Dodaj do ulubionych

Kocyk La Millou - polecacie ? ? ?

06.01.13, 12:52
Hey, podobają mi się te kocyki i myślę o nabyciu dla mojej małej. Ma to być kocyk domowy nie wózkowy, bo wolimy śpiworki ... pytanie czy jest ok gatunkowo i jak wygląda po praniach i czy jest cieplutki ? ? ? A może jakiś inny przyjdzie Wam do głowy ?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 14:26
      tak, mi przychodzi inny pomysł, kup sobie na allegro kawałek tkaniny MINKY + kawałek bawełny która ci się podoba (jest spory wybór) i podjedź do mnie na kawkę wink a ja ci to w 15 minut połączę big_grin
      będziesz miała kocyk (chociaż bardziej opłaca się kupić od razu na dwa) za grosze smile
      • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 17:27
        Hej Magda a ja Cię nie tak dawno pytałam czy uszyjesz mi kocyk i pisałaś, że nie tongue_out
        • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 17:35
          to i ja bylabym chetna , co do pytan o la millou to ceny z kosmosu ciut taniej moze i to samo jest jeszcze w mammoni i samiboo, ja tez sie zastanawialam nad kupnem tkaniny i bawelny ale nie mam maszyny do szycia
        • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 19:19
          sztucznamrowka napisała:

> Hej Magda a ja Cię nie tak dawno pytałam czy uszyjesz mi kocyk i pisałaś, że ni
          > e tongue_out
          ===
          zgadza się, ale ty musiałabyś mi to przysłać, ja tobie odesłać i więcej z tym zachodu niż to wszystko warte, a Olcia mieszka w poznaniu smile
          • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 20:13
            Ja kupiłam w mammooni (bo sama nie umiem sobie nic uszyćsad ), jest fajny, materiały super, cieplutki i milutki, ale tak jak Magda napisała na allegro możesz kupić sobie takie materiały jak Ci się podobają i połączyć w wymarzony kocyk... Skoro Magda wspaniałomyślnie zaproponowała, że Ci to uszyje to nie ma się nad czym zastanawiaćsmile Ja jak zobaczyłam jaki jest wybór na all tych tkanin to przydusiłam bratowąsmile i zgodziła się zklecić mi kocyk i poduszkę ale wątpię, zeby na jednym zestawie się skończyło.
            Magda czy Ty uszyłabyś taki cienki śpiworek z minky + bawełna? Już dawno chciałam sie z Tobą na kawę umówićwink
            • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 21:07
              aasia_g napisała:

> Ja kupiłam w mammooni (bo sama nie umiem sobie nic uszyćsad ), jest fajny, mater
              > iały super, cieplutki i milutki, ale tak jak Magda napisała na allegro możesz k
              > upić sobie takie materiały jak Ci się podobają i połączyć w wymarzony kocyk...
              > Skoro Magda wspaniałomyślnie zaproponowała, że Ci to uszyje to nie ma się nad c
              > zym zastanawiaćsmile Ja jak zobaczyłam jaki jest wybór na all tych tkanin to przyd
              > usiłam bratowąsmile i zgodziła się zklecić mi kocyk i poduszkę ale wątpię, zeby na
              > jednym zestawie się skończyło.
              > Magda czy Ty uszyłabyś taki cienki śpiworek z minky + bawełna? Już dawno chcia
              > łam sie z Tobą na kawę umówićwink

========================
              najpierw uszyję sobie, a potem tobie big_grin
              • aasia_g Re: Kocyku La Millou - polecacie ? ? ? 08.01.13, 15:54
                Magda, zgłoszę się na pewnosmile

Ja kupiłam na all minky na próbę - na próbę, bo w korzystnej cenie i w porównaniu z tym, który już miałam wcześniej jest nieco innyuncertain taki mniej polarowy, a bardziej śliski (myślę, że takie są też koce, narzuty bubbels). Wykorzystam go na pewno, nie jest zły, kolor fajny, intensywny, ale.... no nie jest to TEN minkysad Liczyłam sie z tym ryzykując zakup w dziwnie niższej cenie, ale trochę rozczarowana jestem tym bardziej, że sprzedawca ma same pozytywne komentarze...
                Dziewczyny! Podajce linki do sprawdzonych sprzedawców, żebym drugi raz nie zrobiła wtopy i nie musiała kupować po najwyzszej cenie.

• beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 18:38
      Ja uszyłam sobie sama.
      Kocyki o wymiarach 70x100 cm wyszły mi po około 60 zł (mogłoby być taniej gdybym wszystkie materiały kupiła u jednego sprzedawcy)
      Wyszły fajnie. Używają się świetnie. Dobrze piorą. I są niepowtarzalne.
      Polecam szycie.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/if/gh/pjx5/82HWUVuer06975jp8B.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/if/gh/pjx5/NlmflzmvRVWLAYuZkB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/if/gh/pjx5/CbTB649FszsduKb6KB.jpg
    • calineczka793 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 20:20
      No dobra, a gdzie te piękne materiały znajdę? Jak mam ich szukać? Chyba wyciągnę moją maszynę z czeluści garderoby i uszyję chłopakom duże kocesmile
      • gie-oska82 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 20:50
        ja tez sie przylaczam do pytanie gdzie nabyc takie cudne materialysmile)

beataj1 piekne te kocyki ktore uszylassmile) jestem pod wrazeniemsmile)
      • hortensja_1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 20:51
        chociazby na allegro jest tego sporo smile

a w środeczek, miedzy material a polarek cos dajecie? jesli tak to co?
        • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 21:08
          wpisz na allegro Minky

ja planuję niczego już do środka nie dawać
        • beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 21:19
          Puchaty materiał to Minky - jest super miękki i miły. Na allegro jest tego trochę. Jedna uwaga - sprzedają przeważnie na kupony - o ile dobrze pamiętam 50 na 70. Jak się chce większy kocyk to jest kłopot bo dwa kupony to rozmiar 50 na 140 - co jest trochę nieforemne jak na kocyk. Trzeba szukać od razu rozmiaru 70 na 100 albo dogadywać się ze sprzedawcą by inaczej uciął z belki. Jak się chce większy rozmiar to już chyba łatwiej.
          Co do bawełny - znowu - większość ładnych bawełenek sprzedawana na kupony - zakup bawełny zaczyna się robić drogawy. Jako że ja nie chciałam typowo dziecięcych wzorów (jak widzę sowy to dostaje drgawek smile ) to znalazłam sprzedawce sprzedającego ładne materiały na metry bieżące. Zapłaciłam mniej i zostało mi materiału na podusie.
          • beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 21:22
            Zapomniałam dopisać.
            Ja w środku dałam wypełnienie silikonowe 9taka watolinka). Dostępne są dwa rodzaje - grubsze i cieńsze. Jak dałam grubsze bo myślałam że może się ubić. Kocyki są faktycznie bardzo ciepłe.
            Zobaczymy może na lato wymienię na cieńsze albo w ogóle bez.
            • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 21:31
              czytalam troche opinii o kocykach i podobno bez wypelnienia chocby cieniutkiego wygladaja bardzo kiepsko, nie widzialam na zywo wiec nie wiem czy to prawda
              • beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.01.13, 21:37
                No cóż to zależy na czym komu zależy i co się bardziej podoba. Kocyk z grubszym wypełnieniem wygląda trochę jak kołderka. Jest taki puchaty. Bez wypełnienia - jak przykładałam do siebie materiały - będzie rzeczywiście jak kocyk - cienki. Można pójść na kompromis i wszyć cieniutkie wypełnienie. Choć nie wiem jakie ono jest bo nie miałam go w reku.
                • jsg2 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 08.01.13, 22:42
                  Mam Kocyk bez wypełnienia i nie wyglàda kiepsko. Mi się podobasmile
                  • tasieks Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 09.01.13, 14:25
                    BETAJ mistrzynii- piękne naprawdę piękne!
                    Mi się podobają te kocyki Boska's Teddies ( swoją drogą co to za nazwa) www.sklepmamy.com/dla-dziecka/details/664/18/dziecko/kocyk-w-sowy-szare-boska%27s-teddies ale znowu ta zaporowa cena, a szukałam po sklepach z materiałami i nic
                    • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 16.01.13, 23:12
                      Witam, kupiłam materiały, czekam aż przyjdą i będę tworzyć smile Minky kupiłam na all u sprzedającego co sprzedaje w rozmiarze akurat na kocyk, czyli około 100X80 i napiszę jak jakościowo, choć nie trzymałam nawet w ręku kocyka la millou, ale myślę że da się wyczuć czy materiał to plastik smile Bawełnę natomiast kupiłam na www.craftoholic.com i też dam znać jak jakościowo smile
                      • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 18.01.13, 21:47
                        No tak, materiały przyszły i jestem zachwycona!! Bawełna z craftoholic shop jest boska - piękne kolory, milusia w dotyku, delikatna, idealna dla dziecka. Kupiłam też tasiemki - również boskie. Minky kupiłam na all, nie wiem czy jest oryginalny bo pierwszy raz "macam" ten polarek, ale pierwsze wrażenie było takie, że jest milusi w dotyku, fajne żywe kolorki, i od razu przyłożyłam go do policzka - odruch bezwarunkowy wink Więc ogólna ocena minky'ego wypadła baaardzo pozytywnie smile Jutro szyję kocyk i zobaczymy co z tego wyjdzie smile
                        • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 18.01.13, 23:00
                          najwazniejsze jak sprawdzic w latwy sposob minky czy nie kupilas zlej jakosci to uprac w max 30stopniach po praniu i wysuszeniu powinien byc taki sam mily w dotyku.
                          • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 18.01.13, 23:04
                            ja kupiłam koc bubbles, nie wiem czy to to samo, bo minky nie macałam, ale jest milusi, jaki jakby aksamitny smile z tym że cienki, bardzo cienki, dużo cieńszy niż polar, ale włożę do środka cieniutką ocieplinkę smile

będę szyła swojemu synkowi śpiworek i kocyk dla Olci smile

bawełny jeszcze nie mamy
                            • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 18.01.13, 23:05
                              ach, i chciałam wam powiedzieć, że widziałam gotowe takie kocyki, tylko były w pudełku, jedna strona minky, a druga nie wiem co, bo pudełko było zaklejone taśmą, firma NAF-NAF i cena coś około 60zł
                              • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 09:07
                                madzia a gdzie kupilas ta tkanine bubbles bo na all tylko minki widzialam
                                • lamciad Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 10:34
                                  To ja moze powroce do tematu głównegosmile Jako posiadaczka La Millou mogę powiedziec,ze to kocyki swietnej jakosci.Po praniu i suczeniu w suszarce nadal wygląda jak nowy.
                                  • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 11:51
                                    koc kupiłam w sklepie (za pobraniem 49zł+20 wysyłka), niestety kolorystyka kiepska, wzięłam brązowy, jest duży, 160x200, i jest dwuwarstwowy smile spód to taki jakby króciutko przystrzyżony plusz, ogólnie cienkie te tkaniny są smile

sklep.intertwf.pl/bubbles-braz.html
                                    • rolex89 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 21.01.13, 11:12
                                      Bubbles to jest narzuta a nie koc smile Jeżeli chodzi o narzuty to polecam narzutę Magnolię w super cenie aktualnie teraz jest. Jestem Bardzo zadowolony z niej i ładnie się prezentuję na fotelu smile sklep.intertwf.pl/magnolia-braz.html
                                      • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 21.01.13, 12:50
                                        rolex89 napisał(a):

> Bubbles to jest narzuta a nie koc smile Jeżeli chodzi o narzuty to polecam narzutę Magnolię w super cenie aktualnie teraz jest. Jestem Bardzo zadowolony z niej i ładnie się prezentuję na fotelu smile <a href="sklep.intertwf.pl/magnolia-braz.html" target="_blank" rel="nofollow">sklep.intertwf.pl/magnolia-braz
                                        ===========
                                        mało ważne, chodzi o fakturę tkaniny a nie o nazwę, takie kłaki które powyżej reklamujesz, to miała na fotelu moja babcia w czasach PRL-u tongue_out
                                        • samantha_uk Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 21.01.13, 13:51
                                          uplakalam sie ze smiechu smile
                                      • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 21.01.13, 21:22
                                        hahaha! co za koleś!!
                                      • jasiek4 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 29.01.13, 22:00
                                        rolex89 napisał(a):

> Bubbles to jest narzuta a nie koc smile Jeżeli chodzi o narzuty to polecam narzutę Magnolię w super cenie aktualnie teraz jest. Jestem Bardzo zadowolony z niej i ładnie się prezentuję na fotelu smile sklep.intertwf.pl/magnolia-braz.html

Cieszymy się że się ładnie prezentujesz na fotelu wink tylko co to wnosi w temacie minky ???
                            • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 12:53
                              Magda ja własnie taki aksamitny, śliski kupiłam niby minky z metra na all. To chyba nie jest oryginalny minky, bo inny kocyk, który mam z minky jest milusi ale taki bardziej polarowy.
                              • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 13:08
                                aasia a u ktorego ze sprzedawcow kupowalas ten z metra bo tez sie nad kupnem zastanawialam.,
                                • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 14:05
                                  minky_pl. On nie jest jakiś tragiczny, pisałam już chyba w tym wątku wcześniej (albo w innym dot. minky), ze kolor jest fajny i na pewno go wykorzystam bez problemu, jednak da się zauważyć różnicę porównując z kupionym wcześniej. Jest bardziej śliski a mniej polarowy i te wytłoczenia - bubbles są mniej wyczuwalne w porównaniu z tym drugim. Mi to trochę przeszkadza sad
                                  • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 14:17
                                    czyli minky_pl nie ma oryginalnych? Ja kupiłam u eszynowska. No to ryzyk fizyk - upiorę i wysuszę moje minky i sprawdzimy jakość wink Ale najpierw poczekam na następne minky od ozlanski_pl bo też zamówiłam kawałek i porównam bez prania smile
                                    • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 19.01.13, 22:53
                                      Dajcie znac, ja pisalam do tego minky z all o inny kolor i pisal ze zamawiaja duze belki i ze to co maja na all jeszcze duzo metrow im zostalo i ze jak wyprzedaja to najwczesniej za 2m. Zamowia, ta szynowska cz jakos ma duzo kolorow choc te wymiary na jakie sprzedaje denerwuja mnie .. I zglupialam u kogo zamawiac
    • annopol79 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.01.13, 01:27
      Ja mam Maylily. Ma z obu stron materiał minky (ta z wzorem to tez minky) dlatego jest miększy i milszy niż takie z bawełną co wszyscy robia. Uzywamy już trochę i cały czas w idealnym stanie - ja akurat mam w sówki.
      Na rówieśniczym pisały dziewczyny, żeby tez uważać na podróby minky jak sie samemu szyje, po praniu sie robi szmata z tych chińskich.
      • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.01.13, 01:47
        Śliczne te kocyki z MayLili smile Najbardziej mi się podoba ten zielony plus motyle smile
      • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.01.13, 17:28
        basiab84 a od tej eszynowska materiał jest ok? ja teraz własnie od niej chciałam zamówić, ale już się boję, czy znów mi taki śliski nie przyjdzie wink Na pewno bezpieczną opcją jest sklep craftholic a na all sprzedawca szyj kolorowo - od nich będę zamawiać ten materiał bawełniany, bo mają spory wybór i zastanawiam się, czy nie lepiej od nich zamówić minky też,żeby drugi raz nie wtopic... jak to się mówi chytry dwa razy traciwink
        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.01.13, 21:58
          Wiesz, ja nie wiem co znaczy śliski, bo to jedyne minky z jakim miałam do czynienia smile A czy jest śliski? hm... jak głaszczesz w jedną stronę to włoski się tak układają że się świecą, a jak w drugą to nie i kolor trochę jakby ciemnienie w porównaniu z tymi ugłaskanymi w pierwszą stronę. To tak jak odkurzasz dywan (ale mi porównanie przyszło do głowy smile ) Uprałam właśnie kawałek i się suszy, kształtów nie pozmieniał, nie powyciągał się ani nic - prałam na 40 stopni. Z craftholic zamawiałam bawełnę i jest super, nawet na boku miała nadrukowane imię i nazwisko projektanta więc na pewno jest oryginalna, to i minky możliwe że ma oryginalne. Poza tym oni fajnie tną, bo jak zamawiasz 3 FQ to nie dostajesz w 2 kawałkach tylko w jednym i to jest super. No i zaoszczędzisz na przesyłce smile Ja nie zamówiłam od nich minky tylko dlatego że nie było koloru który chciałam. A cenowo to są małe różnice, tyle co przesyłka.
          • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 22.01.13, 16:00
            No i teraz tak: uprane minky troszkę się różni od nieupranego głównie wyglądem, ale tylko troszkę, w dotyku jest takie samo. Możliwe że to moja wina bo prałam na 40, a zaleca się chyba max na 30... smile I dodałam płynu do płukania a chyba się nie powinno smile Ale przyszło właśnie moje drugie minky i to z kolei jest cieńsze i elastyczne, takie jakby ze streczem... ale w dotyku identyczne... no i które teraz oryginalne? smile
            • magda79pn Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 22.01.13, 16:08
              nasza narzuta jest śliska ale przyjemna w dotyku, więc to pewnie nie Minky wink
              • hanna79 A to mój kocyk :) 23.01.13, 12:31
                Przez wasz wątek też mnie wzięło na uszycie kocyka, tym bardziej, że wybrany przeze mnie zestaw kolorystyczny był jest już dłuższy czas niedostepny... Oto efekt:

https://img22.imageshack.us/img22/4452/kocykminky.jpg
                Do środka włożyłam jednak cienkie wypełnienie, wygląda ładniej i warstwy kocyka się nie przesuwają.
                Ps. Jestem ciekawa, czy materiał który kupiłam to oryginalny minky, ale niestety nie mam porównania wink
                • magda79pn Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 12:51
                  bardzo ładnie wyszedł smile
                  • escapezone Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 13:37
                    hanna cudo ! jakie wypełnienie dałaś? sylikonowe czy te 2 , ew namiary na sprzedawce wink
                    ja mam z mammoni apaszki dla młodego i prane były i nic sie z nimi nei dzieje sa takie jak byly nowiutkie, nie są elestyczne jak ktos z was napisal. pralam w 30stopniach z płynem smile
                    20zl z groszami dalam za apaszke jedna. hanna a gdzie zamawialas minky?
                    basia i ktore minky wedlug ciebie lepsze? te od tej z all co szynowska czy jak jej tam sie nazywa? to minky pralas od niej? czy od 2 sprzedawcy? pozdrawiam smile
                    • sarna3 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 15:14
                      Kocyk liczny, sama mam ten wzor dla synka tylko z granatem. Dajcie prosze namiary na sprzedawcow tych mterialow.
                      • hanna79 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 15:36
                        Bawełnę zamawiałam na SzyjKolorowo na allegro, a minky u Ozlanski pl (sprzedaje w sensownych kawałkach) też na allegro.
                        A wypełnienie dostałam od mamy, nie wiem jaki to rodzaj, ale silikonowe chyba nie wink
                        • basiab84 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 16:17
                          Śliczny Ci wyszedł!! smile Ja minky zamawiałam od eszynowska z all i ma oryginalne jak na mój gust, natomiast ozlanski_pl też z all ma nieoryginalne - takie cienkie i elastyczne. Te od eszynowska są grubsze i przyjemniejsze w dotyku. Moja mama ma takie samo zdanie a ona zna się trochę na materiałach. Ja do środka włożyłam cienką watolinę. Kupiłam w sklepie z materiałami tu u siebie. Na www.craftoholicshop.com/ są teraz fajne promocje materiałów, kupiłam dziś młodej i będę szyła drugi, taki cienki bez watoliny w środku na lato. Więc jeszcze zobaczę jakie minky ma cfaftholic. Kurcze też bym się pochwaliła swoim kocykiem ale nie wiem jak dodać zdjęcie smile)
                          • basiab84 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 16:24
                            a prałam to od eszynowska, ale musiałam coś zwalić z tym praniem, może dlatego że na 40 prałam, bo kocyk młoda zapluła, wyssała i takie tam różne mokre sprawy i jak wysechł to śladu nie ma, minky się nie zmieniło i dalej mięciutkie smile A tego od ozlanski_pl nie prałam jeszcze. Na razie to nie mam na nie koncepcji, nie wiem co zrobić - poduszkę, przytulankę czy co...
                • justynek2009 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 17:51
                  Hanna a ile bawełny wyszło do uszycia tego kocyka? czy to jest 1 ćwiartka?
                  • hanna79 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 19:28
                    Tak, to jedna ćwiartka bawełny, a minky dwie 80x100 cm. To mój pierwszy kocyk, więc nie chciałam zbytnio "inwestować" wink Żeby nie tracić na wielkości kocyka (i tak jest malutki 60x75cm) zrobiłam dość szerokie te ramki minky na bawełnianej stronie i trochę mnie kłuje w oko brak odpowiednich proporcji... wink

https://suwaczki.maluchy.pl/li-33749.png
                    https://www.suwaczki.com/tickers/2r8ri09k04c02e5f.png
                    • justynek2009 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 19:40
                      No właśnie te ćwiartki mają niefajne wymiary,nie wiadomo jak taki kocyk uszyć,ale Twój prezentuje się bardzo fajnie.Ja chcę uszyć kocyk o wymiarach rożka,taki do gondoli więc ćwiartka myślę że wystarczy.
                      • escapezone Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 19:54
                        dziewczyny w craftoholic bedzie dostawa za 1,5tygodnia minky 40kolorow bo pisalam dzis zapytanie bo chce kupic czerwony i electric blue, w sam raz w matke boske pieniezna
                        • basiab84 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 20:38
                          kupiłam dziś elektric blue smile na zdjęciu wygląda super, ciekawe jak na żywo smile
                          • escapezone Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 21:56
                            o super daj znac czy na zywo tak samo, bo na zdjeciach widzialam juz gotowe i sa sliczne ten kolor tak mi sie wbil ze czekam az craftoholic dostae bedzie mial akurat na wyplate i zamowie dla mlodego, jeszcze bawelne musze ale chcialam jakas taka bardziej w paski a la marynarski styl , daj znac basiu jak ten kolorek
                            • basiab84 Re: A to mój kocyk :) 23.01.13, 22:15
                              oczywiście że napisze smile dziś zamówiłam więc może do soboty dojdzie smile I do tego bawełnę w kolorowe małe żyrafki smile I będzie piękny kocyk, już nasz drugi smile
              • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 27.01.13, 13:52
                do magda79pn - mam do Ciebie pytanie na priva smile Czy mogłabyś podać mi adres mailowy.
                Dzięki serdeczne smile
    • nicolcia9 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.01.13, 22:17
      hej, mi z minky najbardziej podobają się kolory: opal i tiffany, ma któraś może właśnie te kolory? Jakie są na żywo? tak myślałam o uszyciu wkładki do wózka właśnie z minky, ale nie wiem jakie one są, bo nigdy nie dotykałam, nadawałaby się na takową czy jednak najbardziej na kocyk?
      • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.01.13, 22:22
        Wkładki w jakim sensie? Materacyka?
        • nicolcia9 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.01.13, 22:27
          tak, wkładki do spacerówki na wiosenno-jesienne dni, by w dupkę i plecki ciepło było, ale nigdy nie macałam tego materiału więc nie wiem czy by się nadawał na taką wkładkę.
          • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.01.13, 22:33
            W którymś wątku widziałam zdjęcie takiej wkładki uszytej z minky właśnie, jakaś dziewczyna szyła.... Ja myślę że się nadaje bo to jest taki miły w dotyku polarek, nawet ciepły. tylko w środek trzeba by włożyć jakąś ocieplinkę - watolinę czy silikon. Ja uszyłam kołderkę - minky i z drugiej strony bawełna a w środku watolina ok 8 mm i muszę powiedzieć że jest ciepła. A do takiej wkładki to można by włożyć trochę grubszą, nawet 1,5 czy 2 cm bo ona i tak się ubija trochę. A te kolory strasznie jasne, będziesz musiała często prać
            • nicolcia9 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.01.13, 22:40
              Lubię jasne kolory smile Synka ubieram kolorowo i "wyraziście" więc taka wkładka nie może być pstrokata tongue_out i gryząca się z ciuszkami smile No tak, w środek musiałabym coś na pewno włożyć by była cieplejsza i było mięciutko w dupkę tongue_out
              • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.01.13, 22:44
                No jasne, kolor rzecz gustu, ja z kolei wolę żywe i mocne wink Ale jak kupisz oryginalne minky to na pewno się zakochasz smile) Minky uzależnia smile
                • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.01.13, 23:11
                  racja ,ja mam 2apaszki z minky kupione aby sprawdzic , pomacac , i faktycznie uzaleznia jak cholera smile na chlodna jesien i chlodny poczatek wiosny nadaje sie w sam raz .
    • marle200 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 25.01.13, 13:06
      Świetne są też kocyki od tego sprzedawcy i wg mnie nie drogie allegro.pl/listing/user.php?us_id=25106717 w porównaniu z La Millou oczywiście.
      • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 25.01.13, 13:31
        a ktoras kupowala z was na all u ozlansky_pl ? bo ma atrakcyjna cene 100x160... a mysle o zakupie czerwonego ...
        • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 25.01.13, 13:32
          poprawka - Ozlanski_pl
          • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 25.01.13, 16:03
            ja kupowałam. moim zdaniem ma nie oryginalne - cienkie i elastyczne, jakby były ze streczem. Grubsze i nie elastyczne ma eszynowska - mi bardziej podpasowało na kocyk.
            • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 25.01.13, 16:18
              basiu a przyszedl ci kolorek electric blue
              • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 25.01.13, 16:22
                nie sad jeszcze czekam. Mam nadzieje że jutro dojdzie smile
                • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 26.01.13, 22:27
                  Do mnie wczoraj dotarły zamówione u eszynowska i też myślę, ze to oryginalne, nie różnią sie niczym od kupionego wcześniej gotowego kocyka, są milutkie, mięciutkie, nie takie śliskie jak od minky_pl sad Kupiłam kolor violet i apple green, oba są super. Z apple green mam już kocyk i chcę uszyć jeszcze poduchę do kompletu, bo ten kolor jest rewelacyjny, z czym bym go nie zestawiła to pasuje, nawet z błękitem ładnie wyglądasmile
                  • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 26.01.13, 22:52
                    na mammooni jest do jutra 20% rabatu na kocyki, kolor bawelne rozmiar samemu sie wybiera a takze wypelnienie, zamowilam bo juz polowalam od 3miesiecy na kocyk, zdam relacje jak przyjdzie wink
                    • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 29.01.13, 00:34
                      No i jestem gapa smile Bo nie zamówiłam electric Blue tylko midnight blue... sad A w efekcie tego wszystkiego zostałam z kawałkiem ciemno granatowego minky sad Zamawiałam na craftoholic i na zdjęciu wyglądał jak electric blue, ja się zasugerowałam zdjęciem i zamówiłam bo akurat były 3 ostatnie kawałki. Otwieram dziś paczkę, patrze a tu ciemny granat... myślę sobie, co jest? Patrze na stronę a tam jest zdjęcie jak elektric blue a podpisane midnight blue. No i dupa blada sad Ale jakość jest pierwsza klasa - mięciutki, kuleczki takie wypukłe... smile malina smile A na dniach ma być dostawa nowych kolorów to może będzie elektric blue smile
                      • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 29.01.13, 10:08
                        do basiab84 - daj mi proszę na priva namiar na te minky oto adres :
                        krolowamadagaskaru@wp.pl
                        Dzięki serdeczne smile
                        • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 29.01.13, 13:29
                          Basia a nie mozesz im zwrocic i jak beda mieli dostawe teraz na dniach to ci wysla electric blue? ja do nich pisalam i wtedy mowili ze czekaja na electric blue , zamowilam kocyk poki co z mammooni bo byla 20% wyprzedaz kocykow, czekam na przesylke i zdam relacje, marzy mi sie teraz czerwony z bawelna a'la styl marynarski bialo czerwona, ale widze ze millou sciagnelo juz pomysl na styl marnarski z usa ;]
                          • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 29.01.13, 20:09
                            Za późno, już uszyłam kocyk i poduchę smile Ale jeszcze nic straconego, możliwe że zamówię na jeszcze jedn kocyk jak będzie jakiś fajowy kolor smile
                            • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 30.01.13, 21:39
                              basiab84 napisał(a):

> Za późno, już uszyłam kocyk i poduchę smile Ale jeszcze nic straconego, możliwe że
                              > zamówię na jeszcze jedn kocyk jak będzie jakiś fajowy kolor smile

Basia wrzuć fotki!!!! smile
                              • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 30.01.13, 22:50
                                to mi powiedz jak smile Bo jak wciskam IMG to mi pokazuje żebym podała adres obrazka.... jakieś to dla mnie za trudne smile
                                • beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 30.01.13, 23:31
                                  Jako że ciekawa jestem wyniku to opowiem o wklejaniu zdjęć.
                                  Ładujesz zdjęcie do swojej galerii na gazecie (na przyklad). Klikasz w to zdjęcie prawym klawiszem myszy i zaznaczasz opcję "kopiuj adres obrazu"
                                  Wracasz na forum klikasz IMG
                                  nastepinie wklejasz tam adres obrazka za pomocą prawego klawisza i komendy wklej
                                  A potem tylko OK. I powinno byc gotowe.
                                  • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 31.01.13, 11:57
                                    Ok. Więc to jest moj pierwszy kocyk - kołderka z wypełnieniem w środku smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/la/jg/nrmd/89W4ElQLVycqtL6tbB.jpg

A to jest moje drugie dzieło - cienki kocyk bez wypełnienia i do tego poduszeczka Tu użyłam tego minky w kolorze midnight blue smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/la/jg/nrmd/cPj1kKRoiV7Y6snprB.jpg
                        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 29.01.13, 20:13
                          Do sztucznamrówka: craftoholicshop.com smile
                          • kasjopeja84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 29.01.13, 22:18
                            A możesz jeszcze raz podać nazwę sprzedawcy z allegro (eszynowska z all) - bo jak wpisuję tą co podałaś to mi nie znajduje?
                            • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 30.01.13, 00:05
                              O ja, sorry!! Źle podałam - esznyrowska. I nie kupuj czasem od Ozlanski_pl. Kupiłam kawałek i był jakiś dziwny, uprałam i zrobiła się szmata - materiał się wygładził i pozanikały te wypukłe groszki. Dobrze że uszyłam z tego tylko śliniak smile
    • abrakadabraaa Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 30.01.13, 23:01
      Ja polecam La Millou, może i nie są za tanie ale sa naprawdę śliczne i niebanalne.
      Kupiłam na razie dwa kocyki (średni i duży) i jestem nimi zachwycona. Synek śpi w nich, widać, że mu bardzo wygodnie a poza tym wygląda naprawdę uroczo. Nic się z nimi nie dzieje po praniu, nie zmieniają fasonu, koloru, struktury.

Czekam na wiosnę, może dziewczyny z La Millou wyczarują jeszcze jakies cieńsze, jestem chyba uzależniona smile
      • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 31.01.13, 13:27
        o jakie ładne kocyki uszyłaś smile Bardzo ładny ten materiał w domkismile
        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 31.01.13, 13:53
          Dziękuje bardzo smile) A materiał baaardzo żywy, kolorki super smile
          • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 31.01.13, 15:36
            No piękne uszyłaś!!!! Ja się swoim też pochwalę, chociaż nie uszyłam, tylko kupiłam w mammonni smile Wczoraj zamówiłam materiały i bratowa będzie szyć kolejny, wpadłam po uszy z tymi kocykamismile

http://imageshack.us/a/img72/551/5280113182.jpg
            • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 31.01.13, 21:18
              Fajowy smile No kocyki uzależniają!! smile Ja zrobiłam jeszcze szmatki sensoryczne, śliniaczek ze skrawków które mi pozostawały i teraz szyję przytulanki smile I ciągle myślę co tu jeszcze wymyślić smile
              • justynka_28 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 03.02.13, 09:08
                Czy ktoras z was kupila moze material w sowy na bialym tle,te ktore ma m.in. esznyrowska? Zastanawiam sie jak na zywo on wyglada i ktory odcien niebieskiego najlepiej do niego pasuje. Przy okazji moze podpowiecie,ktore wypelnienie od esznyrowskiej najlepiej wybrac do gondolki na wiosnę?
                -
                https://www.suwaczki.com/tickers/m3sxcsqv22fs6ac9.png
                • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 03.02.13, 15:26
                  Jak chodzi o ten materiał kaufman'a to myślę że jest dobrej jakości i wygląda identycznie jak na zdjęciu, a myślę że idealnie będzie pasował electric blue smile Ja kupiłam midnight blue i jest to ciemny granat - trochę smutny ale też ładny. A electric jak jest taki jak zdjęciu to będzie pasowało rewelacyjnie smile
                  • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 03.02.13, 21:42
                    A ja weszłam na stronę z tkaninami Craftoholic i tam bardzo spodobał mi się minky w paski smile
                    • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 05.02.13, 14:14
                      dzis przyszedl kocyk mammooni , obszycie fajne, milusi w dotyku, kolor electric blue minky i bawełna w małpki. myślalam ze ten electric to bedzie kolorek taki żywy fajny, jednakze na zdjeciach wyglada bosko na żywo juz nei robi jakies rewelacji , jakościowo wszystko bardzo ładnie. ehhh tylko ten kolor jakos mnie nie powalił minky na żywo. z tego co widze craftoholic ma dostawe minky 40kolorow minky
                      • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 05.02.13, 21:42
                        Kurcze to szkoda, że electric okazał się rozczarowaniem sad Z tych nowych na craftcoholic podoba mi się Mango smile Ślicznie wygląda na zdjęciu, ciekawe jak na żywo, i ten niebieski Azure też fajowy. Te gładkie jakoś do mnie nie przemawiają.
                        • escapezone Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 05.02.13, 22:39
                          jutro sprobuje zrobic foto takie realne jak ten kolor naprawde wyglada, ale elektryzujacy kolor to nie jest
                  • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 09:40
                    Moja prośba do Dziewczyn szyjących smile
                    Jak obszywacie brzegi kocyka, żeby się nie strzępił? Czy w ogóle minky się strzępi?
                    Czy przeszywacie kocyk tak, żeby wkład w środku się nie przesuwał?
                    Ja czekam na mój kolejny wózio - PP Si Mokka i mam zamiar uszyć coś do niego w kolorach turkus i zieleń smile
                    Jak uszyję to oczywiście będą fotki big_grin
                    • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 10:02
                      Minky się strzępi, ale ja go nie obszywałam. Dwa kawałki materiału zszyłam ze sobą po lewej stronie i przekręciłam na prawą smile A wypełnienie w rozmiarze kocyka wsunęłam po prostu do środka i tyle, nie przeszywałam, u mnie się nie przesuwa. Ale jak chcesz to można przepikować, czyli na przykład w odległości 10-15 cm od brzegów przeszyć kocyk razem już z włożonym wypełnieniem smile
                    • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 10:03
                      Czy prałyście swoje materiały (minky i bawełnę) przed uszyciem kocyka?
                      • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 10:04
                        Ja nie prałam
                      • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 11:26
                        sztucznamrowka widzę, ze się zabrałaś za samodzielne szycie. brawo! Ja teraz mając dziecko bardzo żałuję, że nic nie umiem sama zrobić/uszyć. Dobrze, że chociaż bratowa mi się trafiła bardziej utalentowana i chętna do pomocy (nie wiem jak długo).
                        A propos prania to ona poleciła mi bawełnę wyprać i wyprasować w wysokiej temeraturze, żeby się ewentualnie skurczyła teraz a nie jak już będzie kocykiemsmile
                        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 19:57
                          W sumie racja.... mądra ta twoja bratowa smile Mi pozostaje teraz mieć nadzieje, że cena 60 zł za metr materiału świadczy o jego jakości i oryginalności i się jednak nie skurczy wink
                    • beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 14:38
                      Mi się minky nie strzępił. Ja ułożyłam trzy warstwy razem (bawełna, minky i wypełnienie i zszyłam ze sobą na lewą stronę.W ten sposób wypełnienie jest wszyte w brzeg. Potem na prawą stronę i gotowe. Ważne - minky się naddaje przy zszywaniu. Najlepiej jak najgęściej pospinać szpilkami bo inaczej jest problem i się ciężko zszywa.
                      • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 22:55
                        Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady smile smile
                        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 06.02.13, 23:02
                          Beata a jak zszyłaś z wypełnieniem to nie porobiły ci się grube brzegi? A co do twojego minky, jak jest taki elastyczny to może trafiłaś na taki co ja że jak wyprałam to się zrobiła szmata i pozanikały wypustki - jakiś ostro chiński. Potem jak kupiłam oryginalny to nie był taki elastyczny i strzępił się niemiłosiernie smile
                          • beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 07.02.13, 12:44
                            Myślałam że brzegi będą grubsze ale jako nie są. Starałam się zszywać jak najbliżej przy brzegu by jak najmniej stracić z rozmiaru kocyka. I muszę powiedzieć że jest ok. Teraz są jakby cieńsze bo się wypełnienie wyrobiło i trochę osiadło.

Co do minky. Kupowałam od eszyrnowska i sie nie strzępił. Kocyki już prałam kilkakrotnie (w całości) i dalej takie miękkie jak były i wypustki wszystkie są.
                            • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 07.02.13, 12:52
                              ja tą podróbę kupilam u ozlanski_pl, esznyrowska ma oryginał bo tez kupowałam u niej, a kupiony na craftoholic strasznie mi się strzępił i wydawało mi się że jest trochę grupszy nawet od esznyrowska i w ogóle nie był elastyczny
                              • nowa_nienowa Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 07.02.13, 22:07
                                A który z tych dwóch minky (od esznyrowska czy od craftholic) uważasz za lepszy jakościowo? Który z nich lepiej wygląda po wypraniu? Czy bomble nie znikają?
                                • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 07.02.13, 22:16
                                  prałam tylko ten od esznyrowska i nic się nie stało z nim, od craftoholic nie prałam jeszcze. Ten od craftoholic wydaje mi się że ma wyraźniejsze w dotyku te wypustki i materiał jest troszkę grubszy, aczkolwiek i tak oba są ok smile
                                  • justynka_28 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 09.02.13, 10:14
                                    Basiab,ten midnight blue na zdjeciu wyglada bardzo ladnie! Teraz juz sama nie wiem ktory wziasc skoro electric blue na zywo wyglada mniej ciekawie.
                                    • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 09.02.13, 21:57
                                      Ale na zdjęciach sklepowych czy na tym które ja wcześniej wrzuciłam? Bo na żywo to jest głęboki granat. Kolor ładny, ale nijak ma się do tego ze zdjęcia sklepowego smile
                                      • justynka_28 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 12:53
                                        ten Twój z żyrafami jest ładny
                                        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 16:07
                                          Dziękuje smile To ten z żyrafami to jest właśnie midnight blue
    • kwrzosek1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 11:59
      do dziewczyn szyjących kocyki, proszę napiszcie mi jakie muszę kupić wymiary aby uszyć do wózka kocyk,a dokładnie teściowasmile , ja jestem antytalentsmile, jakie dokładnie wymiary, co do środka, jakieś wskazówki abym jej mogła przekazać, ona twórcza nie jest ale szyć umie jak jej dokładnie powiem co, bardzo proszę o pomocsmile
      • paula2306 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 13:33
        Podpinam się pod prośbę mojej poprzedniczki smile Oglądam te Wasze cuda, które same szyjecie i nie mogę wyjść z podziwu smile Ja szyć nie potrafię, ale teściowa dobrze szyje, więc tylko pozostaje mi zakupić materiały, ale też kompletnie nie wiem jakie wymiary smile
        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 16:35
          Jak potrzebujesz do spacerówki dla większego bąbla, to myśle że wymiar ok 100x80 będzie ok. On jest wtedy dosyć długi i możesz go podwinąć pod nóżki. Najlepiej to weź miarkę i zmierz kocyk który masz, aby mieć mniej więcej obraz tego jakiej ten kocyk będzie wielkości.

Materiały sprzedawane są na wymiar FQ, czyli ćwiartki metra. Wielkość ćwiartki jest uzależniona od szerokości materiału
          - polarek minky ma szerokość 150 cm
          - bawełna ma szerokość 108 cm
          Czyli jedna ćwiartka FQ polarka minky to ok 75x50 cm
          jedna ćwiartka bawełny 54x50 cm.
          Niektórzy nie sprzedają bawełny w ćwiartkach z metra tylko z jarda, czyli 90 cm.
          I wtedy wymiary FQ to 54x45 cm.
          A dlaczego piszę akurat o wymiarze 100x80 na kocyk - na all sprzedająca esznyrowska ma takiego wymiaru polarki minky, oprócz tego ma także w takim samym wymiarze wypełnienie do kocyków. Co do bawełny to ja kupowałam na craftoholicshop ponieważ tam sprzedaje lepiej cięte tzn żeby dopasować do tego wymiaru 100x80 to musisz kupić 3FQ i to jest kawalek o wymiarach ok 108x75, a w necie na all musisz kupić 4FQ i to jest kawałek 108x100, i jeszcze musisz patrzeć żeby ćwiartki były z metra właśnie a nie z jarda, bo wtedy 4FQ to będzie 108x90 i będzie za mało i trzeba będzie kupić 6FQ a to jest różnica w cenie dość duża, bo 1FQ bawełny to ok 15 zł. Na all jak chcesz kupić 3FQ to dostajesz materiał w 2 kawałkach i w żaden sposób nie zrobisz z tego kocyka (chyba że potniesz jeszcze i zszyjesz w jeden ale to nie będzie ładnie). Możesz również zrobić kocyk 100x100, ale to już myślę będzie za duży do spacerówy. Wtedy kupujesz polar minky 150x100 ( czyli 4 FQ) i bawełnę 108x100 (też 4 FQ) i masz kocyk ok 100x110 i zostaje ci jeszcze kawałek polarku np na posuszeczkę. Ale jest wtedy problem z wypełnieniem bo musisz kupić 2 i docinać, i zostaje Ci jeszcze do poduszeczki.
          A jeszcze dodam że większość bawełny w necie jest cięta właśnie z jarda a nie z metra sad I przy zakupie trzeba na to patrzeć. Są tez bawełny sprzedawane na metry - takie sówki różowe, potworki albo motylki i są one dobre gatunkowo bo kupowałam smile Także nie trzeba się czyścić na maxa z kasy wink Boshe ale się rozpisałam smile)
          • paula2306 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 16:58
            Basiab84 dziękuję za wyjaśnienie, ogladałam kiedyś minky u esznyrowska i za Chiny mi wymiarami ta bawełna do minky nie pasowała smile Ja będę potrzebowała kocyk dla dziecka które urodzi się w czerwcu, więc pewnie zacznie z niego korzytać dopiero na jesień, ale chciałabym już jak się urodzi poprosić teściową o uszycie smile Za bawełną porozglądam się jeszcze w sklepach stacjonarnych, może coś fajnego kupię, a minky u esznyrowska.
            • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 17:09
              Nie wiem czy znajdziesz w sklepach taką bawełnę sad Ja szukałam to znalazłam w jysk kilka wzorów ale jest cienka i trzeba w dodatku kupić cała belkę 5 metrów - koszt ok 100 zł sad, a te co ja kupowałam to na prawdę jest warta swojej ceny, bo jest grubsza i ma piękne żywe kolory, po praniu nie blaknie. Na craftoholic są często promocje, nawet teraz jest walentynkowa smile i bawełna z 15 przeceniona na 11 czy 12. W styczniu była fajna wyprzedaż, i myślę że w czerwcu czy lipcu znowu będzie smile No i na craftoholic wystarczy jak kupisz 3 FQ żeby starczyło na kocyk. I masz piękne wzory . Nie wiem jak w leroy merlin bo też może są jakieś fajne materiały
            • jsg2 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 17:17
              Esznyrowskavjest też na facebooku jako uszyj kocyk. Ja do nich napisałam i zamówiłam konkretny rozmiar bez podziału na ćwiartki. I mogą sciągnąć materiał ,tylko wtedy troszkę się czeka. Fajny kontakt więc polecam
              • paula2306 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 12.02.13, 17:41
                W takim razie będę ten craftoholic obserwowac smile
              • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 18.02.13, 14:16
                Ja w weekend uszyłam swój pierwszy kocyk tongue_out Efekt jest całkiem, całkiem smile
                Na początku nie chciałam inwestować w drogie materiały więc kupiłam bawełnę sprzedawaną na metry ( a nie tą na ćwiartki) i wykorzystałam kupiony wcześniej kocyk z mikrofibry (to zamiast minky) oraz kupiłam wypełnienie - ovata 300g/m2.
                Ponieważ użyłam dość grubej ovaty kocyk jest bardzo ciepły i przypomina kołderkę, moim zdaniem do spacerówki jest mało praktyczny, lepiej nadaje się do gondoli lub do łóżeczka.
                Jak wkleję zdjęcia to dam Wam linka smile
                Do następnych kocyków chcę użyć cieńszej ovaty lub wypełnienie silikonowe (takie jak ma esznyrowska).
                Ale pierwsze koty za płoty he he he big_grin
                • aasia_g Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.02.13, 15:10
                  No to gratuluję! Nasz kocyk też już uszyty - przez bratową smile. Okazuje się, że to nie jest aż taka prosta sprawa, bratowa trochę się namęczyła, żeby ładnie, równo zszyć te trzy warstwy, musiała pruć dwa razy kawałek, bo się tam coś poprzesuwało i krzywo było.... no siebie jednak przy takiej robocie nie widzęwink i tym bardziej podziwiam!
                  • beataj1 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.02.13, 15:26
                    No właśnie całe clou programu stanowi to porządne i gęste spęcie szpilkami. Bo minky sie naciąga. Ja pierwszy kocyk też spięłam tak co około 3 cm. Ile ja sie naklęłam przy zszywaniu tylko ja wiem.
                    Przy drugim kocyku byłam mądrzejsza. Szpilki były wpięte co centymetr albo nawet gęściej.
                    I od razu zszywanie poszło bez problemu.
                  • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.02.13, 15:33
                    My już uszyłyśmy 3 smile Tym razem Mango smile Piękny kolor! Śliczny po prostu smile)
                    • kasikbc Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.02.13, 18:59
                      a ja mam prośbę czy jest któraś z Was w posiadaniu obu minky midnight blue i electric żeby zrobić foto żeby zobaczyć różnicę?
    • kwrzosek1 do basia84 12.02.13, 19:00
      dzięki za odpowiedż, ale i tak mało kumata jestemsmile , czyli jak bym chciała zamówić na craftoholic to ile mam tego zamówić polarku? 3 szt? fajnie jak by jeszcze na metkowca zostało i apaszkęsmile
      craftoholicshop.com/pl/p/Polar-Minky-Midnight-Blue/292
      a szyć jak? tylko zszyć z sobą poprostu? co do środka można włożyć? musze jak najwięcej teściowej wytłumaczyć...
      • kwrzosek1 Re: do basia84 12.02.13, 19:01
        i tej bawełny ile kupić u nich aby starczyło?
        craftoholicshop.com/pl/p/Tkanina-Around-the-Block-Michael-Miller/463
        • kwrzosek1 Re: do basia84 12.02.13, 19:05
          ok, z wymiarami już doszłam prawie, to teraz tylko jak szyć i co do środka? smile
          • basiab84 Re: do basia84 12.02.13, 19:13
            Wystarczy jak zamówisz po 3 szt każdego, to potem już sobie dopasujesz co i jak. A do środka ja włożyłam taką watolinę zwykłą,kupiłam w sklepie stacjonarnym z materiałami u siebie. Ale na all są też. Ale myślę że na lato nie musisz robić z wkładem, żeby nie był za ciepły. No i zszywasz ze sobą 2 kawałki materiału po lewej stronie i wywracasz na prawą smile Ja potem do środka wsuwałam tą watolinę, ale ktoś wcześniej pisał że zszywał wszystko razem - bawełnę, minky i wkład i też było ok.
    • kwrzosek1 do basia84 13.02.13, 11:25
      a jeżeli chciałabym uszyć dla starszaka, np. taki wymiar 110x140 to proszę wylicz mi ile bym potrzebowała takiego materiału bo też nie mogę jakoś tego dopasować? dzięki
      • basiab84 Re: do basia84 13.02.13, 11:36
        szerokość bawełny jest 108, więc byłby 108X140 i wtedy tak:
        - bawełna 6FQ - 108x150 (jak sprzedawana w metrach) lub 8FQ - 108x180 (jak w jardach)
        - minky 6FQ - 150x150
        A jakbyś sie zdecydowała na kocyk 135x100 (niewiele mniejszy) to wtedy:
        - minky - 4FQ, czyli metr bieżący - 150x100
        - bawełna - 6FQ - 108x150 (jak w metrach) lub 6FQ - 108x135 ( jak w jardach)
        I jak kupisz bawełnę w metrach to uzyskasz wymiar 140x100. a tak na prawdę jak kupujesz materiał to on jest zazwyczaj o te kilka centymetrów dłużej ucięty, czyli jak kupujesz metr to de facto otrzymujesz np metr i 5 cm.
        • kwrzosek1 Re: do basia84 13.02.13, 11:40
          dzięki, myślę aby starszakowi też uszyć i próbowałam wyliczyć czy z torbami nie pójdęsmile
          • justynka_28 może mi też doradzicie 13.02.13, 13:21
            który waszym zdaniem kolor będzie lepiej komponował się z tym materiałem:

allegro.pl/bawelna-kaufman-sowy-50x56-cm-z-usa-i3020512879.html
            teal:
            allegro.pl/polar-minky-teal-kawalek-na-kocyk-78x100-cm-z-usa-i3022377001.html
            czy midnight blue:
            allegro.pl/polar-minky-midnight-blue-na-kocyk-78x100-cm-z-usa-i3020516157.html
            w ogóle już tyle czasu zastanawiam się nad tymi materiałami, że te sowy mi się już trochę opatrzyły i sama nie wiem czy ładnie będą wyglądały.
            • justynka_28 Re: może mi też doradzicie 13.02.13, 13:27
              ewentualnie jeszcze dark turquoise:
              allegro.pl/polar-minky-dark-turquoise-fq-50x78-cm-z-usa-i3022417457.html
              • basiab84 Re: może mi też doradzicie 13.02.13, 14:00
                Moim zdaniem dark turquoise - widziałam go na żywo i jest super, taki odcień jak te sowy niebieskie na materiale. Midnight blue to ciemny granat, kompletnie inny niz na zdjęciu ( sama się złapałam na to) a dark turquoise z kolei jest identyczny jak na zdjęciu smile Więc moim zdaniem najbardziej pasuje. Teal nie widziałam na żywo, ale wydaje mi się że jest trochę ciemniejszy niż dark turquoise, a ten jest śliczny.
                • justynka_28 Re: może mi też doradzicie 13.02.13, 14:09
                  a zobacz ten jeszcze: koorczak.home.pl/pl/p/Kocyk-Sowy-Minky/147 też jest bardzo ładny, prawda? bo tak sobie policzyłam, że jakbym kupiła taki gotowy u koorczaka to by wyszło na to samo cenowo jak nie taniej, jakbym kupowała materiały na allegro (polar 40zł, 4 ćwiartki bawełny 60, plus wypełnienie, przesyłka, koszt krawcowej- bo nie mam maszyny)
                  • basiab84 Re: może mi też doradzicie 13.02.13, 21:32
                    ten link co dodałaś to jest towar nie dostępny sad Ale jest tam w promocji, wielkość kocyka 100X80 mniej więcej, za 100 zł - to jest bardzo dobra cena smile No i jak nie masz maszyny albo znajomego co ma to nie opłaca się szyć bo krawcowa weźmie pewnie ze 30 zł.... I za taką cenę to kupisz w sklepie. A plus uszycia jest taki że sobie możesz uszyć taki jak się tobie podoba i raczej nikt takiego nie będzie miał smile
    • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 18.02.13, 14:25
      Dowiedziałam się właśnie, że esznyrowska ma wypełnienie 200g/m2.
      • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 20.02.13, 22:36
        Oto moje obiecane linki do galerii z uszytymi przeze mnie kocykami:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3361321,2,9,P1130022.html
        Mam nadzieję, że się Wam spodobają smile
        • basiab84 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 21.02.13, 11:59
          są super!! smile
          • justynka_28 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 23.02.13, 14:18
            a ja w końcu kupiłam gotowy w sowy smile szukałam czegoś z turkusowym minky. mam taki, tylko z cieńszym wypełnieniem:
            www.facebook.com/photo.php?fbid=374133436027918&set=a.337181983056397.86531.314668758641053&type=1&theater
            • escapezone Electric blue i małpki 28.02.13, 16:09
              Gdyby ktoras z mam byla zainteresowana to mam na sprzedaz kocyk electric blue z małpkami, różki normalne (niezaokrąglone) reszta identyczna jak na foto, wkład cienki do koca w środku. wymiar 90x110 , wiecej na gazetowego

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/
              • escapezone Re: Electric blue i małpki 28.02.13, 16:10
                wiecej info i foto na " sprzedam akcesoria do wozka smile
          • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 28.02.13, 20:42
            basiab84 napisał(a):

> są super!! smile

Dziękuję bardzo smile
            • style4you Doradźcie proszę 28.02.13, 22:24
              Komponuję kocyk
              na pewno chcę tą tkaninę w ciasteczka
              craftoholicshop.com/pl/p/Tkanina-Sweet-Treats-Turquoise-Michael-Miller/425
              a zastanawiam się który kolor Minky wybrać?
              czy jasny róż jak ten pudrowy
              craftoholicshop.com/pl/p/Polar-Minky-Paris-Pink/82
              czy bardziej fuksja jak ta
              craftoholicshop.com/pl/p/Polar-Minky-Raspberry/341
              czy może ten kolor na ciasteczkowej tkaninie jest taki jak błękit/mięta tiffany lub opal?

craftoholicshop.com/pl/p/Polar-Minky-Tiffany/504
              Pytanie do dziewczyn które same szyły kocyki
              ile wam wyszło za kocyk 75x110 polar, bawełna, wypełnienie?
              pozdrawiam
              • basiab84 Re: Doradźcie proszę 01.03.13, 16:32
                Moim zdaniem ten róż pudrowy nie pasuje, raspberry mam w domu i jest to przepiękny żywy kolor i powinien pasować, ale może troche "zdominować" te ciasteczka.... Z kolei ten tiffany jest też bardzo ładny i chyba najbardziej pasuje - taki jest delikatny. Tylko pytanie czy on z kolei nie będzie taki bardzo jasny - prawie biały. Jak będzie taki jak na zdjęciu lub ciut ciemniejszy to by idealnie pasował pod tło tych ciasteczek smile
                A następne pytanie to ile kasy wydałyśmy na wszystkie materiały do uszycia kocyka? Bo nie estem pewna czy o to chodzi smile
                • style4you Re: Doradźcie proszę 01.03.13, 16:55
                  Tak, chciałam się zorientować jaki jest koszt takiego kocyka ok 75x100cm uszytego samodzielnie.
                  Bo liczę że ok 120zł, czy więcej? Oczywiście plus ew praca krawcowej.
                  Zastanawiam się nad kupieniem gotowego na allegro, ale jak przeczytałam cały wątek to nie chciałabym się naciąć na podróbkę Minky i żeby po praniu polar pozostał taki sam.
                  Duży wybór teraz na allegro z Minky. Pojawiają się nowi producenci kocyków.
                  U różnych sprzedawców te muffinki są raz na różowym, a raz na jasno-turkusowym tle.
                  • basiab84 Re: Doradźcie proszę 01.03.13, 21:35
                    po najmniejszych kosztach za minky zapłacisz 40 zł + 8 zł wypełnienie plus przesyłka ( na all np.esznyrowska ma oryginalne minky), za bawełnę ok 50 zł trzeba liczyć plus ew przesyłka. To już masz ok 120 zł a nie wiem ile krawcowa sobie liczy za uszycie, ale nie powinna dużo bo to zszywasz wszystko ze sobą tylko, bez udziwnień żadnych - proste szycie. Coś wcześniej ktoś pisał że 30 zł? coś mi się kojarzy tak.To już masz 150zł....
                    • justynka_28 Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 12:40
                      Wlasnie ja po takich wyliczeniach zdecydowalam sie na kupno gotowego smile
              • nicolcia9 Re: Doradźcie proszę 01.03.13, 16:44
                Ja bym wzięła Tiffany albo Opal smile Ale myślę, że ten pierwszy będzie bardziej pasował, nie widziałam na żywo, więc trudno powiedzieć jaki jest w rzeczywistości, jak tylko znajdę chwilkę czasu (i moje dziecko wyzdrowieje) to podjadę do Gdańska zobaczyć te tkaniny Minky na żywo i zapewne też dla siebie jakieś wybiorę big_grin
              • aasia_g Re: Doradźcie proszę 01.03.13, 22:10
                ja mam taki turkusowy w ciasteczka plus minky jasno-szary. jak kupowałam materiały to myślałam, że ten turkus będzie trochę inny, ale i tak pasuje jak dla mnie. jak jutro uda mi się zrobić zdjęcia to wklejęsmile
              • sztucznamrowka Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 13:06
                Kurczę dla dziewczynek to można poszaleć z tym minky, ja mam synka więc trudniejszy i mniejszy wybór materiałów. Przeważnie jak coś mi się podoba niestety jest "niemęskie".
                Ja bym wybrała pudrowy róż do tych babeczek smile
                • nicolcia9 Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 13:27
                  sztucznamrówka my to mamy chociaż jeden plus z tymi minky, bo możemy je sobie na żywo pooglądać przed zakupem w sklepie stacjonarnym Craftoholic wink muszę się niebawem tam wybrać smile bo na allegro to jednak jest ciężej trafić z kolorem identycznym jak na zdjęciach smile
                  • sztucznamrowka Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 16:35
                    Chodzi Ci o ten na Krzywoustego 3 ? Ponoć otwarcie 1 marca. Ja tam jeszcze nie byłam ale może będę mogła odebrać tam kupione na all materiały.
                    Dziś kupiłam minky gładkie - jasny niebieski (blue sky) i do tego bawełnę - wzór w domki (takie morskie klimaty).
                    A u innego sprzedawcy kupiłam minky zielone - jade i taką fajną bawełnę wyglądającą jak gazeta z ogłoszeniami samochodów big_grin
                    • nicolcia9 Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 16:48
                      Tak smile ja też jeszcze tam nie byłam, ale niebawem pewnie tam zajrzę, by coś wybrać smile A Ty szyjesz tylko kocyki, czy może coś jeszcze? wink
                      • sztucznamrowka Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 17:52
                        W miarę potrzeby szyję też inne rzeczy smile A co by Cię interesowało?
                        • nicolcia9 Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 17:55
                          Hmm... najbardziej to śpiworek wiosenny z minky he he, bo to jak dla mnie zbyt skomplikowana sprawa wink
                          • kasikbc Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 20:51
                            Doradzcie proszewink jaki to kolor minky? Midnight blue czy navy? Bo mi sprzedawca napisal ze granatwink allegro.pl/apaszka-szalik-la-millou-mieciutkutka-malpki-i2985872429.html
                            • basiab84 Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 21:36
                              Ja kupiłam midnight blue na craftoholicshop i właśnie tak wygląda na żywo! A na zdjęciu u nich zupełnie inaczej sad
                              • basiab84 Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 21:39
                                hmmm... chociaż navy to też ciemny granat taki podobny nawet w sumie.... wiesz, on w sumie ciemny taki mocno jest i do tego navy bardziej pasuje chyba smile Bo jak się tak przyglądam to ten mój midnight to aż taki ciemny to nie jest smile
                                • kasikbc Re: Doradźcie proszę 02.03.13, 22:56
                                  A do la millou warto napisac? Odpowiedza? Chcialam przez fb ale nie wiem jak bo nie zlokalizowalam przycisku wiadomosc,hmm. Mozna by sie jakimis innymi kanalami dowiedziec? wink
                                  • basiab84 Re: Doradźcie proszę 03.03.13, 00:39
                                    Wiesz napisać zawsze możesz, najwyżej cię oleją wink W sumie to nie wiem jak można by było, może dodać komentarz do zdjęcia u nich na profilu albo dodać post na tablicę? Jak nie oni to może ktoś inny odpowiesmile A ja gdzieś wcześniej wrzucałam zdjęcie kocyka - żyrafki z midnight blue właśnie, może jak spojrzysz na to zdjęcie to coś Ci się rozjaśni smile
                                    • kasikbc Re: Doradźcie proszę 03.03.13, 01:10
                                      No patrze patrzesmile nie mam porownania z tym navy niestey on jakis srednio dostepny jesli chodzi o foto i w ogole.
                                      a czy moglabym Cie prosic zebys profesjonalnym okiem popatrzyla na zywo na ten midnight i doradzila czy bedzie ok z tymi malpkami? smile
                                      • basiab84 Re: Doradźcie proszę 03.03.13, 12:20
                                        Moim zdaniem to la millou zrobiło tą apaszkę z midnight blue smile I będzie pasować, będzie identycznie jak ta apaszka smile
                                        • kasikbc Re: Doradźcie proszę 03.03.13, 18:20
                                          Dzieki za odpsmile
    • sztucznamrowka Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 13.03.13, 17:20
      Odwiedziłam sklep Craftoholic w Gdańsku, odebrałam tam zakupione z ich konta allegro materiały. W sumie wzięłam 1mb minky i 1mb bawełny i wyszło mi za to 150zł (bez kosztów wysyłki). Więc szycie z minky to nie jest "tania impreza" wink jak nie chce się mieć malusieńkiego kocyka.
      Byłam bardzo mile zaskoczona, gdyż okazało się, że są tam organizowane warsztaty krawieckie smile Zapisałam się i uczęszczam smile
      Materiał minky trochę mnie rozczarował, do tej pory szyłam kocyki z polary typu fleece - on z jednej strony jest "milusi" a z drugiej ma małe włoski. Natomiast minky z jednej strony jest "milusi" a z drugiej jest "łysy".
      Napiszcie proszę Dziewczyny jak szyłyście kocyki to jakiego używałyście ściegu - czy do streczu?
      A macie może jakieś wykroje na apaszki z minky?
      • malamama.pl Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 01.04.13, 17:30
        też zaczęłam zabawe z kocykami i nie tylko. zapraszam: www.sklep.malamama.pl
        niedługo bede miała na sprzedaz minky bo zamówiłam zdecydowanie za dużosmile
        kupuje wszystko z USA.
    • ziuz i ja sie skusilam 08.04.13, 13:24
      podczytuje Was od dawna.
      a dzis w koncu zlozylam zamowienie w craftoholic na wszystko do dwoch "meskich" kocykow smile
      jestem bardzo ciekawaa tkanin, no i efektu koncowego smile
      oczywiscie sie pochwale.

dzieki za natchnienie! smile
      • escapezone Re: i ja sie skusilam 08.04.13, 13:47
        no ja teraz ma natchnienie na kocyk podobny do tego co ma linkap... bez wypelnienia z samego minky, ale powysylalam oferte do kilku firm gdzie szyja i powiem szczerze ze ceny mnie zabiły, za kocyk 90 x 110 la millou az 300zł sobie policzyło... jakaś pomyłka. niestety ja mam 2 lewe ręce do szycia... więc co z tego że kupię minky ehhh nie miałą baba problemu..
        • monika_kas Re: i ja sie skusilam 08.04.13, 14:07
          napisz może do sztucznamrowka ona szyje śliczne kocyki! smile
        • sztucznamrowka Re: i ja sie skusilam 08.04.13, 16:55
          300zł za kocyk w życiu bym nie dała....
          Zobacz wątek dla sprzedawców smile
        • ziuz Re: i ja sie skusilam 08.04.13, 20:25
          o mamo, zabilas mnie ta cena...
          tesciowa ma zaprzyjazniona kobiete z maszyna do szycia smile szyje nie najgorzej, a to wlasciwie tylko kocyk, wiec mysle, ze da rade.
          biorac po uwage, ile rzeczy dstala od mojej tesciowej, powinna kocyk uszyc za darmo, ale na to nie licze smile wierze, ze nasnie policzy jakos tarsznie drogo. w kazdym razie, dam znac. chyba ze padne trupem po uslyszneiu ceny smile
          • escapezone Re: i ja sie skusilam 08.04.13, 20:42
            sztucznamrowka , odezwe sie do ciebie wink na priv smile
            • escapezone Re: i ja sie skusilam 08.04.13, 20:43
              tylko poczekam na Matkę Boską pieniężną big_grin
              • jojkaa669 Re: i ja sie skusilam 03.08.13, 09:52
                hej dziewczyny nie wiem czy jeszcze tu zaglądacie, ale i ja wpadłam w manie - minky. myślałam nad uszyciem, ale koszty takiego kocyka to ok 100 zł minky + bawełna z lekkim wypełnieniem i ok 80 zł minky + minky. cena za dwa kocyki to 180 zł+przesyłka. i właśnie się zastanawiam czy to się kalkuluję, ponieważ na allegro można znaleźć również korzystne oferty. np: allegro.pl/kocyk-dla-dzieci-minky-bawelna-zwierzaki-75x110-i3419616810.html co myślicie dziewczyny o tym kocyku?
                • hanna79 minky na Craftoholic oryginalne? 13.08.13, 22:16
                  Dziewczyny, jak Wasze doświadczenie zakupowe? Czy u Craftoholic to minky jest oryginalne?
                  Potwierdzam, że u ozlanski.pl jest podróba, po kilku praniach wygląda nieciekawie, kupowałam też na SzyjKolorowo i minky tam kupione jest super, ale niestety teraz mają urlop, a ja potrzebuję kupić już zaraz. Dajcie znać jak się sprawy mają u Craftoholic, pleeeeeeease smile
                  • kar-ula Re: minky na Craftoholic oryginalne? 13.08.13, 22:34
                    Hanna, osobiście nie miałam (kupiłam na minky.pl, ale słabe jest), ale wiem od osoby, która szyje różnosci i w kilku miejscach robi zakupy i to minky z craftoholic (podobnie jak z szyjkolorowo) jak najbardziej polecała.
                  • sztucznamrowka Re: minky na Craftoholic oryginalne? 13.08.13, 23:08
                    W Craftoholic mają jak najbardziej oryginalne a także na szyjkolorowo i u esznyrowska - to są konta allegro smile
                    • hanna79 Re: minky na Craftoholic oryginalne? 14.08.13, 12:08
                      Dziękuję serdecznie za info smile
                      • basiab84 Re: minky na Craftoholic oryginalne? 14.08.13, 22:35
                        Ja kupowałam na craftocholic i mają super minky, na bank oryginalne smile
                        • hanna79 Do dziewczyn szyjących z minky 04.10.13, 10:29
                          Zostało mi trochę minky po uszyciu kocyka i podusi i mam ochotę uszyć synkowi czapeczkę i apaszkę (w sensie taki trójkącik pod szyję). Czy któraś szyła czapeczki z minky i może podpowiedziała by mi fason albo najlepiej użyczyła szablonu... proszę ładnie smile
                          Apaszkę chciałabym taką jak LaMillou na przykład, ale one wszędzie na zdjęciach są już złożone/związane, a chciałabym zobaczyć jak wygląda na płasko, czy ma jakiś podkrój pod szyję, czy jak.
    • asiula_6_9_91 Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 04.11.14, 12:31
      Dziewczyny dopiero uczę się szyć i kocyk który próbuje uszyć ciągnie się... Szybciej go fastrygujecie i potem zszywacie?
    • koral-k Re: Kocyk La Millou - polecacie ? ? ? 28.12.16, 20:58
      hej szyjkolorowo mają już własny sklep: www.szyjkolorowo.pl
      - i dają 30% rabatu na start

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka