Dodaj do ulubionych

stokke xplory

16.10.12, 08:17
wiem, że wątków na ten temat było milion- przeczytałam, ale dalej nie wiem. Do wczoraj brałam pod uwagę 2 wózki - emmaljungę i murę 4, ale pooglądałam na żywo i urzekł mnie stokke. Emma została wyeliminowana - nie zmieści mi się do auta w żaden sposób. Mam pytanie do posiadaczek stokke, warto go kupić? termin mam na styczeń, ile dziecko pojeździ w tej gondoli? nie jest za mała? I jak się sprawdza na nie do końca równym terenie? Jakie są fłówne wady tego wózka? Bardzo proszę o podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: stokke xplory 16.10.12, 08:47
      A probowalal czy ci zmiesci sie do bagaznika?
      Bo to fajny wozek ale niestety duzy po zlozeniu
      • didis Re: stokke xplory 16.10.12, 09:46
        Murą pojeździsz do roku, potem siedzisko jest za niskie dla większości maluchów. Buda wisi na głowie.
        Stokke to mój ulubiony wózek, więc obiektywna nie będę. Gondola starczy Ci na 5-6 mcy, potem przesiądziesz się w spacerówkę, która starcza spokojnie do 2,5-3 roku życia jesli tyle bedziesz jeżdziła. Wózek jest bardzo praktyczny i fajny, jedyny minus wg mnie składanie w 2 częściach.
      • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 09:49
        kurcze nie próbowałam, ale tak wyglądowo wydaje mi się, że się zmieści. Przy mura na pewno musiałabym ściągnąć koła, ale ten jak ogladałam to mi się wyjątkowo mały po złożeniu wydał, oczywiście stelaż.
    • tereferefretka Re: stokke xplory 16.10.12, 09:54
      dla mnie kuriozalne pytanie.... to jak wybieranie między powiedzmy taczką a wózkiem na zakupy(tak,takim z rączką)

wiele razy było tu pisane ze stokke to wózek bez amortyzacji,i w teren średnio się nadaje.

a ty porównujesz właśnie takie wózki...z pompowanymi kołami i jakąś tam predyspozycją do jazdy po kocich łbach...

nie kupuj wózka emocjami(choć w ciąży to trudnewink), bo ci się spodobał na fotkach,tylko pojedź do sklepu, przymierz do auta, no i przede wszystkim kup wozek którym będziesz mogla jeździć po swojej okolicy...
      • junonna Re: stokke xplory 16.10.12, 10:08
        Jeszcze pare miesiecy temu mialam taki sam dylemat jak Ty smile. Teraz po 4, 5 miesiaca uzytkowania stokke moge powiedziec, ze kocham ten wozek wink. W gondolce pewnie pojezdzimy do 6 miesiaca spokojnie.
        Wozek zwrotny, lekki, po chodniku plynie. Fakt, idac po kocich łbach trzesie, ale wystarczy isc wolniej . Moje dziecko nawet na nierownym smacznie spi, wiec raczej to nie przeszkadza. Minusem jest skladanie w 2 czesciach, ale to kwestia przyzwyczajenia. jakie masz auto?
        Zima jeszcze nie jezdzilam i po prostu dokupie jakas spacerowke na amortyzatorach gdyby stokke nie dal rady , jednak sadze, ze nie bedzie tak źle wink
        • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 10:37
          alfę mito mam
      • didis Re: stokke xplory 16.10.12, 10:09
        Odwieczne teksty... Nie miałaś, nie jeździłaś, ale się wypowiadasz..cóż tego typu tekstów nie uniknie się nigdy.
        Wózek nie jest wózkiem terenowym, ale ja po lesie nim jeździłam - oczywiscie dróżkami nie off road. Kocie łby nie były nam straszne.
        Kupisz wózek jaki będziesz chciała, ale pamiętaj Mura to wózek na rok, a kosztuje niewiele mniej niż Stokke.
        • olus22 Re: stokke xplory 16.10.12, 10:17
          Ja w gondoli woziłam dziecko do 8 miesiąca życia w zimę w śpiworku i się mieściło, a do małych ona nie należy.
          Teraz mała ma 2,5 roku i dalej jeździmy stokke. Przerabiałam wiele wózków ale ten została z nami najdłużej mieszkam koło lasu i często chodzimy tam na spacer.
          Wiadomo że nie jest to wózek terenowy i w góry się nie nadaje ale po leśny dróżkach pojedzie.
        • tereferefretka Re: stokke xplory 16.10.12, 10:21
          nie, nie miałam, i dla mnie porównanie, że kosztuje niewiele więcej od mury, haha wybacz, no mura z dodatkami chyba kosztuje tyle co goły stokke.

nie wnikam w ceny, skoro dziewczyna chce sobie kupić, ja nie bronię, ale wiele razy bylo o telepaniu w gondoli-chociażby wypowiedzi pinik, a rozstrzał pomiędzy stokke a emmaljungą jest tak duży jak miedzy Krakowem ,a Szczecinem na przykład,

dla mnie to dwa zupełnie różne wózki, ale mam wrażenie, że skoro autorka skłaniała się ku murze i emmie, to nie ma w okolicy warunków dla stokke

co innego jest wjechać do lasu na pstryknięcie kilku fotek,a co innego jeździć po nim, bądź po takiej drodze CODZIENNIE, taka subtelna różnica, która jak na moje oko, na dłuższą mete może to być męczące nie wiem jak dla dziecka, ale dla matki raczej na pewno.
          • chubabubba Re: stokke xplory 16.10.12, 10:26
            Powiem tak- mieszkam pod lasem i stokke w lesie nie uzywam bo mi go szkodasmile na pierwsze 5 mcy mialam mure i byla super. Potem od razu przesiadlam sie do stokke i nie zaluje. Kocham ten wozek, ale na lesne sciezki wole MB i ogolnie czolgismile bee tez pojedzie po lesie ale kmfort nie ten. Gondoli od stokke nie uzywalam i sie nie wypowiem.
            • chubabubba Re: stokke xplory 16.10.12, 10:28
              Ps. Na snieg stokke nie uzywam- wyjechalam raz i never eversmile podobnie jak orbit, ale ten to nawet na blocie sie blokujesmile
        • tereferefretka Re: stokke xplory 16.10.12, 10:26
          aa ja już pomijam fakt, że raczej polne i leśne ścieżki nie są odśnieżane, także jak wyobrażasz sobie nimi jazde, przez powiedzmy pierwszy miesiąc spacerów? w końcu nie wiemy do kiedy będzie śnieg.

pamiętajmy, kółka małe i się nie blokują do jazdy na wprost.

dla mnie dziwne sa wasze teksty, właśnie użytkowniczek, macie, wiecie co nie halo(ok, ja wiem,ale z czytania), a mimo to polecacie-dobra może warto, ale nie wiem czy na styczeń i leśno-polne dróżki jako jedyny wózek....

ok, nie wypowiadam się więcej, bo argumenty widać nie trafiają.
          • justyna2262 Re: stokke xplory 16.10.12, 10:40
            To i ja się wypowiem, jak synek się urodził miałąm Emmę Edge Sport - akurat zima była więc nie wyobrażałam sobie innego. W międzyczasie dokupiłam m.in Stokke, ale powiem tak, na spacerze z gondolką byłam tylko 1 raz i już z drogi dzwoniłam do męża, że więcej tym wózkiem nie pojadę, tak mnie ręce bolały, a małym trzęsło jak niewiem. Być może był przyzwyczajony do emmy. Tak więc Stokke się pozbyłam. No ale jak synek przesiadł się na spacerówkę, to znowu zapałam chęcią posiadania Stokke i znowu go kupiłam. No i muszę przyznać, że spacerówkę uwielbiam, zupełnie innaczej się mi prowadzi niż z gondolą. Ale napewno nie jeżdżę tym wózkiem po nierównościach, nawet nie lubię po kocich łbach. No ale na nierówności mam inne wózki. Jeżeli masz możliwość dokupienia do Stokke jeszcze jakiegoś bardziej terenowego wózka to wtedy polecam, jak najbardziej. Acha zimą jak śnieg też nie jeżdżę nim, no chyba, że po Galeriach handlowych.
          • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 11:27
            ale co nie halo jest z tym wózkiem?
            bo np, ja mam zupełnie odmienną opinię od pinik, z prostej przyczyny obie lubimy co innego w wózkach smile
      • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 10:36
        byłam w sklepie i oglądałam na żywo. Na pewno kieruję się po częsci emocjami bo jak napisałam mocno mnie zauroczył. Wiem, że te dwa wózki znacząco się różnią, ale mieszkam na przedmieściach i właściwie to najlepiej byłoby mieć oba- ale mało realne. Z jednej strony mura nadałaby się do jeżdżenia koło domu, ale wyjeżdżanie nią do lekarza, sklepu itp. już wymagałoby ściągania kół i gimnastyki ;-/
        • tereferefretka Re: stokke xplory 16.10.12, 10:43
          no to na początek kup coś (najlepiej używanego) w wersji głębokiej-typowo na zimę,

a spacerówke stokke zawsze zdążysz kupic... na wiosne / lato jak się już wydostaniesz z maluchem z gondoli
        • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 10:43
          To może ja napiszę big_grin
          Mura jest twarda, twardsza od stokke, tak ten drugi nie ma amortyzacji na kołach, ale jest tak skonstruowany, że nim buja, a mura cóż ma tylko pompowane koła, to jak w niej trzęsie?

Nigdy nie kupiłabym mury i tyle, ale jak ci zależy na dwoch różnych to do lansu z wiewiórami kup używany jakiś big_grin plus stokke, ale np, w wersji spacerowej

TAK KOCHAM XPLORY MIŁOŚCIĄ WIELKĄ big_grin
          TAK WIELKĄ ŻE ŻAŁUJĘ ŻE GO SPRZEDAŁAM sad
          • mama1dawidka Re: stokke xplory 16.10.12, 12:07
            Pamietac prossze ze Sylwia jest w stokke zakochana
            I raczej stokke zawsze wygra z innymi :p
            Choc wg mnie mura lepsza na ciezki teren

sylki napisała:

> To może ja napiszę big_grin
            > Mura jest twarda, twardsza od stokke, tak ten drugi nie ma amortyzacji na kołac
            > h, ale jest tak skonstruowany, że nim buja, a mura cóż ma tylko pompowane koła,
            > to jak w niej trzęsie?
            >
            > Nigdy nie kupiłabym mury i tyle, ale jak ci zależy na dwoch różnych to do lansu
            > z wiewiórami kup używany jakiś big_grin plus stokke, ale np, w wersji spacerowej
            >
            > TAK KOCHAM XPLORY MIŁOŚCIĄ WIELKĄ big_grin
            > TAK WIELKĄ ŻE ŻAŁUJĘ ŻE GO SPRZEDAŁAM sad
            • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 12:37
              Hmmm, a kiedy ja na ciężki teren proponowałam Xplory?
        • aga_1980_31 Re: stokke xplory 16.10.12, 11:03
          No to ja też się wypowiem.
          Obie moje córki są rodzone zimą. Wózka Xplory używamy od 5 lat. Wiem chyba o nim tyle co konstruktor tongue_out Mimo, wad które oczywiście posiada to mój najlepszy wózek jaki miałam okazję mieć. Mury nie miałam ale miałam Mutry Urban Rider, to dość podobne wózki patrząc na gabaryty, wagę czy pompowane koła. Ze względu na wagę Mutsy pozbyłam się dość szybko. Xplory to wózek który nie jest amortyzowany natomiast nie jest to wózek stricte do sklepu czy galerii handlowej. Mieszkam w mieście ale na terenie leśnym w którym bardzo często bywam. Wózek daje radę i nie jest problemem pójść na spacer w takie miejsce.
          Dla mnie wadami są nie zbyt komfortowe przemieszczanie się po śniegu ale wózek przejedzie.
          Brak możliwość blokady kół.
          I to na tyle, wybierając wózek wiedziałam co kupuję i wiedziałam, że nie ma amortyzacji nie mniej jednak tak jak Sylwia pisze wózek posiada stelaż, który kołysze spacerówką i gondolą i na pewno dzieckiem nie telepie tak bardzo jak tutaj co niektóre piszą ( z resztą dla mnie wypowiedź osoby która nie miała okazji używać Xplory czy jakiegokolwiek innego wózka jest mało miarodajna )
          Od 5 lat to jest mój jedyny główny wózek którego używam i zostanie ze mną do końca wózkowania.
          Jeśli będziesz miała jakieś pytania chętnie Ci na nie odpowiem. I nie moim zamiarem jest zachwalanie go ponad niebiosa a po prostu rzetelne przedstawienie wózka którego używam na prawdę długo a nie jest czy nie był tylko krótkim epizodem smile
          • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 11:11
            dziękuję bardzo, oczywiście chodzi mi o opinię osób, które z wózkiem miały do czynienia i czy nie żałowały zakupu ewentualnie jak tak z jakich powodów. Na chwilę obecną poruszam się głównie autem i nie jest ze mnie jakiś wielki spacerowicz. Do lasu mam blisko ale prowadzi do niego utwardzona droga, tragedii nie ma.Czytałam w niektórych opiniach, że gondola jest bardzo mała, jak długo dziecko się w niej mieści? Zakładam, że jak urodzę w styczniu to chciałabym w gondoli przynajmniej do maja- czerwca pojeździć.
            • junonna Re: stokke xplory 16.10.12, 11:15
              OD stycznia do maja spokojnie pojezdzisz w gondoli
            • aga_1980_31 Re: stokke xplory 16.10.12, 11:21
              Co do gabarytów wózka po złożeniu to jest on sporo mniejszy niż Mutsy. W moim bagażniku Oper Vectra C mieści się spokojnie, swego czasu woziłam jednocześnie SC 3D i jeszcze było miejsce na zakupy smile A bagażnik mojego samochodu jest standardowy jeśli chodzi o ten segment aut. Dla niektórych upierdliwe może być składanie w dwóch częściach ale mi to nie przeszkadza w żaden sposób, kwestia wprawy a składanie wózka zajmuje kilka sekund smile
              Co do gondoli moja druga córka urodzona 5 grudnia a w gondoli jeździła do końca kwietnia. I pojeździła by spokojnie dłużej ale z mojej strony była chęć zmiany wózka na spacerówkę zresztą jak się potem okazało córka była z tego przeniesienia bardzo zadowolona tongue_out
              • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 11:22
                Składanie jest upierdliwe, ale temu wózkowi wybaczyłabym składanie nawet w 4 częściach big_grin

tu masz moją ponad 2-kę, która kazała się do gondoli wsadzić (wzrost 86 cm)
                fotoforum.gazeta.pl/a/65842.html
                • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 11:39
                  heheh no aż takich wymagań nie mam żeby 2 latek był w gondoli wink chociaz wczoraj widziałam 3 latka pakującego się z radością do kosza mojżesza ;-D
                  • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 11:43
                    haha, no moja też nie jeździła, ale ile frajdy jak mama pozwoliła wleźć big_grin
                    Położyła się w pewnym momencie na boku i stwierdziła, że idzie spać.

Tylko, że ja o jeździe z gondolą się wypowiadać nie zamierzam, bo nie jeździłam
                    • olus22 Re: stokke xplory 16.10.12, 11:58
                      Ja napiszę jeszcze raz woziłam moją mała w gondoli stokke do 8 miesiąca życia a na stanie wtedy miałam jeszcze emmę city jet i edge duo combi którymi nie jeździłam.
                      Mieszkam pod lasem
                • srebrno-listka Re: stokke xplory 17.10.12, 09:41
                  Sylki, ona ma 86 cm wzrostu? big_grin to mój 4,5-miesięczniak ma chyba już 80 big_grin i obawiam się, że do tej gondoli by nie wszedł big_grin jaki jest wymiar tej gondoli w środku_
        • m.paku Re: stokke xplory 16.10.12, 12:28
          To może używaną Teutonię i nowe Stokke ? Bo z tego co rozumiem chcesz mieć nowy wózek ze sklepu? Teutonie pod względem amortyzacji jest praktycznie taka sama jak Emmaljunga ale używane chodzą znacznie taniej niż Emmy (nie wiedząc czemu? ;/)
          Co do Teutoni to mozesz przecież kupić samą używaną spacerówkę z przedłużeniem siedziska albo gondolą miękką to będzie taniej. Wiem, że jedna z forumowiczek się zraziła do Teutoni z allegro ale zapewniam, że ja swoją kupowałam kilka miesięcy temu i okazało się, że rzeczywiście jest w idealnym stanie! Myślę, że za 800-1000zł to już znajdziesz taki wózek z gwarancją!

Zresztą Stokke też może być używane wink ja swoje pierwsze wózki miałam nowe i powiedziałam, że przy kwotach rzędu 3000-4500zł już więcej nowego nie kupię tylko używany wyłącznie z gwarancją za 50-60% wartości
          • aga_1980_31 Re: stokke xplory 16.10.12, 12:36
            Oj Stokke za 50-60 % wartości trafić teraz dość ciężko. Oczywiście mówię tu o nowym modelu V3
          • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 12:42
            Używane Xplory też ok, ale tylko z gwarancją, to za drogi wózek by w razie co wtopić kasę (nawet przy używce są drogie)
            • mama1dawidka Re: stokke xplory 16.10.12, 14:05
              Hmmm Sylwia ja mialam z paroma stokkami uzywanymi
              Ba nawet z wozkiem co mial ponad czery lata problemu nie bylo!
              Zeklamowaniem stokke to jedyna firma co ma super serwis pogwarancyjny
              I juz nie przesadzajmy bo Pan Andrzej zawsze jak jest w stanie to pomoze
              W de zreszta tez ten serwis jest idealny
              Ja noe pisze ze ty proponowalas tylko ze lepszy w teren bedzie mura smile
              No ale pamietam jakis watek jak pisalyscie ze nawet na rolki niektore dziewczyny go braly smile
              A ja mysle ze jest wiepe dziewczyn co go uwielbia i oczywiscie beda chwalic
              Dla mnie on jest fajny praktyczna ma ta deska gdzie kosz jest
              Mlody czasami mi tam siedzial
              Bezwzglednie design
              Super bude ma
              Prowadzenie hmmmm nazekac nie mozna ale podbijanie jak dziecko przodem do swiata
              A tym bardziej jak siedzisko nisko to niezbyt
              Noi on iest inny
              Jak orbit czy 4 moms origami cieszy oko
              Noi najwieksza zaleta ze ma wysoko montowana gondolke i siedzisko spacerowe
              • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 14:11
                Napisze raz jeszcze, nie kupiłabym wózka za takie pieniądze bez gwarancji i nie ważne że p.Andrzej robi co może, dla świętego spokoju wolałabym mieć gwarancje.
                • mama1dawidka Re: stokke xplory 16.10.12, 14:15
                  Ta tylko te z gwarancja niekiedy sa droszze a te bez sa czesto tansze
                  A czestO nawet 500 zl robi roznice
                  Noi tu jest pewnosc ze serwis napewno stanie na wysokosci zadania
                  He przy trzecim tez napewno kupie stoka ale nie jako jedyny smile
                  • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 14:27
                    Ty swoje ja swoje, więc nie kupiłabym wózka za taką kasę bez gwarancji i nie ważne, że 500 zł robi różnice.
                    Serwis serwisem, a gwarancja gwarancją, nie zawsze można naprawić coś bez gwarancji.
                    • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 17:01
                      oki, sylki, to jeszcze podpowiedz, gdzie stokke najlepiej kupić? oglądałam w 4kids i myślałam, żeby ewentualnie stamtąd do zamówić i pytanie nr 2, zamawiać teraz czy czekać np. do stycznia?
                      • aga_1980_31 Re: stokke xplory 16.10.12, 17:14
                        W Mama I Ja jest teraz promocyjna cena na cały komplet 3799zł
                        www.mamaija.pl/stokke-xplory-wozek-gleboko-spacerowy,d3781.html
                        Tylko przedzwoń najpierw i zapytaj o dostępność smile
                        • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 17:22
                          kolor chyba chciałabym ten:
                          www.stokke.com/en-pl/stroller/stokke-xplory/limited-edition-blue-melange.aspx--
                          https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxgywlsmpg3izu.png
                          • lili2010 Re: stokke xplory 16.10.12, 17:24
                            www.stokke.com/en-pl/stroller/stokke-xplory/limited-edition-blue-melange.aspx
                            • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 18:00
                              wiesz ja kupowałam na ebayu, po bardzo okazyjnej cenie, miałam takiego farta smile
                            • aga_1980_31 Re: stokke xplory 16.10.12, 20:39
                              A to jak blue melange to cena wyższa bo w cenie jest dodatkowa torba. Jeśli nie zależy Ci na tej torbie to faktycznie wzięłabym black melange bo jest tańszy.
                          • m.paku Re: stokke xplory 16.10.12, 19:50
                            Mówiąc o wózku używanym -50% miałam na myśli Teutonię wink
                            Blue melange to kolor limitowany ja bym brała jak już black melange - kolor podobny a i cena niższa o kilka stówek które np. starczą na używaną Teutonię czy inną "mega krowę" do zadań specjalnych wink I pamiętaj, że w 4kids dają rabat nawet do 10% więc warto zadzwonić i zapytać wink
                            • pomilak1 Re: stokke xplory 16.10.12, 21:37
                              Ja również posiadałam stokke PINK i był śliiiczny!tongue_out miałam tylko wersję spacerowąsmileto wózek o super designie, no i siedzisko ma świetne!Buda również jedna z lepszych jaką używałam w wielu wózkach, torba na zakupy, regulacja wysokość siedziska, możliwość złożenia podwozia to na pewno ogromne plusy tego wózkasmile Mnie najbardziej irytowało, że jak napakowałam torbę z przodu to ciężko było mi wózek podbić uncertain Składanie i wielkość po złożeniu również mi doskwierał-zapakowałam stokke raz do bagażnika corsy D i więcej tego nie uczyniłam tongue_out Myślę, że to kwestia wprawy i gdybym tę czynność robiła kilkakrotnie to już bym wiedziała jak wsadzić stelaż żeby wszystko się zmieściłotongue_out Pewnie gdyby nie fakt że miałam na oku kolejny wózek to byłby dalej ze mną smile
                              A zobacz sobie jeszcze joolzasmile Ja własnie wymieniłam stooke na joolza i jestem zadowolona smile Na pewno stokke bije designem ale np prowadzenie i podbijanie to już joolz wygrywa smile
                              • justyna2262 Re: stokke xplory 16.10.12, 22:19
                                Jeśli mogę doradzić, to na Twoim miejscu wypożyczyłabym najpierw ten wózek do testów - w 4Kids jest taka możliwość i spróbowała nim przejechać. Wiem, że maleństwa nie masz jeszcze przy sobie, ale może siostra albo przyjaciółka mogłaby się wybrać z Tobą na spacer, zobaczyłabyś wtedy jak wózek się prowadzi, czy dzieckiem trzęsie czy buja. Jeśli w okolicy nie masz naprawdę równych i gładkich nawierzchni możesz być rozczarowana, chociaż nie musisz, bo to jest bardzo indywidualna sprawa. Ja gondolką niestety nie mogłam jeździć bo nierównościach bo dzieckiem trzęsło, nie mogło zasnąć, a mnie ręce bolały straszliwie. Dopiero spacerówkę pokochałam - chyba jest ciut innaczej wyważona ( choć nie używam jej w każdym terenie).

Najlepiej wypróbować ten wózek, jak jest możliwość bo to jednak sporo pieniędzy kosztuje, a już tym bardziej, jak zamierzasz kupić nowy.
                                • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 22:30
                                  Oooo to super pomysł, jak nie ma malucha, to jak pisałam ja oraz Terefere, kup coś wygodnego z wielką gondolą a ok 5 miesiąca wypożycz Xplory smile
                                  • tereferefretka Re: stokke xplory 16.10.12, 22:44
                                    no właśnie, bo do tego powiedzmy 5.miesiąca emocje opadną i zobaczysz co tak na prawde w wózku jest ci potrzebne,jaka budka siedzisko itd.

stokke ma siedzisko kubełkowe, co też nie każdej mamie pasuje, są wkładki wypłycające i inne cuda,ale takie rzeczy lepiej sprawdzić przed zakupem

i tak jak pisalam, nie kupuj na hurra emocjami,wiadomo,że w ciązy hormony robia nam papke z mózgu...
                                    • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 22:59
                                      o tak hormony to zly doradzca, kupilam tak dwa wozki haha masakra tongue_out

cieżko mi zniechęcać do xplory....a ten nowy stokke crusi ?

albo m&p mylo...jutro bede miala porównanie obu tych wózków smile
                                      • tereferefretka Re: stokke xplory 16.10.12, 23:14
                                        własnie miałam sie pytac skad ty masz sylki mylo w domu(poznałam po komodzie na fotcetongue_out)
                                        • sylki Re: stokke xplory 16.10.12, 23:23
                                          :p
                                          chcieć, to mieć...
                                          • mama1dawidka Re: stokke xplory 17.10.12, 09:12

--A ja mysle ze tu pare osob wspolpracuje
                                            Ze
                                            Stokke i robi tzw reklame szeptana sad
                                            Sylwia wiesz ze Cie bardzo lubie mam nadzieje ze sie nie obrazisz
                                            Ale mam
                                            Wrazenie ze kurcze masz cos z nimi wspolnego uncertain
                                            Zawsze jak cos to stokke :p
                                            I napewno zawsze wiesz o nowosciach i w ogole
                                            Teaz jak piszesz tego tez bedziesz miala uncertain
                                            Noi daj znac o ew upustach big_grin
                                            https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                                            https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                                            • sylki Re: stokke xplory 17.10.12, 09:19
                                              Zanim zaczniesz oskarżać pomyśl, to nie boli!

Gdybym miała zyski ze Stokke, to miałabym bee czy scoota?

a toże wiem więcej od ciebie ... widocznie ja chce i tyle

a moze Aga tez prowadzi szeptana reklame....OJP
                                            • aga_1980_31 Re: stokke xplory 17.10.12, 10:48
                                              Heheheheh gdyby Sylwia miała coś ze Stokke uwierz mi, że nie musiałaby go sprzedawać. Nie wiem skąd ludzie mają takie domysły :o
                                            • agnes_nyc Re: stokke xplory 17.10.12, 12:36
                                              mama1dawidka napisała:

>
                                              > --A ja mysle ze tu pare osob wspolpracuje
                                              > Ze
                                              > Stokke i robi tzw reklame szeptana sad
                                              > Sylwia wiesz ze Cie bardzo lubie mam nadzieje ze sie nie obrazisz
                                              > Ale mam
                                              > Wrazenie ze kurcze masz cos z nimi wspolnego uncertain
                                              > Zawsze jak cos to stokke :p
                                              > I napewno zawsze wiesz o nowosciach i w ogole
                                              > Teaz jak piszesz tego tez bedziesz miala uncertain
                                              > Noi daj znac o ew upustach big_grin
                                              > https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hl
> jm4u.png
                                              > https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul
> 9ah5.png

ale pojechałaś teraz - nieładnie tak kogos oskarzać
        • srebrno-listka Re: stokke xplory 17.10.12, 09:37
          Może na początek, kiedy dobra amortyzacja jest dla maluszka ważna, kup używaną emmę. (miałam, sprawdza się w każdych warunkach). Dostaniesz ją za niewielkie pieniądze.
          Ja oglądałam stokke wiele razy, ale nigdy się na niego nie zdecydowałam - własnie dlatego, że nie ma amortyzacji. Choć nie powiem, podoba mi się, może przy następnym dziecku do CH będzie (ale nie na normalne spacery) wink
          A stokke kup i uzywaj tam, gdzie nie będzie tak dzieckiem trzęsło. Tylko przymierz w sklepie do auta, bo nie jest małe po złożeniu.
    • mama1dawidka Re: stokke xplory 17.10.12, 09:29

Nie chodzilo mi przeciez zeby Cie oskarzyc
      Bo nawet jakby to dziewczyny by skorzystaly smile
      Japisalam mam wrazenie
      Noi chyba wyczytalam ze jutro bedziesz miala tego scota?
      Ja Cie nie oskarazam kazdy robi to co lubi
      Noi Wiem
      Przeciez sie bardzo zE znasz sie na wozkach

• srebrno-listka Re: stokke xplory 17.10.12, 09:30
      A gdzie będziesz nim spacerować? Stokke nie ma amortyzacji.
      • sylki Re: stokke xplory 17.10.12, 09:47
        Nie ma, ale jest tak skonstruowany, ze lepiej mi się nim jezdziło niż cameleonem.

aleco ja tam wiem przeciez stokke mi za reklame płaci hahaha oraz bèdę podobno miała scoota...cholera jasna że też inni wiedzą więcej niż ja wink....
        • olus22 Re: stokke xplory 17.10.12, 10:35
          A ja się już zaczynam zastanawiać czy już sprzedać czy jeszcze zatrzymać swojego stokke tak ciężko sie z nim rozstać (mała ma 2,5 roku). I co kupić na zimę jak go sprzedam.
          Zostać tylko bee+?
        • aga_1980_31 Re: stokke xplory 17.10.12, 10:52
          Sylwia buuuuuuuuuuuuuuu czemu mi nic nie mówiłaś , że będziesz mieć Scoota tongue_out wink Hahhahahah następny kwiatek big_grin Mamo Dawidka skąd Ty masz takie informacje? Tak w temacie to nowości nie ma jeszcze sam przedstawiciel a ma je mieć Sylwia? Dobre tongue_out
        • srebrno-listka Re: stokke xplory 19.10.12, 13:39
          Ja tego wszystkiego nie powiedziałam big_grin stwierdziłam tylko, że stokke nie ma amortyzacji - co jest prawdą, nic o tym, że źle czy dobrze się nim jeździ big_grin
          ale ja mam hopla na punkcie amortyzacji w wózkach - ma być i koniec, inaczej nadaje się tylko do CH big_grin
          • aga_1980_31 Re: stokke xplory 19.10.12, 13:51
            No spoko ale jeśli ktoś kupuje ( wiedząc co kupuje ) to potem na brak amortyzacji nie powinien narzekać tongue_out
            • sylki Re: stokke xplory 19.10.12, 13:58
              Tylko widzisz on jest tak skonstruowany, że buja siedziskiem big_grin więc, owszem amortyzacji na koła nie ma, ale siedziskiem nie trzęsie.

Już kiedyś pisałam, że na kocie łby (czyli wszelkiego rodzaju stare rynki) bym tego wózka nie wybrała tongue_out
      • lili2010 Re: stokke xplory 17.10.12, 10:34
        nie jest ze mnie jakiś wielki spacerowicz po lasach itp. mieszkam na przemieściach, gdzie asfalt chwilowo sciągnięty z powodu kanalizacji- ale wróći. Wszędzie się poruszam autem, blisko domu mam tylko jeden sklep spozywczy więc większe zakupy zawsze w mieście, lekarz też. Potrzebuję wózka który nie zajmie mi pół auta, będzie mi się podobał, będzie przede wszystkim praktyczny i szlag mnie przy nim nie trafi.
    • aga_1980_31 Re: stokke xplory super promocja 18.10.12, 13:33
      Może Cię zainteresuje ta oferta smile
      www.facebook.com/photo.php?fbid=504200932925607&set=a.227058623973174.73332.227047813974255&type=1&theater
      • tereferefretka Re: stokke xplory super promocja 18.10.12, 14:44
        cholera, że też ja się dziecka nie spodziewam....

tongue_out
      • lili2010 Re: stokke xplory super promocja 19.10.12, 10:01
        a ja cholera fotelik już mam ;-(
        • majkusia08 To go 19.10.12, 11:23
          sprzedaj wink smile
        • aga_1980_31 Re: stokke xplory super promocja 19.10.12, 11:38
          Ale jak dają za darmo to można sprzedać albo swój albo ten gratis smile
          • lili2010 Re: stokke xplory super promocja 19.10.12, 12:44
            hehe ależ ja blondyna jestem, ciąża mi an głowę szkodzi ;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka