Dodaj do ulubionych

Travel system

21.02.13, 11:29
Dziewczyny, juz raz mi pomoglyscie tu:
forum.gazeta.pl/forum/w,101614,139005872,139020898,Re_jaki_wozek_oprocz_emmaljungi.html
Pytalam tam o wozek na codzienne dlugie spacery i faktycznie zdecydowalam sie na emme, ktora juz nawet zakupilam (w tak zwanym miedzyczasie udalo mi sie zajsc smile). Wlasciwie to wtedy mialam w miare precyzyjne wymagania i preferencje, wiec bylo latwo. Teraz bedzie gorzej, bo kompletnie nie wiem, co bym chciala. Bede potrzebowala drugiego wozka: na zakupy, do lekarza i jakies wycieczki - wozka, ktory lekko sie zmiesci do samochodu, bedzie kompatybilny z jakims porzadnym fotelikiem samochodowym, bedzie mial fajne duze i rozkladane na plasko siedzisko (nie potrzebuje drugiej gondoli) i zeby byl delikatnie terenowy - taki posredni, nie chce malenkich koleczek, ale tez nie chce 20kg landary (bo taka juz mam smile). Jesli chodzi o styl, to jest mi on doskonale obojetny. Jest mi tez wszystko jedno, czy bedzie 3 czy 4 kolowy. Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: Travel system 21.02.13, 15:25
      Ja jako taki travel system wink mam teutonię - rozkłada się na płasko, da radę w lekkim terenie, wpina się dobry fotelik (można tario, maxi cosi, cybex-na adaptery MC, ja tak mam, roemer), acz nie jest mała po złożeniu (własnie, jakie masz auto?)
      Mniejszy po złożeniu będzie których baby jogger: bardziej kompaktowy baby jogger city mini (jest lekki, ale mniej terenowy, bardziej miejski) mini GT (bardziej terenowy, ale cięższy) oraz elite (największy, najbardziej terenowy, dla niemowlaka najlepszy z tych trzech). Można wpiąć fotelik MC.
      • ciezka_cholera Re: Travel system 21.02.13, 18:39
        Dzieki za pomoc smile chyba faktycznie zdecyduje sie na ktoregos BJ.
        Co do mojego samochodu to teraz jezdze volvem, ale musze zmienic samochod na wiekszy, bo mam juz troje dzieci i spodziewam sie czwartego. Jakkolwiek to wcale nie znaczy, ze bagaznik bedzie mial wiekszy, podejrzewam, ze wprost przeciwnie.
        • gorligorligor Re: Travel system 21.02.13, 21:18
          ciezka_cholera przede wszystkim GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a co do wózka, to Baby Jogger jest godny polecenia, tak jak i Teutonia, ale jeśli ma być cuś lżejszego, to chyba BJsmilenajlepiej jakbyś mogła powozić maleństwo w czymś, co buja (nawet ciężkim, jakoś pół roku przetrwasz, a potem siup do lżejszego wózka, np. BJCM GT-jedyna "wada", masz dziecko tyłem do siebie...
          • ciezka_cholera Re: Travel system 22.02.13, 10:33
            gorligorligor napisała:

> ciezka_cholera przede wszystkim GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!SUPER!!!!!!!!!!!

bardzo dziekuje smile
    • ciezka_cholera Re: Travel system 22.02.13, 10:32
      A czy ktoras z Was powozila silver crossem surfem? Znalazlam taka aukcje:
      www.ebay.co.uk/itm/251230301549?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
      Jest jeszcze 4 dni do konca, ale moglabym sprobowac go wylicytowac za jakies 150gbp (wiecej nie dam), pytanie czy warto? Bo finansowo, to na pewno, ale ten model ma sporo niepochlebnych opinii w necie. Z drugiej strony te 150gbp, to nieduzo (jesli mnie nikt nie przelicytuje, co jest mocno prawdopodobne) i moglabym po prostu zaryzykowac i w razie czego, jesli nie bede zadowolona to go po prostu sprzedam. Co myslicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka