Dodaj do ulubionych

BJ CM GT czy MB Swift

20.09.13, 11:15
Dziewczyny, mam mętlik w głowie i już sama nie wiem co kupić.
Mój budżet to 1000 złotych max więc tylko używki wchodzą w grę.
Zastanawiam się nad tymi dwoma wózkami.
Gt ostatnio w końcu udało mi się zobaczyć w sklepie. Super wózek, ale boję się tego zbyt odchylonego oparcia. Moja córka lubi pion i zawsze wychyla się do przodu czy to wózek czy fotelik samochodowy.
Swift jak tu czytałam ma oparcie pod mniejszym kątem,więc to na plus.
Córka w styczniu skończy 2 latka, kruszynką nie jest 13 kg i 83 cm. Czy to siedzenie w swifcie wystarczy? Da radę ze śpiworkiem?
Dodam, że jestem bardzo mile zaskoczona gt. Na pusto podbija się super i te tylne koła super... amortyzują (wiem wiem amortyzacji nie ma). Obszerne siedzisko też na plus.
Dzieci już więcej mieć nie będę, fabryka definitywnie zamknięta, a nigdy nie miałam trókołowca, więc wypróbować trzeba. Tylko który? Tak sobie gdybam, że jak włożę śpiworek to ten gt też się bardziej spionizuje.
Obserwuj wątek
    • kkitka Re: BJ CM GT czy MB Swift 20.09.13, 11:52
      Dla mniejszego dziecka brałabym zdecydowanie swifta, ale jeżeli chcesz wozić ją w śpiworku to lepszy będzie gt, no chyba że znajdziesz urbana w dobrej cenie wink
      • justka_live Re: BJ CM GT czy MB Swift 20.09.13, 12:00
        Swift nie ma żadnej amortyzacji, moje dziecko miało w zimę ciasno w kurtce i śpiworku w nim, że nawet nie zakładałam pałąka. Jakoś się ze Swiftem nie polubiliśmy, Urban jest zdecydowanie lepszy i GT dla większego dziecka.
        • darusia2012 Re: BJ CM GT czy MB Swift 20.09.13, 12:37
          Czyli moje dziecko to już raczej za duże do swifta. Śpiworek zimą u nas obowiązkowo.
          Dzieki dziewczyny za opinie.
          Piękna pogoda, wybywam na spacer do Rewy smile
          Będę się dalej zastanawiać smile
          • darusia2012 Re: BJ CM GT czy MB Swift 08.10.13, 21:20
            Przyszedł do mnie dzisiaj cm gt black/black i chyba mam doła.
            Mąż uparł się, żeby przetestować go od razu w terenie tak więc spacer mamy zaliczony.
            Na nasze dziury nadaje się idealnie, jest malutki,w biedronce śmigałam nim bez problemu. Podbijanie znośne, prowadzenie super. Teraz dopiero mogę się wypowiedzieć wożąc ponad 13 kg szczęścia smile W sklepie na pusto było wszystko super.
            No ale do rzeczy, moja mała niestety wkurzyła się na oparcie i zrobiła aferę. Tak jak pisałam wczesniej lubi pion, zaczęła wyrywać się do przodu, pasy ją blokowały i dostała wścieklizny.
            Zimą włożę śpiworek i będzie lepiej,może nawet płaską poduszkę (wiem-idiotyczne to).
            Nie chcę za szybko rezygnować z tego wózka, bo wizualnie mi sie podoba bardzo, idealnie nadaje się na codzienne dłuższe spacery, zwykła parasolka na moich osiedlowych dziurach nie daje rady dlatego popróbuje jakoś uzyskać ten pion.
            Któras z forumek miała na to patent, szukałam ale nie znalazłam.
            Przypomnicie?
            • martuska1982 Re: BJ CM GT czy MB Swift 08.10.13, 21:56
              niektóre dziewczyny jakoś paskiem od spodni podpinały.Ja sama nie bardzi wiem jak można to zrobić, bo jak dla mnie przy mountain buggy baby jogger gt miał oparcie pionowo.
            • kedro-dasos Re: BJ CM GT czy MB Swift 08.10.13, 22:11
              Tu masz wątek o budzie i oparciu forum.gazeta.pl/forum/w,101614,145125101,145125101,Sposob_na_wiszaca_budke_w_BJ_GT.html
              • magda79pn Re: BJ CM GT czy MB Swift 08.10.13, 22:18
                wystarczy że przy poniesionym oparciu, przełozysz całą siateczkę do tyłu, oparcie (przede wszystkim siateczkę w narożnikach oparcia) wtedy ono zrobi sie bardziej pionowe - ja tak robiłam i było OK
                • darusia2012 Re: BJ CM GT czy MB Swift 08.10.13, 22:26
                  Ha smile
                  Dzięki Kedro
                  Magda napisałam do ciebie o to pytanie w drugim wątku smile
                  Przyszliśmy do domu i tak zrobiłam. Tylko czy to oparcie nie będzie i tak opadać pod ciężarem dziecka albo co gorsza nie zniszczy jakoś budki smile ? Już drżę o ten wózek smile
                  • darusia2012 Re: BJ CM GT czy MB Swift 08.10.13, 22:52
                    A tak w ogóle to miałam dzisiaj niezłą jazdę z dostawą gt smile
                    Zamówiłam wysyłkę pobraniową i bardzo zależało mi, żeby mojego m. przy płaceniu nie byłowink
                    Dzisiaj niestety miał wolne. Kurier zadzwonił rano i powiedziałam mu, że dzisiaj nie da rady. Umówiłam się na odbiór jutro, bo mąż w pracy wink
                    M. wyszedł cos pozałatwiać i wtedy zadzonił kurier, że może jednak odbiorę, bo jest w pobliżu. No to ja mówię ok i wyglądam przez okno a M. wraca, a kurier pod blok podjeżdża. Zadzwoniłam szybko do kuriera, żeby nic nie mówił o płatności (pewnie pomyślał, że jestem walnięta). Weszli na to czwarte piętro ramię w ramię smile Z tego wszystkiego kurier mi nie pokwitował odbioru pieniędzy, ale chyba jak paczka wydana to nie ma to znaczenia, co?
                    Suma sumarum m. mi zaczął wiercić dziurę w brzuchu o cenę, powiedział że w necie sprawdzi to mu powiedzialam prawie prawdę wink
                    • magda79pn Re: BJ CM GT czy MB Swift 08.10.13, 23:37
                      Nie wiem jakie pytanie... nie czytam wszystkich wątków, tylko te co mnie interesują big_grin
                      napisz na maila wink

nic się raczej nie stanie z tym oparciem, uzywałam tak 3 miesiące i było OK

co do kuriera, to miałam podobną sytuację (inny wozek, używany), tylko ja M powiedziałam że wózek za 200zł big_grin rano wstaję cała happy że to juz dziś, a mój M się do pracy nie szykuje... ja zdziwiona, a on zadowolony !!! kochanie chciałem ci zrobić niespodziankę i mam dziś wolne... chyba byo widać po mnie że się nie cieszę big_grin
                      w każdym razie gdy zadzwonił kurier, to wyszłam przed drzwi, zapłaciłam mu i wniosłam paczkę do domu big_grin
                      • darusia2012 Re: BJ CM GT czy MB Swift 09.10.13, 07:52
                        No to też nieźle smile
                        Zadałam pytanie w temacie zalinkowanym przez Kedro, a odpisałaś mi tutaj odnośnie oparcia wink
            • gniesia007 Re: BJ CM GT czy MB Swift 09.10.13, 10:22
              Ja miałam zwykły pasek od spodni przekładałam miedzy rurkami a przed oparciem, spinałam ciasno jak siedziala i oparcie było prawie w pionie, można też wypchnąć oparcie do przodu przed materiał oraz przed budkę ale to się sprawdzało jak ciepło było i buda nie byla potrzebna.
              Wiem, że magda miała takie paski z zapięciem jak do pasów zwykłych, wygodniejsze bo nie trzeba paska odpinać, ale trzeba sobie samemu to przyszyć.
              Wrzuć fotki swojego gt, a ja poszukam fotki z paskiemsmile
              • gniesia007 Re: BJ CM GT czy MB Swift 09.10.13, 10:27
                https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/82/24/04/01fdfa13dd.jpg
                https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/81/24/04/0134806db1.jpg
                • darusia2012 Re: BJ CM GT czy MB Swift 09.10.13, 10:50
                  Dzięki Gniesia smile
                  Nie umiem wrzucać fotek bezpośrednio w post, ale jak zrobię to wrzucę w pokazywarkę.
                  Dzisiaj wypchnęłam oparcie przed materiał i poluzowałam pasy, tak żeby Daria mogła swobodnie opierać się o pałąk. Sama chciała wejść do wózka i oglądała w nim bajkę, podobało jej się. Zobaczymy jak na spacerze. -Jak to nie pomoże to założę pasek od spodni smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka