Dodaj do ulubionych

Baby jogger city mini gt double

11.08.13, 10:40
Czy ktoś ma/miał ten wózek?
Zastanawiam się nad wózkiem dla dzieci z 20 miesięczną różnicą i wpadł mi w oko.
Pojedynczy gt ma tutaj bardzo dobre opinie i ciekawa jestem czy podwójny również?
Uważacie,że potrzeban jest gondola dla noworodka, czy moźe można go wozić na rozłożonym oparciu? Niestety taka gondola to dodatkowe 500 zł
Obserwuj wątek
    • moonshana Re: Baby jogger city mini gt double 11.08.13, 13:16
      gt ma szczątkową amortyzację i to tylko na przednim kole. to twardy wózek. moim zdaniem, nawet z gondolą to kiepski pomysł dla noworodka a już pomysł aby wozić noworodka na rozłożonym oparciu gt to .... baaaaardzo kiepski pomysłsad
    • azymut17 Re: Baby jogger city mini gt double 11.08.13, 15:06
      Obawiam się, że GT ma za słabą amortyzację dla noworodka. Ja bym się nie odważyła włożyć tam takiego malucha, nawet w odpowiedniej gondoli. Bez gondoli, rozłożone na płasko to jedynie dla starszego niemowlęcia. Jest to jednak wózek trochę spartański w porównaniu z porządnymi głębokimi, jak Emmaljunga czy Peg Perego (miałam taki identyczny z Emmą).

Dla dzieci z różnicą wiekową chyba dobre jest City Select? Widziałam kiedyś na mieście taką rodzinkę. Nie wiem jednak, jak z amortyzacją.
    • afroddytta Re: Baby jogger city mini gt double 11.08.13, 16:42
      Ja w mieście myślę, że bym użyła podwójnego GT, ale z gondolą, na pewno nie w spacerówce. Sama dla dzieci używałam kolcrafta duo przez 3lata, a teraz od jesieni Easywalkera duo dwie spacerówki, a teraz czeka już zestaw spacerówka + gondolka na kolejne dziecko i na prawdę gorąco polecam ten wózek, jak dla mnie jest genialny, ma regulowaną amortyzację, jest mimo wszystko zgrabny (nie wiem jaki GT jest szeroki).
    • imaro Re: Baby jogger city mini gt double 11.08.13, 22:14
      Hmm no to mnie zasmuciłyście.. myślałam, że znalazłam wreszcie wózek.
      Wiem, że amortyzacja kiepska, ale dla mnie wszystkie wózki poza tymi na wachaczach to kiepskie amortyzacje. Miałam na początku dla mojej córki pp gt3, ale po krótkim spacerze przesiadłam ją w emmę i dopiero niedawno wróciłyśmy do pega. Uważam, że dla starszego dziecka jest już ok, dla noworodka tylko wachacz o ile spacery nie są tylko po centrach handlowych.
      Niestety jak zaczęłam zgłębiać temat podwójnych wózków dla dzieci z małą różnicą wieku to zrezygnowałam z tej opcji dobrej amortyzacji.
      Easywalker też mi się bardzo podoba, ale cena jest ogromna! A odsprzedanie podwójnego wózka to już ńie taka prosta sprawa-tak mi się wydaje?
      Ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy jest sens wydać tyle pieniędzy na wózek, ktory nie będzie długo używany? Bo jak się urodzi moje drugie dziecko to córa będzie miała 20 miesięcy, więc pewnie co najwyżej rok pojezdzi.
      Ech no i kłopot z tym wózkiem wink
      • afroddytta Re: Baby jogger city mini gt double 12.08.13, 10:19
        Musisz popolować i na allegro, a jeszcze lepiej na ebayu niemieckim (a może masz kogoś w Holandii, bo tam chyba najtaniej), ceny w PL bywają wysokie, ale też się nie sprzedają, więc warto ponegocjować. Ja swojego upolowałam za na prawdę grosze, więc warto próbować smile
    • kolkasia Re: Baby jogger city mini gt double 11.08.13, 23:19
      ja mam ten wózek i jestem zadowolona. Jest lekki, zgrabny, mój starszy synek jest zadowolony, mlodszy tez. Fakt amortyzacja jest słaba, ale jezdze po mieście a jak mam jakies wertepy to idę bardzo wolno. Gondola wyglada na małą, ale mój prawie 7 kg synek bez problemu sie miesci. Jak masz jakies pytania to proszę
    • kolkasia Re: Baby jogger city mini gt double 11.08.13, 23:24
      ja tez zastanawialam sie długo czy wózek bedzie mi potrzebny, nawet kupilam stojaca dostawkę, jednak mój 24 miesieczny synek nie wytrzymał na niej długo, kazdy spacer był koszmarem. Wózek podwijny okazał się wybawieniem smile
    • imaro Re: Baby jogger city mini gt double 13.08.13, 08:41
      To fajnie, że jest jeden pozytywny głos smile

Dziewczyny a od kiedy woziłyście swoje dzieci w normalnym gt? Od którego miesiąca? Albo jak myślicie od którego momentu mozna? Standardowo jak w każdej spacerówce od 6 miesiąca?

Bo może przemęczę się kilka pierwszych miesięcy jednym wózkiem - emma dla Mniejszego - zwłaszcza, że to będzie zima i długie spacery czasami nie są możliwe. Później jak mniejsze podrośnie, przyjdzie wiosna to wsadze je w gt??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka