Dodaj do ulubionych

M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki

22.06.12, 08:29
[img]http://www.iv.pl/images/64690935545644719602.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/75219112689782010520.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/88260593528305443926.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/34652279111820158503.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • pinik Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 22.06.12, 08:31
      Na fotkach z gory siedzonek bee ma wysuniete na maksa oparcie.
      • karolina370 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 18.07.12, 21:44
        Super porównanie - ja jestem na etapie zastanawiania się, który z tych wózków sprawić córci na jesień/zimę 2012/2013. I liczę na pomoc smile Mała ma teraz 14 miesięcy i nie jest drobinką, więc szacuję, że z wózka skorzystam gdzieś do końca lata 2013. Jest teraz na Allegro fajne Bee, więc myślę intensywnie. Sola wydaje mi się taka bardziej zabudowana i cieplejsza na okres zimowy, no i chyba cała powierzchnia do leżenia jest dłuższa ? Ale jest też cięższa ... Mam teraz Volo Dylan's Bar i jest ok, mała go lubi, i tak mi nie śpi na spacerach a w sklepach to juz wogóle. Chciałabym coś bardziej zabudowanego na zimę ale lekkiego - czy spiwór do Bee zdaje egzamin ? Widzialam dzieci w Bee i śpiworku, wydaje sie ok, ale czy jednak Sola nie lepsza ? No i jest znacznie tańsza ... Bee mnie korci, bo lekkie, nie mam jakis wertepów dookoła domu, ale jak będzie chłodniej czy da się nim z dzieckiem wyjechać bez obaw, ze małej nie będzie za chłodno. jak sprawdza się ta budka na wietrze ? Alternatywnie stawiam jeszcze Emmę Scooter S, Maclarena XLR lub Inglesinę Zippy Free... Jakie są Twoje doświadczenia z tymi wózeczkami, tzn. Sola i Bee. Co być mi doradziła ?? Z góry dziękuję smile)
        • ironia-losu11 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 19.07.12, 20:27
          Jesli masz coreczke 14-mies. i jest sporym dzickiem, to nie kupuj Soli - nie opłaci Ci się, bo będziesz zaraz musiała kupować większy wózek. Sola jest fajna dla młodszych/mniejszych brzdąców smile O Bee sie nie wypowiadam, bo nie miałam - ale z tego, co wiem, jezdza nim nawet duże dzieciaki.
    • pinik Oba z daszkiem teutonii 22.06.12, 09:16
      Troche brzydko, ze sola taka wyladowana (zakupy spozywcze plus rzeczy starszakow z przedszkola), ale nie mam innej fotki jej z tym daszkiem. Widac za to, ze duzo sie miesci smile

[img]http://www.iv.pl/images/22242069273366517716.jpg[/img]

[img]http://www.iv.pl/images/22003090801751199230.jpg[/img]
      • lukkoye Re: Oba z daszkiem teutonii 22.06.12, 09:26
        ja własnie ostatnio myslałam o tym daszku czy go nie dokupić , teraz już wiem że do soli pasujewink

zgadzam się z tym,że kosz jest dosc pakowny wink
    • calineczka793 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 22.06.12, 10:31
      Fajnie porównaniesmile

Mnie wersje z daszkiem w ogóle się nie podobają - daszek psuje urok wózków, chociaż zdaję sobie sprawę, że nie o wygląd w nim chodzismile
    • dziustynka Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 25.06.12, 15:47
      Świetne porównanie.
      To teraz przydałby sie jeszcze jakiś opis porównujący.
      Warto wydać więcej kasy na Bee+ czy wystarczy sprawić sobie Solę?
      Bo wydaje mi się, że funkcjonalnie są identyczne?
      Jak z wielkością siedziska?
      Prowadzenie? Zwrotność?
      Sola ma łamaną rączkę, to chyba lepiej?
      • agusia041 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 25.06.12, 17:43
        Ja też chętnie się dowiem czy warto kupić bee czy można poprzestać na soli. Na tych zdjęciach wizualnie wózki te są rzeczywiście trochę podobne. Sola jest wyższa jedynie, ma większe kółka i pewnie jest bardziej uniwersalna (tzn.daje radę w terenie). I taka zupełnie niedroga jest w porównaniu do bee...
        • sylki Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 25.06.12, 17:47
          a ja bym chciała wymiary siedziska Soli, bo nie wierzę, że nie jest mniejsze od bee.
          Widziałam fotki z dziećmi w Soli i jakoś nie wydaje mi się, by to siedzisko było oszałamiająco duże smile
          • lukkoye Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 25.06.12, 18:35
            Sylki ja mogę zmierzyć siedzenie ale dopiero w piątek,bo aktualnie jestempoza swoim domem,a nie zabrałam Soli ze sobą
            • dima1312 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 25.06.12, 18:57
              bee ładniejszy i moim zdaniem dłuższe siedzisko oparcie pewnie też
              • m.paku Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 27.06.12, 10:52
                A ja zdecydowałam się wreszcie na używane Bee zamiast Soli tongue_out Zamówiłam Solę z parasolką na Markafoni ale jakoś nie byłam przekonana w 100% i wolałam anulować póki można wink
                Powiedzcie proszę czy ta srebrna budka przeciwsłoneczna sprawdza się w bee ?
                • sylki Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 27.06.12, 11:06
                  mi się ta budka nie podoba, nie znoszę srebrnego koloru, obyłam się bez niej w zeszłym roku, obędę się też teraz wink
                  a że mam daszek i parasolki to mi tam budka zwisa wink
                  poza tym większość dziewczyn które je miało, piszą że nie warta swej ceny
                  • m.paku Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 27.06.12, 13:25
                    dzięki Sylki za odpowiedź. Zobaczymy jak przyjdzie wózek bo w zestawie ola22 sprzedawała razem z różową budką a ja mam chłopca więc z niej zrezygnowałam i wzięłam tylko tą srebrną. najwyżej później dokupię jakąś zwykłą chłopięcą wink najważniejsze żeby teraz latem chroniła od słońca a kolor srebrny jakoś mnie nie przeraża smile ojj coś czuję, że zaraz ogarnie mnie Bee szaleństwo i zacznę wydziwiać z wkładkami i budkami w różnych kolorach wink

a miałaś może śpiworek Bugaboo? warty jest swojej ceny? niby jest ocieplony tylko polarkiem więc pewnie nie będzie aż tak ciepły na zimę uncertain
                    • sylki Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 27.06.12, 14:06
                      nie miałam, ale między warstwą wewnętrzną i zewnętrzną na bank jest jeszcze warstwa czegoś,
                      śpiwór jest raczej ciepły, nie czytałam by ktoś narzekał na niego wink
        • tereferefretka Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 27.06.12, 14:04
          oj,to podobienstwo wedlug mnie jest bardzo naciagane, inne stelaze,inne wielkosci kol,nie powiedzialabym raczej,ze sa podobne, dwa inne swiaty.
          • dima1312 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 27.06.12, 15:54
            śpiworek bugaboo jest super mięciutki ala polarek i fajny miły materiał co do budy letniej już kiedyś pisałam ja nie byłam zadowolona ale może przy bardzo małym dziecku będzie ok.
            • lukkoye wymiary Soli 30.06.12, 10:13
              tak jak obiecałam zmierzyłam siedzisko w Soli:

długosć oparcia: 53 cm
              długosć siedziska : ok 27cm
              a szerokosć wynosi też ok 27 cm (szerokosc gorzej mi szło zmierzyć,bo nie odnalazłam centymetra i robiłam to miarką,ale jak go odszukam to sprawdzę raz jeszcze i jeżeli wyjdzie mi inaczej to dopiszę )

czy cos jeszcze mam zmierzyć?
    • hanna79 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 31.10.12, 13:16
      buuu... tak się ucieszyłam jak znalazłam wątek porównujący te dwa wózki,a tu zdjęć nie widać (przynajmniej u mnie)
      Właśnie zaczęłam się zastanawiać czy bee plus czy sola dla półroczniaka (oczywiście na wiosnę, nie teraz). Który będzie wygodniejszy dla takiego malucha? Bee jest lżejsze, ale trochę obawiam się takich małych kółek (na wiosnę,lato byłby to jedyny wózek), sola kółka ma większe... hmmm... A jak wypada porównanie amortyzacji w tych dwóch wózkach?
      • hanna79 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 31.10.12, 21:43
        A nie dałoby się tych zdjęć jakoś odzyskać...? Szkoda takiego materiału poglądowego wink
        • gorligorligor Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 31.10.12, 22:11
          podtrzymuję j/w smile ktoś zamieści fotki? może ma ktoś nowe?
          • aga_1980_31 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 01.11.12, 00:06
            Pewnie autorka wykasowała je z albumu iv
            • lukkoye Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 01.11.12, 07:58
              ja mam,ale tylko zdjęcia soli. Jak chcecie to mogę wstawić.
              Ja mojego półroczniaka woziłam w Soli i byłam zadowolona,jak miał chyba z 7 miesięcy mierzyłam go do bee koleżanki i wydawało mi się wtedy,że jest odrobinę za lekki i ta amortyzacja zbytnio nie działała,a jak w bee było starsze dziecko to zdecydowanie lepiej jechałwink jakbym miała wybierać to chyba dla takiego półroczniaka wziełabym solę,a później wymieniłabym ją na beebig_grin zresztą jak mój maluch podrośnie to chyba zakupimy bee smile
              • pomilak1 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 01.11.12, 09:54
                Miałam bee+ dla wówczas 6-8 m-cznej córki i u nas się nie sprawdził. Mała byłą za lekka do tego wózka i na najmniejszej nierówności trzęsło okropnie. Córka ważyła ok 7kg
                Solę miałam jak córka miała 10-12 m-cy i to zdecydowanie lepszy wózek dla takich maluchów, byłam z soli bardzo zadowolona, a sprzedałam ją tylko dlatego że kupowałam joolzasmile
                Zależy do jakich celów jest Ci potrzebny ten wózek - jak na co dzień na okres wiosna-jesień to zdecydowanie sola, jak na krótkie wypady do CH to mógłby być bee+ smile
                • hanna79 Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 01.11.12, 13:14
                  Dzięki serdeczne za te uwagi, właśnie o to mi chodziło smile Wózek będzie mi potrzebny właśnie na okres wiosenno/letni, głównie w mieście, parku, ale wakacje - wiadomo różne wyjazdy i tereny się trafiają. Na jesień, zimę kupie jakąś terenówkę,chyba swifta.

Tylko jedna istotna sprawa, jaka duża jest sola po złożeniu, jakie ma wymiary? Musi mi wejść do bagażnika Toyoty Yaris, zmieści się?

Ps. Prosba do Pinik... jakby choć jedno zdjątko z bee plus i solą udało ci się jeszcze raz wstawić, to byłabym wdzięczna smile
                  • saras-wati Re: M&P Sola vs. Bugaboo Bee + Fotki 04.11.12, 18:45
                    Wiesz, mi się wydaje, że jednak sola musi być większa po złożeniu od bee - jakby nie patrzeć sola jest wózkiem na większych kołach, na którym można zainstalować gondolę.

A bee+...ach bee+ to mój ulubiony wózek, który lubiłam dosłownie za wszystko, a na minusy mocno zamykałam oczywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka