Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: Urban jaki kolor? 15.05.11, 00:11 Sylki nie pij więcej głosowanie już zakończone ona ten wózek już ma Odpowiedz Link
sylki Re: Urban jaki kolor? 15.05.11, 00:13 oj wiem, zauważyłam zaraz po tym jak wysłałam posta, ale już nie chciało mi się go usuwać a wypiję jeszcze jedno z tego szczęścia ze będę miała bee+ Chociaż koleżanka (emma ) z forum mego rowieśniczego nie jest zadowolona z zamiany cameleona na bee, ech i obawiam się, że będę tęsknić za camelem. Ale to się okaże, jestm dobrej myśli Odpowiedz Link
culiacan Re: Urban jaki kolor? 15.05.11, 17:58 A jak w urbanie z amortyzacją da się ją odczuć na bezdrożach? Odpowiedz Link
m7-7 Re: Urban jaki kolor? 15.05.11, 20:09 Wygląda superancko Oj dziewczyny nie ułatwiacie mi zadania. ja ciągle nie wiem Urban czy Swift, Swift czy Urban........ Na szczęscie jeszcze troche czasu mi zostalo Odpowiedz Link
emma301 culiacan 15.05.11, 21:10 Amortyzacja jest wyczuwalna na tylnych kołach. Mój Synek jest jeszcze mały i lekki (8 mcy i 8,6 kg). Byliśmy w lesie i było ok. Wózek ogólnie prowadzi się rewelacyjnie - zwrotność i lekkość prowadzenia porównywalna do cameleona, a w lesie MB daje sobie radę dużo lepiej Odpowiedz Link
tygisek Re: culiacan 15.05.11, 21:47 amortyzacja jest bardzo wyczuwalna nawet przy nieduzym obciazeniu, moj syn wazy ok 10 kg, ja rowniez zwracam uwage na odpowiednio napompowane kola, nie mozna przesadzic ze zbyt mocnym napompowaniem kol, bo wtedy zadna amortyzacja nie da rady, mysle, ze to czesty blad uzytkownikow wozkow z pompowanymi kolami, oczywiscie nie mozna jezdzic na falczkach, ale cisnienie musi byc odpowednie, jak w samochodzie! Odpowiedz Link