Dodaj do ulubionych

Pytanie tech. - X-lander XQ

17.02.12, 21:47
Kupiłam używanego xlandera xq z 2009 roku i mam pytanie odnośnie tylnych kół. Jak się na nie patrzy na wprost to są jakby górą pochylone w stronę wózka, tak to wygląda: /-\. Jak się nimi kręci to jakby trochę robiły ósemki. Czy to jest normalne, czy to jakieś uszkodzenie?
Pytanie do posiadaczek tego wózka, czy go się ciężko podbija? Takie zrobił na mnie wrażenie, niestety nie miałam okazji jeszcze z nim na dwór wyjechać, żeby przetestować.
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Pytanie tech. - X-lander XQ 17.02.12, 21:53
      Ja co prawda miałam ten najnowszy model (z odwracanym siedziskiem) koła mi nie ósemkowały. (wózek miałam nowy) co do podbijanie - gondola podbijała się bardzo fajnie, z siedziskiem w stronę do mnie dość ciężko, z siedziskiem w stronę świata bardzo dobrzesmile
      • sabka22 Re: Pytanie tech. - X-lander XQ 17.02.12, 23:12
        Mam także używany i koła są proste i nie ósemkują w żadnym wypadku,wygląda na to że masz je trochę "rozklekotane"...podbija się bardzo dobrze,mam wersję spacerową aktualnie.
    • kasjopeja84 Re: Pytanie tech. - X-lander XQ 01.03.12, 14:32
      Mam jeszcze pytanie o przednie koła. One się uginają i mam z tym problem. Jak jeździłam nim po śniegu to mi się uginały i nie chciały jechać, tak samo jak się pokonuje jakąś niewielką przeszkodę... To jest normalne zachowanie? Jak sobie z tym radzicie... Nie powiem po śniegu ciężko mi się nim jechało.
      • pomilak1 Re: Pytanie tech. - X-lander XQ 01.03.12, 15:13
        nie wiem jaki masz model ( w sensie z którego rocznika) w moim te koła się tak uginały jak wjechałam w duży,mokry śnieg lub jak natknęłam się na duży kamień - to jest właśnie ta amortyzacja na przednie koła- szkoda tylko że zamiast działać "od góry" działa "od przodu".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka