Dodaj do ulubionych

Jedo Fyn - plusy i minusy

29.03.12, 17:03
Zainteresowana jestem dwoma wózkami X-landerem i Jedo fyn. W związku z tym że jest już watek o minusach x -landera to bardzo prosze teraz o opinie na temat Jedo fyna.
Obserwuj wątek
    • moni_ka30 Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 29.03.12, 18:49
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,90610523,90610523,znalazlam_wozek_dla_mnie_idealny_Jedo_Fyn.html
      tyle starczy?
      • kasamandri Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 29.03.12, 20:30
        Z tego co pamiętam w tym wątku raczej nie będzie minusów - to taki wątek z peanami wink

Nie byłam użytkowniczką, rozważałam zakup Jedo jako pierwszego wózka. Ale odpadł.

Moim zdaniem ma (miał) bardzo niewygodny do montowania adapter do innych fotelików np. maxi-cosi. Ichniejszym fotelikiem bałabym się dziecko wozić więc to było jakieś kryterium.

Moim zadaniem spacerówka jest jedną z brzydszych jakie widziałam. Pisząc szczerze - jak zobaczyłam na żywo - byłam zdziwiona, że taka dość sympatyczna gondola, zamienia się na coś takiego. Buda od gondoli dodaje jeszcze pokraczności.

Tyle ode mnie.

Spotkałam się też z opinią, że dzieci zsuwają się w spacerówce. Ale jakoś użytkowniczki sobie z tym radzą (zrolowana pieluszka pod tkaninę tapicerki).
        • gaga-sie Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 29.03.12, 23:04
          kasamandri napisała:

> Spotkałam się też z opinią, że dzieci zsuwają się w spacerówce. Ale jakoś użytkowniczki sobie z tym radzą (zrolowana pieluszka pod tkaninę tapicerki).

Też słyszałam taka opinię, pas krokowy wszyty jest daleko. Jakkolwiek użytkowniczka zadowolona była z gondoli-to spacerówka okazała się porażką.
    • vangie Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 29.03.12, 22:53
      a 3ds czy 4ds? bo to podwojne przednie kolko w 3ds okazalo sie nietrafionym pomyslem troszke- fakt, jest bardzo skretny, ale az za bardzo- na prostej drodze potrafi tanczyc, w zaspach staje okoniem (trzeba wtedy blokowac skretnosc jesli chce sie w ogole przejechac); adaptery wcale nie sa jakies skomplikowane, tylko ciut komicznie wyglada ten maly fotelik na stelazu wielkim- no i wysoko jest; do gondoli w zasadzie zastrzezen nie mam- fajna wielka, no moze to, ze przy noszeniu za te pasy trzeba odpowiednio chwycic, zeby dziecie nie bylo glowa w dol; za to spacerowka- budka jest dosc nisko- moj syn jest dosc duzy i odkad rok skonczyl to o nia zahacza; pasy to porazka- trzeba regulowac je przy kazdej zmianie pozycji oparcia; palaka nie da sie wypiac jedna reka, bo trzeba to zrobic z dwoch stron- no i zostaje ci w rece...; kosz jest materialowy- przy noszeniu wozka po schodach maz zaczepial i zatrzask na ogol sie odpinal ktorys, paski na rzepy z przodu tez przestaly wspolpracowac- za to serwis maja fajny- ja mam wersje freestyle- z okienkiem w budce i ta folia popekala, a potem dziecie paluchem roztargalo do reszty, gumka zahaczylam o cos i mi sie naciagnela nieladnie- bez problemu wymienili jedno i drugie, zreszta jak opone uszkodzilam to tez dostalam bez problemow nowa razem z detka; przy nastepnym dziecku pewnie wezme baratine na paskach dla gondoli a spacerowke kupie inna...
    • ulla79 Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 29.03.12, 23:08
      ja mam jedo 4ds fyn - o ile gondola super - fotelik miałam maxi cosi z adapterem i wcale nie było ciężko z nim - szybciutko się montuje. to spacerówka jest do d... - ja mam duże dziecko ale już jej jest za wąsko - wiec teraz sprzedaję i kupuje cos innego. nie porównam z x-landerem bo tego nie kojarze dokładnie.
      na plus Jedo - zajefajna wygoda jazdy - super sie amortyzuje i podbija - latwo nawet prowadzi jedną ręką mimo że kobyła ciężka jest . wszelkie nierówności na tych wielkich kolach super sie pokonuje.
      ale na minus - po złożeniu maskakra - o ile jak mała jeszcze w pierwszym foteliku to sam stelaż sie nam miescil do focusa to spacerówki juz bym tam raczej nie wcisneła sad
      i właściwie waga i beznadziejna szerokość spacerówki to powody mojej zmiany tego wózka.
      • romka78 Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 29.03.12, 23:21
        znajoma miała czterokołowego jedo fyn z kołami szprychowymi i po pierwszej zimie wyglądały jak jakaś masakra po prostu zardzewiały
        • gosia_arma Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 30.03.12, 11:09
          Miałam tez koła szprychowe i po roku intensywnego uzytkowania wygladały jak nowe smile
          Wózek bardzo fajny, gondola duża i wygodna, montowanie fotelika bez problemu, choć pakowanie stelaża do auta to mało wygodna opcja wiec kupiłam sobie qunny zappa.
          Spacerówka niestety malo wygodna, raczej brzydka, a bud jest dość nisko i lezy dziecku na głowie sad
          Byłam bardzo zadowolina z wersji gondolowej, dobra amortyzacja, łatwe prowadzenie, wersja spacerowa mi się nie podobała,m ale przynajmniej moglam wózek sprzedac i cieszyć sie nową spacerówka smile smile smile
          • lechmiki Re: Jedo Fyn - plusy i minusy 31.03.12, 11:44
            miałam fyna i byłam bardzo zadowolona, oczywiściewink z wersji z gondolą bo spacerówka to moim zdaniem porazka
            łatwo sie prowadził ,dobrze podbijał ,duza gondola
            jak mój mały podrósł do spacerówki i po kilku jazdach miałam jej serdecznie dość wystawiłam wózek na allegro i poszedł szybko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka