forumowakobita 21.06.12, 18:06 Gdzie trzymacie wasze wózeczki?Wiadomo jakie mieszkanka bywaja malutkie teraz i jak tu fure zmiescic zeby nie zagracic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tereferefretka Re: Do mam z bloków 21.06.12, 18:13 hm, no tu bywalo roznie, mieszkamy obecnie,aczkolwiek juz tylko miesiac ) na drugim pietrze,w czteropietrowym bloku, waska klatka schodowa, po dwa mieszkania na pietrze,drzwi w drzwi. mam sasiadke,ktora wciaga na 1-sze pietro i stoi ten wozek od poltora roku dzien w dzien na klatce, troche przeszkadza,ale tylko mi widocznie. sasiadka ktora mieszka nade mna znowu,stawia wozek na klatce na samym dole,tym samym zagracajac wejscie do piwnicy,ale kut, to tez chyba tylko mi przeszkadza... a ja. ja trzymalam w domu, znosilam/wnosilam, czasem na balkonie, ale glownie w mieszkaniu, bo czesto pralam,wiec mi pasowalo. ale kregoslup mam w strasznym stanie, i szczerze przyznam,ze gdybym wiedziala,ze tak bedzie,to bym w cholere zastawiala sasiadom droge do piwnicy :p (aha,no i targalam je na to 2 pietro,najczesciej dlatego,ze chcialam sie na nie pogapic , wyjatkiem byl mutsy, ktorego nie mialam ochoty ogladac,ale kurcze nie miescil mi sie dziad w bagazniku,wiec nie bylo wyjscia) Odpowiedz Link
aga7-77 Re: Do mam z bloków 21.06.12, 18:39 Ja nunę trzymam na stałe w aucie, a dwa pozostałe (w porywach trzy) wózki w jednym z pokojów. Na razie jakoś się mieścimy Dwie sąsiadki trzymają wózki na parterze zastawiając drzwi do piwnicy. Ja bym tam nigdy wózka nie zostawiła, bo przede wszystkim ja też lubię sobie na nie popatrzeć , a poza tym bałabym się, że mi je ktoś ukradnie, albo w złości uszkodzi właśnie za to zastawianie wejścia do piwnicy. Odpowiedz Link
thea19 Re: Do mam z bloków 21.06.12, 20:43 dwa stoja na przedpokoju a jeden juz w pokoju. na korytarzu by ukradli mimo monitoringu Odpowiedz Link
sylki Re: Do mam z bloków 21.06.12, 20:50 Jako, że nie mam zbyt małego mieszkania, choć mogłoby być oczywiście większe, to trzymam wszędzie gdzie się da, czyli albo w pokoju albo na przedpokoju czasami w samochodzie Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Do mam z bloków 21.06.12, 20:58 e tam, sylki, ja mowie,ze im wieksze lokum,tym wiecej sprzatania niesteyty ;PPP Odpowiedz Link
sylki Re: Do mam z bloków 21.06.12, 21:05 oczywiście ale im większe mieszkanie tym ten syf łatwiej schować ja mam 70m2 i dla naszej piątki jest to zdecydowanie za mało Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Do mam z bloków 21.06.12, 20:53 Mieszkamy w nowym budynku, na parterze mamy 2 pomieszczenia zamykane na klucze ( jedno, na ewentualną windę, gdyby na 1 piętrze mieszkała osoba niepełnosprawna), drugie-pod schodami z wodomierzem. Obydwa są zamykane, klucze posiadamy tylko my-właścicielki wózków. W moim "garażują" baby joggery-mój gt i sąsiadki elite. W sąsiednim MB. Nie ukrywam też,że byłam inicjatorką zakupu tych pojazdów... Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Do mam z bloków 21.06.12, 21:09 No wiesz, siła przekonywania Jak temat wózkowy usłyszę, to się zapalam...Tylko nie wiem, dlaczego mężowie sąsiadek patrzą na mnie spode łba... Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Do mam z bloków 21.06.12, 21:23 Ja mam tylko 34 metry i to na parterze bez balkonu. W kulminacyjnym momencie miałam 7 wózków naraz! Ale to dlatego, że kupowałam, przejechałam się, niewypał, to na sprzedaż i kupowałam nowy. Ale wiadomo, zanim się wózek sprzeda to trzeba go wyprać, musi wyschnąc, trzeba zrobić zdjęcia, zrzucić na serwer, wstawić do aukcji, opisać. Aukcja też trwa swoje, wiec to wszystko zabiera sporo czasu. A przez ten czas kupowałam kolejne. Mam dwie duże szafy - w pokoju u młodego i w naszym. Po dwa na każdą szafę wchodzą. Więc to 4, kolejny w przedpokoju (5), jeden pod oknem u młodego (6) i jeden u nas pod oknem (7). No ale to był już hardcore. najczęściej miqałam 3 wózki (szafa, szafa, przedpokój), a teraz mam dwa i... straaasznie dużo mieujsca mi się zrobiło. o.O Jak wszystkie pojechały z kurierem to mi się tak pusto zrobiło. Odpowiedz Link
ollasja Re: Do mam z bloków 21.06.12, 21:45 Trzecie piętro bez windy w wielkiej płycie. Bee na stałe w domu (w stanie złożonym). Urbana przy pierwszym dziecku targałam zawsze do góry. Teraz stelaż zostawiam na dole w wózkarni, gondolę wnoszę do domu. Jak przesiądziemy się do spacerówki, to znów będę go targać do góry (przynajmniej na noc), bo nie chcę aby materiał, na którym siedzi dziecko zostawał na dole, gdzie inni trzymają rowery (zapach gumy). Odpowiedz Link
flower_v Re: Do mam z bloków 21.06.12, 21:57 w PL małe mieszkanko, początkowo stelaż w pomieszczeniu na wózki/rowery a gondola do domu, później wszystkie inne wózki już nie gondolowe w ciągu dnia (chwilowo) na dole klatki schodowej (zdarzało sie ze stały tam i 3 w ciągu dnia + 2 rowery ), a na noc zawsze koło moich drzwi na klatce. 3p ostatnie nikomu nie przeszkadza. w TR dół klatki schodowej (otwartej, schody na zewnątrz budynku) w ciągu dnia, na noc i jak mała spała w ciągu dnia mieszkanie. ale mieszkanie b.duże, jak nie spała w wózku to w przedpokoju, bywało, że w przedpokoju parkowały 2 parasolki, BJ CM i bliźniaczy ABC Zoom Odpowiedz Link
lukkoye Re: Do mam z bloków 21.06.12, 22:09 ja mamą z bloku nie jestem,ale mamy taki dziwny rozkład domu,że oba wózki zazwyczaj lądują w salonie na noc albo w jednym wolnym pokoju stacjonują,ale tak myślę gdzie by im zrobić właśnie taką wózkarnię w bloku przebywam jak do mamy jeżdżę i u niej póki co stacjonuje moja nuna,ale złożona mało miejsca zajmuje więc nie ma z nią zbytnio problemu,ale jak synek był mniejszy i sypiał tylko w gondoli to jeszcze musiałam zmiescić mylo i tu zazwyczaj stelaż składałam i chowałam za łóżko albo stał w przedpokoju. Odpowiedz Link
m.paku Re: Do mam z bloków 21.06.12, 23:23 My póki co mieszkamy na parterze w dwu pokojowym mieszkanku 32m/2 i gondola stoi u dziecka w pokoju. A jak jest ciepło to na ogródku. Na szczęście za miesiąc wyprowadzamy się na większe mieszkanie z dodatkowym korytarzem za kratą zamykaną na klucz Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Do mam z bloków 22.06.12, 08:13 Ja też mam dość małe mieszkanie, niby metraż jak na 2 pokoje duży (prawie60m) ale układ okropny. Wózki trzymam na przedpokoju i w szafie wnękowej, jak młoda miała łóżeczko na 1poziomie to pod łóżeczkiem też trzymałam Odpowiedz Link