Dodaj do ulubionych

Mój Daughter Kit gotowy :)

02.07.13, 23:29
Wreszcie skończyłam najważniejsze dzieło wózkowe dla swojej córy! Czasu coraz mniej, ale gondolka już czeka i cieszy oko smile

W zestawie buda, nakrycie gondolki, kocyk minky, zabawka -szmatka z metkami.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/WyFgnf8HTt5BaOmGbB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/AfBsUGWtVh0vKxVwYB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/tVM8NL9WaiMnu9HeEB.jpg

Jeszcze muszę dorobić kocyk do drugiej gondolki, ale może jutro się uda.
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 02.07.13, 23:47
      Afro masz jeszcze ten materiał? Gdzie go nabyłaś ? Nie uszyłabyś mi z takiego wkładki do MB?
      Cudnie się Cam prezentuje wow jestem pod wrażeniem smile
      • afroddytta Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 02.07.13, 23:55
        Materiał 'z importu' ze sklepu stacjonarnego, kupiłam jakiś czas temu, więc trudno powiedzieć czy nadal jest do nabycia, a sklep niestety daleko ode mnie. Jeśli będę w okolicy to spróbuję zajrzeć, kupić mogę, ale szyć to na pewno nie dam rady (chyba 1m by wystarczył (1x1,4m), cena chyba ok. 35 zł).
        • aga_1980_31 Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 02.07.13, 23:56
          no to ja się piszę jestem bardzo chętna na materiał. Będę dozgonnie wdzięczna smile
          • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 11:14
            Aga - napisałam Ci na priva smile
          • afroddytta do aga 05.07.13, 12:04
            Aga napisz do mnie na priva -na gazetową lub afroddytta0@tlen.pl

A ogólnie to ten materiał już niedostępny uncertain
    • chubabubba Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 08:36
      Mialam przyjemnosc widzenie tego cuda ma zywo i jest slicznesmile
    • linkap_wawa Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 08:44
      no afro teraz to juz bedziesz rozpoznawalna w calej Wawcesmile gratuluje talentowsmile
      • delphine_delphine Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 08:56
        Dokładnie, spodziewaj się, że będziemy Cię zaczepiać na ulicy mówiąc ściszonym tonem: 'wózkomania, wózkomania?' big_grin A tak serio, to pięknie się to wszystko komponuje i mega oryginalnie smile Lato w pełnej okazałości!
    • monika_kas Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:10
      śliczny... nic dodać nic ująć smile
    • tereferefretka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:11
      CUDO smile))
    • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:11
      Pięknie Afrodyta Ci wyszło! Cudny materiał w te kwiaty smile
      • agusia041 Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:22
        Prześliczne!!! big_grin
      • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:29
        Ja też chcę córeczkę! big_grin A może już się udało tongue_out
    • saras-wati Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:38
      Super, że masz talent do szyciasmile Ciebie i Magdę, to władze moderatorskie powinny ogłosić Królowymi Wózkomanii, bo to, jak przerabiacie swoje wózki naprawdę zasługuje na uznaniesmile)
    • dele_mele Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:43
      Wow, jestem pod wrażeniem! Piękny!!!
    • pomilak1 Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:44
      Wygląda suuuuper!
    • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 10:56
      Znam pewien sklep internetowy gdzie mają bardzo podobną tkaninę - zainteresowanym mogę dać info na priva smile
      • darusia2012 Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 11:00
        Super!
        Ja przy dwóch kobitkach wózki miałam takie bardziej "chłopięce" a ty zaszalałaś smile

Sztucznamrówko czytam, że działania w pełni. Trzymam kciuki! wink
        • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 11:03
          Tak, tak czekam na rezultaty działań big_grin tongue_out
          • darusia2012 Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 11:10
            Fajnie, po cichu będę trzymać kciuki, żeby nie zapeszać wink
            U mnie działania definitywnie skończone dlatego postanowiłam uwzględniając swoje możliwości jeszcze trochę zaszaleć wózkowo wink
            • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 11:13
              Ja na dobre zaczęłam szaleć wózkowo jak dzieć dobijał do 2 latek więc kolejne bobo bardzo u mnie pożądane - 4 wózki czekają big_grin no i zdolności do szycia akcesoriów nabyte big_grin tongue_out
    • zurekgirl Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 11:50
      Z takiego materialu to bym kiecke chciala...i masz pieeeeekna podloge, marza mi sie takie dechy.
    • tereferefretka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 12:08
      nie mogę się napatrzec wink a wozek dla laika nie do rozpoznania ze to nei bugaboo

swietny jest smile
    • srebrno-listka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 12:17
      Rewelacja smile
    • afroddytta Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 12:44
      Wielkie dzięki dziewczyny smile

Mówiąc szczerze w domu wszyscy narzekają na ten beż, że lepiej byłby czarne, w sumie pewnie tak, ale to Wyście mnie na beż namówiły suspicious
      • tereferefretka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 05.07.13, 15:25
        ale czarny to smutas,a ten jest sliczny, bo nie az tak oklepany kolor, ja przynajmniej wszedzie widuje na antracytowej bazie..

a te kwiaty z ciemnym wg mnie robilyby już za duży kontrast,wiec jest fajniesmile
        • afroddytta Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 05.07.13, 16:12
          I tak już nic nie zmienię, ale chyba macie rację z tym czarnym, przynajmniej na ten nikt nie powie że to trumienka (co w przypadku bbo się chyba zdarza).
          Najbardziej to by mi się granatowy widział, ale ten z froga, ale ogólnie nie narzekam, przynajmniej żadnego złomka nie mam smile
    • kkitka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 13:24
      Fantastycznie się prezentuje smile
    • martuska1982 Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 13:34
      raaany, przepiękny!!!!! Ja chcę taki i ja chcę córkę, łeeeeeee!!!! crying

A co do bazy - beż ślicznie komponuje sie z tym wzorem.
      • emakowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 03.07.13, 13:58
        Cudny!!!
    • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 06.07.13, 08:21
      Afrodyta - bardzo inspirujące jest Twoje dzieło, coróż wchodzę w wątek i oglądam te fotki smile
      Przepiękne!!!
      • sztucznamrowka Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 06.07.13, 08:33
        Ja znalazłam takie tkaniny:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/gDEBtqOqDJGHtqpumX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/wEbaNquqlOxBQDj0jX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/Zcg1EYDquSDWBTXgxX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/KnZHTYaFYc54L5DIJX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/lOalO0Ba0qvob4kYXX.jpg
      • afroddytta Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 06.07.13, 10:48
        Wczoraj była u mnie koleżanka, zdecydowanie nie wózkowa, bo dzieci już odchowane i starsznie spodobał się jej wózek, w ogóle nie chciała uwierzyć, że to sama uszyłam smile Bardzo miłe, już się nie mogę doczekać aż małą zapakuję do środka. Dziś w planie prasowanie pierwszych różowych ubranek!
        • magda79pn Re: Mój Daughter Kit gotowy :) 06.07.13, 22:44
          Ale super !!! Przepięknie !!!

mimo wszystko dziewczynki nie chcę wink w ogóle za kolejne dzieci już podziękuję big_grin
          znając moje szczęście, to pewnie byłby czwarty chłopak big_grin chyba że bym swojego męża, do Afroddytty męża na korepetycje wysłała big_grin big_grin big_grin
    • afroddytta Jeszcze kilka gadżetów 19.07.13, 16:59
      Kocyk biało-czarno-fioletowy do gondolki EW w kolorze Silver i dwie sówki -mają być prezentem dla małej od starszych braci smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/JjYoSsP2LeElOYpjqB.jpg
      • emakowka Re: Jeszcze kilka gadżetów 19.07.13, 17:13
        Boskie!!! smile A gdzie kupiłaś ten materiał biało-czarny?
        • afroddytta Re: Jeszcze kilka gadżetów 19.07.13, 17:21
          Materiał kupowałam w Jysku, ale oni już zlikwidowali sprzedaż materiałów uncertain
          • sztucznamrowka Re: Jeszcze kilka gadżetów 19.07.13, 23:41
            Sliczny ten kocyk, ja uwielbiam fiolety smile
            Tez kiedys szukalam tego wzoru - czarno-bialy ornament ale w koncu kupilam ornament bezowy i czarno-szary na allegro u jednego sprzedawcy, moge podac jego namiary na priva wink czasem miewa tez ten z fotki
      • silke85 Re: Jeszcze kilka gadżetów 22.07.13, 20:02
        Codziennie wchodzę i oglądam te Twoje cuda, przepięęęęęęęęęękne! I tak się zastanawiam, czy to minky nie farbuje tej tkaniny na drugiej stronie, jak jest taka jasna? Bo kurka chyba muszę mojej małej też coś stworzyć tongue_out
        • afroddytta Re: Jeszcze kilka gadżetów 22.07.13, 23:03
          Nie słyszałam aby Minky farbowało, ale zobaczymy. Ja ten fiolet już prałam, ale sam i po praniu nie zauważyłam żadnych zmian.

Księżna Kate już urodziła, a ja wciąż czekam... choć urodziła synka więc nawet najnowszym cameleonem z superfajną tapicerką moich kwiatów nie przebije big_grin
          • silke85 Re: Jeszcze kilka gadżetów 23.07.13, 09:49
            Twoich kwiatów to nikt ani nic nie przebije tongue_out tylko nas tu dołujesz takimi tapicerkami haha big_grin.
            A masz może jakiegoś poleconego sprzedawcę na allegro z minky czy kupujesz stacjonarnie?
            • pstrabiedronka Re: Jeszcze kilka gadżetów 23.07.13, 10:38
              ja dopiero dziś weszłam - i naprawde gratuluję smile

mnie się bardziej ten ornamentowy wzorek podoba, ale choć kwiatków tak ogólnie nie lubię na tkaninach to wózek z tą tapicerką jest ekstra smile

oryginalny i letni smile
              suuuupppeeer smile
              • gorligorligor Re: Jeszcze kilka gadżetów 24.07.13, 23:42
                bardzo ładny ten Twój wózeczek smile super!
    • afroddytta Jeszcze mały tunning 03.08.13, 21:36
      Od początku planowałam obszycie wszechobecnej w tym wózku pianki, która strasznie mnie stresowała i w końcu się za to zabrałam. Jakoś czarna skóra strasznie smutno mi wyglądała więc postanowiłam zaryzykować i kupiłam jasną skórę. Obszyłam wszystko własnoręcznie i powiem, że efekt ostateczny pozytywnie mnie zaskoczył, a mówiąc konkretnie i bardzo nieskromnie - po prostu jest cudnie smile (tylko mój m teraz mi jęczy aby mu kierownicę też obszyć). Kolorek to taka jakby wanilia czy ecru, może nie urodzę do jutra to wkleję fotki za dnia, bo na tych pewnie słabo widać.

Poza tym dokupiłam sobie ten pałąk od Cama 3 i jest extra (pełna swoboda i nie trzeba w zębach trzymać), bo ten stary to delikatnie mówiąc denerwujący był uncertain
      Trzeba było tylko w tym pałąku taką wypustkę zlikwidować, ale to mojemu m zajęło kilka minut, odciął to gorącym nożem i moim zdaniem wygląda ok, ale co najważniejsze pasuje idealnie.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/eHGRTjBteUQG0YK0EB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/ApglhFd4BOABKwU7HB.jpg
      • martuska1982 Re: Jeszcze mały tunning 03.08.13, 23:41
        teraz to istna limitka. smile
      • tereferefretka Re: Jeszcze mały tunning 05.08.13, 19:18
        Affro to kiedy Ty rodzisz? nie miała być córcia w lipcu? ja coś pomyliłam? bo ja tu zaglądam jeszcze tylko,żeby posprawdzać kiedy stałe bywalczynie sie rozmnożą wink
        • afroddytta Re: Jeszcze mały tunning 05.08.13, 19:50
          No niby dziś termin, ale póki co spokój. Ale w środę jestem umówiona w szpitalu z moją lekarką na 'badanie' więc chyba się stawię już z walizką i zakończymy to, bo takie jeżdżenie na KTG co dwa dni przez pół Warszawy itd. to bez sensu wink
          • monika_kas Re: Jeszcze mały tunning 05.08.13, 19:54
            Może jak Cię porządnie zbada to sprawa szybko się rozwiąże smile Ajj jak mi pracy brakuje smile
            • gie-oska82 Re: Jeszcze mały tunning 05.08.13, 20:35
              Afroddyttko cudnie wyglada ta raczka i palak w tym kolorze..bardzo pasuje do reszty... powinnas sie zawodowo zajac szyciem takich cudow do wozka(tapicerek)

i szybkiego rozwiazania zyczesmile bo pewnie upaly jaka sie we znaki.
              • darusia2012 Re: Jeszcze mały tunning 05.08.13, 21:53
                wózek piękny, czekamy na dzidzi smile
                • lamciad Re: Jeszcze mały tunning 05.08.13, 23:06
                  Jeszcze Ty się kobieto telepiesz w dwupaku???Oszzz,ta córawink

Fura,jak się patrzy!Ta skóra 100 razy lepiej pasuje niż czarna wstrętna pianka.No i fajnie,że ten pałąk od cama 3 się nadał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka