Dodaj do ulubionych

kto ma Murę?

24.09.12, 12:47
czy jak się kupuje nowy wózek, to adaptery do fotelika MC są w komplecie ?
Obserwuj wątek
    • dziustynka Re: kto ma Murę? 24.09.12, 12:59
      są w komplecie
      • magda79pn Re: kto ma Murę? 24.09.12, 13:06
        dzięki
        a kto podpowie, jak rozpoznać rocznik, pewnie po kołach

zauważyłam, że są srebrne koła, srebrno czarne i czarne - które nowsze?
    • calineczka793 Re: kto ma Murę? 24.09.12, 13:11
      Magda wg mnie nie ma sensu kupowania nowej Mury - one tracą na wartości, no i jak dla mnie to spacerówka nie nadaje się na zimę dla 4 m-cznego dziecka.
      • magda79pn Re: kto ma Murę? 24.09.12, 13:30
        o matko... to mnie załamałaś sad już myślałam że znalazłam wózek na zimę sad

czemu się nie nadaje?
        • hortensja_1 Re: kto ma Murę? 24.09.12, 14:06
          i ja biorę pod uwagę murę. Wózek chcę nowy smile i na pewno ten z tą nową budką/daszkiem. Ten materiał z poprzednich lat mi zupełnie nie odpowiadał. A kto wozi 4 miesięczne dziecko w spacerówce i jeszcze w dodatku zimą?smile Gondolka jest spora i na pewno wystarczy do 6 miesiaca. Owszem, co do spacerówki mam pewne ale, ale i tak chyba kupie ten wozeczek smile
          a Ty magda kiedy rodzisz?
        • dziustynka Re: kto ma Murę? 24.09.12, 14:38
          Niemowlak leżący w murze spacerowej nie będzie miał żadnej osłony od wiatru.
          Czarne koła są najnowsze, rocznik 2012.
          Ja miałam całe srebrne i to był rocznik 2011.
        • zona.102 Re: kto ma Murę? 24.09.12, 14:42
          Magda nie nadaje się bo nie jest w ogole zabudowana no chyba, że uszyjesz sobie super spiworek z wysokimi boczkami smile
          Spacerowka jest nisko, bardzo nisko.
          Co do rocznika to najnowsze sa cale czarne kola z białym chyba paskiem tak kojarzę teraz.
          Wozek rozni sie tez budą, najstarsza bedzie miała pelerynke z tylu i 'szybki' po bokach. Kolejny model nie ma szybek, pozniej buda byla bez pelerynki i rowniez bez szybek a najnowsza jest budka jest "łamana" w pół tj po bokach ma takie klasyczne mechanizmy zamykajace budę.
          Ja Murą przejeździłam zimę ale spacerówkę używałam jakoś od 7mż.
          Jak kupujesz samą spacerówkę to adapterów nie masz w zestawie, jak kupujesz zestaw z gondola to wtedy są bo do gondoli i fotelika masz te same adaptety, one są tak sprytnie łamane/zginane w pół i raz wpinasz gondole raz fotelik.
          • magda79pn Re: kto ma Murę? 24.09.12, 15:57
            chcę kupić używaną (nawet już mam upatrzoną, cena dogadana, a Wy tu piszecie że dooopa sad )
            mój syn ma niecałe 4 miesiące, jest duży, waży ponad 7 kg (pewnie teraz z 7,5) a ciuszki kupujemy na 74 (ja mam takie duże dzieci) do tego bardzo silny jest, chce tylko siedzieć i koniec, ja mu nie pozwalam, ale jeszcze tylko troszkę mu brakuje, a sam usiądzie smile

po pierwsze, obraził się na gondolę i już żadnej nie mamy, bo nie chciał w nich leżeć, leży teraz w spacerówce przodem do świata i ma oparcie o jeden "ząbek" w górę, bo na płasko to w ogóle nie ma mowy (rozkładam tylko jak już zaśnie)

po drugie, wieje mu w buzię (właśnie jest lekko przeziębiony) i nie widzę co robi (śpi, czy nie, ulewa mu się czy nie itp)

czy ona na serio nie jest zabudowana? upatrzyłam sobie taką zielonkawo niebieską, koła srebrne, o adaptery pytam, bo jeśli były w nowym, to do używanego, pierwszy właściciel też je powinien mieć (chodzi mi o możliwość wpięcia fotelika, nie gondoli)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/WaG0yfirZA0RcUyxtX.jpg

czyli co???
            tylko ten nieszczęsny silver cross freeway mi zostaje?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/4VM8rabKm9NZz2FQ0X.jpg
            • magda79pn Re: kto ma Murę? 24.09.12, 16:09
              a co macie na myśli pisząc o budce?

będzie mu gdzieś bokami wiało w głowę czy co?

reszta ciała i odpowiedni śpiworek to najmniejszy problem wink
              • thea19 Re: kto ma Murę? 24.09.12, 17:54
                ta ze zdjecia to jest starsza wersja budki, na podwiniety tyl i okienka. same kola sa od roku 2010 do 2011. rok produkcji powinien byc podany na wozku. sama budka nie jest "dziurawa" tylko wozek ma odsloniete boki.
                ja mura jedzilam zima gondola i w tym roku spacerowka ale dziec mial ponad rok.
              • lucyna_1980 Re: kto ma Murę? 24.09.12, 18:35
                Magda ta Mura to 2008 rok. Miałam taką dla córki tylko w innym kolorze
                Jeśli planujesz ja na zime to odradzam - buda beznadziejna (nie ma tego dodatkowego daszka) słabo regulowana więc nie można jej było jej zaciągnąć, z tyłu ta buda podfrufa bo to taka wisząca szmatka, boki wózka odkryte i co naważniesze wtedy moja 5-miesieczna córka nijak siedziała w tej spacerówce. Te osłony na szelki dosłownie ją dusiły smile sama pozycja dziecka jeszcze nie siedzącego była uncertain hmmm... mało ciekawa.. Ja spacerówkę użyłam dosłownie dwa razy. Gdyby wchodziła opcja gonoli to jest bardzo duża, moja spała w niej w domu do 8-9 miesiąca.
                A nie myślałaś o Jane Unlimit?- miałam go kolejnej zimy i może to nie był jakiś cud-miód ale dał radę, dziecko fajnie w nim lezy, buda nawet dobrze osłania, boki też, wózek nie jest jakiś najcięższy, materiały, ciepłe bardzo przyjemne w dotyku, opcja przodem do mamy. Napewno sprawdził sie lepiej zimą niz Mura. Jeśli to ma byc tylko na tą zimie kiedy dziecko masz takie małe to powinien wystarczyć bo moja córka wchodziła do niego max 1,5 roku.
                • didis Re: kto ma Murę? 24.09.12, 19:19
                  Pamiętajcie dziewczyny, że Mura starcza gdzieś tak do roku. Spacerówka ma tak niskie oparcie, że buda wisi na dziecku. Nigdy nie wydałabym tyle kasy na wózek, który poużywam rok.... ale to Wasza kasa.
                • magda79pn lucyna 24.09.12, 19:44
                  unlimit jest piękny smile
                  tylko... troszkę malutkie mi się to siedzisko wydaje...

napisz coś więcej smile buda ok? podbijanie?

bo ten trochę wiejski, ale na razie wygrywa, bo chyba jednak najwygodniejszy:
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/4VM8rabKm9NZz2FQ0X.jpg
                  • lucyna_1980 Re: lucyna 24.09.12, 21:47
                    Siedzisko jest wąskie, ale moja córka w zimę miała rok i w śpiworze i kombinezonie dawała radę.
                    Dosyć długie - nie pamiętam ile dokładnie ale zakładałam gdzieś wątek o nim i podawałam wymiary ale cos kojarzę koło 90 cm powierzchnia spania.
                    Budę można naciągnąć po sam pałąk (przy tak małym dziecku to jest wykonalne, przy starszym nie za bardzo bo ma wtedy budę na głowie.
                    Dziewczyny coś pisały o pałąku, że za nisko, mi natomiast w ogóle to nie przeszkadzało.
                    Zawieszenie jest regulowane na "miękkie" i twarde choć to miękkie to takie szału nie robi tongue_out ale na miejskie drogi daje radę.

Opcja nr 2 to Jane Slalom Reverse (3-kołowy) te same funkcje to samo siedzisko - inny stelaż

Idź do sklepu gdzie są te wózki i pooglądaj - żeby później nie było na mnie tongue_out
                    • lucyna_1980 Re: lucyna 24.09.12, 21:53
                      Tu masz wątek gdzie Sylki wkleiła swoje dziewczyny w Slalomie - siedziska sa takie same
                      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121690667,121692879,Re_jane_unlimit.html
                    • magda79pn Re: lucyna 25.09.12, 00:57
                      dzięki smile

a napisz mi jeszcze, czy jak dziecko leży na płasko (bo o jeden poziom już nie chodzi) to ma nad sobą budkę? bo ona sie naciąga do pałąka tylko gdy dziecko siedzi, a jak leży? szukam i nigdzie nie ma fotki rozłożonego na maxa oparcia i budki sad

chyba pojadę do sklepów pooglądać, tylko nie wiem czy jutro dam radę
                      • lucyna_1980 Re: lucyna 25.09.12, 08:49
                        Można zaciągnąć z tym że przy rozłożonym siedzisku ta odległość od pałąka do budy jest ciut większa, ale nadal dobrze osłania.
                        I najważniejsza sprawa czy rozłożone oparcie jest wystarczająco na płasko dla Ciebie? Bo ja nie pamiętam jak tam na tym ostatnim stopniu wyglądało, ale raczej było w miarę płasko
                        • magda79pn Re: lucyna 25.09.12, 08:55
                          jadę zaraz go obejrzeć
                          nie musi rozkładać się zupełnie na płasko, bo mój synek nie lubi leżeć smile
                          • sylki Re: lucyna 25.09.12, 09:23
                            Magda, moje dzieci należą do grupy tych mniejszych.
                            Gdy byłam na etapie kupowania kolejnego wózka, wahałam się miedzy Slalomem reverse, a właśnie Murą ( w tym samym kolorze co na twoim zdjęciu). Pojechałam do sklepu, położyłam Liwię w obu wózkach i niestety, ale mura przegrała wielkością, a raczej długością siedziska oraz wagą. Byłam mocno na nią napalona, ten kolor jest piękny, a w słońcu po prostu cudo.
                            Buda miała dla mnie najmniejsze znaczenie wink
                            Zresztą pomyśl sama, Murę pewnie i tak po zimie sprzedasz, bo ty lubisz małe wózki tongue_out
                            • magda79pn Re: lucyna 25.09.12, 09:42
                              obojętnie co kupię, to po zimie sprzedam big_grin

teraz czekam od ponad tygodnia za dazzle i doczekać się nie mogę sad facet nie wysyła, bo podobno musiał wyjechać... (uspakaja mnie fakt, że się odzywa do mnie, i ma prawie 600 pozytywów)
            • zona.102 Re: kto ma Murę? 24.09.12, 19:29
              Adaptery do gondoli i fotelika są takie jedne i te same. Jeżeli ktoś kupował samą spacerówkę to adapterów nie ma, trzeba je dokupić.
              Stelaż jest z roku 2010/2011 -ja taki miałam z roku 2010 ale siedzisko jest dużo starsze. W mojej Murze nie było okienek i takiej pelerynki z tyłu za budą która jest widoczna po rozłożeniu oparcia. Ta pelerynka to cieniuśki materiał, będzie po prostu zimno zimą. Rozłożony wózek wygląda jak leżak plażowy.
              I jeszcze co ważne, w tym siedzisku które pokazujesz wiatr hula między budzą a siedziskiem bo jest ona montowana do stelaża (w starszych rocznikach do siedziska) i po bokach powstają dwie duże szpary.
              • magda79pn byłam w sklepie 25.09.12, 13:27
                mura - masakra, całe szczęście Was posłuchałam i nie kupiłam, tylko najpierw obejrzałam
                jane - nie było unlimit, tylko inny z takim siedziskiem - nawet nie najgorszy

ale zakochałam się w... teutonii cosmo smile no po prostu super wózeczek, a jaki leciutki, lżejszy chyba od mojego Jane !!!

zastanawiam się nad nim teraz smile
                • mama1dawidka Re: byłam w sklepie 25.09.12, 13:31

-Ty sie nie zastanawiaj tylkO kupuj suspicious- oczywiscie teutonie
                  https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                  https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                • sylki Re: byłam w sklepie 25.09.12, 13:32
                  a jaki miękki wink, ale dziewczyny pisały o oparciu i stopniach, więc nie wiem czy to dobry wybór
                  • magda79pn Re: byłam w sklepie 25.09.12, 14:21
                    co o oparciu i stopniach? bo ja nic nie wiem
                    • sylki Re: byłam w sklepie 25.09.12, 14:24
                      że pozycja pół leżąca w tym wózku jest do kitu i brakuje jeszcze jednej pozycji, ja tam nie wiem, bo wiesz Cosmo miałam dla 13 miesięcznej córki i było ok, tylko moje dziecko woli kubełki big_grin
                      • magda79pn Re: byłam w sklepie 25.09.12, 14:27
                        e tam, nie ma ideałów, mój lubi siedzieć big_grin
                        • zona.102 Re: byłam w sklepie 25.09.12, 17:10
                          Uff dobrze, że nie masz tej Mury tongue_out
                          Jako gondola dla mnie był bardzo ok ale spacerówka średnia, są lepsze, duuużo lepsze np. taka Teutonia... mnie też bardzo podoba ale podobno siedziska są dość wąskie i ciężko tam upchnąć śpiwór i dzieciaka w kombinezonie.
                • dziustynka Re: byłam w sklepie 25.09.12, 14:37
                  teutonia, właśnie!
                  jak napisałaś o murze to pomyślałam od razu, po co to kombinować, teutonię kupić przy takich wymaganiach smile

właśnie żałuję, że jej nie kupiłam zamiast mury 3w1 wtedy na początku
                  • saras-wati Re: byłam w sklepie 25.09.12, 14:50
                    Miałam teutonię fun system najpierw z gondolą, apotem spacerówkę - sprzedałam, jak mała miała 8 miesięcy, a potem żałowałamsad Mnie denerwowała tylko buda - w pozycji leżącej złożona buda, a raczej jej wyściółka ląduje dziecku na głowiesad To chyba jakieś moje fatum, bo w gt mam ten sam problem, tylko w pozycji siedzącejsuspicious
                    • martuska1982 Re: byłam w sklepie 25.09.12, 16:08
                      Saras, ja też miałam taki zestaw i też sprzedałam, ale nie załuję. wink
                      mój synek ma już 20 miesięcy i spacerówka zrobiła się dla niego za mała.Cieszy mnie, że wózek ma nowych włascicieli. Przyjechali, obejrzeli,kupili. Z gadki wywnioskowałam,że w miarę się znają,wiedzą co biorą i na pewno docenią i to mnie cieszy. A przy drugim dziecku teutonię kupię na pewno na jakiś czas przynajmniej, z tym, że na wcześniejszym etapie wózkowania. wink

Jeśli chodzi o pozycje oparcia to moim zdaniem są ok.Na płasko do spania, na pół leżąco dla maluszka, choć i mój starszak w upalne dni lubił zamiast siedzieć tak sobie jak boss poleżeć z girami na pałąku,oglądając swiat,a na siedząco jest też ok,choć dla mojego młodego chyba było za bardzo do pionu,bo mi się zsuwał. uncertain
                      • magda79pn kupiłam 25.09.12, 17:24
                        w końcu teutonię cosmo, już nie mogę się doczekać aż mi przyślą wink

od którego roku one wychodziły?

młody się w tym sezonie zmieści, my kombinezonów nie używamy, w śpiworku będzie ok, a po zimie pewnie sprzedam big_grin

siedzisko jest moim zdaniem większe niż w jane unlimit
                        • hortensja_1 MURA 2012 - ktoś ma? 01.10.12, 08:51
                          czy ktoraś z Was ma murę z 2012 r? chodzi mi o długość samego oparcia i długość od siedziska do budki/daszka.

"www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3k5ufedy69.png"
                          • martuska1982 Re: MURA 2012 - ktoś ma? 01.10.12, 18:05
                            a tu akurat chyba rocznik bez znaczenia,bo o ile w murze zmieniali detale o tyle siedzisko jest w każdym roczniku chyba takie samo. wink
                            • hortensja_1 Re: MURA 2012 - ktoś ma? 01.10.12, 18:14
                              siedzisko za pewne to samo, ale budka inna, wiec moze i odległosc od miejsca gdzie sie siedzi do budki jest rozna smile nie wiem, dlatego pytam. To w takim razie poprosze o pomiary wysokości oparcia i wys. od oparcia do budki- nie zaleznie od rocznika smile pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka