Dodaj do ulubionych

pilnie potrzebna kopia paragonu bjce

02.04.13, 15:49
dziewczyny, potrzebuje pilnie bardzo aktualnego paragonu - wlasciwie xero. mialam powazny wypadek i wozek poszedl w miazge. z odszkodowania dostane grosze bo moj jest z czerwca i mi odlicza amortyzacje
Obserwuj wątek
    • j.u.s.t.i555 [...] 02.04.13, 17:10
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • thea19 [...] 02.04.13, 19:23
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • sylki re 02.04.13, 19:32
          nie usunęłam, by wątek nie spadł niżej
    • aga_1980_31 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 02.04.13, 20:10
      A dużo odliczają za amortyzację ? Pytam z ciekawości bo nigdy nie zastanawiałam się co by było gdyby ktoś mi wjechał w kufer i zniszczył wózek. Pytam bez żadnych złośliwości
      • gomilu Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 02.04.13, 20:17
        Nie bardzo rozumiem paragon powinnaś mieć jeżeli wózek nie ma jeszcze roku piszesz ze jest z czerwca czyli nie ma roku. Jeżeli chodzi o odszkodowanie z ubezpieczenia to zamiast paragonu możesz pokazać np karte gwrancyjna na której powinna byc data zakupu. Wózek i tak rozpoznaje sie po tabliczce znamonowej i nr seryjnych a w szczególnosci jeśli to jest wózek dobrej firmy. Nic nie wiem o amortyzacji w wózkach. napisz wiecej o co chodzi moze cos pomogę
        • j.u.s.t.i555 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 02.04.13, 20:57
          Chodzi o to by przedstawic jak najswiezszy paragon, co oznaczaloby nowszy wozek i wyzsze odszkodowanie.
          Poszlabym dalej, i zapytala czy ktos ne pozyczy swojego dowodu rejestracyjnego na nowszy model tego samego auta. Jak szalec to na calego....
          • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 02.04.13, 21:12
            co jeszcze wymyslisz?
        • thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 02.04.13, 21:16
          duzo odliczaja bo za polroczny fotelik odliczyli mi 30% a nowy i tak musialam kupic i roznice dolozyc. tu mam od cholery strat bo z auta doslownie nic nie zostalo a w srodku mialam wozek i besafe izi combi. ubezpieczyciele na wszystkim zanizaja ile sie da to dlaczego ja mam nie wyciagnac ile moge. i tak wszystko musze kupic nowe.
          jak wyjde ze szpitala to wrzuce fote tego co zostalo bo jest czego zazdroscic. gdyby moj syn byl w srodku to by nie zyl bo auto, mimo, ze kombi, zostalo zgniecione az do przednich foteli i jeszcze dachowalo z nasypu.
          • ewa-krystyna Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 05:51
            wow, jestem w szoku.... u nas musze pokazac tylko paragon nowego fotelika i zwracaja mi ile zaplacilam bez zadnego odliczania ....
    • j.u.s.t.i555 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 08:02
      Wiecie co, ja nie rozumiem jednego...oszustwo to oszustwo i czym rozni sie okazywanie cudzych paragonow by "odswiezyc" wozek, ktory ulegl zniszczeniu i dostac za niego wieksza kase od takiej pani na all sprzedjacej kota w worku. Jedno i drugie to wyciaganie kasy. Tyle ze jedna laske lajacie i gnebicie (slusznie) a druga usprawiedliwiacie i przyklaskujecie (tez slusznie?)
      A jak sie dajesz kroic na ubezpieczeniach to juz Twoj problem. Nie wiem gdzie masz polise, ale tanio nie zawsze znaczy dobrze i czasem warto ubezpieczyc sie w renomowanym TU by potem nie bylo cyrkow przy likwidacji i owego krojenia. A przede wszystkim czytac co sie podpisuje (m.in.OWU)
      • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 08:35
        obronczyni ucisnionych firm ubezpieczeniowych, normalnie powinni ci za to płacić big_grin
        • j.u.s.t.i555 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 08:56
          Akurat tak sie sklada, ze placa...ale nie o tym ten watek
          I nie chodzi o bronienie kogo czy czegokolwiek, a o zwykla przyzwoitosc.
          A w takich przypadkach jak opisany, jak na dloni wychodzi polskie kombinatorstwo i specyfika zwalania odpowiedzialnosci (i tu pije do wszystkiego co podpisujemy nie czytajac/nie rozumiejac tresci). W kazdym ubezpieczeniu mamy do wyboru ubezp w wersji odtworzeniowej i rzeczywistej. I jak wybralismy, tak jest odszkodowanie wyplacane. I niech nikt nie mowi tu o krojeniu.
          • m7-7 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 09:02
            I tu nie masz racji że firmu ubezpieczeniowe nie kroją. U mnie co prawda chodziło o zalane mieszkanie, i co z tego że był rzeczoznawca, zakwalifikował szkody do naprawy jak firma ubezpieczeniowa przedstawiła taki kosztorys (do wyliczenia odszkodowania) że żadna firma sie tego nie podejmie za takie pieniądze. Te ich cenniki są guzik warte w realiach rzeczywistych i ni jak sie maja do cen panujących na rynku. Zaznaczam ze to niby nie bylejaka firma.
          • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 09:05
            dziewczyno przecież kasa idzie z ubezpieczenia sprawcy, a nie poszkodowanego, więc co tu ma do rzeczy czytanie umów?
            Dbaj o swoją uczciwość, a nie o innych, tak będzie najlepiej
            • j.u.s.t.i555 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 09:50
              Zawsze wyjsciem jest likwidacja szkody z wlasnego AC z regresem do sprawcy.
              A o moja uczciwosc sie nie martwie. Zenujaca jest jednak ta wybiorcza na forum. Fakt faktem to wyludzenie i inaczej nazwac tego nie mozna. I mam prawo powidziec co o tym mysle.
              • gie-oska82 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 09:53
                szkoda ze wszyscy nie sa tak udciwi jak ty...z kazdej str sie slyszy jak to ubezpieczyciel zdziera kase...wszystko robi aby jej nie wyplacic...wiec o czym tu mowa...

kazdy ma prawo miec swoje zdanie...ja uwazam ze ubezpieczalnie to zlodzieje...
                • gie-oska82 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 09:55
                  thea19 a Tobie bardzo wspolczuje ze spotkalo Cie takie nieszczescie...szybkiego powrotu do zdrowia...
                  • thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:18
                    dziekuje za wsparcie. dzis wychodze ze szpitala, mam zwolnienie na miesiac, kolnierz na 3tygodnie, wizyty u specjalistow bo mam skrzywiony kregoslup, widze mroczki i inne takie. w aucie zostalo zniszczone wszystko bo to co sie nie zgniotlo, zostalo zalane paliwem - ja bylam cala w ropie i balam sie, ze sie cos zapali a wisialam do gory nogami, zeby sie wydostac musialam wykopac drzwi bo byly pogniecione i wbite w ziemie. wczoraj tak naprawde dopiero zaczelo mnie wszystko bolec, mam wszedzie since. w karetce dali mi zastrzyk co to poprawia samopoczucie a mnie tylko palila zyla jak to wchodzilo jakby mi kwas wstrzykiwali.
                    poza autem zniszczony jest spiworek bbo, nawigacja, cale ubranie, moja torebka z zawartoscia smierdzi okrutnie (mowia, ze pieniadze nie smierdza), kurtke mi pocieli w szpitalu, lustrzanka nie wiem czy dziala i jest jeszcze pare innych gratow bo ja wozilam zapas butow, akcesoria wozkowe, zabawki i inne roznosci.
                    • gie-oska82 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:35
                      po tym co piszesz to cud ze przezylas..musialbyc to straszny wypadek..a czy moge sie zapytac czy to bylo w miescie czy gdzies na autostradzie??ja sie strasznie boje wypadkow a nigdy nie jezdze sama zawsze z dziecmi..niby auto dobre wszedzie poduszki ale strach jest bo idiotow od groma na ulicach...

jeszcze raz zdrowka..
                      • thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:00
                        to bylo na trasie, nowa droga 4pasmowa oddzielona barierkami. poduszki wybuchly chyba 3, pamietam, ze bylo mi miekko w twarz. w tylu tez sa ale nie wiem czy wystrzelily. wiem, tylko, ze nic by nie daly bo tyl jest zgnieciony
                        • gaga-sie Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 21:45
                          Strasznie ci współczuję, poryczałam się jak sobie wyobraziłam, co mogło się stać jakbyś jechała z dzieckiem.
                    • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:38
                      Thea, współczuję ci ogromnie.
                      Wracaj do zdrowia, jakbym miała paragon, to bym ci pomogła, ale nie posiadam niestety
                    • mama1dawidka Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:40

• thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:21
                        fotelik jest elementem samochodu a w wypadku placi sie za kazda uszkodzona rzecz a ja mam gdzies ta ich amortyzacje bo to nie ja jestem winna. poza autem fotel i wozek byly najdrozsze bo spiwor nowy to niecale 500 a nawigacja chyba 700. to tez bede sie starala odzyskac. reszte rzeczy musze obejrzec, aparat i komp jeszcze byl ale nie wiem czy cale. wszystko jest w paliwie, ubrania pocieli na mezu cale, na mnie kurtke.
              • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:09
                nie każdy ma AC dziewczyno, no ale nie jesteś w tej sytuacji, to wymądrzać się możesz, żenujące
              • tata3dzieci Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 11:10
                Tylko pogratulować odwagi, dokładnie jest jak piszesz.
      • agnes_nyc Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:22
        j.u.s.t.i555 napisała:

> Wiecie co, ja nie rozumiem jednego...oszustwo to oszustwo i czym rozni sie okaz
        > ywanie cudzych paragonow by "odswiezyc" wozek, ktory ulegl zniszczeniu i dostac
        > za niego wieksza kase od takiej pani na all sprzedjacej kota w worku. Jedno i
        > drugie to wyciaganie kasy. Tyle ze jedna laske lajacie i gnebicie (slusznie) a
        > druga usprawiedliwiacie i przyklaskujecie (tez slusznie?)
        > A jak sie dajesz kroic na ubezpieczeniach to juz Twoj problem. Nie wiem gdzie m
        > asz polise, ale tanio nie zawsze znaczy dobrze i czasem warto ubezpieczyc sie w
        > renomowanym TU by potem nie bylo cyrkow przy likwidacji i owego krojenia. A pr
        > zede wszystkim czytac co sie podpisuje (m.in.OWU)

co masz na mysli renomowane TU dla wiekszości ludzi PZU TO WIARYGODNA FIRMA a dla mnie zlodzieje i tyle ciagna kase do siebie ale juz jak cos sie stanie to nie placa

ja rowniez mialam stluczke i jako poszkodowana musze doplacic do biznesu bo jakis pacan z pzu odliczyl mi amortyzacje zderzaka i zaplacili 60 zl za zderzak mazdy gdzie nowy koztuje 620 i GDZIE TU JEST UCZCIWOSC wiec nie pisz o uczciwości TU bo sami nas oszukuja.
        Dlaczego ja mam doplacac do stluczki nie z mojej winy jesli jestes taka obcykana to moze mnie oswiec. Jakbym tylko mogla to tez bym z nich ciagnela
        TU to zlodzieje i koniec
        • mancipi Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:34
          agnes_nyc napisała:

> ja rowniez mialam stluczke i jako poszkodowana musze doplacic do biznesu bo ja
          > kis pacan z pzu odliczyl mi amortyzacje zderzaka i zaplacili 60 zl za zderzak
          > mazdy gdzie nowy koztuje 620 i GDZIE TU JEST UCZCIWOSC wiec nie pisz o uczci
          > wości TU bo sami nas oszukuja.

i właśnie dlatego jeżeli zależy nam na jakości to najlepiej brać opcję warsztatową, bo niestety oni najbardziej tną na kosztorysach. jak się wybiera opcję warsztat i auto idzie do ASO to TU nie może za bardzo dyskutować, natomiast przy kosztorysie to ludzie często sie cieszą, że dostaną tysiaka odszkodowania, oddadzą do pana janka który wyklepie za 300 zł i jest zysk...
          • agnes_nyc Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:46
            mancipi napisała:

> agnes_nyc napisała:
            >
            > > ja rowniez mialam stluczke i jako poszkodowana musze doplacic do biznesu
            > bo ja
            > > kis pacan z pzu odliczyl mi amortyzacje zderzaka i zaplacili 60 zl za zd
            > erzak
            > > mazdy gdzie nowy koztuje 620 i GDZIE TU JEST UCZCIWOSC wiec nie pisz o
            > uczci
            > > wości TU bo sami nas oszukuja.
            >
            > i właśnie dlatego jeżeli zależy nam na jakości to najlepiej brać opcję warsztat
            > ową, bo niestety oni najbardziej tną na kosztorysach. jak się wybiera opcję war
            > sztat i auto idzie do ASO to TU nie może za bardzo dyskutować, natomiast przy k
            > osztorysie to ludzie często sie cieszą, że dostaną tysiaka odszkodowania, oddad
            > zą do pana janka który wyklepie za 300 zł i jest zysk...

nie zgodze sie z toba moje auto jest u mechanika i to mechanik sie z nimi szarpal kosztorys mechanika na 6 tys wyplacili 3,5 tys
            czesci wszystkie zamienne mi dali choc mialam wszystkie oryginalne i takie zostały zakupione
            Sam mechanik powiedzial ze PZU to najgorsze TU
    • mancipi Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:31
      thea19 nie wiem czy dobrze kojarzę, że ty mieszkasz w DE, ale jeżeli ta sprawa tyczy się PL a odszkodowanie ma iść z OC sprawcy a nie twojego AC to ich działania są bezprawne. nie mają prawa dokonywać amortyzacji na rzeczach typu wózek, fotelik itp. jeżeli tak napisali w decyzji to składaj odwołanie, a docelowo do sądu-wiem, że teraz sprawa sądowa jest ostatnim co Ci sie marzy, ale niestety tak działają ubezpieczyciele, wiem bo jako r.pr zajmuję się takimi sprawami. w każdym razie życzę dużo cierpliwości i wytrwałości, a w razie czego w sądzie masz duże szanse na wygraną, bo sądu na taki sprawy raczej patrzą przychylnie.
      no i jeżeli wszystko idzie z OC sprawcy to nie zapomnij o odszkodowaniu i zadośćuczynieniu za twoje cierpienia.
      pozdrawiam i życzę zdrowia
      • thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:38
        mieszkam w PL, nie chce korzystac z mojego ac bo to nie moja wina. sprawe przejal prokurator bo moj maz doznal powaznych obrazen. nawet nie trafilismy do jednego szpitala. ja mam za zadanie po wyjsciu ze szpitala zebrac jak najwiecej kwitow. poza tym musze zamknac sklep bo nie jestem w stanie sie nim zajac majac na glowie chorego meza, dziecko, brak samochodu, rehabilitacje swoja. bosko.
        • mancipi Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:09
          no to w ramach porad: po pierwsze auto możesz wynająć i mają zwrócić ci koszty wynajmu-może być z firmy, może być prywatny (no chyba że macie 2 auta, tzn 1 zostało, to wówczas niekoniecznie jest to uzasadnione). straty związane z czasowym zamknięciem firmy mogą być dochodzone w ramach odszkodowania, należy je wyliczyn na podstawie np średnich zysków z poprzednich miesięcy, na etapie sądowym najczęściej potrzebny jest biegły z zakeresu rachunkowości. ponieważ przeczytałam na forum fotelikowym jak wyglądał wypadek, to wiem że sprawa idzie z oc sprawcy, wiec spokojnie starajcie się o odszkodwanie i zadośćuczynienie, przy długich terminach państwowej służby zdrowia rehabilitacje możesz robić prywatnie i wówczas bierz rachunki. do zwrotu jest wszystko: koszty dojazdów bliskich do szpitala, koszty dojazdu na rehalibilitację, wizyty lekarskie, leki, sprzęt medyczny, opiekunkę do dziecka (w zakresie w jakim nie była potrzebna przed wypadkiem) utracone zarobki + zadośćuczynienie za cierpienie, pobyt w szpitali itp.
          osobiście nie jestem ich zwolennikiem, ale jeżeli nie masz do tego głowy, chęci i czasu to sprawę możesz zlecić firmie odszkodowawczej-na etapie przedsądowym biorą prowizję ok 20%+vat od uzyskanej kwoty. możesz też wynająć radcę pr lub adwokata-tutaj już indywidualne ustalenia. no i niestety raczej konieczny będzie proces bo w polubownym nigdy nie dostaniecie tyle, co potem dopłącają po wyroku sądowym
          • thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:14
            mam kolezanke pracujaca przy odszkodowaniach, na razie radzi skladac wniosek we wlasnym zakresie i zobaczyc co proponuja. musze zebrac jak najwiecej rachunkow. firmy odszkodowawcze ponoc nie dzialaja tak super bo zadnej ktora do nich pisala nie jest w stanie polecic jako fachowej.
            co do auta - przyznam, ze boje sie prowadzic, poza tym w kolnierzu chyba ciezko by bylo bo nie moge krecic glowa
            • mancipi Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 12:53
              thea19 napisała:
              > mam kolezanke pracujaca przy odszkodowaniach, na razie radzi skladac wniosek we
              > wlasnym zakresie i zobaczyc co proponuja. musze zebrac jak najwiecej rachunkow
              > . firmy odszkodowawcze ponoc nie dzialaja tak super bo zadnej ktora do nich pis
              > ala nie jest w stanie polecic jako fachowej.
              > co do auta - przyznam, ze boje sie prowadzic, poza tym w kolnierzu chyba ciezko
              > by bylo bo nie moge krecic glowa

jeżeli masz kogoś kto się zna to ok. z firmami jest różnie, ja kilka obsługiwałam na etapie sądowym i fakt, trudno polecać, ale na pewno ich usługi bywają sukuteczne, ja znam jedną którą mogę polecać ale działa lokalnie, prowadzą ją właściciele i póki co naprawdę sie przykładają.
              co do auta-prowadzenia w kołnierzu nie polecam. zbieraj rachunki za taksówki+ rozpisanie trasy lub rób rozpiskę jazdy z rodzicami/kolegą-za to też mają zwrócić
              odnośnie rachunków-ich wymaganie jest nieuzasanione, wystarczy że przedstawisz, że taki nowy fotelik, wózek kosztuje tyle i tyle. przy foteliku imo nie mają prawa mówić o amortyzacji bo nie da się kupić używanego fotelika (tzn da sie, ale ten temat pominę, bo poza własną siostrą nikt nie zaufasz że on nie brał udziału w wypadku) i dlatego powinni dawać na nowy. przy wózku to już trochę trudniej, ale też pytanie jak oni liczą amortyzację-jak nie kupisz za to takiego używanego na allegro to o czym mowa. ogólnie odnośnie amortyzacji to trochę powalczyć trzeba, tak samo jak przy kwestii auta-tam też będzie kwestia ile odlicza za wrak, a sami go odkupić nie mają obowiązku... ogólnie dużo by pisać
              • escapezone Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 13:54
                dużo zdrówka życzę.
                też posiadam jedynie paragon od GT, w razie co.
                dla mnie PZU I WARTA to kawał ..... juz miałam z nimi doczynienia z WARTĄ w sadzie wygralam, ale coz..jak Kulczyk jest wlascicielem to Polakow kopie w d...
      • olus22 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 10:44
        Mogą potrącić amortyzację i to zgodnie z prawem.
        • thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:05
          i dadza mi tyle, ze nie starczy nawet na polowe tego co mialam, wiem, bo juz to przerabialam. ja nie planowalam tego wypadku, nie planowalam pozbycia sie tych rzeczy. teraz wszystko musze odkupic a przeciez nie kupie uzywanego fotela, z wozkiem takim, jaki mialam, tez bylby problem z uzywanym w takim samym stanie i kolorze
          • aga_1980_31 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:14
            Przykro mi i życzę dużo zdrowia dla Ciebie i męża
          • olus22 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:15
            Bardzo ci współczuję ale niestety takie są realia
            • thea19 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:23
              dlatego potrzebne mi aktualne paragony bo ja te rzeczy musze odkupic a nikt mi w sklepie nie da upustu 50 czy 70%
              ciekawe tez jak mi wycenia auto...
              • pomilak1 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:42
                Thea bardzo Ci współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia i kondycji psychicznej

Mam jedynie paragon na BJCM GT ale to niższy koszt (paragon chyba z poczatku lutego - już nie pamiętam wink )
              • monika_kas Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 03.04.13, 11:54
                ja mam paragon aktualny na besafe izi kid x3 jeśli taki może być to napisz na priv

a tak poza wszystkim to serdecznie Ci współczuje! naprawdę trudno mi sobie wyobrazić taką sytuację... nie dość że wypadek, uszczerbek na zdrowiu, strata auta, wartościowych rzeczy które były w aucie to jeszcze ta nieszczęsna "papierologia" z ubezpieczycielem.... jednym słowem masakra. TRZYMAJ SIE i nie daj sie!
                • agnes_nyc thea 03.04.13, 16:16
                  zadzwon do mnie 600992358
                  • gomilu Do thea !!!!! 03.04.13, 17:31
                    Jeśli mogę się wtrącić to jest tak
                    1 każda z was ma troche racji ale to jest w mysl ze kazdy chce jak najwięcej zarobić (myślę o firmach)
                    2 jeśli szkoda jest likwidowana z oc sprawcy to nie są ci potrzebne żadne paragony i nie maja prawa odliczyć ci amortyzacji obowiązuje ustawa

jak chcesz to napisz do mnie na gazetowego maila i powiem ci co i jak.

Jestem z branży to wiem co zrobić.

Życzę ci zdrowia
                    • magda79pn Re: Do thea !!!!! 03.04.13, 22:31
                      dużo zdrówka życzę smile

niestety nie mam tak wysokiego paragonu sad

j.u.s.t.i - jeśli nie chcesz pomóc (użyczyć paragonu) bo to niezgodne z Twoimi życiowymi zasadami, to nie, przecież nikt Ciebie nie prosi...
    • mamadziubelka Mam fakturę na bjce z dzisiaj. 03.04.13, 23:27
      Hej!
      Dzisiaj kupiłam bjce, ale to Ci raczej nie pomoże... A chciałabym pomócwink
      - faktura / a nie paragon
      - po dacie zdarzenia / a nie przed

Ale życzę zdrowia!!!
    • tata3dzieci Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 11:05
      Przecież to wyłudzenie co podlega pod kodeks karny.
      Oczywiste jest że jeżeli coś jest używane to nigdy ubezpieczyciel nie wypłaci 100% wartość jest pomniejszana a w razie załatwienia innego paragonu, reszta co płaci składki "zrzuci" ci się na odszkodowanie brak słów.........................
      • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 11:38
        Straszne i co w związku z tym?
        Już widzę jak po skasowaniu z nie twojej winy auta, kupujesz bez żadnego ale 3 fotele.
        Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i daruj sobie te uwagi, bo wątek tego nie dotyczy!
        • tata3dzieci Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 12:16
          Jak wspomniała Pani w wątku powyżej są różne firmy ubezpieczeniowe i różne polisy,
          bez względu na winę lub jej brak jest to próba wyłudzenia i tyle.
          Czy ja straszę ? raczej informuję, że zgodnie z k.k. to jest przestępstwo i tyle.

• aga_1980_31 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 12:22
            Znowu wątek w stylu "Ciocia dobra rada" uncertain Ludzie przestańcie już z tym umoralnianiem bo to śmieszne jest. Pewnie każdy z Was nigdy nie nagiął żadnych przepisów ani prawa i jesteście bez skazy prawda? Każdy niech patrzy w swoją miskę. Co do ściągania z Twojego ubezpieczenia tato3dzieci radzę sprawdzić wszystkich tych którzy oszukują przy stłuczkach. Pan za to płaci, pani za to płaci i co z tego? Nie zbawisz świata pisząc wątek w którym to wytykasz oszustwo, każdy o tym wie ale każdy liczy swoje pieniądze takie życie.
            • tata3dzieci Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 12:30
              Ciocię dobra radę irytuje podejście że chcę coś lub kogoś oszukać i szukam wsparcia na forach i mało tego jeszcze to dostaje.
              A jak ktoś napisze że to oszustwo to jest zły.
              Wyłudzenie to wyłudzenie i koniec wiec jeżeli to chwalicie, pochwalacie, aprobujecie stajecie na tej samej stronie i tak samo jesteście winni.
              • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 13:22
                och och i co w związku z tym big_grin
            • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 12:32
              Zwłaszcza że Thea19 nie pyta czy robi dobrze, czy to moralne itd.
              Niech każdy zadba o własne sumienie i tyle.
              • tata3dzieci Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 12:46
                To znaczy że jak jakiś pedofil założy temat że nie wie czy dobrze pozacierał ślady to prawo wypowiadać się mają tylko ci którzy chcą mu pomóc (chociaż są tacy sami chorzy jak on) a jak komuś się nie podoba to takiego prawa nie ma ?
                Kurka oszustwo to oszustwo i tyle pozwólcie że nie po to rzucałem kamieniami w zomo by dziś w internecie nie móc powiedzieć że mi się coś nie podoba.
                Może ktoś jak by przeczytał w 50 wypowiedziach że robi coś nie tak to może się chociaż troszkę zastanowi. chociaż troszkę a jak mu klaskacie to nawet nie pomyśli że robi źle no cóż ale to nie ma temat wątku.
                A może napisać że mam dojście do każdego paragonu na wózek załatwić może na wyższą kwotę i podzielić się z autorką wątku......
                • aga_1980_31 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 12:50
                  Nie popadaj ze skrajności w skrajność. Porównywanie prośby o paragon do pedofilii jest delikatnie mówiąc nie mądre.
                • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 13:23
                  nawet nie chce mi się czytać tego co piszesz, skoro porównujesz to do krycia pedofila, puknij się czoło
                  • tata3dzieci Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 14:59
                    Nie porównuję tylko w ostrym tonie zaznaczam że to z punktu k.k jest przestępstwo i aprobata z waszej strony mnie przeraża.
                    A no to rozumiem że w zależności czy w waszych oczach coś jest większym lum mniejszym przestępstwem przyzwalacie lub negujecie.
                    • aga_1980_31 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 15:06
                      tata3dzieci napisał(a):

> A no to rozumiem że w zależności czy w waszych oczach coś jest większym lum mni
                      > ejszym przestępstwem przyzwalacie lub negujecie.

Dokładnie tak sami jesteśmy okradani przez TU to potem nic dziwnego że ludzie robią to samo smile Ale myślę, ze to co kto robi to każdego indywidualna sprawa i każdego sumienie. Gdyby było tak pięknie to nie trzeba byłoby kombinować smile
                    • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 15:26
                      a co ja twoje dziecko byś mi w ostrym tonie coś tłumaczył.
                      Mnie przerażają gorsze rzeczy, a nie to, że poszkodowany nie chce być frajerem

Mnie nie interesuje twoje zdanie, domyślam się, że autorkę wątku też. Umoralniać możesz własne dzieci wink
                      • agnes_nyc Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 16:02
                        nie wierze by tata3dzieci byl taki uczciwy

przypomnij sobie czy nikogo nie oszukales moze instytucje panstwowe i pozniej pisz swoje wypociny

a jak nie masz nic madrego do napisania to zamilcz
                        • tata3dzieci Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 19:58
                          zamilcz, czyż nie jest wolność słowa ?

Większość polaków twierdzi że Państwo ich okrada wiec jak oni mogą to i ja kradnę, to lewe zwolnienie, to sprzedaż bez vat, bezrobocie itp.
                          Nie chodzi mi o świętość i uczciwość, jak bym wierzył i poszedł do spowiedzi to ksiądz by zawału dostał, bo różnie bywało w życiu.
                          Przeraża mnie aprobata pzrez społeczeństwo (chyba może) wałków, wyłudzenia
                          Ubezpieczyciel mnie "okrada" jak cię okrada idź na policję problem jest w niezrozumieniu przepisów (chociaż i mi kiedyś zaniżyli wartość zalania) nie daje mi prawa do wyłudzenia nienależnej kasy !!!!

Uwaga to nie Ubezpieczyciel mu zapłaci nienależną kasę to my lub wy ze składek się złożymy.
                          FIrma x ma zarobić kwotę y i jeżeli będzie dużo wypłat zwłaszcza wyłudzeń w styczniu dostaniesz podwyżkę i tyle.
                          pozdrawiam i znikam zanim mnie ukamienujecie, dziękuje za możliwość wypowiedzenia się w innym tonie bez aprobaty,
                          • martuska1982 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 20:09
                            tata3dzieci napisał(a):

> pozdrawiam i znikam

i to by była chyba najlepsza puenta wink
                          • sylki Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 20:34
                            Idź walcz z wiatrakami big_grin

• annulka79 Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 16:17
                        Oj "umoralniacze" drodzy wink
                        Miałam wypadek, nie z mojej winy. Miałam ubezpieczenie w renomowanej firmie wcale nie najtańsze, gościu który we mnie wjechał również i ... co najważniejsze byłam uczciwa! A jak smile
                        I już nigdy więcej nie dam się tak uczciwie wy...
                        Firmy ubezpieczeniowe kombinują jak mogą i tak z nimi trzeba - to ich taktyka, w której oszukują i wykorzystują zgodnie z szacowną literą prawa.

Thea, bardzo mi przykro. Życzę zdrowia i by skutki wypadku (również finansowe) były możliwie jak najmniej dotkliwe.
      • ewa-krystyna Re: pilnie potrzebna kopia paragonu bjce 06.04.13, 22:26
        tata3dzieci napisał(a):
        ...Oczywiste jest że jeżeli coś jest używane to nigdy ubezpieczyciel nie wypłaci
        > 100% wartość jest pomniejszana ...

niestety mylisz sie smile wszystko zalezy gdzie mieszkasz smile w moim kraju ubezpieczyciel pokrywa 100% kosztu nowego fotelika bez znaczenia jak dlogo byl uzywany jesli jeszcze nie minela jego data przydatnosci do uzytku smile
        my w tyn sposob kupilismy wlasnie fotelik - ubezpieczyciel nawet nie pytal jaki tylko kazal przeslac paragon nowego i w ciagu kilku dni przeslano czek smile

tata3dzieci napisał(a):

, reszta co
        > płaci składki "zrzuci" ci się na odszkodowanie brak słów...............

a ile lat wczesniej autorka watku placila skladki i "zrzucala" sie dla innych,ktorzy powodowali wypadki?

https://lbym.lilypie.com/dk86m4.png https://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/n3rAgCz.jpghttps://lb1m.lilypie.com/n3rAm4.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka